2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Canim yakın zamanda hissedersin diye düşünüyorum, 22.haftaya kadar hiç hissetmemis olan bi arkadaşım var, sonrasında bebek aşırı hareketlenmisti. Geceleri bazen ben de 1-2 dk düz yatıyorum ama düz yatınca karnimda aşırı gerginlik oluşuyo, istemsizce yan dönüyorum. Doktorum da bu haftalarda artık yan yat diye uyardı beni. Doktoruna sorman daha sağlıklı olur tabi

5 ayda 5 kilo normal bence, ayda 1 kilo. ben de 61 ile kalmıştım şuan 66yım. yarın doktor randevum var ama 6. aya kadar ayda 1 kilo normal demişti bana. sonrasında son 3 ayda her ay 1,5-2 olabiliyor dedi.
Benim doktorum da kilo konusunda yorum yapmadan, güzel diyor sadece. Ben de toplam 5 kg oldum, demek ki normal karşılıyolar bu kiloyu. Tabi ben burdan sonra biraz dikkat edicem çünkü vücudum kiloya çok meyilli, fazla kilo beni hem doğumda hem sonrası çok zorlar

5 ayda 5 kilo normal bence, ayda 1 kilo. ben de 61 ile kalmıştım şuan 66yım. yarın doktor randevum var ama 6. aya kadar ayda 1 kilo normal demişti bana. sonrasında son 3 ayda her ay 1,5-2 olabiliyor dedi.
Diğer gebeligimde 6 ayda 3 kilo almistim her hamilelik bir olmuyor bide bunda sürekli yattigim için yemek yemede üstesinden gelmeye zorlanıyorum

Masaallah

Masaallah ne güzel ben daha yeni başladım bakalım
Annem öğrendiği gün başladı nerdeyse envai çeşit şey ördü ben de kanamam olduğu zaman 1.5 ay annemde kaldım ben de yattığım yerden ördüm 5 6 tane yelek süveter vs. Güle güle giysin kuzucuklar inşallah

Genetikte şeker hastalığımız Yok ama hergün tatlı yemek bunu etkiler mi hergün tatlı yiyorumda bu arada teşekkürler bilgi için
Benim bu konuda bilgim yok maalesef yanlış yönlendirmek istemem. Dün doktora uykuda yemek borum kuruyor dedim şeker olabilir dedi. Şeker olduğunu sanmıyorum ağzım değil göğsüme kadar yemek borum kuruyor çatlamış toprak gibi hissediyorum sabah veya gece uyandığımda dedim. Her sabah şekerimi de ölçüyorum değerlerim normal dedim olsun gebelikte beklenmedik şekilde şeker çıkabiliyor 24. Haftada şeker yükleme testi yapalım dedi. Bende yaptırma taraftarı değildim çünkü çok kötü bir şey yıllar önce yaptırmıştım dünyanın glukozunu bir anda vücuduna alıyorsun hem tat olarak hemde bilmiyorum ben hoşlanmadım ama doktor öyle söyleyince yaptırmaya karar verdim. Bence sizde doktorunuza danışıp öyle karar verin her şey bebeklerimizin sağlığı için

Dogru kabizlikdan olabilir hic düsünmedim . Aslinda kilo almamaniz vok güzel bence hem bebis de kormal kilosunda

İnşaallah böyle devam eder bende kilo almak istemiyorum çünkü. Sizinde o ani artış yüksek ihtimal kabızlıktandır. Kabız olmaktan nefret ediyorum Özel olarak ilaç istedim kabız ilaçları hamilelikte kullanılmaz doğal yollar dene dedi doktor. Tüm doğal yolları denedim neredeyse yine de düzelemiyorum. Kabızlık için önerisi olan var mı arkadaşlar ?

Kızlar 2 gündür ağzımda kuruluk var ya, gebelik şekerinden korkuyorum ben de. Şeker çıkanlar var mı varsa ağızlarında kuruluk oldu mu acaba

Sorvagenin 3 çeşit omegası var hangisini verdi size doktor?
Omegalarda en önemli şey DHA ve EPA değerleridir. Yani omeganın total mg’ından ziyade içindeki DHA ve EPA değerlerine göre almak mantıklı. Bunuda kim içecekse içecek kişiye göre belirlemek gerekiyor. Mesela EPA değeri yüksek Omegalar ileri yaşlarda özellikle yaşlılığın olumsuz etkilerini önleyici olarak kullanılması tavsiye ediliyor. DHA değeride hamilelikte bebeğin zihin gelişiminde çok büyük katkısı olan bir değer. Ben kendim araştırdım epey omegaların içeriklerine baktım kullananların yorumlarına baktım sorvagen high DHA’ya karar verdim sonra doktora sordum o da çok doğru bir tercih yapmışsın piyasadaki en yüksek DHA değerli omegayı bulmuşsun dedi bana yani sonuç olarak piayasadaki en yüksek DHA değerini içeren omegayı aldım. Sorvagen High DHA 1000 mg içeriğinde 500 mg DHA 150 mg EPA var. Aynı markanın EPAdeğeri yüksek olanıda var mesela dediğim gibi ihtiyaca binaen kim içecekse ona göre değerlendirilip alınması lazım yoksa piyasada dünya kadar omega var.. bir de bence omega bebeğin zihin gelişimi için oldukça önemli o yüzden herhangi bir multivitaminin içindeki omeganın yeterli olacağını da düşünmüyorum Mutivitaminlerin içerdiği omega ile tek başına omega haplarının değerlerine bakıca da anlaşılıyor zaten o yüzden sorvagen high DHA 1000 mg aldım içmesi de zor değil memnunum şimdilik bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…