- 27 Mayıs 2016
- 502
- 658
- 103
yumurtlama takvimleri var canımBir şey sorucam. Kuzenim kafamı karaştırtı kaç gündür. Gebelik planlıyor kız istiyor. Diyor bende solda polikistik görünüm var hep sağdan kaldım 3oğlu var. Ben sağ sol hiç sormadım doktora gerçi. Sağ yumurtalıkta ovulasyon olup kıza gebe kalan varmı aramızda? Bende heç bir şey yazmıyo anamnezde ama belki sizlerde olur. Corpus luteum(yolk kesesi) konumunu yazmışlarmı raporda sizde?
Ohhh ne güzel bir oğlan bir kız tadından yenmez sağlıkla kucağına al canim bende hiç bişey alasim gelmiyor şuan 14.hafta da erkek dedi ama degisecejmis gibi geliyor hep sonraki kontrolden sonra basliyacagm alışverişe erkekse zaten çok bişey almam abiden kalanlar var:)) teşekkürler evet çok güzel şansbilmiyorum kordondu belki de ama arkadaşlarım, ben, burdaki arkadaşlar hep erkek yorumu yapmıştık.. Kıyafet dün aldım bişeyler hemen düne kadar almamıştım daha %100 diye duymayınca, bide oğlum var erkek olursa ona göre alınacaktı..
Ayy çok sevinirim teşekkür ederimBen sana daha tatlış kız tulumları atarımyapımı vs de varsa YouTube bakarım bı. Bende erkek için model çıkarmak istiyorum profesyonel foto Mak. Var çekerim yavrumu
Hiç korkma canım annelik bebeği kucağına aldığın anda geliyor herşeyi çok rahat halledersin kendini korkutmazaman yaklaştıkça biraz da korkmaya başladım
ilk bebeğim
sanki herşeyi biliyomuşuz gbi sağdan soldan gördüklerimizle
yeğenlerimizi severken onlarla oynarken öğrenmişiz gbi geliyordu.
ama şu anda hiç bir şey bilmediğimi farkettim
nasıl kucağıma alacağımı bile bilmiyorum belki
nasıl uyutcaz, nasıl besliycez, üstünü altını nasıl değiştircez
kısaca herşey işte
anlatamadım ama sizin beni anladığınızı düşünüyorum :)
bir de kız bebek sahibi olmak hem çok çok güzel bi duygu hem de insan biraz korkuyor
sorumluluğu erkekten birazcık daha büyük gbi
yetiştirmek, sahip çıkmak, eğitmek öğretmek..
sabah sabah kafam çok karışık
tabi bir de doğum var
şimdiden kendimi çok şiş hissediyorum
yatıp kalkarken, namaz kılarken biraz zorlanıyorum
bu ara karnım da ağrıyo sık sık
son ay nasıl nefes alırız nasıl yatarız uyuruz hiç bi fikrim yok..
Ben önceki gebeliğimde olmamıştım tetanoz doktorum gerek yok demişti şimdi 3 doktor da yaptır diyor haftaya olucam mecburAynı fikir ayrılığı tetanoz aşısında da mevcut.. Bugün tetanoz aşısından vazgeçip yaptırmadım diye imza atmaya çağırdı sağlık ocağı hemşire si i.. o sırada aile hekimi yanımızdaydı baya üzerime geldi.. Ne yani sen şimdi tedavisi olmayan bi hastalığın aşısını mı reddediyorsun diye çıkıştı hemen kadın, ben de evet seçme şansım olduğuna göre olmamayı tercih ettim bi çok kadın doğumcu da gerek görmüyor kendi dr da dahil dedim, hiç bu aşıyı kullanamayan ülkeler de var dedim.. Bana hemen hemşireye geçen hafta tetanoz vakası gmeğlen bi haber varmış onun linkini göndertti.. 5-6 yaşlarında bi çocuk tetanoz dan yoğum bakımda yatıyormuş. Bizim ülkemizde hala mevcut hastalık sona ermiş değil dedi oturduğumuz masadaki tozda bile varmış o mikroplar falan diye diye bi sürü anlattı..
