2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kizlar alışveriş için daha çok erken degil mi
Bende bir parça iki parça çok ağırlaşmadan hazır enerjim yerindeyken yavaş yavaş bakınıyorum indirimli bişey denk geldiyse alırım düşüncesindeyim. Birde ilk gebelik olunca tecrübesizlik var anca araştırıp karar veriyorum

Zaten birden alınması zor insanın kafası karışıyor. Aldıkça eksikler göz önüne geliyor.

Zaten birden alınması zor insanın kafası karışıyor. Aldıkça eksikler göz önüne geliyor.
Ben de acemi annelerdenimtek güvencem yeğenimin doğumundan itibaren yanında olmam ve ailede iki deneyimli hemşire olmasiyoksa şu ana kadar kesin bende almaya baslardimzaten benim ahdim var kizlar... Tenine değen şeylerin en iyisini almaya gayret göstereceğim Allah nasip ederse... Onun haricindekileri mümkün mertebe ekonomik davranıp elimden geldiğince ihtiyaç sahibi çocuklara (Afrika vb) destek olacağım... O desteklerin fotolariyla ileride ona yol gostermesini çok istiyoruminşallah nasip olur bu dileğim insallahhh

Not alayım bunları da teşekkürler ☺ Tecrübeli annelerden öğrenecek cok seyimiz var ☺
Bornoz ve sıkı kollu seyler almayın giydirilmez bornoz süt gibi bebege tavsiyem yok emzirme yastıgını normal dogum yapmıyosan ve hızlı kilo aldıysan hic alma bi işe yaramıyo beline saramıyosun acıtıyo karnını ben o yuzden kullanamadım hem cok kilo almıstım hem sezeryan oldugumdan karnıma saramıyordum sıkııordu ben de sonradan otururken destek olarak kullanmıstım cok da gerek yok, tasıma aparatlarını erken almayın bence cocuk iriyse ve korona donemi zaten tasımayı arabasıyla yaparsın kucakta tasımazsın avm fln da gitmeyeceğin için cok onemli olmuyo biraz buyyunce gezdirme ihtiyacı oluyor bebek iriyse onu da yapamıyorsun benim gibi almanyadan aldıgım sey elimde kalmıstı

Evet. Hastane çıkışlarında oluyor ya. Kısa kollu badi üstüne normal takım giydirsek az mı olur. Uzun kollu badiler bu iç zıbınları göre biraz kalın oluyor takımıda giyince çok mu olur bu defa.
Onun ince olanları var toplanıyordu iç üst krıvaze beyaz zıbındı benim hep toplandı kullanamadım üstüne baska giydirince olmadı, kısa kollu cıtcıt body üzerine tümden tulum fln giydiriyodum kış bebegiydi yine ilk cocugum evin durumu önemli burada, ev cok sıcak oluyorsa yeterli eminimki evi dogum sonrası sıcak tutarsınız ve battaniyeyle sıkısıkı ortersiniz, o yuzden üşür mü diye korkmayın. Evi de 22 dereceden sıcak yapmayın diyorlardı bizim hep 30 oluyodu cok fena

File hayat kurtarıcı valla canim bence file olmasaydı cesaret edip yikayamazdim onu hem file varken kulagina falan su kacmiyo yüksekte oluyo kafası . Surwkli birileri yaninda olmadigi icin mecbur girisiyon yikiyon o yuzden file muhtsem bisey

Filem vardı ama korkumdan kullanmadım onun yerine işi saglama alıp kuvetinin dibine cıkardıgım kıyafetlerini seriyordum hem yumusak hem ılık ıslatıp yavasca yatırınca basının altını da hafif yuksek yapınca irkilmeden banyoya baslamıs oluyor kılagına da su kacmamıs oluyor hareketlenince fln sıkıntı olmuyor. On arka en son cevirip su dök ne olcak hala filemiz duruyodur bizim

Canım yalnız yıkarken tabiki işe yarıyor. Yardım alınacaksa banyoda çokta elzem değil tabi bana göre. Ben yalnız yıkayamam elim ayağım dolaşır

Aynen bağlanmalı olanlar çok toplanıyor. Takım içine kısa kollu Çıtçıtlı lar daha kullanışlı olur dediğiniz gibi. Çok sıcakta iyi değil ortasını bulmak lazım.

