gynno Ferro'yu her halükarda kullanmamız gerektiği için baktırmamış olabilir diycem ama hamileliğin başında hiç değilse kan değerlerine idrarına bakması gerekirdi. demirin depolanması uzun sürüyormuş o yüzden benim doktorumda hamileliğin sonuna kadar kullan dedi. demir sanırım hamilelerde ve bebeklerde çok önemliMrhb kızlar bı arada baktım,sanki görememiştim bu başlığı.sizler kaç haftaliksiniz?ben 19dayim.sadece ikili test yapıldı bana,demirdir vitamindir vs şeylere bakmadı Dr, rica etsem bakar mısınız dememe rağmen,gerek yok diğerlerini bilmemize,demiriniz de zaten eksilir diyip gynno Ferro ilacını yazdı,geçen gitigimde yine ısrar ettim yine bakmadı e önceki hamileliğimde vitamin almıştım ben bunda neden yazmiyirsunuz diyince de decavit yazdı.gyno ferroyi günde 1kullaniyirum,çayı da birakamadim.aytintili ultrason var sırada,başka bı test olmadım bugüne kadar,sizler neler yaşadınız
Karın ağrısı çok şiddetli ve geçmeyen tarzda olursa özellikle sağ üst tarafı buna dikkat etmek gerekiyor en önemlisi tansiyon takibi yapmak bir kez basın agrimasiyla hemen tansiyon denmez zaten takip etmek gerekir strese girme takip et özellikle akşamları canım birde idrara sıkışık iken ölç birde idrarı tam boşalttıktan sonra inşallah birşey yokturdur olsa bile erken farketmek önemli tuzu azaltıp ilaç kullanılır Rabbim çaresiz dert vermesin herşey güzel olacak inşallahDoktoruma yazdim rahim buyume agrisidir dedi bas agrim icinde bisey demedi bi kez oldugu icin ama eşimi aradim kayinvalidemin tansiyon aletini getiricek bi kac gün takip ederim garanti olsun
Aynen öyle canım inşallahHaklisin cnm. O yuzden hamilelikte kilo alimina "gebelik sekeri" riski yüzünden dikkat etmemiz gerekiyor biraz diyorum. İnşallah kolaylık ve neşe içinde geçer tüm bu süreç
Tabi yapti masallah oglu 4 yasinda suan hic korkma erken dogum riski oluyor ondada igneyle sanci durduruyorlar 40. Haftasinda dogum yapmisti ama sana erken korkma canim dua et hic bisey olmaz degisir yeri
ay içime su serptiniz yatağa yapışıcam sözbenim önceden iyiydi, tatil sonrasında gittiğimde aşağıya inmiş demişti. fazla yürümüştüm tatilde. fazla hareket etme dinlen önemli bişey değil demişti.
aynen kasılma filan aklına gelmesin agrının yüzde doksanı büyüme agrısı, zaten doktorlar sağolsunlar gördükleri an önlemini almaya çalışıyorlar. kasılma olmasa da yukarda arkadasın dediği gibi fazla hareket etmemekte eğilip kalkmamakta bol su içmekte fayda var. sağlıkla kucağımıza alacağız inşallah:)Evet canim doktoruma yazdim dayanamayip rahim büyüme agrisidir korkma dedi rahatladim
Dinen bu durumlarda kolaylik var. Ben ilk.oglumda tutmamistim. Bulantidan falan ziyade cok halsiz dusuyorum. Bi de cocugum.oldugu icin zaten cok erken uyaniyorum. Gun bitmez yani. Ne kendime ne karnimdakine eziyet etmek istemiyorum. Kismet olursa sonra tutarim. Olmazsa da allah affetsinKızlar oruç tutabilecek misiniz? Ben hamilelik öncesi siftah yapmasam hiç acıkmayan, genelde öğleden sonra kahvaltı eden bir insandım. Ama bu hamilelikte asla aç kalamıyorum acayip midem bulanıyor. Oruç tutmayı bi denicem ama hiç sanmıyorum tutabileceğimi.
Kızlar oruç tutabilecek misiniz? Ben hamilelik öncesi siftah yapmasam hiç acıkmayan, genelde öğleden sonra kahvaltı eden bir insandım. Ama bu hamilelikte asla aç kalamıyorum acayip midem bulanıyor. Oruç tutmayı bi denicem ama hiç sanmıyorum tutabileceğimi.
Dinen bu durumlarda kolaylik var. Ben ilk.oglumda tutmamistim. Bulantidan falan ziyade cok halsiz dusuyorum. Bi de cocugum.oldugu icin zaten cok erken uyaniyorum. Gun bitmez yani. Ne kendime ne karnimdakine eziyet etmek istemiyorum. Kismet olursa sonra tutarim. Olmazsa da allah affetsin
Ben ilahiyat mezunuyum zaten. Dinimizde kolaylık var zaten. Ben oglumu emzirirken 2 ramazan tutmadım sonradan kaza ettim hepsini. Önceki ve son ramazandan da 1er hafta eklenince 75 gün borç ödedim bir kışDinen bu durumlarda kolaylik var. Ben ilk.oglumda tutmamistim. Bulantidan falan ziyade cok halsiz dusuyorum. Bi de cocugum.oldugu icin zaten cok erken uyaniyorum. Gun bitmez yani. Ne kendime ne karnimdakine eziyet etmek istemiyorum. Kismet olursa sonra tutarim. Olmazsa da allah affetsin
Yok canım niye su içemeyesin Allah korusun bir sıkıntı olsa bozarsın sonra kaza edersin. Bu ay aman çok susadım sabredemedim gibi bir şey değil yani sağlık her şeyden önce gelir dinimizde de.Olay açlık değil de tüm gün hamile olarak aç susuz kalmak. Kasilman olsa su içemezsin. Bana riskli geliyor. Doktoruna danisanilirsin cnm.