Malesef karnındayken uyuytmayan doğunca da aynı oluyor artık geceleri sabahlayacağız beraberBuraya yaziyorum bu cocuk gece uyumayacak
Benim oğlumda yumurtlamam sol yumurtalıktan sabah olmuştu biz akşam üstü tek birliktelikle hamile kalmıştım şimdi kızımda femara ve çatlatma iğnesi kullandım sağ yumurtalıktan oldu bu da sabah çatladı akşam üstü birlikte olduk yine tek birliktelikBir şey sorucam. Kuzenim kafamı karaştırtı kaç gündür. Gebelik planlıyor kız istiyor. Diyor bende solda polikistik görünüm var hep sağdan kaldım 3oğlu var. Ben sağ sol hiç sormadım doktora gerçi. Sağ yumurtalıkta ovulasyon olup kıza gebe kalan varmı aramızda? Bende heç bir şey yazmıyo anamnezde ama belki sizlerde olur. Corpus luteum(yolk kesesi) konumunu yazmışlarmı raporda sizde?
Oooo çok detaylı ama şöyle söyleyeyim mesela oğlumdan önce 9 ay boyunca folik asit kullanmıştım kahve çikolata ve zararlı bir sürü şeyi kesmiştim tesadüfen doktor kontrolümde doktor sol yumurtalıktan sabah yumurtam çatladığını akşama kadar birlikte olursak şansımın olduğunu söylemişti tek birliktelikle oğlum olmuştu. Bu defa femara ve çatlatma iğnesi kullandım sağ tarafta oldu yumurtam yine sabah saatlerinde çatladı akşam üstü birlikte olduk ama bu defa çok filitre kahve tüketiyorduk hatta ben sigara kullanıyordum vs yine 2 aydır folik asit de kullanıyordum kızımız oluyor.Ya dogal nyontemlerle kesin bilemeyiz, olasılıklar söz konusu hepsinde.
Böyle bir yazı var belki bakmak istenir, linki de ekliyorum.
Yumurtaların ömrü çok kısadır ve sadece 24 saat yaşarken, spermler kadın vücudunda, iyi ve kaliteli bir sperm ise ilişkiden sonra 48 ila 72 saat kadar yaşar. İlişkiden sonra spermlerin yumurtalıklara ulaşması 10 dakika süre alırız.
Y kromozomu (erkek bebek için gerekli) taşıyan spermlerin, X kromozomu (kız bebek için gerekli) taşıyan spermlere göre daha hızlı olması esasına dayanmaktadır.
♦ Buna göre, ilişkiye yumurtlama gününden sonra girilirse hızlı olan Y kromozomlu sperm ile döllenme, erkek cinsiyet ihtimali artar ki bunun tespiti için servikal mukus ve vücut ısı tayini kullanılabilir vücut ısısındaki düşüşün olduğu gün veya ertesi gün birliktelik olabilir. Servikal mukus daha berrakdan daha beyaza ve kıvamlı olmaya başladığında cinsel birliktelik olmalıdır cinsel birleşme yumurtlamaya mümkün olduğu kadar yakın olmalıdır.
♦ Kız çocuk için prezervatif kullanılmamalı adet sonrası cinsel ilişki her gün belirlenen güne kadar olmalı sonrasında Yumurtlamadan 2-3 gün sonrasına kadar ilişki olmamalı ve ardından prezervatif kullanılmalıdır.
♦ Erkek bebek için adet sonrasından belirlenen ilişki gününe kadar cinsel pehriz olmalıdır veya yumurtlamadan 4-5 gün öncesine kadar cinsel ilişki prezervatif ile olmalıdır.
