2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim bilgim yok canım, geçmiş olsun. doktor hamile olduğunu biliyor muydu 50 mga çıkarırken? kendi kadın doğum doktoruna danışabilirsin.

benim bilgim yok canım, geçmiş olsun. doktor hamile olduğunu biliyor muydu 50 mga çıkarırken? kendi kadın doğum doktoruna danışabilirsin.
Bu baska doktordu ama biliyor galiba ya ilacta gebelikte kullanıyormuş bebege zarari olmuyormuş diye biliyorum cunku 25mglik kullanıyordum

Cunku sıkı diyet ile kilo versene tam düşmüyor, yürüyüş şart. Ben de hava güzelleşti ufaktan başladım. Doktorum da yürü diyor ama yorulmadan diyor sadece. Azar azar metabolizmayı çalıştırmak şart. İnsulin direnci metabolizma hastalığı. Bir de hipoglisemi var bende. Aşırı diyet birden yapamıyorum, tokluk sekerim 65 70 e dusuyor

Stres yapma bence sakin ol tadını çıkart Her bebek aynı değil kızımda iken bu kadar erken hissetmeye başlamadım ve bu kadar hareketli değildi. Her bebek farklıdır. Stresli bir hamilelik de bebek için iyi değil.

27 yaşında kocadın mi şurada 31ime ne kaldı neyseki göstermiyorum da ordan yırtıyorum ahahaha ama dediğin gibi herkesin bir derdi imtihanı var ve hayatımızın bazı dönemleri ruhumuzu yaşlandırıyor.

Kızlar benim bir derdim var, başından başlıyım. eylül ayı Düğün zamanımda ablam ikizlere hamileydi ailenin ilk bebekleri, 2,5 ay bizimkilere söylemek istemedi riskli dönem geçsin istiyordu. Ama hamileliği çok riskliydi kanamalar yaşıyordu bende başından beri saklama söyle diyordum. Düğünüme 2 hafta kala bizim eve valiziyle birlikte geldi söyledi hamile olduğunu. Bende gelsin annem yardımcı olsun istiyordum, ama biranda evde benim gitmem unutuldu. Düğün kına gecesi planlarım ablama göre yapıldı, bazı isteklerimi yapamadım, eve kimse gelmesin dedi. Anneme 3 gün evinde kalsa öyle gelse dediğimde olmaz ona ben bakıcam göndermem diyordu. Bu arada evi anneme 5 dk mesafede. Kendisi ve eşi koronayı biraz abartıyorlardı. Evde maskeyle dolaşmaya başladık, kardeşimin odasına yerleşti filan. Neyse düğünden sonra kanamaları bitti, durumu düzeldi. Doğuma kadar annem baktı. Ben bunların hiç birinde değilim annem baksın, kendisi evden çalışıyordu, eşi kendi evlerinde kalıyordu arada gidip geliyor annem ona da yemek veriyordu. Şubatın başı erken doğum oldu 33. hafta prematüre doğdu yeğenlerim zaten ikizlerde bekleniyordu. Benimde hamileliğimi ocakta söylemiştik. Kendisi annemin yaşadığı siteye taşındı. Hamileliğimin başından beri hala ailemden ilgi göremedim. Başlarda ablamın evde oluşu şekeri çıktı onun diyet listesine göre yemek yapıyordu annem, sonra bebekler prematüre doğdu zorluklar çektiler. Şubat bitti, mart bitti, nisandayız annem 1,5 aydır ablamda kalıyor. İkisi bebeklere bakıyor. Babamla diğer kız kardeşim kendi evlerinde onlarda evde yemek yok ilgilenen yok. Bebekler bizi çok yoruyor diyorlar hala, toparladılar bebekler bu arada. Geçen gün gittim yemek yapmışlar önceki günden kalma ablamla annem yiyor. Bende patlama noktasına geldim, benle ne zaman ilgileneceksin diye. 2 ay hak verdim yoruldular dedim ama bari şimdi 1 kere mi yemek yaptın onda da beni düşün sevdiğim bişeyi yap ya da ara sor. Annem ne aradı, ne benim için bişeyler yaptı. Bebekler sürekli ağlasa yerlerinde durmasa başka sorunlar olsa neyse derim, ama güzel bebekler oldular iyi toparladılar annemle ablam. İki gün önce onları yemek yerken görürken sinirlendim artık. Bide sabah erkenden işe gidiyorum 6 da uyanıyorum, eşim oruç tutuyor onla kendime yemek yapmaya çalışıyorum. İşyerinde sürekli merdiven in çık yoruluyorum bunları hepsi de biliyor. Bana baksın ilgilensin demiyorum zaten ama haftada 1 mi yemek yapabildin onda da beni düşün, beni düşündüğünü bi şekilde göster dedim anneme. Haksız mıyım yanlış mı yaptım bilmiyorum, şimdide diyor ki birbirimize destek olacağımız zamandayız böyle yapma küsme, yaptığım yanlışmış gibi. Ben küsmedim, yeterince de destek olduğumu düşündüm. Şimdide ona bakma benle ilgilen demiyorum. Ama benimde kızın olduğunu, ona gösterdiğin ilginin birazını da olsa göster belki bir daha hamile olmıycam dedim. Çünkü bu gebelik planlı değildi, erken menapoz riskim var o yüzden evlendikten hemen sonra denedik. Kısmetimize Allah verdi bebeğimizi. Hastalığımıda biliyorlar. Normalde pozitif insanım ama bunu düşündükçe gözlerim doluyor, hamileliğin verdiği duygusallıktan mı acaba hepsi bilmiyorum. Şimdi düşünüyorum lohusalığımda ne olacak? Bana ne kadar destek olabilecek, yada yanımda olduğunu hissettirecek

