- 10 Temmuz 2016
- 676
- 529
- 103
Aminnn çok teşekkür ederimCanım ben 10 yıl boyunca radyoloji uzmanları ile çalıştım daha öncesinde perinatalojiye bu kadar kolay gidilmiyormus sadece eğitim araştırma hastanelerinde oluyormus hastanedeki yatişta çok önemli durumlarda canı isterse bakıyormuş oda bütün hastanelerde bulunmayabiliyormus ve bütün detaylı USG'lere sadece radyoloji uzmanı bakıyormus benim doktorlarim öyle diyordu mesela 5 yıl çalıştığım ilde hala perinatalog yok hala radyoloji uzmanı bakıyor o yüzden için rahat olsun onların ultrasonlari siyah beyaz gösterir ama onlar hiçbir detayı atlamaz maşallah saglikliymis sağlıkla gelsin bebeğin
Bu mavi akıntıyı daha önce başka bir forumda da soranlar olmuştu. Ama sebebi neydi hatırlamıyorum.Kizlar bisey dicem ama size sacma gelebilir benimde basima ilk kez geliyo cunku bu bi akinti degil eminim cunku akinti olsa belli olur beyaz akintim var normalde ama onunla ayni yerde degil detay veriyorum cunku bahsedecegim cok sacma .. beyaz akinti yetmez gibi birde bu mavi renkte murekkep damlatilmis gibi ayri bi yerde leke var bu nedir anlam veremedim bi turlu bildigin mavi leke
Ben de ayrıntılı ultrason perinatologların değil asıl radyologların işidir, diye bir çok yazı okudum. Diğer iki bebeğimde radyolog yapmıştı ayrıntılı ultrasonu. Bunda da doktorum bir perinatoloğu tavsiye etti ama gereksiz pahalı dersen, bir radyoloğa git, dedi. Bu kez değişiklik olsun diye perinatoloğa gittim.Canım ben 10 yıl boyunca radyoloji uzmanları ile çalıştım daha öncesinde perinatalojiye bu kadar kolay gidilmiyormus sadece eğitim araştırma hastanelerinde oluyormus hastanedeki yatişta çok önemli durumlarda canı isterse bakıyormuş oda bütün hastanelerde bulunmayabiliyormus ve bütün detaylı USG'lere sadece radyoloji uzmanı bakıyormus benim doktorlarim öyle diyordu mesela 5 yıl çalıştığım ilde hala perinatalog yok hala radyoloji uzmanı bakıyor o yüzden için rahat olsun onların ultrasonlari siyah beyaz gösterir ama onlar hiçbir detayı atlamaz maşallah saglikliymis sağlıkla gelsin bebeğin
Tesekkur ederim yorumunuz icin cok sagolunMerhaba benimde ilk gebeliğimde tiroidim çıkmıştı ilaç kullandım 25mg düşmedi 50ye yükseltti doktor 1ay düzenli kullaınca tamamen geçti. Mutlaka kullanın ilacın bir zararı yok
bizde ailede de kardeşler arasında da küslük kavga olmaz, benimde bunu alttan alacağımı filan sanıyorlar ama şunu görmüyorlar bende hamileyim ve işe gidiyorum. öyle ki normal zamanımdaymış gibi davranıyorlar bize gel uğra filan diyolar işten sonra, ablamın sürahisindeki suya kadar doldururlardı, odasına hizmet ettiler. sağlıklıyım Allah'a şükürler olsun sıkıntım, problemim olmadı ama bu demek değil ki benimle ilgilenmeyin. dün bana yine diyor inşallah senin bebeğin sağlıklı olur bana hiç ihtiyacın olmaz. ne yani sadece kötü olursam mı yardım edeceksin yani? ki ablamın hamileliğinde 3 hafta sıkıntılıydı geriye kalan 5 ay rahattı. şimdi de yeğenlerimin sağlık problemleri yok Allah'a şükür, prematüre doğdular o zor dönemde geçti gitti. ama şundan eminim ablamın benim gibi hamileliği olsaydı yine annem bakardı, evine