♦ Diğer taraftan, yumurtlamadan 2 gün önce ilişkiye girilirse dayanıksız olan Y kromozomlu spermler ölmüş olur ve daha uzun yaşayabilen X kromozomlu sperm ile döllenme, kız cinsiyet olma ihtimali artar ve servikal mukusun en bol olduğu dönemde ilişkiye girilmemelidir.
♦ Yumurtlamadan üç veya daha fazla gün öncesinden ilişkiye girerseniz kızı bebek olma olasılığı yüksektir.
♦ Sıcak duş savuna hamam dalış yapılmamalıdır satılmış alanlarda uzun süre çalışmaktan kaçınılmalıdır kız bebek için.
♦ Erkek iç giyimi cinsiyet belirlemede önemlidir. Silip veya sıkı iççamaşırı giymek kız bebek, boxer giymekte erkek bebekler için daha seçicidir.
♦ İçeceklerden ise kafein kız bebek için her iki çiftin de uzun süre kafein içeren içeceklerden uzak durması gerekir erkek bebek için erkeğin ilişkiden 30 dakika önce sert kafeinli kahve içmesi tercih edilir.
♦ Stressiz huzurlu ve rahat olmak kız bebek getirirken sıkıntılı stresli ve kaygılı olmak erkek bebek getirir.
♦ Yiyeceklerle bebeğin cinsiyetinin belirlenmesinde kanıtlanmış bilimsel veri yoktur, ama annenin gebelikten en az 6 hafta öncesinden et, balık, sebze, çikolata, tuz gibi potasyum ve sodyum içeriği zengin besinlerle beslenmesinin erkek bebek ihtimalini; süt, peynir, tuzsuz fıstık, fasulye, brokoli gibi kalsiyum ve magnezyum içeriği zengin besinlerle beslenmesinin kız bebek olma ihtimalini arttırdığı iddia edilmektedir.
Allah kabul etsin canım bende onun için denk getirmek istedim detaylı ile aşı gününüInsallah tabi gidince kac hafta oldugumuzu ogrenecekler ona gore vurur yada vurmazlar benbugun 3 gundur oruc tutuyorum aşi vuruldugu zaman oruc tutulmaz demi bilginiz varmi
Çok iyi. Çoğu benim çocuklarımda tutuyor. İki kızım adetin 11.günü yani yumurtlamadan 3 gün önce tek ilişki ile, oğlum 2 yıl hamile kalamadıktan sonra en stresli olduğum zamanlarda yumurta büyütme tedavisi ile yumurta çatladıktan 1 gün donra tek ilişki ile oldu.
Benim başıma gelmişti. Yatış yapılmadan progestan fitil verildi. Kanama birkaç gün daha lekelenme şeklinde devam edip bir daha tekrarlamamıştı
Canim peki saglik ocagi tetenoz vurulunca aç karninami vuruyor acaba onu bilmiyorumAllah kabul etsin canım bende onun için denk getirmek istedim detaylı ile aşı gününüAşı olmak veya iğne yaptırmak orucu bozar mı? : Din İşleri Yüksek Kurulu : Dini Bilgilendirme Platformu
diyanet böyle demiş bende kaza etmeyi düşünüyorum ramazandan sonra
Teşekkür ederim canımyumurtlama takvimleri var canım
Yumurtlama takvimi – Yumurtlamayı hesaplamak | Folio-Familie
misal bu site son adetin e göre hesaplıyor hangi günlerde kız ve erkek olma olasılığı olan günleri gösteriyor. He ben denemeye fırsatım olmadı her şeyi saldığım günlerde tek ilişkiyle hamile kaldım o ay yumurtalama iğnesi tedavisine başlayacaktım da adet olmayı bekliyordum hamileliğimide öyle erkencecik öğrendim yoksa hiç bir belirtimde yoktu hamileliğe işaret eden yani gerçekten sürpriz verdi Rabbim verirse veriyor son söz Onun. Ama amerika gen merkezleri var cinsiyet belirleyen ve bazı avrupa ülkelerinde bizim ülkemizde yasak hatta Amerika da bazı setler kit halinde satılıyormuş cinsiyet belirleyen haberlere bile çıkmış cinsiyet eşitsizliğine neden oluyor falan diye
