- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #12.581
Kitaba göre olmuyor o işler canım bebek seni gayet güzel yönlendiriyorBende seninle aynı durumdayım canım yavaş yavaş videolar falan izlemeye başladım,kitapta okumaya başlamam lazım artık..böyle teorik bilgiyle nasıl olacak bilmiyorum ama hayırlısı, yaparız inşallah ya
Canim 3-4 hafta önce idrar yolları enfeksiyonu olduğumda kasılma ve kasık ağrısı çekmiştim bütün gün. Sonra sık idrara çıkma ve hafif yanma hissedince hemen gitmiştim acile, ilaç kullandım geçti o gece. Belki senin de öyledir, telaslanma. Her şey normal olabiliyormus gebelikteBende bugün kasılmalar çok sık ve kasik bel ağrısı da var yarına biyer bulabilirsem gideyim olmazsa
Mrb ben de hic kullanmadım göğüs kalkani, ilk zaman beceremiyordum emzirmeyi 1 hafta icinde alıştık. Memem de hic yara olmadı. Kitap ben de okumuştum tracy hoggs muydu neydi. Sakin okumayin öyle kitaplar...Gerçekten içgüdüsel ve kitapla olmuyor. Habire emzirilecek ilk aylar. 2-3 saatte bir diyor ama öyle değil. Emzirme danışmanları var onlarin videolari izlenebilir daha faydali buluyorumKızlar bu göğüs kalkanı ne işe yarıyor ? Ben çoğu şeyi neden alacağımı bile bilmiyorum. Ay çocuk elimde ziyan olmasa barideneme yanılma yaparken kitap okumam lazım bakımla alakalı.
22 haftalık tiKaç haftalık doğum yaptınız?
Bende seninle aynı durumdayım canım yavaş yavaş videolar falan izlemeye başladım,kitapta okumaya başlamam lazım artık..böyle teorik bilgiyle nasıl olacak bilmiyorum ama hayırlısı, yaparız inşallah ya
Sanırım video daha mantıklı geldi şuan. Daha detaylı ve pratiğe yönelik de olabilir . Birçok şeyi umarım annelik içgüdüsüylen hallederiz. Yoksa gerçekten sıkıntıMrb ben de hic kullanmadım göğüs kalkani, ilk zaman beceremiyordum emzirmeyi 1 hafta icinde alıştık. Memem de hic yara olmadı. Kitap ben de okumuştum tracy hoggs muydu neydi. Sakin okumayin öyle kitaplar...Gerçekten içgüdüsel ve kitapla olmuyor. Habire emzirilecek ilk aylar. 2-3 saatte bir diyor ama öyle değil. Emzirme danışmanları var onlarin videolari izlenebilir daha faydali buluyorum
Gerçekten öyle ben bebek arabası bu babynest ve bı kaç kıyafet dışında alışveriş yapmayı düşünmüyorum çok güzel şeyler var evet ama dediğiniz gibi çabuk büyüyorlar bide kilosuna göre de hareket etmek gerek kilolu bir bebek olursa alinanda elde kalıyorKızlar herkese merhaba,öncelikli olarak bebek hareketlerini herkes hissetti bende niye hala tik yok diyenlere; benim 3.gebeligim ,17+4 teyim ve net bir bebek hareketi hissettiğimi söyleyemem demek istiyorum.Bebek hareketleri zaten en erken 18 haftalarda,zayıf bayanlarda ise 16.haftalarda hissediliyor.O da en erken...21.haftada hissetmistim ben ilk gebeligimde...16.haftadan öncekilerin bağırsak hareketi olduğundan emin olabilirsiniz.Biz kendimizi hamile değilken dinlemiyoruz ve bağırsak hareketlerimiz umrumuzda olmuyor.Ama hamileyken kulağımız gözlerimiz hislerimiz hep orda ve bağırsak hareketlerini bebek hareketi sanıyoruz.Bebegin kasları güçlenecek en az 200 gr olacak ki hareketini cildimize yansitabilsin.Lutfen hissetmeyenler panik yapmasın.Gereksiz stres yüklemekten kaçınalım.Bebek hareketleri her zaman hissedilmez bir de...3 gün hissedersiniz 2 gün uyumayı daha çok sever vb.
