- 22 Ekim 2017
- 7.788
- 17.123
- 248
- 37
Adınıza üzüldüm kızlarhttps://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/04/20220409-10.pdf. Ve beklenen oldu idari izinler kaldırıldı kızlarbenim gibi izin bekleyenlere geçmiş olsun. Hayırlısı artık napalım
2020de de bir genelge mi yazı mi ne vardı? Ona istinaden devam etme şansı olmaz mı ki yahttps://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/04/20220409-10.pdf. Ve beklenen oldu idari izinler kaldırıldı kızlarbenim gibi izin bekleyenlere geçmiş olsun. Hayırlısı artık napalım
Ben kamudayim. 32.haftada ayrılacağım inşallah.ama ücretsiz izin filan düşünmüyorsanız kullanmadığın aktarıldığı için işin agir değilse dayanabildin gün kadar dayan derim doğum sonrası kullanirsin.Kızlar özel sektörde çalışanlar ne zaman doğum iznine ayrılmayı düşünüyorsunuz. Benim doğum 4..6 Ağustos a. 15 temmuz kurban bayramı tatiliyle bitireyim çalışma iznine çıkayım diyorum sizler.
Aynen dokturumda problem olmazsa doğumdan sonraya yazarız bebeğimle daha uzun zaman geçirirsin dediBen kamudayim. 32.haftada ayrılacağım inşallah.ama ücretsiz izin filan düşünmüyorsanız kullanmadığın aktarıldığı için işin agir değilse dayanabildin gün kadar dayan derim doğum sonrası kullanirsin.
Aynen dokturumda problem olmazsa doğumdan sonraya yazarız bebeğimle daha uzun zaman geçirirsin dedi
Aynen canım çok zorda kalırsan rapor alırsın doğum öncesi filan iş yerin Sorun etmezseAynen dokturumda problem olmazsa doğumdan sonraya yazarız bebeğimle daha uzun zaman geçirirsin dedi
Özel bı okulda öğretmenim. Ağustostan Ocak a kadar ilk 6 ay benle birlikte olur sonra kayınvalideme bırakıp çalışmayı düşünüyorum ücretsiz izin bitinceAynen canım çok zorda kalırsan rapor alırsın doğum öncesi filan iş yerin Sorun etmezse
Himm en azından 6 ay çıkmış olur. Sonra süt izni vs erken cikarsinizÖzel bı okulda öğretmenim. Ağustostan Ocak a kadar ilk 6 ay benle birlikte olur sonra kayınvalideme bırakıp çalışmayı düşünüyorum ücretsiz izin bitince
Benimde sagolsun eşim çok ilgileniyor ve kızım çok düşkün ama tabi dediğin gibi inadı tutunca kimse de durmaz zaten hamilelik dahil deliksiz uyuduğum geceyi hatırlamıyorum bir de kız büyüdü diye ucretli öğretmenlik yapıyordum eylülden beri sabah 6 da kalkıyorum. Ama benim kız gece 12 de zar zor uyuyor ta öğlen 12 ye kadar yatıyordu. Bende 1 bucukta geliyordum alışmıştık buna ama şimdi resmen tekrar yeni macera. Sizin cinsiyet ne benim kıza benziyor dedi ama bir daha gideceğim net olsunHahah desenize hepimizin derdi ayni. Bebek hayirlisiyla dogdugunda kizim 2 yasinda olacak. Dun esime naptik biz delirdik herhalde diyordumEsim kizimin her seyiyle ilgileniyor cok iyi bakiyor ama ne de olsa ana cocuk nazlanmak isteyince aglayinca onda durmuyor annesini istiyor. Kucagima aldigim gibi susuyor ama alana kadar devam aglamaya, esim susturamiyor. Ozellikle aksam uykusunda cocuklar arasinda mekik dokucam sanirim.
