- 26 Ocak 2016
- 2.451
- 2.624
- 133
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
-
- #16.141
Doktorun normal dediyse takılma... Bende bir ara çok takılıyorum o değerlere.... Artık oluruna bıraktım... Ki doktorum ne zamandır vermiyor o değerleri... Sadece foto veriyor zalim kadinnnnnnnMerhabalar bugün doktora gittim bebeğim 24 haftalık doktor 612 g dedi. Usg kağıdı verdi kağıtta efw 1100 g hemen diğerinde 800 g ve ikisinde de sabit olan fl 28 haftaya eşit doktorun cihaz yanlış ölçüyor olabilir mi? Neden bu kadar önde? Ve neden aynı makinede kilo değerleri bu kadar farklı? Sizinde varsa usg inceler misiniz sizde de böyle yüksek farklar var mı bebek hakkında yorum yapmadı sadece hergün bi kase yoğurt ye dedi kramp ve sancılarım için.
Pek birşey de demedi normal takibime başka doktora gidiyorum sadeve tahlil için gittim oraya bebeğin kilosuna 612 dedi ama kağıtta farklı yoğurt de sonuçlar çıkınca gel dedi o kadar birde sen çok zayıfsın dedi ilk gördüğünde ilk 3 ay çok kustum dedim 7 kilo aldım zaten bana yorum yaptı bebeğe değil bende evde gördüm kağıdı elimi sürmiyim dedim yağmur da vardı ıslanmasın evde bakarım dedim. Soramadım o yüzden.Doktorun normal dediyse takılma... Bende bir ara çok takılıyorum o değerlere.... Artık oluruna bıraktım... Ki doktorum ne zamandır vermiyor o değerleri... Sadece foto veriyor zalim kadinnnnnnn
Anladım.Ben de sabah diyetisyene gideceğim ama bazı fikirlerim var.Siyez bulgurunu haşlayıp yoğurtla yiyebilirim.Ben ekmeği çıkarsam da olur hayatımdan.Meyve saat 2 den sonra yenmeyecek 2 ye kadar da 1 porsiyon olacak.Makarna pirinç yokBen hamile kalmadan önce diyetisyene gitmiştim... Şimdi aynen onu uyguluyorum diyebilirim... Eğer yediklerimi serbest yersem şekerim yuksek çıkıyor... diyeti uygulamaya gayret gösteriyorum... şimdilik normal sınırlarda...
Öncelikle eve şeker ölçüm cihazı aldım, inşallah doğru olanı yapmisimdir
İkinci olarak tipik bir şeker hastası gibi beslenmeye başladım ( aile boyu şeker hastalığı anne baba kardeş teyze dayıda olduğu için çok zorlanmadım)
Birde su pratik bilgiyi deneyimledim...Ekmeği çıkar diyor doktorum ama ekmeksiz doymuyorum... Çözüm olarak gerçek karakılçık ekmeği tüketiyorum.. bir dilimi doyurucu oluyor ve çabuk aciktirmiyor...onuda gidip köyden alıyorum, şehir merkezindeki fırınlarda normal unla karıştırıyorlar içi somun ekmeği gibi oluyor... Benim aldığım in ici baya dolu... Karakılçık ekmeğini Real markette satılan alman ekmeklerine benzetiyorum bazen...
Ben joie litetrax 4 travel sistem aldım canım. Çok da beğenerek yorumlarına da güvenerek aldım.Kizlar bugün bebek arabalarina şöyle bir göz gezdirdimbir şey anlamadım bebek arabası çok kullanmayacağım için maksimum bütçe 2000 TL ayırdım... Ve araba ve ev ufak olduğu için katlaninca çok yer kaplaması istiyorum...
Eşim Kraft twix beğendi gibi (2000 TL)
Benim de ebebekte joie kafama yattı gibi ( 1800 TL)
Bu ikisi arasında kaldım ama az yer kapladigu için joie olacak gibi... Jolie ilgili deneyimi, bilgisi olan var mı?
Kesinlikle diyetisyene git... Bende şimdi ölçümlerde ve diyetten şunu anladım... Sabah saatlerinde şeker daha yüksek meyve tüketmemeye çalışıyorum. Öğleden sonra ve akşamları ara öğünde birer porsiyon( meyvesine göre) pekmez, reçel, bal, tatlı v.s yok zaten...bakalım bu hafta kontrolüm var eğer her şey yolundaysa aynen devam... Yoksa yeniden bir beslenme biçimi olusturacagim...Anladım.Ben de sabah diyetisyene gideceğim ama bazı fikirlerim var.Siyez bulgurunu haşlayıp yoğurtla yiyebilirim.Ben ekmeği çıkarsam da olur hayatımdan.Meyve saat 2 den sonra yenmeyecek 2 ye kadar da 1 porsiyon olacak.Makarna pirinç yok
Bende ona baktım, kafama yattı ama eşim görüntüsünü çok beğenmedi... Ama sanırım onu alacagizBen joie litetrax 4 travel sistem aldım canım. Çok da beğenerek yorumlarına da güvenerek aldım.