çağırırdı, gelmese bile babamla yemek gönderirdi. bana yanlış zamanda hamile kaldın diyor, sanki keyfi durummuş gibi biliyor hastalığımı. o zaman ablamda benim düğün zamanımda yanlış zamanda hamile kaldın deseydi. ama yine bana söylendiler yanlış zamanda düğün yaptın gibi. niyeyse hep benim yanlışBana kalirsa az bile yapmissin sanki benim okurken zoruma gitti .. o evlatsa sende evlatsin benim kiz kardesim yok 2erkek tek kiz benim Allah razi olsun annem babam herseyimde yanimda oldu ama kardesime biraz farkli konussun bizi yerin dibine soksun hemen veririm agzinin payini ki benim yaptigimida kardeslerim yapmamistir.. her zmanda yaparim ama evlat secmelerinr asla tahammul edemem ben neysem oda o .. hadi gelip sana bakmasini gectim arayip kizim halin vaktin nasil bi sıkıntın var mi yok mu diye sormuyor mu hic ? Bana kalirsa kaynanan yakinsa dogumdan sonra gelsin baksin ben agiz egip gel bak demem hic .. hastanede refakatci 1 kisi aliyolar esim ben dayanamam gelmem annene soyle dedi oda kizimdada vardi yanimda bundada gel dedim bu sefer kocan gelsin dedi o an bitti bende bidha agzimi acip gel demem.. anne olsun kaynana olsun eş olsun ben cok kinciyim hic bi zman yapilan soylenen kotu sozu unutmam iyiligide unutmam bu yonden katiyim biraz..
Valla canım kardesiniz bayaga rol çalmış sizden kinada düğünde şimdide. Hamilelikte. Çok haklısınız. Bu durumda ilgi beklemek en dogal hakkınız yani.Kızlar benim bir derdim var, başından başlıyım. eylül ayı Düğün zamanımda ablam ikizlere hamileydi ailenin ilk bebekleri, 2,5 ay bizimkilere söylemek istemedi riskli dönem geçsin istiyordu. Ama hamileliği çok riskliydi kanamalar yaşıyordu bende başından beri saklama söyle diyordum. Düğünüme 2 hafta kala bizim eve valiziyle birlikte geldi söyledi hamile olduğunu. Bende gelsin annem yardımcı olsun istiyordum, ama biranda evde benim gitmem unutuldu. Düğün kına gecesi planlarım ablama göre yapıldı, bazı isteklerimi yapamadım, eve kimse gelmesin dedi. Anneme 3 gün evinde kalsa öyle gelse dediğimde olmaz ona ben bakıcam göndermem diyordu. Bu arada evi anneme 5 dk mesafede. Kendisi ve eşi koronayı biraz abartıyorlardı. Evde maskeyle dolaşmaya başladık, kardeşimin odasına yerleşti filan. Neyse düğünden sonra kanamaları bitti, durumu düzeldi. Doğuma kadar annem baktı. Ben bunların hiç birinde değilim annem baksın, kendisi evden çalışıyordu, eşi kendi evlerinde kalıyordu arada gidip geliyor annem ona da yemek veriyordu. Şubatın başı erken doğum oldu 33. hafta prematüre doğdu yeğenlerim zaten ikizlerde bekleniyordu. Benimde hamileliğimi ocakta söylemiştik. Kendisi annemin yaşadığı siteye taşındı. Hamileliğimin başından beri hala ailemden ilgi göremedim. Başlarda ablamın evde oluşu şekeri çıktı onun diyet listesine göre yemek yapıyordu annem, sonra bebekler prematüre doğdu zorluklar çektiler. Şubat bitti, mart bitti, nisandayız annem 1,5 aydır ablamda kalıyor. İkisi bebeklere bakıyor. Babamla diğer kız kardeşim kendi evlerinde onlarda evde yemek yok ilgilenen yok. Bebekler bizi çok yoruyor diyorlar hala, toparladılar bebekler bu arada. Geçen gün gittim