Merhaba mukuslu kaka bizde de var, dr ilk iki hafta geçsin şu anda bi şey söyleyemeyiz dedi. Listenizi rica etsem paylaşabilir misiniz?Kızlar merhaba, bugün bebegimin bezinde hafif kanlı sümüksü bir seyler gördüm kakanin yani sıra. Resmî dr a gönderdik. Dün de kontrolümüz vardı zaten. Çok korktum. Dr süt alerjisi olabilir dün kontrolde saglikliydi demiş. Bir liste göndermiş süt ürünleri, Yumurta, dana ve koyun eti yasak. Daha bir kaç set daha yasak. 16h
gün yemeyeceğim bunları. Sonra tekrar bakılacak. Hiç yasayan oldu mu aranızda ?gunebakan_ arkadaşım sizin bu konuda bir deneyiminiz olmuştu sanki bir yerde okumuştum. Yardımcı olur musunuz?
Listeyi paylaşmışsiniz bile zaten, mesajlari okumaya devam edince gördüm, ekran görüntüsü aldim teşekkür ederim.Teşekkür ederim yanıtınız için, bana verilen listeyi ekledim. Ön sütü sağmayi da önerir misiniz? Ayrıca süt özellikle içmiyordum ama peynir ve yoğurt tüketiyordum. Bir de cuma günü aşırı fazla badem yemistim. Diyete başlayacağım bugünden itibaren. Insallah geçici bir durumdur...
Benim de acıyor hatta emecegi zaman bende bulantı başlıyor stresten diyorlar bilmiyorum ama sonuçta emzirecezAma göğüslerim mahvoldu artık emdikçe canım çok acıyo
Gerçekten mi ven de içiyorum çayınıRezeneden konuşulmuş emzirme danışmanları kesinlikle önermiyor. Hatta bir makale paylaşmışlardı süte faydası olmadığı gibi zararı olduğunu söylüyordu. Ben ilk çocuğumda kullanmıştım bunda kullanmadım. Sütüm daha iyi gibi şimdi. Bir de ilk bebeğim çok gazlıydı şimdi bebeğin o kadar gazlı değil
Ebebekte sevi bebe markasının şu modeli var. Ben ondan aldım ve çok rahat ettim. Bebeğimi içine koyup hafif işlerimi yapıyorum, kendisi de hemen uyku moduna geçiyor. Tavsiye ederim.
[/QUOTE
Bunu almayı düşünüyorum ben de giymenin bir yolu var mı acaba
Markası nedir acaba nasıl bağlanıyor bir kuralı var mı canımBen kullanıyorum canım bebeğim 25 gğnlük beni belki biliyosundur bebeğim hiç uyumuyo anca böyle kucakta duruyo biraz. Valla çok rahatlık eşim de takıyo hatta. Biz beşikte yatakta hiç uyumadık
Sütünüz cok fazlaysa önsütü sagmak iyi gelebilir ama bebek tek sefer tek memeyi boşaltabiliyorsa sütünüz fazla değildir. Eger bir meme boşalmadan digerini emzirmek gibi bir hataya düşmediyseniz bebeğin sorunu önsütle besleniyor olmak değildir.Teşekkür ederim yanıtınız için, bana verilen listeyi ekledim. Ön sütü sağmayi da önerir misiniz? Ayrıca süt özellikle içmiyordum ama peynir ve yoğurt tüketiyordum. Bir de cuma günü aşırı fazla badem yemistim. Diyete başlayacağım bugünden itibaren. Insallah geçici bir durumdur...
Canım sen rezene içtiğine emin mısın? Rezene bende içiyorum ilk oglum da da tüketmiştim.. Bir su bardagina 1 tatli kasigi demliyorum bende...Rezenede öyle acılık falan olamaz ki gayet yumuşak bir tadı var? Bi yanlışlık olmasinAnladım canım bebişe faydasıda var aklınızda olsun aktarmı söyledi 1 tatlı kaşığı rezeneye 1 bardak su ben silme yaptım çay kaşığıyla o bile acı geldi balla alıyorsa o tadı iyi ama benim dediğimde fayda sağlıyor bebişe de sağladı bana da
Konağı yok hiç kusmadı diyebilirm hıçkırma da 2 günde bir falan oluyoKaka tamamen normalse, konak, sık kusma, cok hickirma gibi belirtiler eslik etmiyorsa alerji olmayabilir.
