2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Lütfen stres yapma sakin ol bende su geldikten sonra 24. Saatten itibaren yavaş yavaş endişelenmeye başladım ama sakin kalmak lazım. Yapılan araştırmalara göre Anne karnında uzun kalan bebekler daha az kalanlara oranla belirli oranda daha Zeki oluyormuş IQ ları yüksek oluyormuş. Ve anne karnındaki 1 gün dışarıdaki 1 haftaya bedelmiş. Sakin ol o geleceği zamanı belirleyecek. 42. Haftada doğan bebekler de var. Stres yapma.. sancıların gelmeye başlayınca ılık ve uzun duş al ben 30-40 dk süren ılık ve uzun bir duş aldım banyoya girdiğimde 7-8 dk da bir olan sancıların sıklığı birden 6-5-4 diye düşüverdi.
Bir de doktor ananas ve hurma ye demişti sancı gelsin diye.. ananas ve hurma yedim.

Peki ne zamana kadar devam edecek bu böyle bi de etraftan sürekli aman kucağa alışır söylemleri valla bunaldım.
Aman kucağa alışır söylemlerinden ben de çok bunaldım. Yaaa güvenli bağlanma denen bir şey var. Şuan bebek kucak bebesi yani şimdi almayacaksak ne zaman alacağız

Aman kucağa alışır söylemlerinden ben de çok bunaldım. Yaaa güvenli bağlanma denen bir şey var. Şuan bebek kucak bebesi yani şimdi almayacaksak ne zaman alacağız
Bide sevmek için kucaklarından indirmiyolar. Uyutmaya gelince aman alışır. Büyükler sağolsun çok yardımcı oluyorlar ama böyle konularda hep bi çatışma hali var.

Sevgili ocak anneleri bende dün dogum yaptim.37.haftada minisim dunyaya geldi..normal dogum oldu.sunu anladimki her dogum birbirinden farkli.bu 3.dogumum ve ilk defa sancisiz bir dogum oldu ve sancisiz dogumda zormus bunu gördum.suyumun gelmesiyle dr gittik ve dr.um normal sancilari bekliycez egerki sure cok uzarsa ve acilman olmazsa mecburen suni sanci verecegiz dedi.5.saatin sonunda sancim gelmeye ve 4cm aciklik olustu sonraki 1 saatin icinde 6cmm ulasti ve ben dogumhaneye girdigimde 7cm olmustu dr gelince benim sancim durdu ve güldük dr gorunce sancim durdu resmen.suni sanciyi dogum ednasinda verdiler 5 dk da dogum gerceklesti cok sukur.herkese saglikli dogumlar diliyorum

Kesinlikle depend iyi ki almışım eve gelince bile onu kullandım çok rahat
Normal pede geçtim çok şükür

Alışsın valla hiç de bunalmiyorum dün belki 20 saat kucagiimdaydi emdi ağladı sancısı da vardı zaten
Kiyamıyorum ki bırakmaya

Peki ne zamana kadar devam edecek bu böyle bi de etraftan sürekli aman kucağa alışır söylemleri valla bunaldım.
Bizim evde de hep aynı muhabbet. Kayinvalidemle kayınpederimin ağzından hep çıkan iki cümle; çocuk kucağa alıştı ve aç mısın oğlum seeenn bebeği ikisine de vermiyorum şimdi, o çeneleri tutmayı öğrensinler diye. Zaten harika olduğu kadar da gergin bi sürecin içindeyiz, kendi dikislerimiz vs de var bide bu laflarla uğraşıyoruz

seni çok iyi anlıyorum G gamzisko Allahtan benim yanımda sadece annem var annem eşim ben başka hiçbir yakınınız yok ne evde ne bu şehirde herkes memlekette.. bunun her zaman dezavantajını yaşadım ama şu lohusalık döneminde bence kalabalık olmaması büyük avantajmış. Bazen annemle eşimin farklı öneri ve tavsiyeleri bile beni bunaltmıyor değil