yemek yapmışlar önceki günden kalma ablamla annem yiyor. Bende patlama noktasına geldim, benle ne zaman ilgileneceksin diye. 2 ay hak verdim yoruldular dedim ama bari şimdi 1 kere mi yemek yaptın onda da beni düşün sevdiğim bişeyi yap ya da ara sor. Annem ne aradı, ne benim için bişeyler yaptı. Bebekler sürekli ağlasa yerlerinde durmasa başka sorunlar olsa neyse derim, ama güzel bebekler oldular iyi toparladılar annemle ablam. İki gün önce onları yemek yerken görürken sinirlendim artık. Bide sabah erkenden işe gidiyorum 6 da uyanıyorum, eşim oruç tutuyor onla kendime yemek yapmaya çalışıyorum. İşyerinde sürekli merdiven in çık yoruluyorum bunları hepsi de biliyor. Bana baksın ilgilensin demiyorum zaten ama haftada 1 mi yemek yapabildin onda da beni düşün, beni düşündüğünü bi şekilde göster dedim anneme. Haksız mıyım yanlış mı yaptım bilmiyorum, şimdide diyor ki birbirimize destek olacağımız zamandayız böyle yapma küsme, yaptığım yanlışmış gibi. Ben küsmedim, yeterince de destek olduğumu düşündüm. Şimdide ona bakma benle ilgilen demiyorum. Ama benimde kızın olduğunu, ona gösterdiğin ilginin birazını da olsa göster belki bir daha hamile olmıycam dedim. Çünkü bu gebelik planlı değildi, erken menapoz riskim var o yüzden evlendikten hemen sonra denedik. Kısmetimize Allah verdi bebeğimizi. Hastalığımıda biliyorlar. Normalde pozitif insanım ama bunu düşündükçe gözlerim doluyor, hamileliğin verdiği duygusallıktan mı acaba hepsi bilmiyorum. Şimdi düşünüyorum lohusalığımda ne olacak? Bana ne kadar destek olabilecek, yada yanımda olduğunu hissettirecek
Haklisiniz ALLAH annenizede şifa versin tüm hastalarimiza da icinde bu mubarek gunlerin yüzü suyu hürmetine insallah ya birde bebek varya hamilelik ondan insan bebeğinden dolayi endiseleniyorBenim annem de 3 4 senedir kullanıyor korkulacak birşey yok merak etme, bazen tiroidler yeteri kadar çalışmıyor hormonla destekleniyor
Gaz sancısı malesef yapıyor canım ya çok geçmiş olsun. Neyseki sadece gaz sancısı imişKizlar günaydin kabus gibi bir sahur sonrasından uyandim saat 6 gibi çıglik atarak nefesim kesilerek uyandim sol kasigima sanki gercekten biçak saplamişlar gibiydi ayak parmaklarima kadar kasildim 5er dakika arayla hafifleyip girebilecegi en şiddetli şekilde giriyordu o kadar korktum eşim de o kadar korktu ki anlatamam ağlıyorum acidan resmen direne direne ayaga kalkip wcye gittim gaz sancisiymiş!!!! Bir gaz bu kadar can acitir mi arkadaşlar akşam iftarda 3 dal brokoli yedim alti üstü ya ölümden döndüm resmen yoktu böyle bir acı şimdi uyandim geceki halime gülüyorum resmen
bende hiç kinci değilim :) 2 gün sonra yine giderim annemle ablamın yanına iş çıkışıKızzz bende çok kinciyim yapılan iyiliği de asla unutmam hep kendimi ona karşı mahcup hissederim ve yapsam az derim hep daha fazlasını yapmak isterim ama söylenilen sözü ancak ölünce unuturum helede o an cevabını vermemişsem ve beni çok kirmissa o kişi yandı muhakkak birgün cevabını veririm