Aslında belki öyle olsa korkmazdım çünkü zaten zorluğu halen yaşıyorsunuz kızınız büyüdüğünde kardeşi de büyümüş olucak sizin için rahatlık o zaman başlayacakSiz büyütmüşsünüz kızınızı. Benim kızım 2 yaşında. Aralarında yaklaşık 2,5 yaş olacak. Deli cesareti geldi bebek yaptık. Şimdilik bir sıkıntı yok ama doğunca ne olacak hiçbir fikrim yok
Evet calisirken cok zor. Ben de calisiyorum 4.5 aylijti ise basladigimda. Simdi oglumuz olacak insallah. Onda da 3 aylikken ise geri donucem. Ram olarak ayni cumleleri kurdum dun esime. Tam duzenimizi oturtmustuk her sey rayina oturmustu, simdi sil bastan baslicaz. Allah yardimcimiz olsun.Benimde sagolsun eşim çok ilgileniyor ve kızım çok düşkün ama tabi dediğin gibi inadı tutunca kimse de durmaz zaten hamilelik dahil deliksiz uyuduğum geceyi hatırlamıyorum bir de kız büyüdü diye ucretli öğretmenlik yapıyordum eylülden beri sabah 6 da kalkıyorum. Ama benim kız gece 12 de zar zor uyuyor ta öğlen 12 ye kadar yatıyordu. Bende 1 bucukta geliyordum alışmıştık buna ama şimdi resmen tekrar yeni macera. Sizin cinsiyet ne benim kıza benziyor dedi ama bir daha gideceğim net olsun
İnşallah birşey çıkmaz canım Allah’ın izniyleDoktor böbrekte genişlik ve kalpte parlaklık dedi amniyosentez yada gen testi önerdi.
Bu durumla karşılaşan varmı?
korkuyorum
Bu arada done sendrom genetik değil o yüzden korkmaAyrıntılı ultrasonda dendi. Perinatog dedi.
İnşallah yokturm ben yapı olarak zaten endişeli bir tipim korkarak gittim .zamanında ailede down sendromu öyküsü olunca korkuyorum birde
Ah hatırlamazmıyım çok dua etmiştim biz doğum yapmadan sen hamile olarak dön diye benim de aynı olmuştu ağrı 1 hafta sonra kan testinde 2.44 çıkmıştı 3 gün sonra 40 larda falan öyle devam etti darısı başına canım inşallah içine doğan oluyordur şuan yine dikkat et folik asit kullanHanimlar selammbeni hatırlayanlar belki vardır ocak ayinda kalbi durmuştu bebegimin aranızdan ayrilmistim. Şimdi size bir sorum olacak 4 gun once iliskim oldu planlanmayan bir durum gelisti hamile kalabilirim.. ince mizmiz bi kasik agrim var hic olmayan bisey bu.. daha erken mi acaba var mi yasayaniniz? Bu arada bebisleriniz kocaman olmus masallah ya saglikla alin kucağınıza bi kizim var ama onda acemilik hissetmedim ilk zamnlarda bu ağrıyı.. gebeligi öğrendiğimde hissetmiştim
En gıcık olduğum hastane memorial Ataşehir üstüne tanımıyorum doktorlarında hemşireleri de ayrı havalıDoğum paketi almıştım 10 bin'di preeklampsi nedeniyle 15 gün yatısim yapıldı ben orada tüp bebek yaptirdigim için kontroller için de oraya gideyim demiştim özel sigorta yaptırmadım yaptırsam da şişli memorialde nefes almak bile ücretli bir NST için 450 TL veriyordumeski özenli kontrolleri de yok hemşirelerin suratı asık onlar kazanmış sen yemişsin muamelesi yapılıyor hasta mahremiyeti yoktu gittigime bin pişman oldum kontrol doktorum preeklampsiyi farketmedi ölümden döndüm aynı şeyleri tüp bebek bölümü için söyleyemem orada da herşey değişmiş ama doktorları çok iyi hakkını yiyemem yani
Keşke herkes şikayet cesaretinde buluna bilse şikayet almadıkça bunları yapmaya devam ediyorlarAyrıca vergi kanuna göre içeriği saptırılmış fatura sahte belge düzenlemeye giriyor ve hapis cezası var. Hastaneye sizi sahte fatura düzenlemekten maliyeye şikayet edeceğim diyebilirsiniz. Sizin ameliyat oldugunuzu ispatlayamazlarsa ceza alırlar.
