2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Merhaba gecmis olsun ben de ilk gebeligimde gebelik sekerine bağlı diyet yapmistim. Sizin diyetinizde neler var?

Benim de bu seferki hamileliğimde karnim çok büyük gibi geliyor.

Magnezyum benim de hem bacak hem kalça agrilarimi ciddi derecede azalttı. Hatta dün akşam içmedim, sabah bacağıma kramp girdi öyle uyandım. Magnezyum şifaymis meger
Benim de basladi bacak kasılması ve kuyruk sokumu ağrısı. Yürüyünce geçiyor oturunca berbat. Ve tüm gun oturmali bir işte çalışıyorum. İlac reçete ile mi satiliyor yoksa dr a sorsam kendim eczaneden alabilir miyim?

Normalde takviye olarak kullanılan bişey canım ama doktoruna danışman doğru olur tabi ki. Ben de tüm gün oturarak çalışıyorum ve işimi aşırı kolaylaştırdı bu magnezyum

Merhaba gecmis olsun ben de ilk gebeligimde gebelik sekerine bağlı diyet yapmistim. Sizin diyetinizde neler var?
Ara ve ana öğünler koydu. Protein ağırlıklı bir diyet ama 10 günde 1kilo 300 gram verdim e bu dönemde kilo vermek normal olmadığı için tekrar düzenlendi. İki gün sütlü tatlı ekledi. Dr um da akşsmları da şeker ölçelim duruma göre bu kilo kaybının çocuktan olup olmadığına bakacak ne olacak bişmiyorum yani

Merhaba Şubat annelerinden yazıyorum tecrübe olarak bizden önden olduğunuz için sormak istedim tetanoz aşısı sonrasında bebek hareketlerinde yavaşlama oldumu dün yaptırdım ve hareketlerini hissediyordum dünden beri çok çok az hissediyorum endişenlenmeli miyim

Merhaba. Bu haftalarda gün içinde bazı vakitlerde yada bazı günlerde bebeğin hareketlerinde zayıflama yada hissedememe gibi şeyler olabiliyor. Tetanoza bağlayıp sürekli kendinizi dinlemeyin içiniz rahat etmezse doktorunuzla görüşün

Kaçıncı haftadasiniz... Tetenoz aşısı 21+4 te vuruustum ben zaten o kadar bariz hareket hissetmiyordum şimdiki gibi... Şimdide mesela dun çok hareketliydi bebek bugün hareket etmedi daha... Tetenoz asisindan olduğunu sanmıyorum... Bebeklerin günleri gününü tutmuyor sanki

Canım ben şöyle bir çözüm buldum bilmem sende işe yarar mı?
Daha önce gittiğim bir doktor da magnezyum verdi bana toz olarak.
Suya karıştırıp içiyordum.
Ama ağrılarım pek azalmadı hafifledi sadece. Öyle öyle 30 tane içtim. Ama geçmedi.

Geçen gün eşim muz almış. (kabızlık yapar diye aldırmıyordum)
Her gün öğlen acıktığımda 2 tane küçük muz yiyorum ve bir dolu bardak süt içiyorum.
Maşallah barekallah ağrım filan gitti.
Araştırdım muz magnezyum deposuymuş zaten.
Doğal yollardan alınca heralde vücut daha güzel emilim sağlıyor.

Kötü etkisi de şu birazcık kabızlık yapıyor onda da düzenli tuvalete çıkıyorsan olumsuz etkilenmezsin.
Bence 4 5 gün Bi dene olmadı sonra magnezyum al . Bişey kaybetmezsin

Doktorunuza benden selam söyleyin, benim bir arkadaşım var hala eksi 4 kilodaymış diyin bakalım ne tepki verecek. :)) Zira benim doktor ne güzel kilo da almıyorsun diye beni gazlayıp duruyor ama Allah sonumuzu hayır etsin bakalım, 15 gün önde gittiğimde hala 49 kiloydum. Bu mide ağrıları biraz beni rahat bıraksa neler neler var listemde, herşeyden canım çok istiyor ama sonra ağrının eziyetini düşününce alternatif bişeyler yapıyorum.

Günaydın kızlar,ben de az önce seker yüklemesi yaptırdım bekliyorum.Baska bir doktora gittim burda.Yasadigim yere daha yakın.Gece gündüz acil durumlarda arayabileceğim bir doktor olsun diye.Benim son adet tarihim tam belli olmadığı için haftasına göre hep gittiğimiz tarihten 1 hafta geriye gitti.1 hafta önemli değil biliyorum ama insanın yine de canı sıkılıyor işte.Hala hastaneye doktora tam karar veremedim.2 hastane ve 2 doktorla devam edeyim diyorum.Biri yaşadığım ilçede acil durumlar için gideceğim yer olsun diye diğeri de bana 130 km uzaklıkta sehir merkezinde sorunsuz ve planlı sezeryan olursa gitmek için.Yine de kafam karışıyor benim böyle durumlarda

Bence de bu haftalarda kilo verilmez diye birşey yok saglikli beslenildigi sürece

ben de 2. dozu dun yaptirdim daha ilk dozda da oldu bunda da oldu azalma

20+1 de vurundum ama eskisi gibi hareket etmiyor gibi ben mi evham yapıyorum normalde daha çok hissediyordum

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…