2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar tansiyonum büyük 110 küçük 74 saglik orgutune gire ideal dedi ama benim bu ensem yine agriyor ya dayanamayip kahve ictim baş agrimi alsin diye özellikle Delirella 'cim bu konuda bir yorumun var mı acaba

Kizlar tansiyonum büyük 110 küçük 74 saglik orgutune gire ideal dedi ama benim bu ensem yine agriyor ya dayanamayip kahve ictim baş agrimi alsin diye özellikle Delirella 'cim bu konuda bir yorumun var mı acaba

Normal tansiyonun cnm ama kahve tansiyon yükseltir Birkaç gündür gerilmiş olabilirsin? Sinüzit gibi sağlık sorunu var mı? Veya romatizma alt yapılı bir sorun yaşadın mı cnm daha önce? Olmadı doktoruna bir danis cnm, belki önemsizdir belki de nöroloji yonlendirir gerekli görürse. Sen de dinlen biraz

Iki gundur saat 8 de uyuyakalip sabahi sabah edemiyodum sanirim ondan kahveyle birlikte limonlu soda ictim kahve basimin agrisini gecirdi limon sıktıgim soda da tansiyonumu 10a dusurdu kahveyi uykumu kacirsin diye bugünlük ictim yine uyuyakalirdim yoksa

Aynısını ben çektim doğum yaptığım güne kadar hatta hep öyle kalıcak sanıyordum bundada bulantı kusma mahvetti ama arada mide yanmasıda oluyor yine..her ikiside zor allah kolaylık versin hepimize

Onu bilmiyorum canim ya gebelikte covid olmadi ama olan arkadaslar var seni bilgilendirirler
Yahuuu bebişim kullanici adını değiştirmişsn bulamadım seni cinsiyet öğrendim canisi bir oğlum daha oluyor 3.de bulacağım kızı hahahha

Yahuuu bebişim kullanici adını değiştirmişsn bulamadım seni cinsiyet öğrendim canisi bir oğlum daha oluyor 3.de bulacağım kızı hahahha
Kiyamam cok aramadin insallah olsun kuzum eli ayagi duzgun saglikli bi tosuncuk olsun aynen 3. de bulursun onemli olan saglik kardesine bi dag geliyo iste kötümü ❤

Kiyamam cok aramadin insallah olsun kuzum eli ayagi duzgun saglikli bi tosuncuk olsun aynen 3. de bulursun onemli olan saglik kardesine bi dag geliyo iste kötümü ❤
Yaaa şimdiden çok seviyor canım kardeşim falan diyor ama doğunca nasıl olur bilemem sever mi döver mi

Kizlar su bir kac gundur kollarim ellerim falan kasinmaya basladi oyle cok degil ama elim gidiyo ister istemez kasimaya sizlerde var mi oyle bisey ?

Zaten doktor tutma derse tutmak daha büyük vebal. Ama doktor tutabilirsin dedi diyelim. Kasılma hissetti ya da çok kötü olursa mesela bayılana kadar akşam ezanını beklememesi lazım tabi ki. Öyle bir durumda hamilelik geçerli bir mazeret olduğu için o gün orucunu bozar. Şu içip orucuna devam etmez yani o günü orucunu bozmuş olur ama sağlık sebebiyle bozduğu için kefaret (61 gün) değil sadece 1 gün kaza etmesi gerekir.

Hamilelikte orucun ne faydası varmış ki? Aralıklı oruç bile tavsiye edilmiyor aslında. Bazı hocalar çok katı ama Allah cevaz vermiş hamileye de emzirene de o kadar da kasmaya gerek yok bence. Yazin ortası olsa hiç sormazdım bile sadece baharda olduğumuz için doktorların görüşünü merak ettim. Benim doktorum sülalesi rahatgillerden sorucam ama tutabiliyorsan tut der kesinq

Kizlar su bir kac gundur kollarim ellerim falan kasinmaya basladi oyle cok degil ama elim gidiyo ister istemez kasimaya sizlerde var mi oyle bisey ?
Ayy benim de ayak bilegim çok kaşınıyor ama kuruyor sanki nemlendirici kullanınca bir daha kasinmiyor canım

Hamilelikte faydası vardır demedim hamilelikteki tek faydası nefsin körelmesi olur sağlık olarak hamilelikte faydasının çok olmadığını düşünüyorum başka orucun birçok faydası vardır bunlarda kanıtlanmıştır dedim hamilelikte şeker dalgalanmalarina, tansiyon değişikliklerine, yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilir, sıvı kaybına neden olabilir bu da bebeğin ve annenin sagligini etkiler sevap isleyelim derken bebeğin vebaline gireriz Rabbim hamilelikte, emzirmede, hastalıkta, yaşlılıkta kolaylık vermişken tutalım dayanamazsak bozalim kısmıda bana uymaz çocukluk döneminde ( ergenlik döneminde değil) öyle yapıyorduk hatta tekne orucu tutardik öğlene kadar öğlen ezanla yerdik akşam ezanina kadar tekrar tutardik başkasını bilemem sonrası zor oluyor diye şimdi bebeği ve kendimizi riske atmak bence daha büyük vebaldir ben doktoruma söylesem kesin diyeceği şey şudur adım gibi biliyorum oruç tutup ikinizi de riske atacaktın ne diye bebek yaptın ben riskli gebe olduğum içinorucunu o zaman tutmana birşey demezdim der benim doktor fazla açık sözlü yinede tutan olursa Allah kolaylık versin kimseye dini vecibesinde yapma diye söz söylemeye hakkımız yok isteyen tutar bozar sonra tekrar dener sonra tekrar dayanamaz bozar ister 1 tane ister 61 tane tutar buna da karisamayiz sadece düşündüklerimi yazmak istedim

Son düzenleme:
Canım hamileyken orucun faydasından demek istediğim dinen faydası vardır hatta çoktur sağlık olarak demek istemedim yanlış yazmış olabilirim başka da fetvası var kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise gebe ve çocuk emziren kadın oruç tutabilir birçok hocada tutması gerektiğini söylüyor bir kısmıda bebeğe ve anneye sağlık açısından birçok zararı vardır hamilelikteki faydasından kastım sağlık açısından değil nefis açısındandi yazarken düşündüğümü eksik yazmış olabilirim normal hayatımızda birçok faydası vardır dinen olduğu gibi sağlık açısından fakat organlar hamilelikte yerinden bile durmuyor ki nasıl dinlensin nasıl dinlenip iylessin hepsi yukarıya çıkıyor doktorunla birlikte karar vermek en doğrusu sonuçta bizlerin risklerini din hocaları bilemez ama bana göre de tutayım bozayim kismi çok doğru değil başkasına göre doğru olabilir

Ben normalde oruçlarını tam tutan bir insanım ama bundan önceki hamileliğimde de emzirme döneminde de tutmayı aklımdan bile geçirmedim. Bol bol su içmek lazım, uzun süreli aç kalmamak lazım iki dönemde de.

Ama tabii doktora sorup bir bakın.

Doktorum bana kahve filtre kahve açık çay icebilirsin ama toplamda 3 bardağı geçmesin demisti.doktoronuza sorarsanız sizin durumunuA uygun şeyi söyleyebilir.
Ben bazen hiç içmiyorum bazen çay kahve içiyorum.

Ayrıntılı ultrason rutin birşey gibi artık. Birçok hamiledir yapiyorlar. Hatta özellikle yapılmasını isteyin derim. Ben doğum paketi bakarken özellikle istemiştim.
Önemli çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…