- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #28.541
Lütfen stres yapma sakin ol bende su geldikten sonra 24. Saatten itibaren yavaş yavaş endişelenmeye başladım ama sakin kalmak lazım. Yapılan araştırmalara göre Anne karnında uzun kalan bebekler daha az kalanlara oranla belirli oranda daha Zeki oluyormuş IQ ları yüksek oluyormuş. Ve anne karnındaki 1 gün dışarıdaki 1 haftaya bedelmiş. Sakin ol o geleceği zamanı belirleyecek. 42. Haftada doğan bebekler de var. Stres yapma.. sancıların gelmeye başlayınca ılık ve uzun duş al ben 30-40 dk süren ılık ve uzun bir duş aldım banyoya girdiğimde 7-8 dk da bir olan sancıların sıklığı birden 6-5-4 diye düşüverdi.Canım bizde bu hafta 2 defa ilişki oldu ilkinde gayet normaldi ama dün akşam çok canım yandı.Ve ilişkiden sonra çok sancım oldu devamlı aşağı baskı ve değişik bi ağrı gibi birşey oldu.Bu arada 40+4 odum canım
Peki ne zamana kadar devam edecek bu böyle bi de etraftan sürekli aman kucağa alışır söylemleri valla bunaldım.Evet biliyorum çok zor ama yaka iğnesi gibi devamlı kucak ister öyle rahatlar bebişler. Çok normal bir durum ve tabii ki geçici. Anne karnını istiyor şu an.
Aman kucağa alışır söylemlerinden ben de çok bunaldım. Yaaa güvenli bağlanma denen bir şey var. Şuan bebek kucak bebesi yani şimdi almayacaksak ne zaman alacağızPeki ne zamana kadar devam edecek bu böyle bi de etraftan sürekli aman kucağa alışır söylemleri valla bunaldım.
Bide sevmek için kucaklarından indirmiyolar. Uyutmaya gelince aman alışır. Büyükler sağolsun çok yardımcı oluyorlar ama böyle konularda hep bi çatışma hali var.Aman kucağa alışır söylemlerinden ben de çok bunaldım. Yaaa güvenli bağlanma denen bir şey var. Şuan bebek kucak bebesi yani şimdi almayacaksak ne zaman alacağız
Günde bir kez mi? Doktor mu yazdı kendiniz mi aldınızSab simplex kullanıyırum ben 4 damla
Kesinlikle depend iyi ki almışım eve gelince bile onu kullandım çok rahatKülot bez (depend) tavsiye ederim doğum çantasına koyduğum en mantıklı şeymiş gerçekten 1 tane bile normal külot kullanmadan taburcu oldum 6. günümüz hala külot bez kullanıyorum. Kanamam biraz daha azalınca çamaşır + ped e geçeceğim. Doğum çantasına Biberon koymanı tavsiye etmem. Bebeğe asla biberon verme sütün olacaktır öyle düşün ola ki olmadı hastanede mama veriyorlar hemşireler anlıyor bebeğin doyup doymadığını sütünüze ek olarak biraz verelim dediler rahatladın dediler bana tamam dedim şırıngayla verdik. Sende emzirirken emzirme anında kenardan sıkarsın az az ben öyle yapıyorum. Biberon verirsen bebek anne memesini reddedebilir çünkü anne memesinden süt çekmesi için daha çok enerji harcıyormuş daha çok zorlanıyormuş bebekler ve eğer meme reddi yaparsa çok sıkıntı çekersin. Emzirme eğitimi almıştım doğum öncesi orada anlattı uzman bunları. Ne biberon ne emzik uzunca bir süre düşünme dedi. tüm bunları bilmeme rağmen bazen çok yoruluyorum sağdığım sütü memede vermek çok zor geliyor benimde içimden geçiyor biberon vermek vereyim emsin diyorum ama annem önlüyor sürekli sonra çok çekersin diyor.o yüzden doğum çantasına biberon ve emzik koymadım ben.
Diğer yazdıklarında normal olması gereken şeyler.. ek olarak depend almalısın mutlaka..
