- 27 Ağustos 2015
- 1.835
- 2.411
- 133
Canım geçmiş olsun. Benim oğlumda da sarılık hala daha devam ediyor. uzamış sarılıkmış bizimkisi 13. Günde cıkmıştı benimkide az emiyor ama tshla bir ilgisi yok açıkcası. Doğum yapalı kaç gün oldu ? Takvimin doğru değil anladığım kadarıylaMerhaba kızlar ben de Temmuz annelerinedenim Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın.ben ve bebeğim hamileliğimin ilk gününden beri o kadar sağlık sorunları ile uğraştım ki çok zor bir hamilelikti. şükür bebeğimi sağsalim kucağıma aldım 20 gün önce. Doğduktan dört gün sonra sarılıktan yattık. Kontrol için üç gün sonra gittik yükselmiş tekrar. Doktorun dediği herseyi yapıyorum hala da devam ediyor. Bugün sağlık ocağından aradılar topuk kanında tsh yüksekmiş yarın tekrar çağırdılar. şu an cok kötüyüm ben çünkü internette yenidoğan tiroit yüksekliği ile ilgili o kadar kötü şey yazıyor ki. Ben haşimato hastasıyım. Benim gibi planların bebeklerinde çok görülüyormuş. Sonra sarılığı cok uzadı . Tiroit sarılığın uzamasına sebep oluyormuş. Çok iyi ememiyor bu da tiroitten kaynaklanabiliyormuş. Yarın doktora gidicez ama cok üzülüyorum. Rabbim dermansız dert vermesin yine binlerce şükür ama yavrumu ne zaman korkmadan sevicem. Her an kötü bir şey olacak diye korkuyorum artık. Bilgisi olan varsa paylaşır mısınız arkadaşlar
20 gün oldu doğum yapalı. Aslında sarılığın uzaması canımı sıkmıyor artık alıştım ona . Dediğin gibi yapıyorum doktor da aynısını dedi ama canımı sıkan bu emmede zayıflık ve uzayan sarılık tiroit yüksekliğinden kaynaklanabiliyormuş. Sağlık ocağından arayıp hemşire söyleyince netten baktım doktor makalelerinde bunlar yazıyordu. Ben de ilk defa duydumCanım geçmiş olsun. Benim oğlumda da sarılık hala daha devam ediyor. uzamış sarılıkmış bizimkisi 13. Günde cıkmıştı benimkide az emiyor ama tshla bir ilgisi yok açıkcası. Doğum yapalı kaç gün oldu ? Takvimin doğru değil anladığım kadarıyla
Yarın gittiğinizde Doktor ona göre tedavi şekli belirler endişelenme lütfen. Bende ilk kez böyle bir şey duydum ve yaşadım ama düzeleceğini söylüyorlar en kötü 3 aya kadar.. sabır edeceğiz emzireceğiz bol bol. İnşallah geçecek bugünlerde. Daha küçükler alışacaklar emme refleksleri güçlenene kadar pes etmek yok
Canım ya bazı doktorlara malesef anlam verilemiyor can emanet ediyoruz güveniyoruz bir de. Şükür anlayan biri çıkmış sonunda. Biz de bugün gaz için damla başladık. Damlayı verdiğimden beri uyuyor, o da korkutuyor beni anlamadm. Probiyotik damla ne için başlattı peki. Bize hiç demedi onuDoktora gttik canım 5. Gün probiyotik danla baslaması gerekmiş başlamamışlrdı bize sonra gaz damlasıda gerekmiş doktor iyiki gelmişsiniz cocuk mahvolmus dedi yavrum o kadar zaten aglıyoduki diğer doktorlara cok sinirlendim onlar neden vermediyse su damlaları
İnşallah canım. Hepmizkurtulalım bu sarılıktan bir an önceSizin süreç nasıl oldu değer kaçtı nasıl geçti canım