Diyet yok yaa yapamıyorum geldim dün akşam mısır patlattm yedim ahahhaha bugün azcık cips tıngırdattım. Diyet olmuyoKiz kalca kemigim agriyor benimazcik yuruyunce pertim diyet nasil diyet ondan haber ver
Yok canım niye su içemeyesin Allah korusun bir sıkıntı olsa bozarsın sonra kaza edersin. Bu ay aman çok susadım sabredemedim gibi bir şey değil yani sağlık her şeyden önce gelir dinimizde de.
Ben oğlumu emzirirken eltim hamileydi 9 sene önce en sıcak günler yine tuttu bak dedim zarar vereceksin çocuğa sonradan tutmaya üşendiği için o riski aldı ki bence asıl bu yaptığı dinimizce sakıncalı olan.
Burada herkes tutuyor doktora sorucam ama tutabiliyorsan tut tutamazsan zorlama der muhtemelen.
Tamam canım öyle yapayım bende. Teşekkür ederim ❤Çünkü bana da aç gel dediler bir dünya tahlil yaptılargitmisken açlık falan da baktirirsin doktoruna sonuçları götürsün
Canım bende önce ilahiyat okudum aradan baya zaman sonra sağlık okudum orucun birçok faydası vardır ve bunlar doğrulanmıştır dinen de kolaylık vardır hamilelikte daha fazla kolaylık sunmuştur Rabbim. Önemli olan günün kısalığında rahat tutulur diye düşünmemek gerekir . Dediğin gibi ben 5 sene öncesinde 3 ay üst üste tutabiliyordum ama şimdi yarım saat su icmesem böbreklerimden rahatsizlaniyorum bu benim bir rahatsizligim ama hamilelikte böbrek fonksiyonları düşüyor yemek yemeden insan dayanır ama şu içmeden hamilelikte durulmaz o yüzden en iyi kararı doktorunla birlikte vermek daha doğru çünkü benim doktorum saat başı su icmemi öneriyor birde oruç desem kızarBen ilahiyat mezunuyum zaten. Dinimizde kolaylık var zaten. Ben oglumu emzirirken 2 ramazan tutmadım sonradan kaza ettim hepsini. Önceki ve son ramazandan da 1er hafta eklenince 75 gün borç ödedim bir kışAma o zamanlar en uzun ve en sıcak günlerdi tutmam zaten sağlık açısından zararlıydı. Şimdi günler daha kısa bir denemek istiyorum kendimi çalışmadığım bir gün ama tutabileceğimi hiç sanmıyorum Aslında hamileliğin en rahat dönemindeyiz ve günler de aşırı sıcak ve uzun değil tutabilen rahat tutar da işte tutabilen.
Ben yarin doktoruma sorucam bi bakalim ayni doktor baska arkadasima bebege bi zarari yok kendin dayanabiliyosan elin ayagin titremiyosa tut demis bakalim ne kadar dogru .. ama tutmak istiyorum bende denicem olmazsa zorlamanin alemi yokKızlar oruç tutabilecek misiniz? Ben hamilelik öncesi siftah yapmasam hiç acıkmayan, genelde öğleden sonra kahvaltı eden bir insandım. Ama bu hamilelikte asla aç kalamıyorum acayip midem bulanıyor. Oruç tutmayı bi denicem ama hiç sanmıyorum tutabileceğimi.
Zaten agir kaldirma is yapma falan dedi plesentadan dolayı o yüzden yatiyorum bol bol da su iciyorumaynen kasılma filan aklına gelmesin agrının yüzde doksanı büyüme agrısı, zaten doktorlar sağolsunlar gördükleri an önlemini almaya çalışıyorlar. kasılma olmasa da yukarda arkadasın dediği gibi fazla hareket etmemekte eğilip kalkmamakta bol su içmekte fayda var. sağlıkla kucağımıza alacağız inşallah:)
Off ben ya hareketsizlikten ölüyorum bi pazartesi olsaydi doktor bi rahatlatsaydi beni ya hergün yürüyeceğimDiyet yok yaa yapamıyorum geldim dün akşam mısır patlattm yedim ahahhaha bugün azcık cips tıngırdattım. Diyet olmuyoama yürüyüşle çözeriz artık napalım
Benimde ağrıyor pertim cıkıyor ama yapcak bir şey yok harekette olmazsa ağır yaşamlar gibi hissediyorum ahdjsjs
Haber veririm. Zaten az kaldı randevuya da.inşallah yukarı çıkmıştır zamanla seninki evet hareket edince yorulunca bence plesentanın aşağı inmesini tetikliyoruz , kasılma vs oluyor ve plesenta etkileniyor. kontrolunde mutkala haber et, merak ederim valla , cok güzel haberler alırsın inş
Benimki %100 tutma diyecek ama soracagim yine deKızlar oruç tutabilecek misiniz? Ben hamilelik öncesi siftah yapmasam hiç acıkmayan, genelde öğleden sonra kahvaltı eden bir insandım. Ama bu hamilelikte asla aç kalamıyorum acayip midem bulanıyor. Oruç tutmayı bi denicem ama hiç sanmıyorum tutabileceğimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?