Ay çok güzel zarif bir modelmiş. Güle güle kullansın inşOgluşuma nakışli set yaptiriyorum nasil isim yazdirmak istemedim cunku asla isim dusunmuyorum teslimat suresi 2 ay olunca isimsiz olsun dedimhem buyuyunce ona veririm belki cocugunda kullanir
Çok geçmiş olsun, kolay değil tabi tedirginlik geçmez hemen.. geçici bir durumdur Allahın izniyle inş bida olmaz..Sevgili anneler size bişey sormak istiyorum 23+5 gebelik haftamdayim herşey gayet yolunda giderken dün gece aniden bi ıslaklıkla uyandım bi baktim kanamam başlamış apar topar hastaneye geldik yatış verildi plasenta aşağıda olduğu için olabilir dedi doktorlar kanamam kesildi ama tedirginlik devam ediyor varmı başına daha önce böyle bir şey gelen şimdiye kadar hiç kanama yaşamamıştım
onu bende bilmiyorumCanim peki saglik ocagi tetenoz vurulunca aç karninami vuruyor acaba onu bilmiyorum
Ben kahvaltımı yapıp gitmiştim cnm, aç tok bişey sormadılar banaCanim peki saglik ocagi tetenoz vurulunca aç karninami vuruyor acaba onu bilmiyorum
Esime soyleyim sorsun bi araonu bende bilmiyorum
Tesekkur ederim bizde o gun oruç tutmayalim en iyisiBen kahvaltımı yapıp gitmiştim cnm, aç tok bişey sormadılar bana
Banada cinsiyete Erkek ve isim olarak Pars yazabilir misinizListede değişiklik yaptım. Sat kısmını sildim. Beklenen Doğum Tarihinin yanına Gerçekleşen Doğum Tarihi ve Doğum Haftasını ekledim. Bir de cinsiyet sekmesi ekledim.
Ben de dün detaylı us sordum perinatolog mutlaka ol deyince bugün oldum aşımı.. Sabah İğneyi yaparken de ağrı ve acı oldu bende (iğne korkum olduğu için kasıyorum kendimi o yüzden olabilir o) şimdilerde kolumun ağrısı hissettirmeye başladı iyice..Selam annelerBen de bugün tetanoz aşımı oldum tahliller verdim bakalım şuan ağrımadı kolum ama sonra nasıl olur bilmem. hiç ağrısı olmadan atlatan var mı?
Randevu derken kadın doğum dr'na gittiğinizde mi diyorsunuz.. Ben tetanoz aşısını sadece sağlık ocağında yapıyorlar diye biliyorum.. Bu sabah oldum aç yok da farketmiyor dedi hemşire bu arada..Bende hala olmadim 23 haftalik gebeyim esim randevu gunumuzde asida vurdururuz dedi 11 nisanda randevumuz o zaman vurdurucaz insallah gec olmaz
Amin inş hepimiz sağlıkla zamanında alalım kucağımıza.. Ay seninde aynı benim gibi bi oğlan var demekOhhh ne güzel bir oğlan bir kız tadından yenmez sağlıkla kucağına al canim bende hiç bişey alasim gelmiyor şuan 14.hafta da erkek dedi ama degisecejmis gibi geliyor hep sonraki kontrolden sonra basliyacagm alışverişe erkekse zaten çok bişey almam abiden kalanlar var
Eşim görmüş ben göremedim pipiyi o yüzden acaba diyorum hepAmin inş hepimiz sağlıkla zamanında alalım kucağımıza.. Ay seninde aynı benim gibi bi oğlan var demekevet emin olmadan öyle,benim da başlarda hiçbişey alasım gelmiyordu aynı hisle,o şeyi pipi sanmama rağmen içimde ki acaba hiç gitmemişti.. detaylı us oldu mu orda kesinleşyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?