Haftaya çarşamba aylık kontrolüne gidince sorayım o zaman çünkü bana sarılığın uzamış sarılık olduğınu bile demedi ben internetten kendim buldum. Doğum yaptıgım hastanedeki ebeylede iletişimdeyim o da demişti uzamış sarılık diye. Bugün aradım ony değer artmaz düşecek dedi inşallah öyle olur
Ayy nasıl zaman gecmiş inanamıyorumhadi gözün aydın yarın yıkarsın kuzum
Evet muhtemelen o zaman azaldı çünkü benimde öyle oldu malesef. Daha yeni yeni kendine geliyor gibi. ilk oğlumda böyle olmamıştım fakat toparlanmalısın artması için. Güçlü ol moralini yüksek tut bebeğini kokla sütünün artacağına inan. Emzirmeye calıs pes etme
Canım 2. doğumlar ilki gibi olmuyor yadaha yeni doğum yaptın ama emzirdikçe de gider kilon. İçinin temizlenmediğini 1 hafta sonra doktor kontrolün olacak gittiğinde usgden bakıyor söylüyor zaten. Kanaman içinde hareket ettikçe artıyor birde sende karnına bastır masaj yap. Ben ne yapayım 30 kilo aldım 15 verebilmişim 15 duruyo
Dışarı çıkarken kutuyu mu alıyorsun yanina?Yok canım tümden köpükleri gidene kadar yıkıyorum biraz ıslak olacak şekilde dondurma kutusuna koyup öyle kullanıyorum benim oğlumun kızarıklıkları geçti çok şükür sebamed kreme devam ediyorum arada bir de doktorun verdiği kremi kullanıyorum şimdilik bir sıkıntı yok
Dünden beri her şeyi sürdüm geçsin diye uğraşırken daha kötü yapcamKantron yagi sür kuzum bizim bebiste makat bolumunde vardi pisik kantron iyi geldi
Benim de belden aşağısı ödem oldu. Sistim yaa. Vajina bileYorum yapamıorm
Ben gebelik gibi şişim..
Ödemlerim inmio
Emziriyorum, ama çok uyuyakaliyor bebiş. Sarılık başladı 7 ydi hastaneden çıkarken.. yarın kontrolümüz var.Canım 2. doğumlar ilki gibi olmuyor yadaha yeni doğum yaptın ama emzirdikçe de gider kilon. İçinin temizlenmediğini 1 hafta sonra doktor kontrolün olacak gittiğinde usgden bakıyor söylüyor zaten. Kanaman içinde hareket ettikçe artıyor birde sende karnına bastır masaj yap. Ben ne yapayım 30 kilo aldım 15 verebilmişim 15 duruyo
Güçlenecek zamanla ben hep danışıyorum iletişim halindeyim emzirme konusunda danışmanlara tek çözüm emzirmek. Dünyaya yeni geldi her bebek bir değil öğrenecek zaman biraz daha diyorlar. Sabır edicez o az emdi diye bırakma peşine sağ ve enjektörle ver. Sütünde azalmasın20 gün oldu doğum yapalı. Aslında sarılığın uzaması canımı sıkmıyor artık alıştım ona . Dediğin gibi yapıyorum doktor da aynısını dedi ama canımı sıkan bu emmede zayıflık ve uzayan sarılık tiroit yüksekliğinden kaynaklanabiliyormuş. Sağlık ocağından arayıp hemşire söyleyince netten baktım doktor makalelerinde bunlar yazıyordu. Ben de ilk defa duydum
Sarılıktan uyuyakalıyor demekki zorla uyandır canım ayaklarını felan suya sok.Benim de belden aşağısı ödem oldu. Sistim yaa. Vajina bile
O kadar da su içiyorum. Çok hareketliyim. İnşallah düzeliriz biran önce.
Emziriyorum, ama çok uyuyakaliyor bebiş. Sarılık başladı 7 ydi hastaneden çıkarken.. yarın kontrolümüz var.
Benim dikişlerim için ne zaman gel dediklerini hatırlamıyorum. Dediğin gibi 1 hafta sonra gel demiş olabilir. Yarın gitmisken bi sorayım.
