İzmir’deki canım ama İstanbul’un da Farklı olduğunu sanmıyorumÇok kötü Hadi ya, istanbulda mıydın sen canım? Ben bu hafta gittim maske takan da var takmayan da bizim işimiz zor ya bolca kimsenin bişey bildiği yok.
Belli olur cnm. Allah gönlüne göre versin sağlıkla gelsin miniğin ins senin de
Hissedemezsin canım o senin damarların onları hissediyosun . Hareketlerini hissedemezken kalp atışını hiç hissedemezsin.
Canım sağlıkla gelsin kuzucuğun. Benimde 3.oğlum.Slm kızlar nasılsınız, çok fazla yazmasam da takip ediyorum sizleri, grupta iki oğlu olup üçünçü de oğlan olacak kaç arkadaş vardı beni de alın aranıza, 14 haftalık olduk dün doktora gittim daha erken cinsiyet için filan dedi biraz ısrar edince bence erkek dedi, artık en yakınlarım dahil duyacağım sözlere kendimi hazırlamaya çalışıyorum rabbim hayırlısyla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Evet cnm ilkSenin ilk çocuk muydu canım gözün aydın sağlıkla gelsin yavrun
Son kontrolümdeki erkek doktorum bana bu imayı yaptı. Diyorsun okumuş kendini yetiştirmiş iyi mevkideki insanlar bari yapmaz ama yapıyormuş. 3. Bebeğim dedim. Hadi ya yaşın kaç dedi. 32 dedim. Evdekilerin cinsiyeti ne dedi. Erkek ikisi de dedim. Sen kızı bulamayacaksın ya kız doğuramayacaksın galiba, bu da erkek dedi. Kızı bulmak için 3.bebeği yaptığımı düşündüĞü yetmedi acımasızca cümleler kurdu. Çıktığımda kendimi tutamadım ağladım. İnsanlarda bu çok çocuk algısı cahillikle, kızı ya da erkeği aradıkları için yapıldığı düşünülmesi hiç bir mevkide değişmiyor.Off bu insanların her dediğini kafaya takacak olursak yanmışız. Hemen evlenmesen laf ederler ne zaman evleniyorsun diye evlensen ne zaman çocuk.. o olsa e buna kardeş nerede der der dururlar..
Biz 7 kardeşiz son ikisi küçük bizlerden baya ama ilk dördümüz kızız. İstanbulda yaşıyoruz. İlkokula başladığımda hiç unutmam ablamlar sabahçı kardeşimle ben öğlenciydik. Onların dersleri bitip bizimki başlayana kadar okul bahçesinde oynamalar olurken bir bilmiş teyze bana demişti ki
+ kaç kardeşsiniz
-5 (o zamanlar tabi ☺)
+baban ne iş yapıyor
-Doktor
+ Allah allah doktorlar da en fazla 2 yapar NERELİSİNİZ?
- ...
+A doğulu da değilsiniz ( sesinde de doğulu insanları bir yerme vardı hiç unutmam acayip sinir olmuştum o teyzeye) Kaç kız kaç erkek -4kız 1 erkek Dedim
+Erkek sonuncu mu?
-Evet
+ heee anlaşıldı babanlar erkek aramış demesin mi?
O yaşımda ben anne babamın hiçbirimize farklı davrandığını düşünmemiştim o teyze yüzünden dikkat etmeye başlamıştım gerçekten öyle mi onu bizden daha mı çok seviyorlar diye çocuk aklı işte...Ama kendi anne babam çocukları arasında ayrım yapmadığını gördüğümde rahatlamıştım. Demem o ki insanların cahilliğinden olur böyle şeyler cahilin de her dediğini dinleyecek olursak yanmışız.
Hem her çocuğun ayrı tadı olmalı çünkü her birinin fıtratı o kadar farklı ki bir elin beş parmağı gibi. Rabbim her birinin yaşına ve ihtiyaçlarına göre adil ve eşit davranabilmeyi, bizlere evlatlarımıza da sizinkiler gibi kardeş nasip etsin
Ben senin tansiyonun için yazmadım ki onu genel olarak sarımsak dusurur demek istedim sarımsağın nasıl etkilediği konuşulduğu için söyledim yaniTansiyonum surekli 9-5 çıkıyor ve cok fazla sarmisak tuketmeme ragmen daha fazla düşmüyor. Her gun yemiyorum yani dusuk olmasinin sebebi sarmisak degil onu ozellikle belirtmek icin soyledim hamile oldugumdan beri dusuk
Dusuk olması yüksek olmasından iyidir bosverTansiyonum surekli 9-5 çıkıyor ve cok fazla sarmisak tuketmeme ragmen daha fazla düşmüyor. Her gun yemiyorum yani dusuk olmasinin sebebi sarmisak degil onu ozellikle belirtmek icin soyledim hamile oldugumdan beri dusuk
Canım yapar.... Pekmez niye zarar olsun ki? Ben bir yemek kaşığı atıyorum aradaKızlar bişey sorucam benim kalp çarpıntım çok oluyo 1 haftadan fazladır nerdeyse aralıksız demirin düşük o yapar dedi doktor demir hapı yazdı ama annem ve bi kaç kişi pekmez ye diye tutturdu günde bi çay kaşığı bi zararı varmıdır biliyo musunuz
Herkes herşeye o zararlı bu zararlı diyince artık panik oldum artıkCanım yapar.... Pekmez niye zarar olsun ki? Ben bir yemek kaşığı atıyorum arada
Bide etradımda yaşlı biri var 5 buck aylık bebeği düşmüş onu yaparsan bebeğin düşer bunu yaparsan düşer iyice geriliyorum bi rahat nefes alamadımHerkes herşeye o zararlı bu zararlı diyince artık panik oldum artık
Ben bir kaşık ye ye bitirdim pekmezi. Pekmez ye canım.. Zararı yokKızlar bişey sorucam benim kalp çarpıntım çok oluyo 1 haftadan fazladır nerdeyse aralıksız demirin düşük o yapar dedi doktor demir hapı yazdı ama annem ve bi kaç kişi pekmez ye diye tutturdu günde bi çay kaşığı bi zararı varmıdır biliyo musunuz
Sağol canımBen bir kaşık ye ye bitirdim pekmezi. Pekmez ye canım.. Zararı yok
Bana 20. Hafta denildiKızlar tetanoz aşısını vurduran var mı bu aralar? Beni de aile hekiminden bi ebe aradı gel aşını yapalım diye. Nasıl oluyor bu aşıyı yaptırmak zorunda mıyız? Zamanı bu aralar mı? Bi zararı var mı? İlk gebelik hiç bi bilgim yok bu konuda
Canım 20.haftada yapılıyo diye biliyorum ilk haftalarda yapılmazKızlar tetanoz aşısını vurduran var mı bu aralar? Beni de aile hekiminden bi ebe aradı gel aşını yapalım diye. Nasıl oluyor bu aşıyı yaptırmak zorunda mıyız? Zamanı bu aralar mı? Bi zararı var mı? İlk gebelik hiç bi bilgim yok bu konuda
Bana 20. Hafta denildi
Allah Allah beni niye erken çağırdı acaba 18. Haftada. Siz yaptıracak mısınızCanım 20.haftada yapılıyo diye biliyorum ilk haftalarda yapılmaz
EvetAllah Allah beni niye erken çağırdı acaba 18. Haftada. Siz yaptıracak mısınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?