Trendyoldan aldım canım neko marka içinde broşür var kolay bağlamasıMarkası nedir acaba nasıl bağlanıyor bir kuralı var mı canım
Evet rezene içiyorum tadını biliyorum gayet yumuşak ama fazla koyduğumda acımsı tat verdi belki benim ağzımın tadı yoktur bilemiyorumCanım sen rezene içtiğine emin mısın? Rezene bende içiyorum ilk oglum da da tüketmiştim.. Bir su bardagina 1 tatli kasigi demliyorum bende...Rezenede öyle acılık falan olamaz ki gayet yumuşak bir tadı var? Bi yanlışlık olmasin
Gazdır o halde muhtemelen. Yediklerinize dikkat edin. Size hazımsızlık ve gaz yapan her şey bebege de yapar. Kan grubunuz A ise et ve süt ürünlerini sindiremiyorsunuzdur bunları tüketmeyin. Kan grubunuz 0 ise buğday ve süt ürünlerini sindiremiyorsunuzdur, bunlari tüketmeyin. A kan grubu 2 haftada bir küçük balık ve koyun eti yiyebilir. 0 kan grubu gluten orani düşük genetiği değiştirilmemiş buğdaydan üretilmiş un, irmik, bulgur vs tüketebilir. Süt ürünleri ilk 3 ay hemen her bebeğe dokunuyor ama cok yemek isterseniz tulum gibi eski yani cok mayalanmis peynirler ve kefir en az dokunan süt ürünleri.Konağı yok hiç kusmadı diyebilirm hıçkırma da 2 günde bir falan oluyo
Ayyy ne güzel yazmışsınız ben 25 gündür ne çekiyorum bu bebe asla beşikte uyumuyor asla kucakta da hem mıkırdanıyor. A rh + benim de onun da grubu. Süt peynir yoğurt yiyorum acaba ondan mıdır tamamen keseyim o zaman. Evde doğal zeytinyağı var onunla ayaklarına masaj yapsam işe yarar mı? Çocuk uykuya dalamıyo hep ıkınıyor yavrum sab simğlex gaz ilacı veriyorum ama düzenli de kullanamıyorum. Bana başka önerileriniz ne olur valla yardım edinGazdır o halde muhtemelen. Yediklerinize dikkat edin. Size hazımsızlık ve gaz yapan her şey bebege de yapar. Kan grubunuz A ise et ve süt ürünlerini sindiremiyorsunuzdur bunları tüketmeyin. Kan grubunuz 0 ise buğday ve süt ürünlerini sindiremiyorsunuzdur, bunlari tüketmeyin. A kan grubu 2 haftada bir küçük balık ve koyun eti yiyebilir. 0 kan grubu gluten orani düşük genetiği değiştirilmemiş buğdaydan üretilmiş un, irmik, bulgur vs tüketebilir. Süt ürünleri ilk 3 ay hemen her bebeğe dokunuyor ama cok yemek isterseniz tulum gibi eski yani cok mayalanmis peynirler ve kefir en az dokunan süt ürünleri.
2020 aralık anneleri grubuna sicak ve soguk mizacli gidalarin listesini atmıştım. Soguklari perhiz edin, sicaklari bol tuketin. Bebegin karnina ayaklarina avuçlarına dogal yaglarla uzun uzun masaj yapin. Kantaron lavanta karışımı olabilir, corekotu yasemin karisimi olabilir. Acı elma yağı papatya olabilir, hodan yasemin olabilir. Kokulu yaglardan bir damla kokusuzlardan 3 damla koyup karışım yapabilirsiniz. Kokululari seyreltmeden sürmek tahrişe sebep olabilir.
