- 11 Ağustos 2020
- 573
- 789
- 33
- 40
Ahmet Emin de çok güzelBu arada benim eşim de aylardır doguma var diye diye isim düşünmedi. Bu gidişle kizim da olduğu gibi ismini ben koyacağım :) rüyamda ahmet ismini görmüştüm aylardir emin ismini e düsunuyordum . Ahmet emin koyacağım sanırım bende
Bence sünneti daha detayli araştır canım kendilerini bildikleri zaman herşey daha zor oluyor geçen dedim ya saçını kestircez hiç canı yanmıyor ama ortalığı ayağa kaldırdı bide evdeyiz bildigi ortam. Sünnet o yaşta hem çocuğu zaptetmek acısından hemde iyileşmesi acısından daha fazla zamanını alır. Dediğim gibi tek bir doktora bağlı kalma tv ye çıkanlar para alıp tv ye çıkıyorlar sen başka doktorlardan araştır öyle karar ver.Ben mevlidi bir yaşında falan okuturum diye düşünüyorum. Doğum günü organizasyonu yapmak istemiyordum yerine böyle birşey yapabilirim. O zamana kadar zaten kimseyi davet etmek istemiyorum. Pandemi öyle 2-3 aya ortadan kalkacak birşey değil bence aşı gelse bile. Şimdi sana yazarken tv de sünnet mevzusu konuşuluyordu. Yenidoğan sünnetini tıbbi bir gereklilik olmadığında tavsiye etmiyoruz yenilenmesi gerekebiliyor ileriki yaşlarda dedi doktor. Bir yaşında sünneti de çıkarırım aradan iyi olur
Bu arada Taha ismini eşim henüz bebişimizden haberimiz yokken rüyasında görmüştü. Soyadımız 3 harf çok kısa olduğu için ben biraz daha ağır olsun isim diye iki isim olmasını istedim. Erkek olduğu için soyadı değişme durumu da yokO yüzden Enes Taha dedik biz çok da ısındık Büyük ihtimal ismini dedesi okur kulağına o olmazsa babası okur. Hoca çağırmaya gerek yok bence
Bende sünneti hemen yaptrımak isteyenlerdendim ama ne kadar hastneye az gidersek o kdr iyi.ne kadar küçükse travması ve sünnet sonrası o kadar kolay oluyor aslında. Ama dediğin gibi pandemi ne zmn biter o zmn bakarız. Umarım doğumgünlerinde kurtulmuş oluruz bu felaketlerdenBen mevlidi bir yaşında falan okuturum diye düşünüyorum. Doğum günü organizasyonu yapmak istemiyordum yerine böyle birşey yapabilirim. O zamana kadar zaten kimseyi davet etmek istemiyorum. Pandemi öyle 2-3 aya ortadan kalkacak birşey değil bence aşı gelse bile. Şimdi sana yazarken tv de sünnet mevzusu konuşuluyordu. Yenidoğan sünnetini tıbbi bir gereklilik olmadığında tavsiye etmiyoruz yenilenmesi gerekebiliyor ileriki yaşlarda dedi doktor. Bir yaşında sünneti de çıkarırım aradan iyi olur
Bu arada Taha ismini eşim henüz bebişimizden haberimiz yokken rüyasında görmüştü. Soyadımız 3 harf çok kısa olduğu için ben biraz daha ağır olsun isim diye iki isim olmasını istedim. Erkek olduğu için soyadı değişme durumu da yokO yüzden Enes Taha dedik biz çok da ısındık Büyük ihtimal ismini dedesi okur kulağına o olmazsa babası okur. Hoca çağırmaya gerek yok bence
Ben de sünnet işini düşünmüyorum yenidoğan iken. Ileride bakarız. Isim konusunda dedesi var hacı hem de kendi ismi konulacak o okur kulağına diye düşündüm. Hocaya falan pandemide gerek yok bence de. Dinimizde abdestli olmak, duayı bilmek ve iyi bir insan olmak yeterli diye düşünüyorum.Ben mevlidi bir yaşında falan okuturum diye düşünüyorum. Doğum günü organizasyonu yapmak istemiyordum yerine böyle birşey yapabilirim. O zamana kadar zaten kimseyi davet etmek istemiyorum. Pandemi öyle 2-3 aya ortadan kalkacak birşey değil bence aşı gelse bile. Şimdi sana yazarken tv de sünnet mevzusu konuşuluyordu. Yenidoğan sünnetini tıbbi bir gereklilik olmadığında tavsiye etmiyoruz yenilenmesi gerekebiliyor ileriki yaşlarda dedi doktor. Bir yaşında sünneti de çıkarırım aradan iyi olur
Zaten onları diyenlerin çoğu sünnetin ne olduğunu bile bilmiyordurBence sünneti daha detayli araştır canım kendilerini bildikleri zaman herşey daha zor oluyor geçen dedim ya saçını kestircez hiç canı yanmıyor ama ortalığı ayağa kaldırdı bide evdeyiz bildigi ortam. Sünnet o yaşta hem çocuğu zaptetmek acısından hemde iyileşmesi acısından daha fazla zamanını alır. Dediğim gibi tek bir doktora bağlı kalma tv ye çıkanlar para alıp tv ye çıkıyorlar sen başka doktorlardan araştır öyle karar ver.
