- 21 Eylül 2021
- 1.100
- 909
- 73
Zaten ben giydirmem dedim başkası yapmayacak anlamında degil diyede yazdım belirtmek isterim herkesin görüşü farklı çocuklar çabuk büyüyor hep yeni almak zorunda kalmak da masraf ama ilk çocuk heyecanı farklıdır kızımın kıyafetlerinin çoğunu verdim ama isteyen kişiye durduk yere bunu giydirir misin diye vermedim vermemde bence bizce eşime ve bana göre çocuğu biz yapıyorsak kıyafetini de biz alırız bu küçük mü büyük mü kişiye göre değişir sorumluluk mu sorumsuzluk mu bu da değişirCocugun maddi sorumlulugunu alamamakla direkt ilgisi yok bence 2 el kiyafet kullanmanin. Ilk 6 ay kizim icin aldigim kiyafetleri arkadasimin kizi olunca verdim. 6 aydan buyukleri de gecen ay kizi ola
baska arkadasima verdim. Giydirmedigim seyler de vardi. Bebek kiyafetleri ne kadar pis olabilir kullanilmis olsa da. Bence israf oluyolar bir iki kere giydirdigin şeyler elde tutunca. Birkac ani ayirdim gerisini verdim. Ablam Turkiyeden yegenimin esyalarindan gonderdi 9 ay ustu icin, nerdeyse kizima bir yas ustu bir sey almak zorunda kalmadim. Demek istedigim bu 2. El kiyafet asla giydirmem diyenlerden degilim. Alim gucuyle bi ilgisi yok. Yeni yeni esyalar duruyorken yikar kullanirim gocunmam. Elimdekileri de paylasirim. Bence hem kiyafetler bosuna durmuyor kullaniliyor hem de iyi bi dayanisma oluyor aramizda.
Burada bir arkadaşımız yazmıştı şekersiz sakız iyi geliyor diye. Gerçekten de ben denedim. Çiğnediğim sürece ekşime de yanma da olmuyor. Bir deneyin isterseniz. Naneli şeker de iyi geliyor ama anlık olarak rahatlatıyor. Sakız daha işe yarıyor diyebilirimKizlar benim mide yanmam gecmisti yine basladi ya bogazim yaniyor resmen ilaci iciyorum rahatliyorum da surekli de icmek istemiyorum
Ruhu bile duymaz emin
Öyle deme ya ishalde kötü. Olur olmaz yerde geliyor. Beni rezil ediyor gerçekten çok zorlanıyorum bende ishalde. Ağrısı ayrı acısı ayrı. Hepimize sağlık versin Rabbim. Hayırlısı işe atlatalım şu günleri.valla canım tuzlu suyu sürekli çekiyorum yok banamısın demiyor ishalliğe şükredecek haldeyim şu anda
Anladım canım. Diyecek bir şey bulamadım. Hayırlısı olsun inşallahIste bende bilmiyorum hediye gelir diye de belki rahat bizim evde bir heyecan yok yani cocuk olucak onu alalim bunu alalim ALLAH razi olsun kuzenimdwn az once yine konustuk bana esyalar ayarlamis giydirebilecegim seyler halada diyordu bugun magazandan gidip alicam birseyler dedim onlar yeter kendini masrafa sokma ama birde elinde erkek haatane de giydiricegim elbisede vardi takim cok sevindim
Kızım için aldıklarım ara renkleri elbette ki oğlumda da kullanıp heba etmem marka almamda uygun olanını alırım az alırım öz alırım kimseden birşey beklemem ama ikinci el ilk çocuğumda ben kullanmam bu da benim fikrim herkesin benim fikrimde olmasını da beklemem sevgilerCocugun maddi sorumlulugunu alamamakla direkt ilgisi yok bence 2 el kiyafet kullanmanin. Ilk 6 ay kizim icin aldigim kiyafetleri arkadasimin kizi olunca verdim. 6 aydan buyukleri de gecen ay kizi ola
baska arkadasima verdim. Giydirmedigim seyler de vardi. Bebek kiyafetleri ne kadar pis olabilir kullanilmis olsa da. Bence israf oluyolar bir iki kere giydirdigin şeyler elde tutunca. Birkac ani ayirdim gerisini verdim. Ablam Turkiyeden yegenimin esyalarindan gonderdi 9 ay ustu icin, nerdeyse kizima bir yas ustu bir sey almak zorunda kalmadim. Demek istedigim bu 2. El kiyafet asla giydirmem diyenlerden degilim. Alim gucuyle bi ilgisi yok. Yeni yeni esyalar duruyorken yikar kullanirim gocunmam. Elimdekileri de paylasirim. Bence hem kiyafetler bosuna durmuyor kullaniliyor hem de iyi bi dayanisma oluyor aramizda.
