2021 Şubat Anneleri

Evet elimden geldiği kadar doğal besliyorum ve ilacsiz buyutuyorum. Deterjan neredeyse hic kullanmiyorum.
Beni ürküten kısım bu ilk oğlumda buna aşırı dikkat ettim babanneyle çok savaş verdim üma bunda 4 aylık olmadan işe başlayacağım ve maalesef beslenmesine müdahalem az olacak benden gizli grip ilacı alıp çoçuğa içirmişliği var ben ilaç vermiyorum diye, aşı yaptırmayıp beslenmesine ve bu ilaç olayına dikkat etmemek bağışıklığına zarar verir gibi geliyor, bilgi ve alakanız için teşekkür ederim

Evet ilaç, kötü beslenme bağışıklığa zarar verir ama siz aşı yaptirsaniz da kayınvalideniz yine ilaç verip bildiğini yedirecek. Yani bağışıklığı iki kere zarar görecek bebeğin. Damla damla da olsa 2 yaşına kadar emzirin bence gerçek aşısı bu olacak çünkü sizdeki antikorların yerini hiçbir aşı tutamaz. Umarım sağlıkla hayırla büyürler ben teşekkür ederim

Sizden sonra hemen kesmeye karar verdim zaten her gün en az bir yumurtam ve bir bardak sütüm vardı et de yerdim hepsini bugün itibariyle kestim. Hemen ellerine ayaklarına doğal zeytinyağı ile masaj yaptım daha da yapacağım. Diğer yağlar konusunda acaba bişey olur öu diye biraz endişe ediyorum sadece. Siz bu konularda ne kadar bilgilisiniz maşallah meslek mi toksa tecrübe mi

Elma yağını nasıl kullandığını anlatır mısın

Bu açıdan hiç düşünememiştim sağolun

Benim.kizda çok hıçkırıyor ve karnı gurul gurul gazdan duramiyor o kadar da çıkarıyoruz gazını ona rağmen böyle ins alerji değildir ilk kızımda alerjik astım di atlatana kadar canim çıktı

13te çıktı benim ki

Sağoluj
Korunmayı bırakınca oluyormuş böyle,
Hayırlı olsun yavrunuz,
16 ay olmayınca stres olunabilir, daha olmuycak mı gibi di mi?

Sağolun Rabbim sizede nasip etsin
Evet
Tabi ki insan stres oluyor helede çok isteyince
Biz.bi sene denedikten sonra direk doktora gittik gerekli şeyleri yaptırmıştık

Alerji diyeti ilk cocugumdan tecrübe, yağlar görüştüğüm fitoterapistlerin tavsiyesi, masajlar ve mizaca uygun beslenme aldığım sujok ve mizaç ilmi eğitimlerinden ogrendiklerim. Meslegimle hiçbirinin bir ilgisi yok

Yağları uzmanından tavsiye ile kendim de kullanıyorum çocuklarıma. Iciniz rahat etsin isterseniz siz de danisabilirsiniz bir fitoterapiste.

Sonuçları yazıcam size mutlaka süt ve ürünlerini kestim bugün itibariyle zeytinyağı masajı yaptkmwiki kere emzirirken her gün yaparım yine acı elma yağını da yarın alıcam. Kaç damla kullanayım onu suyla seyrelteyim mi

Hayır hayır suyla seyreltmeyin, zeytinyağı ile seyreltebilirsiniz bütün kokulu yağları. 5 damla zeytinyagi 1 damla acı elma yağı olabilir mesela. Yazdığım diğer yağların da hem sakinleştirici hem vücudu ısıtıcı etkisi var. Soguk hava nasıl gaz yapiyorsa yetiskinde bile, soğuk mizaçlı besinlere maruz kalarak mizacımızı soguttugumuzda da gaz oluşuyor. Mesela disarda üşüyüp gelince et yeseniz mi daha çok isindiginizi düşünürsünüz yoksa tahin pekmez mi? Aslında et yemeği fiziksel olarak sıcak, tahin pekmez fiziksel olarak soğuk ama inek etinin mizacı soğuk, tahin pekmezin mizacı sıcaktır ve vücudu da ısıtır. Süt ürünleri örnegin mizacı soğutur. Annenin soğuk mizaçlı beslenmesi bebegin vucudunun mizacını sogutarak daha cok gaza sebep olur. O yüzden bebeklerde annenin hem ısıtıcı besinler yemesi gerekiyor hem sıcak mizaçlı yağlarla ısınmayı hızlandırmak gerekiyor.

