2021 Şubat Anneleri

Merhaba mukuslu kaka bizde de var, dr ilk iki hafta geçsin şu anda bi şey söyleyemeyiz dedi. Listenizi rica etsem paylaşabilir misiniz?

Rezeneden konuşulmuş emzirme danışmanları kesinlikle önermiyor. Hatta bir makale paylaşmışlardı süte faydası olmadığı gibi zararı olduğunu söylüyordu. Ben ilk çocuğumda kullanmıştım bunda kullanmadım. Sütüm daha iyi gibi şimdi. Bir de ilk bebeğim çok gazlıydı şimdi bebeğin o kadar gazlı değil

Listeyi paylaşmışsiniz bile zaten, mesajlari okumaya devam edince gördüm, ekran görüntüsü aldim teşekkür ederim.

Gerçekten mi ven de içiyorum çayını

Kızlar dün akşam saat 23:00'dan beri hafif regl ağrısı gibi sızı hissediyorum. Hep aynı şiddette. Onun dışında bir şey yok. 40+5'teyim. Doğum olur mu ki

Ben kullanıyorum canım bebeğim 25 gğnlük beni belki biliyosundur bebeğim hiç uyumuyo anca böyle kucakta duruyo biraz. Valla çok rahatlık eşim de takıyo hatta. Biz beşikte yatakta hiç uyumadık
Markası nedir acaba nasıl bağlanıyor bir kuralı var mı canım

Sütünüz cok fazlaysa önsütü sagmak iyi gelebilir ama bebek tek sefer tek memeyi boşaltabiliyorsa sütünüz fazla değildir. Eger bir meme boşalmadan digerini emzirmek gibi bir hataya düşmediyseniz bebeğin sorunu önsütle besleniyor olmak değildir.

Canım sen rezene içtiğine emin mısın? Rezene bende içiyorum ilk oglum da da tüketmiştim.. Bir su bardagina 1 tatli kasigi demliyorum bende...Rezenede öyle acılık falan olamaz ki gayet yumuşak bir tadı var? Bi yanlışlık olmasin

Evet rezene içiyorum tadını biliyorum gayet yumuşak ama fazla koyduğumda acımsı tat verdi belki benim ağzımın tadı yoktur bilemiyorum

Konağı yok hiç kusmadı diyebilirm hıçkırma da 2 günde bir falan oluyo
Gazdır o halde muhtemelen. Yediklerinize dikkat edin. Size hazımsızlık ve gaz yapan her şey bebege de yapar. Kan grubunuz A ise et ve süt ürünlerini sindiremiyorsunuzdur bunları tüketmeyin. Kan grubunuz 0 ise buğday ve süt ürünlerini sindiremiyorsunuzdur, bunlari tüketmeyin. A kan grubu 2 haftada bir küçük balık ve koyun eti yiyebilir. 0 kan grubu gluten orani düşük genetiği değiştirilmemiş buğdaydan üretilmiş un, irmik, bulgur vs tüketebilir. Süt ürünleri ilk 3 ay hemen her bebeğe dokunuyor ama cok yemek isterseniz tulum gibi eski yani cok mayalanmis peynirler ve kefir en az dokunan süt ürünleri.

2020 aralık anneleri grubuna sicak ve soguk mizacli gidalarin listesini atmıştım. Soguklari perhiz edin, sicaklari bol tuketin. Bebegin karnina ayaklarina avuçlarına dogal yaglarla uzun uzun masaj yapin. Kantaron lavanta karışımı olabilir, corekotu yasemin karisimi olabilir. Acı elma yağı papatya olabilir, hodan yasemin olabilir. Kokulu yaglardan bir damla kokusuzlardan 3 damla koyup karışım yapabilirsiniz. Kokululari seyreltmeden sürmek tahrişe sebep olabilir.