Hiç bilmiyordum. Söylediğin için teşekkür ederimCanım geçmiş olsun Rabbim şifa versin oğluna. Merak ettim nesi bar acaba kuzunun.
Benim eşim doğdugunun 7.gunu kendisi okudu kulağına ezanı ve ismini koydu .
Bu arada 7.gunu bebegin saçlarını kesmek ve grami kadar altın veya gümüş dağıtmak sünnet
7.gunu akikalari kesmek de sünnet ve cok hayirliymis . Biz yapacağız belki bilmeyen varsa haberi olsum
Amin canım amin.
Bebeğin hareketlerinin sıklığını bilmek için bir saat ölçütü vardı sanırım. Bi bak internetten istersen. Ben bi kere bile vursa önemsemiyorum yanlış yapmıyorumdur inşallah.
Doktorum portakal suyu iç 2 saat soluna dön yat en az 6 hareket olması lazım dedi dün denedim ama hissedemedim o kadar hareket bugün tekrar deneyeceğim bakalım inşallah hareket olur.Sanırım biraz soğuk şeyler içip sola yatıp bekliyoruz ve bir saat içinde 10 tekme hissetmeli gibi bir şeydi
Ben doktora bir de hemsirelere çikolata yaptiracagim hediye olarak. Bunun dışında bir şey yaptırmayı düşünmüyorum. Cok özeniyordum ama pandemi o hayalleri yıktı ne yazik ki. Sadece müsait olursak evde fotoğraf çekimi düşünüyorum bebek çok da büyümeden. Ailece fotoğrafları çok beğeniyorum. Ama tabi durum müsait olursa. Bir de kuaförü eve mi cagirsam diyorum. Sizce gitmek mi daha riskli olur yoksa eve çağırmak mi ? Eve gelse 3 kişinin saçı kesilecek. Ben annem ve kızımın.Bende magnet çikolata ve daha bi sürü şey isteyenlerdendim .özellikle şu hastane odası süslemeleri,doğum fotoğrafçısı,hastane çıkış fotoğrafı vb. Aahh pandemi bizi çok zorladı hayaller hayal oldu
Sadece balon aldım ben onu götüreceğim hastaneye,kapı süsünü bile götürüp hastane odası kapısına asmayacağım. Evde temiz temiz dursun dedm.
Magnet gibi şeyleri de doğumdan sonra yaptrmaya karar verdim. Hem doğum tarihini hem de fotoğrafını da yaptırabilirim böylece.
Kızlar pandemi de mevlidi nasıl yapacağız ya? Bir de kulağına isim üflenmesini?
Ben hoca fln da olsa kimseyi eve almam
Ben tek isimliyim aşırı memnunum. Özellikle de çift soyadım olduktan sonra daha da işime yaradı tek isim. Oğluma da o yüzden tek isim koyma konusunda kararlıydım ama benim koca bey tutturdu Ata olsun 2.ismi diye.yok diyorum nüfus müdürlüğüne ben gideceğim nasıl olsa diyor valla dava açar yine sildiririm tek isim olacak diye kavga edip duruyoruzAta ismini çok severim iyi bir Atatürkçüyüz hatta ama 2 isim gerçekten gereksiz Bence tabi
Evet kızımda hepsini yaptık kızlarda 1 akika inşallah oğlumda da yapacağız. Hayırla sağlıkla gelsin kuzular insallahBiz de böyle duyduk 7. gün saçını keseceğiz iniallah tabi kabak doğmazsa oğlumErkek çocukta 2 akika kesilirmiş 7. gün onu da halledeceğiz inşallah
Çok teşekkür ederim bende çok beğeniyorum osman ve bu isim arasında çok gidiyorum ama ahmer emin olacak sanırım. :)Ahmet Emin de çok güzel
Rica ederim hakkında hayırlısı olur inşallah canim . Rabbim baban a sağlık şifa versin inşallah biran önce yanınıza gelsin .Hiç bilmiyordum. Söylediğin için teşekkür ederiminşallah 7. Gün aklıma gelir tek başıma oğluşla başederken de yaparım
Bende babam okur kulağına demiştim. İnşallah o zmana hastaneden çıkarda torununa ismini koyabilir
Ben yine de beyaz bir elbise oğluma isimli tulum fln koydum. Arkadaşımdan makina aldık. Hastanden çıkarken halim olursa inşallah bir kaç poz çekilirim diyorum. Halim olmazsa senn dedğin gibi evin salonunda çekilirizBen doktora bir de hemsirelere çikolata yaptiracagim hediye olarak. Bunun dışında bir şey yaptırmayı düşünmüyorum. Cok özeniyordum ama pandemi o hayalleri yıktı ne yazik ki. Sadece müsait olursak evde fotoğraf çekimi düşünüyorum bebek çok da büyümeden. Ailece fotoğrafları çok beğeniyorum. Ama tabi durum müsait olursa. Bir de kuaförü eve mi cagirsam diyorum. Sizce gitmek mi daha riskli olur yoksa eve çağırmak mi ? Eve gelse 3 kişinin saçı kesilecek. Ben annem ve kızımın.