Amin inşallah saglikli gelsinde

Hamilelik aşırı duygusal ve hassas dönemler hormanlar öyle bir alt üst ki hissettiklerin yoğun duygular haklısın da insan daha çok ilgi bekliyor bu zamanlarda. Annen anlattığına göre ablanın telaşı ile seni ihmal etmiş bilerek yapmamıştır belki duygularını açmakla iyi etmişsin senin de ilgiye ve desteğe ihtiyacın var. En azından varlığını hissetmeye. Ben mesela aşırı takıntılı olduk geçmiş açıldı takmayacağm şeyleri takmaya başladım pozitifim ama şu sıra hep olumsuzlukları konuşur oldum farkındayım ama durduramıyorm duygularımı. Bastırmamak dışarı atmak en güzeli. İnşallah annen bundan sonrası için farkında davranır sana karşı.

Hiç endişelenecek birsey yok canım. Ben 75 mg içiyorum. Ben gebelik öncesinden beri kullanıyorum. Düzenli kullanmak çok önemli. Gebeliktede kullanılıyor, eğer kullanmazsan bebege zarar verebilir. Ben düzenli endokrin doktoruna gidiyorum, gebelikte ayda bir tahlil isteyip düzenliyor. Kadın doğumcularda zaten kullanılmasını istiyor bebek için. Her sabah kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına iç.

Ben polikistik overliyim galiba ondan kaynaklı tüp bebek doktorum öyle dedi ama insülin direnci de hipoglisemi de zor ya Allah'ım yardımcımız olsun inşallah

benim küçüklüğümden beri yaşadığım şey bu, annem babam hep söyler en az hastaneye götürdükleri en az uğraştıkları çocukları benmişim. kendi kendime büyümüşüm bebekliğimde de çocukluğumda da, koltuğa koyarlarmış sesim çıkmazmış. hastaneye götürdüğünü hatırlamıyor. insan bari bunda ilgilenin diyor :)