Kendi canımı yakmaya kiyamiyorum. Bastiramiyorum malesefsenin 15 gittiyse bile bu güzel bi gelişme bence canim. Kalanini emzirdikce vereceksin. Bende hiç gitmemiş. Bi sıkıntı olabilir diye düşündüm.
Doğum sonrası kontrole gitmedin mi canım?Kızlar dün de yazdim arada kaynamış heralde mesajim.
Sezeryan sonrasındaki karnimdaki şişlik neredeyse hiç inmedi. İlk gün kanamam oldu sadece daha sonra çok az damla damla gelmeye başladı.Güzel temizleyemediler içimi hissediyorum. Hemşireler berbatti ilgisizlerdi. Bu karnımda biriken pis kandan sudan kurtulmak istiyorum. 10 kilo almıştım 3 kilo gitmiş. Sadece bebek gitmiş çıldırcam yaaa
plesenta içimde kaldı heralde diye düşünmeye başladım
Ben ilk doğumda böyle değildim hemen gitmişti 5-6 kilo. 15 gün sonra da aldığım kilolarin hepsini geri vermiştim.. şimdi bunda böyle olunca ne yapacağımı bilemedim.
Benim lohusalik yeni basliyor basimda dolu insan yeminle esimle bile geldikleri gunden beri küsüp duruyorumGözümün önünde büyüyüp gidiyor harika bir duygu o yüzüme baktıkça içim gidiyor tek korkum ona yetememek inşallah 40 ımız çıkınca lohusa depresyonundan da kurtulurum kafam fena dağınık
Ben de haşimatoluyum çok üzüldüm. Bebek için de bizimki gibi basit bir tedavi vardır belki? Gebelikte ilaç takibinizi yaptılar mı?Merhaba kızlar ben de Temmuz annelerinedenim Rabbim kimseyi evladı ile sınamasın.ben ve bebeğim hamileliğimin ilk gününden beri o kadar sağlık sorunları ile uğraştım ki çok zor bir hamilelikti. şükür bebeğimi sağsalim kucağıma aldım 20 gün önce. Doğduktan dört gün sonra sarılıktan yattık. Kontrol için üç gün sonra gittik yükselmiş tekrar. Doktorun dediği herseyi yapıyorum hala da devam ediyor. Bugün sağlık ocağından aradılar topuk kanında tsh yüksekmiş yarın tekrar çağırdılar. şu an cok kötüyüm ben çünkü internette yenidoğan tiroit yüksekliği ile ilgili o kadar kötü şey yazıyor ki. Ben haşimato hastasıyım. Benim gibi planların bebeklerinde çok görülüyormuş. Sonra sarılığı cok uzadı . Tiroit sarılığın uzamasına sebep oluyormuş. Çok iyi ememiyor bu da tiroitten kaynaklanabiliyormuş. Yarın doktora gidicez ama cok üzülüyorum. Rabbim dermansız dert vermesin yine binlerce şükür ama yavrumu ne zaman korkmadan sevicem. Her an kötü bir şey olacak diye korkuyorum artık. Bilgisi olan varsa paylaşır mısınız arkadaşlar
İlk 1 haftayı atlatmış ondan sanırım canım ama bol bol emzir artmasın değeri.Kızlar biz pazartesi dr kontrolünden geçtik
10du sarılık ama doktor önemli değil düşüse geçer dedi..
Şimdi siz daha düşüklerine panik yapınca.. Ben öylece kala kalıorm
Daha 4 gün oldu canım. Hastaneden telaşlı çıktık. Bana ne zaman gel dediklerini hatırlamıyorum. Ama cemrenin dediği gibi haftaya gel demişlerdir.Doğum sonrası kontrole gitmedin mi canım?
Evet canm sariliktan. Mama başladım bugün. İlk defa hickirdi kuzum. Demekki ilk defa tika basa doyduGüçlenecek zamanla ben hep danışıyorum iletişim halindeyim emzirme konusunda danışmanlara tek çözüm emzirmek. Dünyaya yeni geldi her bebek bir değil öğrenecek zaman biraz daha diyorlar. Sabır edicez o az emdi diye bırakma peşine sağ ve enjektörle ver. Sütünde azalmasın
Sarılıktan uyuyakalıyor demekki zorla uyandır canım ayaklarını felan suya sok.