Öyleymiş gerçekten. Dün ilk defa içimde döndüğünü gözlerimle gördüm. Eşim şok oldu.Hic gunu gununu tutmuyor benim oglumunda bazen gun boyu hissetmiyorum bazende hic durmuyor mesela oruc tutuyorum ona bagliyodum basta hareket azligini.. 2 3 gun oyle siddetli hareketi oluyo ki hareket etmese o zmanda etmez diyorum orucla alakasi yok demisti doktorum.. bazende benim zorlumla oynar bazen hic oynamiyor alistim artik ben bu hallerine normal hergun ayni sıklıkla hareket etmesi zor uyuyor uyaniyor falan keyfi nasil isterse
uykudan uyandirmasi çok korkuttu ama bebegimin ben aci cekerken hareket halinde olmasi beni rahatlatti sanirim yoksa paniğe kapilabilirdimGaz sancısı malesef yapıyor canım ya çok geçmiş olsun. Neyseki sadece gaz sancısı imiş
Kin gütmek hiç iyi bisey degil bende aşiri aşiri kinciyim yani bana yamuk yapana barışmam bile asla icimde affedemiyorum ve pislik gibi davraniyorum sürekli bu huyumu hic sevmiyorumbende hiç kinci değilim :) 2 gün sonra yine giderim annemle ablamın yanına iş çıkışızaten sabah mesajlaştık ablamla alışveriş linki paylaşıyoruz ne alsak diye saflığım diyim bu huyuma :)
Bebek iyi demekki .zaten anne karnında sıvı iyi koruyormus bebeği.uykudan uyandirmasi çok korkuttu ama bebegimin ben aci cekerken hareket halinde olmasi beni rahatlatti sanirim yoksa paniğe kapilabilirdim
Ben hamilelikte tiksindim ama siz içebiliyorsanız sabahları aç karna bir-iki kaşık zeytinyağı içmeye çalışın. Hem bağırsaklarınızı kayganlaştırır hem de kabızlığın birdaha olmasını engeller. Zeytinyağını tek içemezseniz içine kayısı doğrayıp yemeyi deneyebilirsinizKızlar günaydın
Şu burun tıkanıklığıyla kabızlığa ne yapıyorsunuz allah için bi tavsiye verin yaa doktorum illiatin diye bi sprey verdi kullanıyordum iyi geliyordu ama burdaki yazan herkes o şekildeki burun spreylerinin önerilmediğini yazmış korktum kullanamıyorum .Kabızlık içinde duphalac diye bişey verdi ilk zamanlar fayda ediyordu şimdi onunda faydası geçti kayısı felan halt etsin afedersiniz 3 günden beri yapamazmı bi insan taş oldu karnım midem
Çok sukur wcye cikinca gecti bu kabizlik beni öldürüyorBebek iyi demekki .zaten anne karnında sıvı iyi koruyormus bebeği.
Çok geçmiş olsun canım .ama devam ederse olmazsa doktoruna danış yinede
Uzun süreli çalıştığım doktorlarim farklı bir ilde yakın olsa her hafta bazende 10 günde bir giderdimBen de ayrıntılı ultrason perinatologların değil asıl radyologların işidir, diye bir çok yazı okudum. Diğer iki bebeğimde radyolog yapmıştı ayrıntılı ultrasonu. Bunda da doktorum bir perinatoloğu tavsiye etti ama gereksiz pahalı dersen, bir radyoloğa git, dedi. Bu kez değişiklik olsun diye perinatoloğa gittim.
Ayni iki problem bende var ya şu burnumu kesip atacam artik neden geçmiyorKızlar günaydın
Şu burun tıkanıklığıyla kabızlığa ne yapıyorsunuz allah için bi tavsiye verin yaa doktorum illiatin diye bi sprey verdi kullanıyordum iyi geliyordu ama burdaki yazan herkes o şekildeki burun spreylerinin önerilmediğini yazmış korktum kullanamıyorum .Kabızlık içinde duphalac diye bişey verdi ilk zamanlar fayda ediyordu şimdi onunda faydası geçti kayısı felan halt etsin afedersiniz 3 günden beri yapamazmı bi insan taş oldu karnım midem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?