Günde 3 taneye kadar serbest dedi doktorumDun ustuttum sanirim biraz. Atesim cikmaya basladi. Burda resmi tatil, hastane disinda ulasabilecegim doktor yok. Kullananlar vardi diye biliyorum. Paracetamolu bir tablet mi almistiniz 6 saatte 1, yoksa 2 mi?
Tmm tesekkur ederimBurada bir arkadaşımız yazmıştı şekersiz sakız iyi geliyor diye. Gerçekten de ben denedim. Çiğnediğim sürece ekşime de yanma da olmuyor. Bir deneyin isterseniz. Naneli şeker de iyi geliyor ama anlık olarak rahatlatıyor. Sakız daha işe yarıyor diyebilirim
Kesinlikle, maddi durumum gayet iyi ama ben de giydirdim ikinci el. İlk kızıma hem kendi. aldım hem komşumun verdiklerini giydirdim. Gayet güzellerdi. Yeğenim oldu, kızımın bütün kıyafetlerini yolladım. Oğluma hem ablasınınkileri giydirdim hem yenileri aldım. Bu kızımda kardeşim kıyafetleri geri yollayacak. Elden ele dolaştığı için o kadar çok ki kıyafet. Sadece 1 takım hastane çıkışı alacağım.Cocugun maddi sorumlulugunu alamamakla direkt ilgisi yok bence 2 el kiyafet kullanmanin. Ilk 6 ay kizim icin aldigim kiyafetleri arkadasimin kizi olunca verdim. 6 aydan buyukleri de gecen ay kizi ola
Ben de oyle birkac parca sey aliyorum ilk 3 ay icin onlar da. Onlar haricinde havlularini tamamen ayri tutucam kiyafet olarak. Kizimdan ogluma sari gri yesil gibi renklerde bir bavul esya kaldi.Kesinlikle, maddi durumum gayet iyi ama ben de giydirdim ikinci el. İlk kızıma hem kendi. aldım hem komşumun verdiklerini giydirdim. Gayet güzellerdi. Yeğenim oldu, kızımın bütün kıyafetlerini yolladım. Oğluma hem ablasınınkileri giydirdim hem yenileri aldım. Bu kızımda kardeşim kıyafetleri geri yollayacak. Elden ele dolaştığı için o kadar çok ki kıyafet. Sadece 1 takım hastane çıkışı alacağım.
Tesekkur ederim. Doktor donus yapti sag olsun. 6 saatte bir 2 adet al dedi. Guvenemedim 1 tane aldim ama atesim yukseliyor.Günde 3 taneye kadar serbest dedi doktorum
Ben de Ablamdan alacağım bir çok kıyafeti Çünkü bebek kıyafeti ne kadar kullanılıyor ki bu tercih meselesi. Ama tabii ki kendi gördüklerimi de alıyorum içimde kalmıyor Ya da sadece ablamdan beklentiye girip bir şey almamazlık yapmıyorum. 1 takım kıyafet Bebeğe yeteceği nerede görülmüş? Bence eşiniz bu konuda para harcamaya alışmış. Maddi durumu el vermez almaz ona eyvallah ama alabilecek durumda iken hala başkalarından beklentiye giriyorsa bunun adı pintilik ve çocuğundan para saklamak. Yoksa bebek Kıyafeti ne kadar kirlenmiş olacak tabii ki de kullanabilirsiniz yakın gördüğünüz birilerininEvet arkadaslar herkesin bi derdi var benimde 2 kizim var ikisinide bir birsey almamisim elbise olsun ne olursa ALLAH kuzenimden razi olsun o hep gonderdi çamaşıra tokaya kadar oyuncağa kadar bende cok hevesleniyordum bi oglum olsun ben ona birseyler aliyim cunku o duyguyu tatmadim hic esimde diyor 1 takim elbise aliriz yeter tek bir takimda olmaz ya cocuk altina sizdirirsa ne olacak evden olanlari ayarla dedim sen 1 takim al tmmm ben 1 takimda evden ayarlamaya calisicam büyüdükçe alicakmis yani insanlar hwrsey aliyor bebegi koymak icin puset hersey araba icinde pusetlerden mesela benim 2 kizim var biri 3 biri 5 olacak haziranda disarida kullanilan cocuk arabalari varya ondan yok almadik zaten bir yere gittiğimizde yok ki esimden olsa gereksiz bebegi battaniye sar kucağına al 2 kizimdada boyle oldu hastaneden çıktık battaniyeye sarmistim oyle eve geldi
Amiin inşallah canımvay vay
Öyle deme ya ishalde kötü. Olur olmaz yerde geliyor. Beni rezil ediyor gerçekten çok zorlanıyorum bende ishalde. Ağrısı ayrı acısı ayrı. Hepimize sağlık versin Rabbim. Hayırlısı işe atlatalım şu günleri.