Ben de hep iyi düşünmeye çalışıyorum benim araları 7 yaşa yakın olacak ama oğlum hala yanımdan ayrılmıyor tuvalet bile kapıda bekletiyor beni ama diyorum ki bebek zaten 5 aya kadar hareket etmiyor altını değiştirir giydirir oğlumu da okula götürüp getiririm iyi olacak zorlanmayacağım inşallah diyorum gece uykusuzluğuna şimdiden başladım çok şükür gece bi uyanıyorum 2-3 saat uyuyamıyorum demek doğunca öyle olacak napalım kendimi korkutup karamsarlığa sürüklemek yerine kendi kendimi motive etmeye çalışıyorumVallahi ilk oğlum kolikti zor bir bebekti doğumum çok zor oldu hamileliğim çok zor geçti. Şuanda da 3yaş sendromları yükleniyor. Neye güvenip 2.ye hamile kaldım bilmiyorum ama herşey güzel olacak inanıyorum düşünmemeye çalışıyorum nasıl olacak nasıl yapacağım diye bilmiyorum Allah sonumuzu hayır etsin
Çok geçmiş olsun canım inşallah hemencecik iyileşir parmaklarınİyi geceler hanımlar, parmaklarımı yaktım. Silverdin kullanabiliyor muyuz hamileyken
Evet başa gelen çekiliyor dedikleri böyle olsa gerek bi şekilde alışılıyorGeçmiş olsun kısa sürede geçer gider ilk günlerin zorluğunu atlatınca inş..
Ben de aynı şekilde yapıyorum, Dr iftar sahur arası bol su (en az 2lt) ve günlük alman gereken kalori ihtiyacını o aralıkta karşılarsan kendini de iyi hissedersen tutabilirsin, hamilelikte oruç için en ideal zaman dilimi 3.ay ile 6-7 Ay aralığıdır dedi.. Ben de o şekilde yapıyorum şimdilik iyi..
Çok şükür iyi gidiyor benim iftar sahur arası bol su, ben zaten gece yemeyi seven tiplerdenim bide güzelce yiyorum zorluk yaşamadım henüz.. Arada zorlanırsam ara verir dinlenirim, sizin nasıl gidiyor?
Ben de 2.çocuğa hamileyim 5 yaş araları olacak oğlumla.. İkinci çocuk olunca ne yapıcam nasıl yetişcem şimdi bile zorlanıyorum diye düşündüğümde iyice bunalıyorum, o yüzden düşünmeyi bıraktım.. İlk hamileiğmde de özgürlük bi anda kısıtlanacak ben nasıl yapıcam 7/24 sürekli bir bağ falan gibi düşüncelere girmiştim düşündükçe.. Ama işte tedirgin iken düşündükçe kötüye sürüklüyor beyin en güzeli anı yaşamaya bırakmak, herşey olacağına varıyor bi şekilde hepsinin yolunu yorsamını buluyoruz yaşayınca her duruma alışıyoruz.. O yüzden düşünmeyerek başa çıkabiliyorum ancak.. :)
Evet arkadaş gibi olacakları kesin aralarında az yaş olması da iyi bi yandan insallah sağ Salim kucağımıza alırız dediğiniz gibi anneliğin fıtratında var bu duygu galiba2.bebeğim olacak benimde kızım kardeşi doğduğunda yaklaşık 33 aylık olacak. Kolik ve zor bir bebekti, eşim pandemi dolayısıyla kamp usulü cezaevinde kalarak çalışıyordu çok tek kaldık. 2.ye cesaretim ise her yaşta zor olacağını düşündüğüm zaman geldi. İlkte bile çok kez acaba yetemiyorum duygusu oluştu, eksiğim dedim, annelik bana göre değilmiş dedim ama ben bu tarz duyguların anneliğin doğasında olduğunu düşünüyorum. Bundan 5 yıl sonra da olsa aynı duygular aynı karmaşa olacaktı en azından birkaç sene sonra arkadaş gibi olurlar dedim 2.huni mi hazırladım bekliyorum
o kadar üzgünüm ki bu Pazartesi izne ayrılıyordum sinirden ağlıyorum şu an2020de de bir genelge mi yazı mi ne vardı? Ona istinaden devam etme şansı olmaz mı ki ya
Surda 2 haftam vardı ne hayaller kurdumdu
2021 diyor, bu izin 2020 de verilmedimi anlamadım ben, çok üzgünüm bende şuano kadar üzgünüm ki bu Pazartesi izne ayrılıyordum sinirden ağlıyorum şu an
Canım üzme kendini bebişi dusun.o kadar üzgünüm ki bu Pazartesi izne ayrılıyordum sinirden ağlıyorum şu an
2021 diyor, bu izin 2020 de verilmedimi anlamadım ben, çok üzgünüm bende şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?