Normal dogum ıcın yuruyus onerıyolar ya ne kadar yurumwk gerekiyor ben biraz yuruyunce hemen karnıma baskı oluuor ıyı mi kotu mu bilemedim bir de tempolu nu yurumwk gerekiyor acaba
Kesinlikle çok yürüyünce çocuk aşağıya iniyor biraz kasıklarda baskı ağrı oluyor hatta ben çocuk düşecekmiş gibi hissediyordum bu yüzdenhep kasıklarımı tutmak istiyordum dr çok normal çocuk aşağıya iniyor kanala yanaşıyor demişti.. günde 30 dk 1 saat arası hafif yürüyüş çok faydalı bence.. bir de ılık uzun süren duşlar..

Doğuma giderken depend ve hasta bezi mutlaka olsun.hasta bezi aciklik kontrolunde kolaylik sagliyor depend ise dogumdan sonra müthis rahatlik...3 takim bebek kiyafeti oneririm bize iki zar zor yetti..mama kullandim cunku emsede agliyor helede gece aglayip durdu once her iki gogsumude uzun sure emzirdim ardindan mama verdim 5ml ancak icti ve once uyudu sonra kustu derken emzirdim vs..kendiniz icin bir gecelik ki mutlaka gerekiyor aciklik kontrolunde ve dogum esnasinda rahat oluyor.2 takimda pijama mutlaka terlik oneririm..ve bebek icin agiz mendilini hic unutmayin.bezi cok alin cunku ne zaman taburcu olacaginiz belli olmuyor..hurma goturmustum yanimda dogumdan sonra yedim tavsiye ederim..aklima gelenler bunlar arkadaslar korkmayin inanin sanki hic hamilelik yasamamis gibi ( ki benimki cok zor gecmisti) yeni bir hayatin icinde buluyorsunuz kendinizi..normal dogum yapacak arkadaslar doguma gittiginizde tek dusunceniz bunlarin bugun bitecegini dusunun.sanci evet cok zor ama gelip geciyor.dogum esnasi o 5 dk cok zor ama o da bitti gecti ve bebek ciktigi anda hersey bitiyor.bebege odaklanip ikinin ve bitirin

Şu anda yerinde olmak isterdim valla benim kv kp ile aynı sehirdeyiz ve ona rağmen evlerine gitmediler 3 gündür. Bizde kaliyolar bide kayınbirader var kafayı yemek üzereyim. Allah'tan annemle kız kardeşim de yanımda. Ev düğün evi gibi.Yatak odasına kapattım kendimi valla hiç çıkmıyorum nerdeyse. Dün kayınpederin kalbini kırdım, eve gitti. İnşallah yarın da kayinvalide gidecek

Normal o zaman benimki de acaba dedim yanlıs mı yapıyorum karnım hep yukarda hıc inmedi asagı yuruyus ıyı gelir oyleyse

Lohusa haliyle hiç çekilmiyor di mi ya başın baya kalabalıkmış Allah sabır versin. Ben annemlere geldim arada ablamlar kvgiller geliyo bebeği görmeye ona bile dayanamıyorum. Ne kadar az kişi o kadar iyi cidden. Ben de ilk torunları mahrum kalmasınlar ne zaman isterseler gelsinler dedim ama ne zaman carlayacam bilmiyorum.

Vallahi çekilmiyor canım Allah razı olsun. Ben de ilk torun falan diye ilkten ses etmedim ama tazecik bebeği sürekli öpme eğilimine giriyolar, eşimle beraber durdurmaktan yorulduk. Ağızları da kapanmıyor napayım kırdım kalplerini. Şu anda hiç bişey benim psikolojim ve yavrumun sütünden kıymetli değil

Allah kolaylik versin canm bide onlarla onalrin drdikleri ile ugrasmak zor ya benmde kaynanamlar yanimdayilar dogum icin gekmislerdi ama hala dogurmadim Allahtan korona ciktilar gittiler bir hafta önce rahatladim onlar burda iken rahat uzanamiuordum bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…