Alışsın valla hiç de bunalmiyorum dün belki 20 saat kucagiimdaydi emdi ağladı sancısı da vardı zatenAman kucağa alışır söylemlerinden ben de çok bunaldım. Yaaa güvenli bağlanma denen bir şey var. Şuan bebek kucak bebesi yani şimdi almayacaksak ne zaman alacağız
Bizim evde de hep aynı muhabbet. Kayinvalidemle kayınpederimin ağzından hep çıkan iki cümle; çocuk kucağa alıştı ve aç mısın oğlum seeennPeki ne zamana kadar devam edecek bu böyle bi de etraftan sürekli aman kucağa alışır söylemleri valla bunaldım.
seni çok iyi anlıyorum G gamzisko Allahtan benim yanımda sadece annem var annem eşim ben başka hiçbir yakınınız yok ne evde ne bu şehirdeBizim evde de hep aynı muhabbet. Kayinvalidemle kayınpederimin ağzından hep çıkan iki cümle; çocuk kucağa alıştı ve aç mısın oğlum seeennbebeği ikisine de vermiyorum şimdi, o çeneleri tutmayı öğrensinler diye. Zaten harika olduğu kadar da gergin bi sürecin içindeyiz, kendi dikislerimiz vs de var bide bu laflarla uğraşıyoruz
Kesinlikle çok yürüyünce çocuk aşağıya iniyor biraz kasıklarda baskı ağrı oluyor hatta ben çocuk düşecekmiş gibi hissediyordum bu yüzdenhep kasıklarımı tutmak istiyordumNormal dogum ıcın yuruyus onerıyolar ya ne kadar yurumwk gerekiyor ben biraz yuruyunce hemen karnıma baskı oluuor ıyı mi kotu mu bilemedim bir de tempolu nu yurumwk gerekiyor acaba
Şu anda yerinde olmak isterdim vallaseni çok iyi anlıyorum G gamzisko Allahtan benim yanımda sadece annem var annem eşim ben başka hiçbir yakınınız yok ne evde ne bu şehirdeherkes memlekette.. bunun her zaman dezavantajını yaşadım ama şu lohusalık döneminde bence kalabalık olmaması büyük avantajmış. Bazen annemle eşimin farklı öneri ve tavsiyeleri bile beni bunaltmıyor değil
Normal o zaman benimki de acaba dedim yanlıs mı yapıyorum karnım hep yukarda hıc inmedi asagı yuruyus ıyı gelir oyleyseKesinlikle çok yürüyünce çocuk aşağıya iniyor biraz kasıklarda baskı ağrı oluyor hatta ben çocuk düşecekmiş gibi hissediyordum bu yüzdenhep kasıklarımı tutmak istiyordumdr çok normal çocuk aşağıya iniyor kanala yanaşıyor demişti.. günde 30 dk 1 saat arası hafif yürüyüş çok faydalı bence.. bir de ılık uzun süren duşlar..
Lohusa haliyle hiç çekilmiyor di mi yaŞu anda yerinde olmak isterdim vallabenim kv kp ile aynı sehirdeyiz ve ona rağmen evlerine gitmediler 3 gündür. Bizde kaliyolar bide kayınbirader var kafayı yemek üzereyim. Allah'tan annemle kız kardeşim de yanımda. Ev düğün evi gibi.Yatak odasına kapattım kendimi valla hiç çıkmıyorum nerdeyse. Dün kayınpederin kalbini kırdım, eve gitti. İnşallah yarın da kayinvalide gidecek
Vallahi çekilmiyor canım Allah razı olsun. Ben de ilk torun falan diye ilkten ses etmedim ama tazecik bebeği sürekli öpme eğilimine giriyolar, eşimle beraber durdurmaktan yorulduk. Ağızları da kapanmıyor napayım kırdım kalplerini. Şu anda hiç bişey benim psikolojim ve yavrumun sütünden kıymetli değilLohusa haliyle hiç çekilmiyor di mi yabaşın baya kalabalıkmış Allah sabır versin. Ben annemlere geldim arada ablamlar kvgiller geliyo bebeği görmeye ona bile dayanamıyorum. Ne kadar az kişi o kadar iyi cidden. Ben de ilk torunları mahrum kalmasınlar ne zaman isterseler gelsinler dedim ama ne zaman carlayacam bilmiyorum.
Allah kolaylik versin canm bide onlarla onalrin drdikleri ile ugrasmak zor ya benmde kaynanamlar yanimdayilar dogum icin gekmislerdi ama hala dogurmadim Allahtan korona ciktilar gittiler bir hafta önce rahatladim onlar burda iken rahat uzanamiuordum bileŞu anda yerinde olmak isterdim vallabenim kv kp ile aynı sehirdeyiz ve ona rağmen evlerine gitmediler 3 gündür. Bizde kaliyolar bide kayınbirader var kafayı yemek üzereyim. Allah'tan annemle kız kardeşim de yanımda. Ev düğün evi gibi.Yatak odasına kapattım kendimi valla hiç çıkmıyorum nerdeyse. Dün kayınpederin kalbini kırdım, eve gitti. İnşallah yarın da kayinvalide gidecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?