Çok teşekkür ederim.Çok güzelmiş canım çok tatlı duruyor güle güle kullan inşallah
Kizlar tansiyonum büyük 110 küçük 74 saglik orgutune gire ideal dedi ama benim bu ensem yine agriyor ya dayanamayip kahve ictim baş agrimi alsin diye özellikleDelirella 'cim bu konuda bir yorumun var mı acaba
Iki gundur saat 8 de uyuyakalip sabahi sabah edemiyodum sanirim ondan kahveyle birlikte limonlu soda ictim kahve basimin agrisini gecirdi limon sıktıgim soda da tansiyonumu 10a dusurduNormal tansiyonun cnm ama kahve tansiyon yükseltirBirkaç gündür gerilmiş olabilirsin? Sinüzit gibi sağlık sorunu var mı? Veya romatizma alt yapılı bir sorun yaşadın mı cnm daha önce? Olmadı doktoruna bir danis cnm, belki önemsizdir belki de nöroloji yonlendirir gerekli görürse. Sen de dinlen biraz
Aynısını ben çektim doğum yaptığım güne kadarBen 2 cocuktada yasadim sadece tuylenme ve saca demiyorum zaten mideye dogru ciktigi icinde etkiliyo mideyi sende olmuyor mide yanmasi baskasinda oluyor malesef .. oyle midem yanardi ki gece uykumdan bogazimda aci suyla uyanirdim bas ucumda surubum olur hemen icerdim oda mide bulantisi kadar cok zor oluyo valla anami aglattilar
Yahuuu bebişim kullanici adını değiştirmişsn bulamadım seni cinsiyet öğrendim canisi bir oğlum daha oluyor 3.de bulacağım kızı hahahhaOnu bilmiyorum canim ya gebelikte covid olmadi ama olan arkadaslar var seni bilgilendirirler
Kiyamam cok aramadin insallahYahuuu bebişim kullanici adını değiştirmişsn bulamadım seni cinsiyet öğrendim canisi bir oğlum daha oluyor 3.de bulacağım kızı hahahha
Yaaa şimdiden çok seviyor canım kardeşim falan diyor ama doğunca nasıl olur bilemem sever mi döver miKiyamam cok aramadin insallaholsun kuzum eli ayagi duzgun saglikli bi tosuncuk olsun aynen 3. de bulursun onemli olan saglik kardesine bi dag geliyo iste kötümü ❤
Valla benim oglumda oyle seviniyo ama kizdan yana dertliyim simdiden siddete basladi belkide tam tersi olucak hic belli olmaz hayirlu evlat olsunlarYaaa şimdiden çok seviyor canım kardeşim falan diyor ama doğunca nasıl olur bilemem sever mi döver mi
Amin canım inşallah canları sag olsunValla benim oglumda oyle seviniyo ama kizdan yana dertliyim simdiden siddete basladi belkide tam tersi olucak hic belli olmaz hayirlu evlat olsunlar
Zaten doktor tutma derse tutmak daha büyük vebal. Ama doktor tutabilirsin dedi diyelim. Kasılma hissetti ya da çok kötü olursa mesela bayılana kadar akşam ezanını beklememesi lazım tabi ki. Öyle bir durumda hamilelik geçerli bir mazeret olduğu için o gün orucunu bozar. Şu içip orucuna devam etmez yani o günü orucunu bozmuş olur ama sağlık sebebiyle bozduğu için kefaret (61 gün) değil sadece 1 gün kaza etmesi gerekir.Niyetli iken nasıl icecekslin ki cnm akşam ezana kadar :) her susadigimda orucu bozacaksam niye tutacagim veya ? Bir de kasilmalar ne yazık ki her zaman hissedilmiyor. Kasilma varsa, hissetmiyorsak bir de su icmeden bu süreci devam ettireceğiz. Bana gebelikte riskli geliyor açıkçası sonradan kazası yapılabilecek bir özel durum gebelik nacizane. Belki geçmiş olumsuz tecrübelerimden bu konuyu riskli görüyorum. Doktoru izin veren, içine de siniyorsa, tutabiliyorsa Allah kolaylıkla tutmasını nasıl etsin
Hamilelikte orucun ne faydası varmış ki? Aralıklı oruç bile tavsiye edilmiyor aslında. Bazı hocalar çok katı ama Allah cevaz vermiş hamileye de emzirene de o kadar da kasmaya gerek yok bence. Yazin ortası olsa hiç sormazdım bile sadece baharda olduğumuz için doktorların görüşünü merak ettim. Benim doktorum sülalesi rahatgillerden sorucam ama tutabiliyorsan tut der kesinqCanım bende önce ilahiyat okudum aradan baya zaman sonra sağlık okudum orucun birçok faydası vardır ve bunlar doğrulanmıştır dinen de kolaylık vardır hamilelikte daha fazla kolaylık sunmuştur Rabbim. Önemli olan günün kısalığında rahat tutulur diye düşünmemek gerekir . Dediğin gibi ben 5 sene öncesinde 3 ay üst üste tutabiliyordum ama şimdi yarım saat su icmesem böbreklerimden rahatsizlaniyorum bu benim bir rahatsizligim ama hamilelikte böbrek fonksiyonları düşüyor yemek yemeden insan dayanır ama şu içmeden hamilelikte durulmaz o yüzden en iyi kararı doktorunla birlikte vermek daha doğru çünkü benim doktorum saat başı su icmemi öneriyor birde oruç desem kızardayanilmaya dayanılır ama birkaç gün sonra rahatsizlanabilme olasılığı çok yüksek bu da vebaldir sevap isleyeyim derken günaha da girebiliriz Allah korusun ayrıca hamilelikte de birçok faydası vardır orucun ama herkes aynı oranda etkilenmeyebilir çok detaylı bir konu daha sonra kazasını yapmak daha mantıklı diye düşünüyorum kendimce
Ayy benim de ayak bilegim çok kaşınıyor ama kuruyor sanki nemlendirici kullanınca bir daha kasinmiyor canımKizlar su bir kac gundur kollarim ellerim falan kasinmaya basladi oyle cok degil ama elim gidiyo ister istemez kasimaya sizlerde var mi oyle bisey ?