ikinci olarak bebek alışverişinde fazlaliklardan kaçınmanızı önerebilirim nacizhane...Örneğin emzik,biberon,mama kullanımının uygun olmadığı ,emmeyi azalttigi,damak yapisini bozdugu,sağlıklı olmadığı,önceliğin anne memesi ve sütü olduğu artık otoriteler tarafindan kabul görmüş bir gerçek.Dogum iznine ayrılmış,çalışmayan,tüm zamanını bebeğiyle geçirecek annelerin sağma makinası almasına gerek yok. Ben ilk oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim.Evden çalışıyordum,1 kere bile sağma makinasına ihtiyaç duymadım.2.oğlum yoğun bakımda kalınca makina aldım.Apayri bir konu...Kıyafet hususunda da çok fazla alışveriş yapmanızı önermem.Citcitli atletler,alt üst birkaç takım yelek ceket yeterli olur kış için..Öyle cabuk büyüyorlar ki aldiklariniz elinizde kalıyor.Cok hediye geliyor,ihtiyaç oldukça alınıyor...kış bebeği olacakları için giysileri çok fazla yıkayıp kurutma şansımız olmayacak ama inanın yine de 10 tane takım alırsanız 5 takım elinizde kalacaktır.Bezleri erken almayın son kullanma tarihi geçiyor.Bez almak 5 dk lık iş..Şampuan nemlendirici de aynı şekilde.
Bebek portu,alt açma süngeri veya yıkayabilir alt açma minderi, battaniye ilk etapta gerekli malzemeler.Gerisi acil değil.Göç yolda düzelir derler.Aynen öyle oluyor. Hepimiz çok hevesliyiz ama bazı şeyler öngörüldüğü gibi olmuyor.Bebek odası alıyorsun çocuk yüzüne bakmıyor anneden ayrılınca basıyor çığlığı.Oglumun dayalı döşeli odası var.Bir 3 lü koltuğun üstünde büyüdü..Bir sürü oyuncak aldık yüzüne bakmadı.Sallanir beşik aldık sallanmaktan nefret ederdi üstüne bindiği anda basiyordu cigligi..Yani çocuğun ihtiyaç ve karakterine göre zamanla yaparsınız herşeyi diye düşünüyorum.Paralar çöp olmasın
Bende çok su içmeye çalışıyorum sık tuvalete de çıkıyorum ama yanma yok çok şükür aslında çok olmadı idrar yolu enfeksiyonu için ilaç içtim.Canim 3-4 hafta önce idrar yolları enfeksiyonu olduğumda kasılma ve kasık ağrısı çekmiştim bütün gün. Sonra sık idrara çıkma ve hafif yanma hissedince hemen gitmiştim acile, ilaç kullandım geçti o gece. Belki senin de öyledir, telaslanma. Her şey normal olabiliyormus gebelikte
Allah size sağlıklı doğumlar nasip etsin.. Sağ selim kucağınıza alınız..22 haftalık ti
Çok güzel aciklamissinKızlar herkese merhaba,öncelikli olarak bebek hareketlerini herkes hissetti bende niye hala tik yok diyenlere; benim 3.gebeligim ,17+4 teyim ve net bir bebek hareketi hissettiğimi söyleyemem demek istiyorum.Bebek hareketleri zaten en erken 18 haftalarda,zayıf bayanlarda ise 16.haftalarda hissediliyor.O da en erken...21.haftada hissetmistim ben ilk gebeligimde...16.haftadan öncekilerin bağırsak hareketi olduğundan emin olabilirsiniz.Biz kendimizi hamile değilken dinlemiyoruz ve bağırsak hareketlerimiz umrumuzda olmuyor.Ama hamileyken kulağımız gözlerimiz hislerimiz hep orda ve bağırsak hareketlerini bebek hareketi sanıyoruz.Bebegin kasları güçlenecek en az 200 gr olacak ki hareketini cildimize yansitabilsin.Lutfen hissetmeyenler panik yapmasın.Gereksiz stres yüklemekten kaçınalım.Bebek hareketleri her zaman hissedilmez bir de...3 gün hissedersiniz 2 gün uyumayı daha çok sever vb.