Doğumdan sonra bebeğin ve benim kontrolüm için 1 hafta sonraya randevu ayarlamışlardı. O zaman bakıldı. Temiz dedi 40 ım cıkınca cağırdı birde. Onun dışında da 2 hafta sonra korse tak dedi.
Karnına Dayanabildiğin kadar dokun canım masaj yapar gibi. Bende bu sefer bastırmalarına izin vermedim kendim yapmayancalıstım. Ödem çok vardı bende Birde ben hiç tartıya hemen cıkmadım 15. Gün cıktıgımda gördüm sende cıkıp moralini bozma
Bağırsak florasını düzenlemek için dedi canım. Bizimkide bugün bi 2 saat uyudu deliksiz damladan sonra. Bence rahatlatıyor damlaCanım ya bazı doktorlara malesef anlam verilemiyor can emanet ediyoruz güveniyoruz bir de. Şükür anlayan biri çıkmış sonunda. Biz de bugün gaz için damla başladık. Damlayı verdiğimden beri uyuyor, o da korkutuyor beni anlamadm. Probiyotik damla ne için başlattı peki. Bize hiç demedi onu
Canım 5. Gün cagırıyorlar genelde bebekten topuk kanıda aldıkları içinDaha 4 gün oldu canım. Hastaneden telaşlı çıktık. Bana ne zaman gel dediklerini hatırlamıyorum. Ama cemrenin dediği gibi haftaya gel demişlerdir.
Evet canm sariliktan. Mama başladım bugün. İlk defa hickirdi kuzum. Demekki ilk defa tika basa doydugenelde emerken uyuyakaldigi için tam doymadan uyumuş oluyordu.. biberonum da baya yavaş akışlı ama gene de bağımlılık yapmaz umarim.
Ben hastanede başladım korse takmaya. Normalde etkisi olurdu ama bende fazla olmadi gibi. Sadece daha düzgün yürümemi sağlıyor.
Keşke izin verseydin yaa. Bizim hemşirelere ben dedim bi kaç kere. Onlar da yaptık yaptık dediler..
15 gün iyi sabretmissinben de 15 gün sabredeyim. bakalim ne olacak
Enjektörle vermeye başladım ben ilk kaşık biberon denedim ama onda cok hırçınlaştı sabredemedi sanırım akışına. biberon bağımlılık yapar korkusuyla ebe söyledi sonra şırıngayı. Serçe parmağımı damağına koyuyorum emmeye başlayınca yandan şırıngayla veriyorum. emzirmeden sonra yapıyorum eğer baktın cok biberonla vermeye başladın alışmasınDaha 4 gün oldu canım. Hastaneden telaşlı çıktık. Bana ne zaman gel dediklerini hatırlamıyorum. Ama cemrenin dediği gibi haftaya gel demişlerdir.
Evet canm sariliktan. Mama başladım bugün. İlk defa hickirdi kuzum. Demekki ilk defa tika basa doydugenelde emerken uyuyakaldigi için tam doymadan uyumuş oluyordu.. biberonum da baya yavaş akışlı ama gene de bağımlılık yapmaz umarim.
Ben hastanede başladım korse takmaya. Normalde etkisi olurdu ama bende fazla olmadi gibi. Sadece daha düzgün yürümemi sağlıyor.
Keşke izin verseydin yaa. Bizim hemşirelere ben dedim bi kaç kere. Onlar da yaptık yaptık dediler..
15 gün iyi sabretmissinben de 15 gün sabredeyim. bakalim ne olacak
Emziremiorm biliosm kuzumİlk 1 haftayı atlatmış ondan sanırım canım ama bol bol emzir artmasın değeri.
1 gece de bile yükselebiliyor çünkü 13. Gün 15 di bizim değer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?