Hamilelikte faydası vardır demedim hamilelikteki tek faydası nefsin körelmesi olur sağlık olarak hamilelikte faydasının çok olmadığını düşünüyorum başka orucun birçok faydası vardır bunlarda kanıtlanmıştır dedim hamilelikte şeker dalgalanmalarina, tansiyon değişikliklerine, yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilir, sıvı kaybına neden olabilir bu da bebeğin ve annenin sagligini etkiler sevap isleyelim derken bebeğin vebaline gireriz Rabbim hamilelikte, emzirmede, hastalıkta, yaşlılıkta kolaylık vermişken tutalım dayanamazsak bozalim kısmıda bana uymaz çocukluk döneminde ( ergenlik döneminde değil) öyle yapıyorduk hatta tekne orucu tutardik öğlene kadar öğlen ezanla yerdik akşam ezanina kadar tekrar tutardik başkasını bilemem sonrası zor oluyor diye şimdi bebeği ve kendimizi riske atmak bence daha büyük vebaldir ben doktoruma söylesem kesin diyeceği şey şudur adım gibi biliyorum oruç tutup ikinizi de riske atacaktın ne diye bebek yaptın ben riskli gebe olduğum içinHamilelikte orucun ne faydası varmış ki? Aralıklı oruç bile tavsiye edilmiyor aslında. Bazı hocalar çok katı ama Allah cevaz vermiş hamileye de emzirene de o kadar da kasmaya gerek yok bence. Yazin ortası olsa hiç sormazdım bile sadece baharda olduğumuz için doktorların görüşünü merak ettim. Benim doktorum sülalesi rahatgillerden sorucam ama tutabiliyorsan tut der kesinq
Canım hamileyken orucun faydasından demek istediğim dinen faydası vardır hatta çoktur sağlık olarak demek istemedim yanlış yazmış olabilirim başka da fetvası var kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise gebe ve çocuk emziren kadın oruç tutabilir birçok hocada tutması gerektiğini söylüyor bir kısmıda bebeğe ve anneye sağlık açısından birçok zararı vardır hamilelikteki faydasından kastım sağlık açısından değil nefis açısındandi yazarken düşündüğümü eksik yazmış olabilirim normal hayatımızda birçok faydası vardır dinen olduğu gibi sağlık açısından fakat organlar hamilelikte yerinden bile durmuyor ki nasıl dinlensin nasıl dinlenip iylessin hepsi yukarıya çıkıyorHamilelikte orucun ne faydası varmış ki? Aralıklı oruç bile tavsiye edilmiyor aslında. Bazı hocalar çok katı ama Allah cevaz vermiş hamileye de emzirene de o kadar da kasmaya gerek yok bence. Yazin ortası olsa hiç sormazdım bile sadece baharda olduğumuz için doktorların görüşünü merak ettim. Benim doktorum sülalesi rahatgillerden sorucam ama tutabiliyorsan tut der kesinq
Buda dürttü.duygu karmaşası yasıyorum.Etkilenmez insallah annesi tekrar moralini yerine getir keyfi yerine gelsin benim ki bi sinirlenim ardina dürtüyo hemen cok fenalar
Doktorum bana kahve filtre kahve açık çay icebilirsin ama toplamda 3 bardağı geçmesin demisti.doktoronuza sorarsanız sizin durumunuA uygun şeyi söyleyebilir.kahveyi bırakmamız gerekiyor mu
ben 5 aydır çaydan kahveden tiksinmiştim hiç içemiyodum
bir iki gündür açık içebiliyorum
içmemek gerekiyosa hiç içmeyim hazır çay kahve alışkanlığımı kaybetmişken
Ayrıntılı ultrason rutin birşey gibi artık. Birçok hamiledir yapiyorlar. Hatta özellikle yapılmasını isteyin derim. Ben doğum paketi bakarken özellikle istemiştim.Böyle düşünen bir tek ben olmadığım için sevindim canım aklıma binbir türlü şey geldi inanki bizim bebişde bi sıkıntımı gördüki de ayrıntılı istediki diye ama burda yazılanlar aklıma geldi sonra dedimki ozaman herkesin çocuğunda sıkıntımı varda Allah esirgesin doktorlar detaylı istiyor dedim kendimi avuttum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?