Naptınız diyetle kontrol altına alındı mi biraz?Benim de açlık 115 tokluk 1.saat 150 cıktıKızlar her şeyim yolunda olmasına rağmen gebelik şekeri çıktı bende 1. Saatin somumdaki şekerim 188 çıktı diyetisyenle görüşeceğim 10 gün açlık ve tokluk şekerini ölçüp 10 gün sonra dr ile görüşeceğim tekrar iyi ki yaptırmışım
ben denize girmistimKızlar ya ben bi halt yedim niye yaptım bilmsabah tetanoz alışı vuruldum 2.dozdu ordan çkıyım eve geldim banyo yaptım daha doğrusu vücudumu yıkadım virüs korkusundan 5 dk anca yaptım sağlık ocağında ki ebeyi Aradım ondan bişey olmaz biz sadece verem aşısından sonra önermiyoruz gerisi önem değil dedi sizler yaptınız mı duş falan
Ya o bende de var tam kasığım da denilemez sağ bikini bölgemde yürüdüğüm de ya da oturduğum zaman kalkınca kitleniyo gibi. Geçen sol ayağımı burktum sağa yüklendim de ters bi hareket mi yaptım yoksa gebelikten mi çözemiyorumKızlar dünden beri yürürken kasigimin sağ tarafında batma gibi ağrı gibi bişey var. Rahim büyümesinden mi acaba bu?
Şekerim kontrol altında sayılır. Açlık 80 ile 90 arasında çıkıyor 90 ı pek bulmuyor. Tokluk en yüksek 136 çıktı. Şimdi akşamları ölçüyorum onda da iyi gidiyor. Ama kilo vermeme takıldı dr. 1-2 gün akşam ölçelim dedi. Diyetisyenim de bir şeyler ekledi listeye. Şimdilik iyi gidiyorum bakalım.Naptınız diyetle kontrol altına alındı mi biraz?Benim de açlık 115 tokluk 1.saat 150 cıktı
Benim de açlık 77 tokluk 1.saat 176 2. Saat 125 cıktı. Sanırım burda önemli olan açlık mi oluyor .Çünkü doktor ikinci sonucu bekleyelim dedi sonra sıkıntı yok dedi.Naptınız diyetle kontrol altına alındı mi biraz?Benim de açlık 115 tokluk 1.saat 150 cıktı
Aynı durum benim de canım. İnternetten baktığımda çatı ağrısı diyo bunun için ama sanırım daha ileri haftalarda olması gereken bi ağrı. Ben haftalardır çekiyorum bunu, tarif de edemiyorum tam doktoraYa o bende de var tam kasığım da denilemez sağ bikini bölgemde yürüdüğüm de ya da oturduğum zaman kalkınca kitleniyo gibi. Geçen sol ayağımı burktum sağa yüklendim de ters bi hareket mi yaptım yoksa gebelikten mi çözemiyorum
Benim açlık yüksek çıkınca sıkıntı yaptı drBenim de açlık 77 tokluk 1.saat 176 2. Saat 125 cıktı. Sanırım burda önemli olan açlık mi oluyor .Çünkü doktor ikinci sonucu bekleyelim dedi sonra sıkıntı yok dedi.
Önceki gün tatlı bir şey mı yedin acaba ya da hamur işi, pirinç, mercimek vs?Benim açlık yüksek çıkınca sıkıntı yaptı dr
Yok ben tatlı sevmem,beslenmeme de kısmen dikkat ediyorum ama şekerden şüphe ediyordum zaten.Agzimin içi hep yapış yapış,sürekli su içiyorum gecede 4 kez idrara çıkıyorum bir de aşırı sinirliyimÖnceki gün tatlı bir şey mı yedin acaba ya da hamur işi, pirinç, mercimek vs?
O zaman sorun yokben denize girmistim
yastığa göre değişiyor aslında ben ilk gebeliğimde uzun U şeklinde yastık almıştım çok rahat etmiştim üstüne yüklenmekten içi dışına çıktı şimdi kullanamıyırum sırt karın destekli küçük yastıklarda aldım çok rahatsız oldum normal yastık kullanıyorum o da bazen yetersiz geliyor karın büyüdükçe ilk kullandığım yastığa olan ihtiyacım artacak sanırımKocam donmemden rahatsız olup salona kaciyo hakli adam sabah erkenden kalkıp ise gitmek zorundagebelik yastgni oneren sayisida az 3 ay katlancaz bu duruma yapcak bisey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?