Benim düğün fotoğrafım yok nikah saatinden dolayı çekilememiştik sonra balayı vs derken bir türlü zamanını ayarlayamadık öylece kaldı. O yüzden bebişle çok özeniyordum fotoğraf çekilmeye ama kimseye güvenip çektiremem ki şimdi bir de heryer kalabalık pandemi yasak yokmuş gibiBen doktora bir de hemsirelere çikolata yaptiracagim hediye olarak. Bunun dışında bir şey yaptırmayı düşünmüyorum. Cok özeniyordum ama pandemi o hayalleri yıktı ne yazik ki. Sadece müsait olursak evde fotoğraf çekimi düşünüyorum bebek çok da büyümeden. Ailece fotoğrafları çok beğeniyorum. Ama tabi durum müsait olursa. Bir de kuaförü eve mi cagirsam diyorum. Sizce gitmek mi daha riskli olur yoksa eve çağırmak mi ? Eve gelse 3 kişinin saçı kesilecek. Ben annem ve kızımın.
Ben tek isim koydum canım eliz koydum, bence çok gereksiz çikolata magnet şu zamanda kimse gelmeyecek zaten. Ben de yaptırmıyorum işler düzgün giderse foto çekimi olacak sadeceKızlar magnet kızıma da yaptırmıştım , oyuzden oğluma yaptıracagım. Ama çikolata falanda yaptırsammı? Eşim bugün kim yiyecekki dedi pandemide kmse gelmez dedi, kalıncada bayatlayacak dedi. Magnetide verecek kişiyi zor bulursun, yaza sünnet yaptığımız da yaptırırsın dedi. Bende fotograf cektireyim böyle anı olarak kalsın istiyorum aslında . Bilemedim ki.. sizler neyapacaksınız ? İsimlere bakıyorumda tek isim koyan kalmamış nerdeyse :))) bende öğretmen olarak velilere sölenirdim niye çift isim diye :) kızımın adı Zeynep Masal koyduk...Oğluma da Ali Buğra düşünüyoruz Yani kızım buldu ismi bizde kabul ettik. . Büyük konuşmuşum:)
Ben de düğün için dış çekim ödediğim halde çekilemedik fotoyu 3 yıl oldu , eşimi ikna edersem yazın giycem gelinliği bebekle çekilmek istiyorum içimde kaldıBenim düğün fotoğrafım yok nikah saatinden dolayı çekilememiştik sonra balayı vs derken bir türlü zamanını ayarlayamadık öylece kaldı. O yüzden bebişle çok özeniyordum fotoğraf çekilmeye ama kimseye güvenip çektiremem ki şimdi bir de heryer kalabalık pandemi yasak yokmuş gibi
Benim de çok içimde kaldı geçeniyiz evlendim ben gelinliği de satın aldık sonrasında çekilicez diye pandemi girmese çekilirdik belki ilk baharda ama kısmet olmadı ben de daha salaş rahat bir beyaz elbiseyle oğlumla çekilirim diye düşünüyorum yaza inşallahBen de düğün için dış çekim ödediğim halde çekilemedik fotoyu 3 yıl oldu , eşimi ikna edersem yazın giycem gelinliği bebekle çekilmek istiyorum içimde kaldı
Oy maşallah çok güzel kilosuKontrolden geldik 2600 gram 45cm olmuşuz 2 hafta sonra gel gün vereceğim dedi bakalım hayırlısı
Bende magnet çikolata ve daha bi sürü şey isteyenlerdendim .özellikle şu hastane odası süslemeleri,doğum fotoğrafçısı,hastane çıkış fotoğrafı vb. Aahh pandemi bizi çok zorladı hayaller hayal oldu
Sadece balon aldım ben onu götüreceğim hastaneye,kapı süsünü bile götürüp hastane odası kapısına asmayacağım. Evde temiz temiz dursun dedm.
Magnet gibi şeyleri de doğumdan sonra yaptrmaya karar verdim. Hem doğum tarihini hem de fotoğrafını da yaptırabilirim böylece.
Kızlar pandemi de mevlidi nasıl yapacağız ya? Bir de kulağına isim üflenmesini?
Ben hoca fln da olsa kimseyi eve almam
Ben tek isimliyim aşırı memnunum. Özellikle de çift soyadım olduktan sonra daha da işime yaradı tek isim. Oğluma da o yüzden tek isim koyma konusunda kararlıydım ama benim koca bey tutturdu Ata olsun 2.ismi diye.yok diyorum nüfus müdürlüğüne ben gideceğim nasıl olsa diyor valla dava açar yine sildiririm tek isim olacak diye kavga edip duruyoruzAta ismini çok severim iyi bir Atatürkçüyüz hatta ama 2 isim gerçekten gereksiz Bence tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?