2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Ya bu elbisede az çıkmış göründüğü kadar yok değil bi haftada çıktı resmen artık gizleyemiyorum en azından. Kilo takibim bu şekilde şimdilik
maaşallah ben de 61 le yola çıkmıştım 68 ile yarışmaya devam ediyorum halbu ki o kadar iştahım da yok, zaten ilk 4 ay mide bulantısından bişey yiyemedim nasıl kilo aldım hiç anlamıyorum. ya da sen nasıl almadın

Artık gece yatamıyorum saga sola donmekten bi bakıyorum sabah olmus ya gebelik yastgı kulanan varmı rahatsa bende alaym karnımın ustune yatiyormusm gibi geliyo cok rahatsz oluyorum ya
Bende uyuyamiyorum ya. Gece dörtte gözüm açılıyor bir daha cok zor uykuya dalmam. O kadar dönüyorumkii keşke hic degilse son 3 ay deliksiz uyusak. Doğumdan sonra uykular haram zaten bize

Kızlar bu arada hazırlıklardan söz açılmışken ben bebege kıyafet,araba vb hiçbirşey yapmıyorum hazirligim zaten oldugu icin ama eve biraz alışveriş yaptım.Perdelerimi degistirdim.Sevmiyordum eski perdeleri.. Pandemiden dolayı bebek görme olmaz Ama ben yine de kahve fincanı,kahvenin yanında verdiğim küçük damla kurabiye ve çikolata için minnak tabaklar, yeni çay bardağı ve nescafe fincanı takımları aldım madame coco dan ve karaca dan.Madame coco da indirim vardı.Ve tabi mi dantelli mutfak havluları.Ben ilk oğlumda küçük dantelli mutfak havluları alıp onları boncuk ve kurdela ile topladım,keten keselere koydum ve hediye olarak onları verdim.Herkes hala kullanıyor mutfaklarında...Şimdi de aynısını yapacağım.Bence o küçük hediyelik şeylerden daha güzel oluyor.En azından işlevsel..Hele bir zamanlar alçıdan küçük bebekler vardı kokulu offf.Bunu daha önce yapan oldu mu bilmiyorum ama ben yaptığımda misafirlerin hoşuna gitmişti.Bunda da havlu vereceksin di mi diye soruyorlar O zaman havlunun tanesi 3-6 liraydı modeline göre...50 tane yapmıştık.Simdi de 10 lira civarı güzel bir mutfak havlusu..Küçük olanlardan olacak tabi...Dantelli çok güzel havlular var

çok iyi fikirmiş havlu. ben de sokak kedileri için minik paketlerde mama hazırlayayım diye düşünüyordum, gelenlere veririm hem sokaktaki canlar nasiplenir. belki havlu da eklerim yanına sağol paylaştığın için :)

Ya mesela bazen 4-5te yemek yiyorum bi daha yemek yemiyorum. 8 gibi kuru yemiş meyve. Bi gün kaçırdıysam diğer gün mutlaka dikkat ediyorum. Az ama sık yiyorum. Ekmek kahvaltı bi dilim sonra hiç yok. Pirinç yok bulgur var. Vs vs kendimce dikkat ediyorum

Teşekkür ederim, bahce muzu zamanı başladı mutlaka tuketeyim ben de

Ben de gebelik sekeri diyetinde kilo vermistim. Bebekten gitmiyor, bebek normal gelişimine devam ediyor. Merak etmeyin...Dr unuz ve diyetisyeniz takip edecektir

Kızlar ya sekreter bana değerler normal demişti ama doktor aradı akşamüstü açlık kan şekeriniz biraz yüksek dedi.Cihaz alalım evde 2 hafta takip yapalım dedi ve diyetisyene yönlendirdi.Gecen sefer de sekerim yüksekti muhtemelen ben şüpheleniyordum zaten.Gecen gebeligimde yaptirmamistim.Plesanta şeker yüzünden koptu muhtemelen..Yuksek ihtimal yani