Ayyy ne güzel yazmışsınız ben 25 gündür ne çekiyorum bu bebe asla beşikte uyumuyor asla kucakta da hem mıkırdanıyor. A rh + benim de onun da grubu. Süt peynir yoğurt yiyorum acaba ondan mıdır tamamen keseyim o zaman. Evde doğal zeytinyağı var onunla ayaklarına masaj yapsam işe yarar mı? Çocuk uykuya dalamıyo hep ıkınıyor yavrum sab simğlex gaz ilacı veriyorum ama düzenli de kullanamıyorum. Bana başka önerileriniz ne olur valla yardım edin

Merhaba canım, benim ilk oğlumda 2.5 aylıkken kakada kan görmemle alerjimiz olduğu anlaşılmıştı. İlk acilde gittiğimiz doktor popoda çatlak var demişti ama sorun devam edince ben kendim araştırarak diyet yapmıştım kaka düzelmişti sonra tereyağ yiyince kanı gördüm ondan sonra Acıbadem hastanesinin çok ünlü bir çocuk gastroentroloji doktoruna gitmeye başladık ilk senin gibi süt ürünleri ve yumurtayı kesti aynı zamanda kakadan bakılan bir test var onu yaptırmıştık oğlumda yüksek çıkmıştı . Sonraki ay kan devam edince kuruyemiş bakliyat ve tavuk kesilmişti bi sonraki ay yine devam edince balık falan da kesildi. Ben 2-3 ay sadece patates,makarna ,salatalık ve zeytin yiyordum. Oğlum 5 aylıkken artık canıma tak etti çünkü emzirmeye devam ettikçe diyete de devam edicektim benimde attık halim kalmamıştı. Baya araştırdım Bülent Şekerel e Ankara ya gittik o bize bir diyet listesi verdi o gün öyle bir yemek yedim onu hiç unutamam kaç aydan sonra ağzıma et girmişti. Oğluma sırttan alerji testi yaptı çok şükür bişey çıkmadı. Süt ürünleri hariç herşeyi yiyordum yavaş yavaş diyeti ilk ben açtım sonrada oğluma açtık . Kan falan gördüğüm zaman doktora resim atıyordum o devam yada tamam diyordu. Çok şükür 2 ay sonra oğlum herşeyi yer hale gelmişti. Şimdide herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Arkadaşın yazdığı gibi aşıdan olabildiğini daha öncede duymuştum ama onları yaptırmamak da riskli bir durum. Benim sana tavsiyem iyi bir doktor araştırıp onunla bu yola çıkman bazen benim gibi diyetsiz de atlatılabilecek bir alerji de gereksiz diyetlerle hem süt etkileniyor hemde anne baya yıpranıyor. Bazen bu alerjiler çok ciddi reaksiyonlar da verdirebiliyır. Ama bilki yalnız değilsin son zamanlarda nerdeyse 5 çocuktan 2-3 ü böyle. Çoğunlukla da 2 yaşımdan sonra tamamen geçiyor diyorlar, inşallah sizinde uzun sürmeden biter gider.

Benim kızda başıma geldi kaka da sümüksü kan vardı, gaitaya test yapıldı kan grubu ona ait çıkmadı. Yani benim kanımdı. Emerken memede görünür yara olmamasına rağmen sütle kanım gitmiş. Umarım sizinki de böyle bir şey çıkar. Geçmiş olsun.

Kızlar dün akşam saat 23:00'dan beri hafif regl ağrısı gibi sızı hissediyorum. Hep aynı şiddette. Onun dışında bir şey yok. 40+5'teyim. Doğum olur mu ki
Evet eli kulağındadır benimde 2 doğumum böyle başladı. İlki başladığı andan itibaren 30 saat sonra ikincisi 16 saat sonra gerçekleşti

Iki sezeryandada eve gelir gelmez saolsun annem yikadi temizce gydirdi. Haftasi gelmeden siddeti geciyor. 1 aylik olduk dikis yeri uyusuk zatende etlerim agryo elledikce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…