ikinci olarak bebek alışverişinde fazlaliklardan kaçınmanızı önerebilirim nacizhane...Örneğin emzik,biberon,mama kullanımının uygun olmadığı ,emmeyi azalttigi,damak yapisini bozdugu,sağlıklı olmadığı,önceliğin anne memesi ve sütü olduğu artık otoriteler tarafindan kabul görmüş bir gerçek.Dogum iznine ayrılmış,çalışmayan,tüm zamanını bebeğiyle geçirecek annelerin sağma makinası almasına gerek yok. Ben ilk oğlumu 3 yaşına kadar emzirdim.Evden çalışıyordum,1 kere bile sağma makinasına ihtiyaç duymadım.2.oğlum yoğun bakımda kalınca makina aldım.Apayri bir konu...Kıyafet hususunda da çok fazla alışveriş yapmanızı önermem.Citcitli atletler,alt üst birkaç takım yelek ceket yeterli olur kış için..Öyle cabuk büyüyorlar ki aldiklariniz elinizde kalıyor.Cok hediye geliyor,ihtiyaç oldukça alınıyor...kış bebeği olacakları için giysileri çok fazla yıkayıp kurutma şansımız olmayacak ama inanın yine de 10 tane takım alırsanız 5 takım elinizde kalacaktır.Bezleri erken almayın son kullanma tarihi geçiyor.Bez almak 5 dk lık iş..Şampuan nemlendirici de aynı şekilde.
Bebek portu,alt açma süngeri veya yıkayabilir alt açma minderi, battaniye ilk etapta gerekli malzemeler.Gerisi acil değil.Göç yolda düzelir derler.Aynen öyle oluyor. Hepimiz çok hevesliyiz ama bazı şeyler öngörüldüğü gibi olmuyor.Bebek odası alıyorsun çocuk yüzüne bakmıyor anneden ayrılınca basıyor çığlığı.Oglumun dayalı döşeli odası var.Bir 3 lü koltuğun üstünde büyüdü..Bir sürü oyuncak aldık yüzüne bakmadı.Sallanir beşik aldık sallanmaktan nefret ederdi üstüne bindiği anda basiyordu cigligi..Yani çocuğun ihtiyaç ve karakterine göre zamanla yaparsınız herşeyi diye düşünüyorum.Paralar çöp olmasın
Aminn inşaallahAllah size sağlıklı doğumlar nasip etsin.. Sağ selim kucağınıza alınız..
Ben de erken doğum yaptım. Oğlum 30 haftalım doğdu. Erken doğum görünce, boş bulundum sordum. Kusura bakmayin üzdüysem..
Çıktık bi yola ama hayırlısı inşallahKitaba göre olmuyor o işler canım bebek seni gayet güzel yönlendiriyorama bak emzirme videoları izleyebilirsin. Beslenme kısmı önemli. Bol bol sütümüz olsun inş. Gazsız, uyuyan bebek candır
Eminim öyledir. Allah sabır versin.Aminn inşaallahüzülmek geçmiyor sizin sormanizla ilgili değil yaşadıklarım sürekli tekrar ediyormuş gibi oluyor o yüzden yanlış anlamazsınız sizin evladınız yaşıyor mu
Masaallah rabbim hayırla sağlıkla buyutmenizi nasip etsin inşallahEminim öyledir. Allah sabır versin.
Oğlum 3 bucuk yaşinda oluyor, Allah uzun ömürler versin.
Amin teşekkürler.. Hepimize..Masaallah rabbim hayırla sağlıkla buyutmenizi nasip etsin inşallah
super cok rahatladim sagol canimEn iyisini yapmışsın canm ben 2 hafta once gittim cenk beye 500 tl fiyatı ve gerçekten cok ilgili iyi bi doktor hic pişman olmadımsuyum azaldı diye erken hafta da yapıldı detaylım
Bidaha yaptircam yine cenk beye gitcem
Amin canim. Benim hissettigim hareketler cok kuvvetli degil. pıt pıt vuruyor arada. Bu nedenle bilemiyorum doktoruna sor istersenİnşallah sağlıklıdır her yeri bebeklerimizin:) bu arada sana ver herkese sormuş olayım benim alt tarafa cok baskı yapıyor kızlar sürekli wcdeyim inanın 10 dkda 3 kere gidiyorum azıcık yapıyorum ama sıkışarak gidiyorum ve cok hareket ediyor sizce normal mi sürekli hareket halinde korkuyorum ona bişey olcak diye cok evhamlıyım
Vallahi doğumdan korkmuyorum emzirmekten korktuğum kadar yemin ederim.Aslında o kadar çok sütüm geliyodu ki ama emziremedikten sonra ne faydaKitaba göre olmuyor o işler canım bebek seni gayet güzel yönlendiriyorama bak emzirme videoları izleyebilirsin. Beslenme kısmı önemli. Bol bol sütümüz olsun inş. Gazsız, uyuyan bebek candır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?