Anladım canım. Diyecek bir şey bulamadım. Hayırlısı olsun inşallah
Kesinlikle. Dunyada farkli dusunen insanlar okmasaydi dunya cirkin bir yer olurdu. Seni anliyorum. En iyilerini iatediginiz gibi alin insallah hep. Benim de demek istedigim tam buydu. Farkli gorusler olabilir kiyafet ozelinde. Benim benden iyi durumu olan qrkadasim dunyavi seylere para yatirmadi mesela, dolap yatak, bebek arabası vs ablasindn aldi ama cocugunun egitimi konusunda dunya para harcayavqk hep biriktirdi. Kimisinin durumu iyi olsa da olmasa da cocuguna en iyi kiyafeti giydirir kimisi vardir maddi durumundan bagimsiz olarak kiyafet gibi konularda secici degildir, gocunmaz. Herkes kendi bildigini istedigini yapacak sonunda. Hepimizin ortak tek temennisi cocuklarimizin sagligi ve iyiligi.Kızım için aldıklarım ara renkleri elbette ki oğlumda da kullanıp heba etmem marka almamda uygun olanını alırım az alırım öz alırım kimseden birşey beklemem ama ikinci el ilk çocuğumda ben kullanmam bu da benim fikrim herkesin benim fikrimde olmasını da beklemem sevgiler
Abartıya kaçmadan almak lazım. Mesela bebek arabası benim elim ayağım gibi. Dışarıya çıktığımda kızım içinde oturuyor, yiyor içiyor, uykusu gelince yatıp uyuyor. Yağmur yağdı rüzgar çıktı derdim yok. Puset ve bebek arabası olmadan asla. Kucağımda bir bebekle nereyi ne kadar gezebilir hava alabilirsiniz ki. Bebek arabası sayesinde kızım doğduğunda 40 ı çıkar çıkmaz her gün 1-2 saat yürüyüşe çıkıyordum neredeyseEvet arkadaslar herkesin bi derdi var benimde 2 kizim var ikisinide bir birsey almamisim elbise olsun ne olursa ALLAH kuzenimden razi olsun o hep gonderdi çamaşıra tokaya kadar oyuncağa kadar bende cok hevesleniyordum bi oglum olsun ben ona birseyler aliyim cunku o duyguyu tatmadim hic esimde diyor 1 takim elbise aliriz yeter tek bir takimda olmaz ya cocuk altina sizdirirsa ne olacak evden olanlari ayarla dedim sen 1 takim al tmmm ben 1 takimda evden ayarlamaya calisicam büyüdükçe alicakmis yani insanlar hwrsey aliyor bebegi koymak icin puset hersey araba icinde pusetlerden mesela benim 2 kizim var biri 3 biri 5 olacak haziranda disarida kullanilan cocuk arabalari varya ondan yok almadik zaten bir yere gittiğimizde yok ki esimden olsa gereksiz bebegi battaniye sar kucağına al 2 kizimdada boyle oldu hastaneden çıktık battaniyeye sarmistim oyle eve geldik işte
Biz hep evdeyiz inaninkiAbartıya kaçmadan almak lazım. Mesela bebek arabası benim elim ayağım gibi. Dışarıya çıktığımda kızım içinde oturuyor, yiyor içiyor, uykusu gelince yatıp uyuyor. Yağmur yağdı rüzgar çıktı derdim yok. Puset ve bebek arabası olmadan asla. Kucağımda bir bebekle nereyi ne kadar gezebilir hava alabilirsiniz ki. Bebek arabası sayesinde kızım doğduğunda 40 ı çıkar çıkmaz her gün 1-2 saat yürüyüşe çıkıyordum neredeyse
Ya covid herkeste o kadar farklı ki. Benim hiç ateşim çıkmadı mesela. Boğaz ağrım, öksürüğüm, burun akıntım da olmadı. Sadece boğazımda hafif bir gıcık hissi, bir de aşırı üşümeydi belirtilerim. İnşallah corona değildir. Geçmiş olsun.38.4 oldu atesim yukseliyor. Sadece ateş, bel ağrısı ve halsizlik yaşıyorum. Öksürük, butun tikanikligi, bogaz agrisi gibi seyler yok. Covid olmus olabilir miyim? Hastaneye gitsem bi turlu gitmesem bir turlu. Ozellikle bel agrisi beni endiselendiriyor.
Evde depresyona girerim ben. Kızıma istediğimiz şartları sağlayabilmek için neredeyse gece-gündüz çalışıyoruz. Tek amacındaki çocukluğunu bebekliğini doya doya yaşasın. Kızımdan dünya kadar kıyafet kalmasına rağmen bu bebeğim için ona özel kıyafetler aldım. Hak geçirmeyeyim kendine özel eşyaları olsun diyeBiz hep evdeyiz inaninki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?