Doktor sonuçlar gelmeden kilomuzu kontol altında tutalım demişti.Sonra ameliyata girdi ben de sekreterle görüştüm sekreter değerler normal ama doktor bey gelsin baksın demişti sonra doktor aradı işte.Aclik kan şekeri 95 mis biraz yüksek takip yapmamız gerekiyor diyor

Bende uyuyamiyorum ya. Gece dörtte gözüm açılıyor bir daha cok zor uykuya dalmam. O kadar dönüyorumkii keşke hic degilse son 3 ay deliksiz uyusak. Doğumdan sonra uykular haram zaten bize
Kocam donmemden rahatsız olup salona kaciyo hakli adam sabah erkenden kalkıp ise gitmek zorunda gebelik yastgni oneren sayisida az 3 ay katlancaz bu duruma yapcak bisey yok

Kızlarr selamm buralardan çok uzak kaldım 7 haftadır kalp ile uğraşıyoruz 3 doktor eşliğinde gidiyoruz en son pediatrik kardiyoloji bölümüne gittik 1 saate yakın baktı çok şükür bence sıkıntılı bi durum yok dedi yinede doğumdan sonra tekrar bakalım dedi 7 haftadır bebeğin yüzünü bile göremiyorum her gittiğimizde doktorlar sadece kalbe bakıyo bi bakayım diyorım gösteriyorlar eller yüzde geri kalbe dönüyolar çok şükür moralim yerine geldi rabbim kimseye yaşatmasın

Maaşallah maaşallah süper gidiyorsun

Hadi gözün aydın canım çok şükür bak bişeyciği yokmuş bebişin maşallah maşallah

Merhabalar bugün doktora gittim bebeğim 24 haftalık doktor 612 g dedi. Usg kağıdı verdi kağıtta efw 1100 g hemen diğerinde 800 g ve ikisinde de sabit olan fl 28 haftaya eşit doktorun cihaz yanlış ölçüyor olabilir mi? Neden bu kadar önde? Ve neden aynı makinede kilo değerleri bu kadar farklı? Sizinde varsa usg inceler misiniz sizde de böyle yüksek farklar var mı bebek hakkında yorum yapmadı sadece hergün bi kase yoğurt ye dedi kramp ve sancılarım için.

Bugün hiçbirşeyi doğru yapamadım.Aclik kan şekeri 115 mis doktor 95 i aşmaması lazım demiş.Konuştuğumuzu bile doğru hatırlayamadım.Cok canım sıkıldı şeker işine.Sekeri yüksek olanlar kontrol altına alabildi mi acaba

Artık gece yatamıyorum saga sola donmekten bi bakıyorum sabah olmus ya gebelik yastgı kulanan varmı rahatsa bende alaym karnımın ustune yatiyormusm gibi geliyo cok rahatsz oluyorum ya
Aynen benimde sanki bebek ezilecek gibi korkuyorum karnım sola toplanıyor etim eziliuor gibi oluyor...

Ben hamile kalmadan önce diyetisyene gitmiştim... Şimdi aynen onu uyguluyorum diyebilirim... Eğer yediklerimi serbest yersem şekerim yuksek çıkıyor... diyeti uygulamaya gayret gösteriyorum... şimdilik normal sınırlarda...
Öncelikle eve şeker ölçüm cihazı aldım, inşallah doğru olanı yapmisimdir
İkinci olarak tipik bir şeker hastası gibi beslenmeye başladım ( aile boyu şeker hastalığı anne baba kardeş teyze dayıda olduğu için çok zorlanmadım)
Birde su pratik bilgiyi deneyimledim...Ekmeği çıkar diyor doktorum ama ekmeksiz doymuyorum... Çözüm olarak gerçek karakılçık ekmeği tüketiyorum.. bir dilimi doyurucu oluyor ve çabuk aciktirmiyor...onuda gidip köyden alıyorum, şehir merkezindeki fırınlarda normal unla karıştırıyorlar içi somun ekmeği gibi oluyor... Benim aldığım in ici baya dolu... Karakılçık ekmeğini Real markette satılan alman ekmeklerine benzetiyorum bazen...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…