Omegalarda en önemli şey DHA ve EPA değerleridir. Yani omeganın total mg’ından ziyade içindeki DHA ve EPA değerlerine göre almak mantıklı. Bunuda kim içecekse içecek kişiye göre belirlemek gerekiyor. Mesela EPA değeri yüksek Omegalar ileri yaşlarda özellikle yaşlılığın olumsuz etkilerini önleyici olarak kullanılması tavsiye ediliyor. DHA değeride hamilelikte bebeğin zihin gelişiminde çok büyük katkısı olan bir değer. Ben kendim araştırdım epey omegaların içeriklerine baktım kullananların yorumlarına baktım sorvagen high DHA’ya karar verdim sonra doktora sordum o da çok doğru bir tercih yapmışsın piyasadaki en yüksek DHA değerli omegayı bulmuşsun dedi bana
yani sonuç olarak piayasadaki en yüksek DHA değerini içeren omegayı aldım. Sorvagen High DHA 1000 mg içeriğinde 500 mg DHA 150 mg EPA var. Aynı markanın EPAdeğeri yüksek olanıda var mesela dediğim gibi ihtiyaca binaen kim içecekse ona göre değerlendirilip alınması lazım yoksa piyasada dünya kadar omega var.. bir de bence omega bebeğin zihin gelişimi için oldukça önemli o yüzden herhangi bir multivitaminin içindeki omeganın yeterli olacağını da düşünmüyorum Mutivitaminlerin içerdiği omega ile tek başına omega haplarının değerlerine bakıca da anlaşılıyor zaten o yüzden sorvagen high DHA 1000 mg aldım içmesi de zor değil memnunum şimdilik bakalım.