2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Gitmedim canım sabah uyandıgımda iyiydi doktorumla konustum ayakları aşağı doğrudur o yuzden olmustur sertlik dedi uzan dinlen dedi uzanıyorum bende
Nasıl bir sertlikten bahsediyorsunuz acaba? Bende de sırt üstü yattığımda bebek neredeyse orada sertlik oluyor ama kalktığımda karnım normale dönüyor. Doktorum rahim oynar, bu durum normal demişti. Bence sizin de öyledir korkulacak bir şeye benzemiyor sanki. Ben hiç problem etmedim bu durumu. Rahim genişlemesi, bebeğin iskeletinin büyümesi, kabızlık ve gaz da tetiklermiş bu durumu. Eğer eşliğinde kasılma yoksa normalmiş.

Kızlar herkese merhaba,öncelikli olarak bebek hareketlerini herkes hissetti bende niye hala tik yok diyenlere; benim 3.gebeligim ,17+4 teyim ve net bir bebek hareketi hissettiğimi söyleyemem demek istiyorum.Bebek hareketleri zaten en erken 18 haftalarda,zayıf bayanlarda ise 16.haftalarda hissediliyor.O da en erken...21.haftada hissetmistim ben ilk gebeligimde...16.haftadan öncekilerin bağırsak hareketi olduğundan emin olabilirsiniz.Biz kendimizi hamile değilken dinlemiyoruz ve bağırsak hareketlerimiz umrumuzda olmuyor.Ama hamileyken kulağımız gözlerimiz hislerimiz hep orda ve bağırsak hareketlerini bebek hareketi sanıyoruz.Bebegin kasları güçlenecek en az 200 gr olacak ki hareketini cildimize yansitabilsin.Lutfen hissetmeyenler panik yapmasın.Gereksiz stres yüklemekten kaçınalım.Bebek hareketleri her zaman hissedilmez bir de...3 gün hissedersiniz 2 gün uyumayı daha çok sever vb.
ikinci olarak bebek alışverişinde fazlaliklardan kaçınmanızı önerebilirim nacizhane...Örneğin emzik,biberon,mama kullanımının uygun olmadığı ,emmeyi azalttigi,damak yapisini bozdugu,sağlıklı olmadığı,önceliğin anne memesi ve sütü olduğu artık otoriteler tarafindan kabul görmüş bir gerçek.Dogum iznine ayrılmış,çalışmayan,tüm zamanını bebeğiyle geçirecek annelerin sağma makinası almasına gerek yok. Ben ilk oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim.Evden çalışıyordum,1 kere bile sağma makinasına ihtiyaç duymadım.2.oğlum yoğun bakımda kalınca makina aldım.Apayri bir konu...Kıyafet hususunda da çok fazla alışveriş yapmanızı önermem.Citcitli atletler,alt üst birkaç takım yelek ceket yeterli olur kış için..Öyle cabuk büyüyorlar ki aldiklariniz elinizde kalıyor.Cok hediye geliyor,ihtiyaç oldukça alınıyor...kış bebeği olacakları için giysileri çok fazla yıkayıp kurutma şansımız olmayacak ama inanın yine de 10 tane takım alırsanız 5 takım elinizde kalacaktır.Bezleri erken almayın son kullanma tarihi geçiyor.Bez almak 5 dk lık iş..Şampuan nemlendirici de aynı şekilde.
Bebek portu,alt açma süngeri veya yıkayabilir alt açma minderi, battaniye ilk etapta gerekli malzemeler.Gerisi acil değil.Göç yolda düzelir derler.Aynen öyle oluyor. Hepimiz çok hevesliyiz ama bazı şeyler öngörüldüğü gibi olmuyor.Bebek odası alıyorsun çocuk yüzüne bakmıyor anneden ayrılınca basıyor çığlığı.Oglumun dayalı döşeli odası var.Bir 3 lü koltuğun üstünde büyüdü..Bir sürü oyuncak aldık yüzüne bakmadı.Sallanir beşik aldık sallanmaktan nefret ederdi üstüne bindiği anda basiyordu cigligi..Yani çocuğun ihtiyaç ve karakterine göre zamanla yaparsınız herşeyi diye düşünüyorum.Paralar çöp olmasın

Valla hayırlısı olsun hepimize kolaylık diliyorum cpcugumu bir ay ne yapacagım simdi diye karakara düşünüyorum.
İyi yapmışsın cnm. Güzel günlerde kullan. Herşey çok pahalı inan yavaştan başlamak lazım. İndirimleri takip etmekte fayda var

4 aydan sonra düzensiz kasılmalar normal cnm. Düzenli aralıklarla beraberinde sancı ile olan kasılmalardan korkmak lazım.

Ayy çok güzellerrr güle güle kullansın inşallah minnakk

Aynen benim erken dogumum sancıyla başlamıştı ne olduğunu anlayamamıştım sonra dk tutunca sancı olduğunu anladım hastaneye gittik ve erken doğum oldu
Allahım bidaha yaşatmasın bu Bebişin seni bırakmaz umarım. Takip etmekte fayda var ama dediğim gibi bu aylarda düzensiz Sertleşme kasılma normal

Nasıl anlatsam tam özel bölgemin üstünde en altta aşağı aşırı baskı vardı canım yani aşağı doğru inmiş gibiydi

İlk gebeliğim ikizdi ve bebeklerin hareketlerini 18.hafta gibi hissettim diye hatırlıyorum.Bu gebeliğim tek ve net olarak ilk kez dün akşam hissettim.Zaten bağırsak hareketiyle arasında dağlar kadar fark oluyor.Ben de archimom a katılıyorum özellikle ilk gebeliği olanlar daha sakin olsunlar,her şeyi almayın ki boş yere israf olmasın.Bebekler çok çabuk büyüyorlar.Benim özellikle sling çok işime yaramıştı.Evde slingle büyüdüler bebeklerim.Birini görümcem birini ben takardım ve evdeki işleri öyle hallederdik.Bebek arabası hiç kullanmadım o yüzden yine almayacağım.Eğer gereksinim duyarsam sonradan alırım.Emzirme yastığı ikizlere kurtarıcım olmuştu muhtemelen yine alırım.Baya kullanışlı oluyor

Bol su tavsiye edilir. Druna danışırsın. Rahim büyüyor ister istemez ağrı kramp olacak
Duyanda ilk hamileliğim zanneder ama hiç öyle olmuyormuş canım araya zaman giriyo herşey unutuluyor ama diğerlerinde bukadar erken olmamıştı butür sikayetlerim hiç hatırlamıyorum teşekkür ederim yarın 1bucukta randevum var bakalım gidelim nasılmış bebiş sorun olmasında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…