Ben de tiroid icin hamileliğin basından beri ilac kullanıyorum. Değerler İlk üc ayda 2.5 ve altı, ikici 3 ayda 3.5 ve altı üçüncü 3 ayda 4.5 a kadar normal kabul ediliyor. Benim değer ilk uç ayda 2.68 yanı cok az bi miktar yüksek cıktıgından günlük 12.5 mg yanı 25 mg ın yarısını kullanıyorum sabah ac karnına, tiroid yüksekliği bebeğin özellikle ilk aylarında beyin gelisimi için sıkıntı yaratabiliyor ama ilacla cok kolay kontrol altına alınabiliyor. İlaclarını düzenli kullanırsan dert edilecek bir durum değil. Aslında gebe olmayan kadında 4.5 değere kadar normal, sadece gebelerde belli seviyelerde tutulması gerekiyor. Endişe etmene gerek yok

Bu baska doktordu ama biliyor galiba ya ilacta gebelikte kullanıyormuş bebege zarari olmuyormuş diye biliyorum cunku 25mglik kullanıyordum
Evwt zararı yok kullanmamanın daha cok zararı var yanı tiroid yüksekliğinin daha cok zararı var. Kullanmakta fayda var. Her ay ölçülüyor benim tiroidim doktor seninkini de ölçüyordur. Benimki doz yükseltmeye gerek duymadı bu zamana kadar ama seninki demekki kan değerinde yükselme görmüş

Ben polikistik overliyim galiba ondan kaynaklı tüp bebek doktorum öyle dedi ama insülin direnci de hipoglisemi de zor ya Allah'ım yardımcımız olsun inşallah
Ben de polikistik overliyim bu arada, gebe kalana kadar basımdan neler gecti neler, gebeliğimin basında doktor şekeri kesiyoruz dedi bana da hamilelikte yükselen hormondan plesentadan salgılananlar vs insülin direncine davetiye cıkarıyor polikislik olanlarda bu risk cok cok daha yüksek dedi. Ben bi ara kestim ama gebelikte en cok aşerdiğim sey tatlı. Yemeye devam ediyorum dondurma filan. Her ay sekerime baktırdım (açlık şekeri) herhangi bir yükseklik cıkmadı bu zamana kadar, şeker yüklemesi konusunda da cok kararsızım ne yapacagımı bilemiyorum. Zaten hareket de yok yoruldugumda direk kasılıyorum.

Yukselme varki degerde ilaci yukseltti ama kuzenim de guatir cikmisti hala da ilac kullaniyor korkma diyor ilacini kullan radevunu aksatma kontrolune git muhakkak hic birsey olmaz insallah diyor kuzenim diyorbenimde ayni tiroidlerim yavas calisiyor kuzenim 150 mg kullaniyorum ben diyor 6 7 senedir ilac kullniyor korkma diyor ama ben endiseleniyorum niyeyse

Bak geçmişle bağını kurdun bile. Gerçekten hamilelik çok duygusal hassas yapıyor insanı seni çok iyi anlıyorum. Geçmişte içimizde kalanlar çıkıyor gün yüzüne.

Insallah iyi olur ben duzelir diye umit ettim ama olmadi bebeğim saglikli olsunda baska birsey istemiyorum

Ben ilaci ac karnina iciyorum ama kahvalti yarim saat sonra yapmiyorum araya zaman giriyor biraz onu bi zarari varmi acaba

Ben polikistik overliyim ama hastası değilim yani kıllanma, adet düzensizliği yok ama amh yüksek (yumurta rezervim) doktor da hamilelikte insülin direncin artar dedi belki bebeğimiz o yüzden olmadı sebepsiz infertilite sebebiyle bebeğimiz olmadı şekeri çoktan hayatımdan çıkardım canım çikolata istiyor ama yemiyorum çayı şekersiz içiyorum çavdar ekmeği yiyorum ben transfer öncesi baya spor yaptım 3 kg zayıfladım öyle transfere gittim doktorlar her defasında diyor kilo alırsan tetikler ama kilon hiç yok benim vücutta yağ oranı fazla çıkıyor yani şeker tutulması fazla ben 49 kg ikende insülin direncim vardı benim ilk saat yüksek çıkıyor valla yine yaptıracağım şeker yukselirse bebek doğduğunda ondada şeker hastalığı ihtimali artıyor Allah korusun tedbir almak gerekiyor canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…