Not alayım bunları da teşekkürler ☺ Tecrübeli annelerden öğrenecek cok seyimiz var ☺
ama herkesin beklentisi farkli mesela benim icinde emzirme yasrigi elim ayagim olmustu. baslarda hep onunla emzirdim. bebegimi o yastiklar C seklinde icinde yatirip bi kosu iceri gidip geliodum.sonra az biraz donmeye oturmaya baslayinca hep icine oturttum. Beklentiler ve ihtiyaclar farkli oluyor. bence ilk basta gerekli olanlar onden citcitli tulumlar cok ise yariyor. ben ayakli olan tulumlari seviyorum. ayakli olmayanlar hep benim oglumda yukari siyriliyordu aciliyordu bacaklari. corap cok lazim. icine giyilecek uzun kollu citcitli bacaksiz bodyler. muslin ortuler cok ise yariyor. koltuga ser ustune yatir mesela omzuna ser ustune yatir gibi. biberon aldim ama hic kullanmadim bir kere bile. beni emiyordu biberon kabul etmiyordu. sut sagma makinesi aldim sutumu cogaltmak icin her emzirmeden sonra sagdim basta sonra bir kenara attim calismadigim icin kullanmadim. sut posetleri once bir biriktirdim sagdiklarimi ama bir kere ogluma buzluktan deneyeyim dedim kesinlikle buzluktan cikmis ilitilmis sutu kabul etmedi.o aldigim sut posetleride benim isime yramadi. battaniye sart. agiz bezi kusan bebekler icin kurtarici. bez ve islk mendil , disk pamuklar evet cok kullaniliyor. Steril etme makinesi hergun kullanilan birsey .kaynatarakta steril edebilirsiniz ama makine benim isime cok yaramisti. biberon isiticisi almistim hic kullanmadim. gogus pedi cok sutun olursa ose yarar almak lazim. gogus uclari yara oluyor Allahin emri malesef. krem , kalkan benim zamanimda yoktu simdi gumus kapaklar cikmis alinabilir. anneye bol bol onden dugmeli pijama rahat kiyafetler emzirme atleti , kadin pedi lazim. Ben lohusaligi hep kafamda cicekli taclarla ucusan geceliklerle gecen zaman saniyordum yani oyle olmuyor. bebek icin mutfakta odada salonda koyacagin sallanan ya da sallanmayan birsey lazim ana kucagi gibi.. reflu yatagi kullanmistim alinabilir. Mesela bir sepet yapmistim kendime icine islak mendil , bez, pamuk, emzik, bebek icin ihtiyac malzemelerini koydugum her yere evin icinde tasiyordum rahat olmustu. Sling evin isini yaparken , cogu zaman tuvalete gidemiyorsunuz o isleri gorurken ustunuze baglayinca eller bosta kaliyor rahat oluyor. Yikama icin ben stokke katlanir kuvet ve icine yeni dogan aparati almistim.aparatin ustune havlu sererer hergun kendim yikayabiliyordum kullanisli bir aparatti . (oglum mart sonu dogmustu) Kis bebegi de olsa yine yikarim hergun. Masrapa ,ona ozel kova , yenidogan sampuan(konak sampuani kullanin bence bastan itibaren konak olabiliyorlar) vucut sampuani, dogal sünger gerekli olan malzemeler. Daha bu liste uzar gider cok uzun yazdim sonra eklerim

ben de doç. Cenk Gezer’e gidecegim . Benim de kendi doktorum 2 perinatolog önerdi. biri prof digeride doc. Cenk beydi . Ben cenk beyi tercih ettim. sizin kendi doktorunuz Kahraman Kolday mi?
En iyisini yapmışsın canm ben 2 hafta once gittim cenk beye 500 tl fiyatı ve gerçekten cok ilgili iyi bi doktor hic pişman olmadım suyum azaldı diye erken hafta da yapıldı detaylım
Bidaha yaptircam yine cenk beye gitcem

benim ki Kahraman Kolday. ayni doktoru onerince ayni doktor sandim. İnsallah Cenk beyden de memnun kaliriz detayli ultrason icin.
İnşallah sağlıklıdır her yeri bebeklerimizin:) bu arada sana ver herkese sormuş olayım benim alt tarafa cok baskı yapıyor kızlar sürekli wcdeyim inanın 10 dkda 3 kere gidiyorum azıcık yapıyorum ama sıkışarak gidiyorum ve cok hareket ediyor sizce normal mi sürekli hareket halinde korkuyorum ona bişey olcak diye cok evhamlıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…