Merhaba canım, benim ilk oğlumda 2.5 aylıkken kakada kan görmemle alerjimiz olduğu anlaşılmıştı. İlk acilde gittiğimiz doktor popoda çatlak var demişti ama sorun devam edince ben kendim araştırarak diyet yapmıştım kaka düzelmişti sonra tereyağ yiyince kanı gördüm ondan sonra Acıbadem hastanesinin çok ünlü bir çocuk gastroentroloji doktoruna gitmeye başladık ilk senin gibi süt ürünleri ve yumurtayı kesti aynı zamanda kakadan bakılan bir test var onu yaptırmıştık oğlumda yüksek çıkmıştı . Sonraki ay kan devam edince kuruyemiş bakliyat ve tavuk kesilmişti bi sonraki ay yine devam edince balık falan da kesildi. Ben 2-3 ay sadece patates,makarna ,salatalık ve zeytin yiyordum. Oğlum 5 aylıkken artık canıma tak etti çünkü emzirmeye devam ettikçe diyete de devam edicektim benimde attık halim kalmamıştı. Baya araştırdım Bülent Şekerel e Ankara ya gittik o bize bir diyet listesi verdi o gün öyle bir yemek yedim onu hiç unutamam kaç aydan sonra ağzıma et girmişti. Oğluma sırttan alerji testi yaptı çok şükür bişey çıkmadı. Süt ürünleri hariç herşeyi yiyordum yavaş yavaş diyeti ilk ben açtım sonrada oğluma açtık . Kan falan gördüğüm zaman doktora resim atıyordum o devam yada tamam diyordu. Çok şükür 2 ay sonra oğlum herşeyi yer hale gelmişti. Şimdide herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Arkadaşın yazdığı gibi aşıdan olabildiğini daha öncede duymuştum ama onları yaptırmamak da riskli bir durum. Benim sana tavsiyem iyi bir doktor araştırıp onunla bu yola çıkman bazen benim gibi diyetsiz de atlatılabilecek bir alerji de gereksiz diyetlerle hem süt etkileniyor hemde anne baya yıpranıyor. Bazen bu alerjiler çok ciddi reaksiyonlar da verdirebiliyır. Ama bilki yalnız değilsin son zamanlarda nerdeyse 5 çocuktan 2-3 ü böyle. Çoğunlukla da 2 yaşımdan sonra tamamen geçiyor diyorlar, inşallah sizinde uzun sürmeden biter gider.Teşekkür ederim yanıtınız için, bana verilen listeyi ekledim. Ön sütü sağmayi da önerir misiniz? Ayrıca süt özellikle içmiyordum ama peynir ve yoğurt tüketiyordum. Bir de cuma günü aşırı fazla badem yemistim. Diyete başlayacağım bugünden itibaren. Insallah geçici bir durumdur...
Benim kızda başıma geldi kaka da sümüksü kan vardı, gaitaya test yapıldı kan grubu ona ait çıkmadı. Yani benim kanımdı. Emerken memede görünür yara olmamasına rağmen sütle kanım gitmiş. Umarım sizinki de böyle bir şey çıkar. Geçmiş olsun.Kızlar merhaba, bugün bebegimin bezinde hafif kanlı sümüksü bir seyler gördüm kakanin yani sıra. Resmî dr a gönderdik. Dün de kontrolümüz vardı zaten. Çok korktum. Dr süt alerjisi olabilir dün kontrolde saglikliydi demiş. Bir liste göndermiş süt ürünleri, Yumurta, dana ve koyun eti yasak. Daha bir kaç set daha yasak. 16h
gün yemeyeceğim bunları. Sonra tekrar bakılacak. Hiç yasayan oldu mu aranızda ?gunebakan_ arkadaşım sizin bu konuda bir deneyiminiz olmuştu sanki bir yerde okumuştum. Yardımcı olur musunuz?
Yani öyleymiş bir dene bakalım içmediğin gün nasıl içtiğin gün nasılGerçekten mi ven de içiyorum çayını
Evet eli kulağındadır benimde 2 doğumum böyle başladı. İlki başladığı andan itibaren 30 saat sonra ikincisi 16 saat sonra gerçekleştiKızlar dün akşam saat 23:00'dan beri hafif regl ağrısı gibi sızı hissediyorum. Hep aynı şiddette. Onun dışında bir şey yok. 40+5'teyim. Doğum olur mu ki
Iki sezeryandada eve gelir gelmez saolsun annem yikadi temizce gydirdi. Haftasi gelmeden siddeti geciyor. 1 aylik olduk dikis yeri uyusuk zatende etlerim agryo elledikceBenimde 4. Gün canım çok acıyor yataktan bile doğrulup kalkamıyorum bebeğe de annem bakıyo ben sadece emziriyorum vicdanen çok rahatsızım öğrenemicem diye. Ne zaman geçer acaba bu ağrılar, bide sen ne zaman duş aldın sezeryan sonrası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?