Ay süpermiş ya hiç böyle düşünmemiştim. Bunların bir listesi var mı elinizde ona göre dikkat edeyim ben de. İlk defa bu gece bebeğim 2 saat uyudu biliyomusunuz zeytinyağı masajından mıdır nedir valla duacınız olurum Allah razı olsun

Eski yazılarınıızı bulup okudum hepsinin ekran görüntüsünü aldım elimden geldiğince dikkat edicem çünkü çok mantıklı söylediğiniz şeyler. Genel olarak kahvaltıda ve öğünlerde daha çok nelere ağırlık vermek gerek peki? Süt yumurta ve eti kestim artık sebze her türlü olur mu? Pirnç ve karbonhidrat mesela?

Çok teşekkür ederim cnm amin
Evet dediğiniz gibi sonradan eşlerine ve çocuklarına düşkünlükleri artıyor. Ama kadın o yıllara ulaşana kadar çok yıpranıyor üzülüyor.r rahmetli babamda öyleydi. bizimkinin 10 yıl sonrada anlayacağı yok ama
Bu erkekler cidden hep geç algılayıp geç olgunlaşıyorlar.bix aynı yaştayız ,keşke daha olgun biriyle mi evlenseydim diyorum. Benim eşim aşırı çocuk ruhlu en çok bu özelliği delirtiyor beni. Sizinde toparlanmanıza sevindim
hayır akıllı bir de seviyor geliyor sarılıyor öpmeye çalışıyor.
Amin cnm benm ailem her şeye rağmen yapıcı çünkü ortada bebek var. İkna etmeye de çalıştı bu zamanda yapılacak iş mi de dedi. Onun ailesi pekte bi şeyi umursayan tipler değil. Yazlıkta tatil yapıyorlar şu an.o yıllar önceki kavgamızda da basıp tatile gitmişlerdi. En fazla hayırlısı oğlum derler. Destekliyorlardır tabi. Yani böyle beyin yıkayıcı tipler değil. Benimki ailesini aciz ve yardıma muhtaç gördüğü için aşırı düşkünlük gösteriyor.
Ayy çok sevindim sizin adınıza darısı bize olur inşallah dün eds yi denedim dr vermişti de tabi işe yaramadı. Çnkü benim sütüm değil sorın o geliyor.benmki memeyi ağzına almıyor. Gece uyku sersemi verdim 3 kez çekip bırakıp savaşıp bi daha 2 -3 kez çekip bıraktı. geceleri daha çok deneyecğim artık. İyi temennileriniz içinde teşekkür ederim inşalalh ben inat o inat aşarız inşallah.ama cidden yüreğim olmadığı bi dönem olduğu için zorlanıyorum

Bizim doktor kundak kullanmayın dedi. Şu hazır kundaklardan kullanan var mı ? Yarım kundak dediklerinden. Gerçi ellerinden çok rahatsız değil gibi ama. Siz ne yapıyorsunuz ??
Bende uyku tulumu araştırıyorum.en başlarda biz kendi müslüniyle yapıyorduk ama şimdi bıraktık. Uyuyunca üstüne ne örtüyorsunuz kızlar?

Benim.kizda çok hıçkırıyor ve karnı gurul gurul gazdan duramiyor o kadar da çıkarıyoruz gazını ona rağmen böyle ins alerji değildir ilk kızımda alerjik astım di atlatana kadar canim çıktı
Aklıma getirmemeye çalışıyorum ama hep aklıma geliyor umarım alerjik değillerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…