Aynen öyle canım. İnşallah düzelir. Strese girdim bende bayaHiç tedirgin olma galiba eşinin işinden dolayı köy gibi bir yerdeydin diyetisyene gitme ihtimalin varsa git diyet listesine göre hareket et bol su ve yürüyüş düzelir yani
Benimki de 17 haftadaki kontrolümde asagıda idi, bana da doktorum yukarı cıkabilir dedi. Şimdi 22. Haftada kontrole gideceğim o zaman bakalım plesentanın durumu nasıl, daha bilmiyorum ama yukarı cıkmıstır insallah, sen hangi haftadasın istirahat et plesentanın yukarı cıkmasına yardımcı olabilirKızlar bugünn kontrolüm vardı plasenta aşağıda dedi doktorum tam rahim ağzını kapatmıyor ama aşağı konumlanmış yukarı çıkabilir daha dedi böyle bir durum yaşayan ya da duyan var mı eğer çıkmazsa mecburi sezeryan olmak zorunda kalınca
Benimki sınırın üstünde maalesef. Ama inşallah yanılma vardır. Tekrar ölçtüreceğim mutlaka. Biraz gelişimini takip edelim de bebeğin. Allah'a emanet artık.Direnc icin birkac kez ölçüm yapilmali diye biliyorum. 36. Haftada benimki sinirda çıktı. 2 gun sonra tekrarladik normal cikti. Sinirda ciktigi icin seni doguma alabiliriz gerileme cikarsa deyip tee 36. Haftamda akciger gelistirici igne vurdular. 2. Olcumde normal cikti. Bosuna evham yaptirdilar. Kisacasi o olcumun tekrarlanmasi gerekiyor surekli. Oyle tek seferde tani koyulmuyor diye biliyorum. Olcumden ya da makineden kaynakli 1-2 hafta ileri geri oynayabiliyor aslinda. Insallah haftasiyla uyumlu cikmaya devam eder. Gelisme geriligi - 3 ve -4 hafta ara acildiginda soz konusu olabiliyor
Anneler fedakarlık yapmaya daha hamilelik döneminden başlıyor, takip yapıp farketmen cok iyi, umarım oyle değildir tabi de oyle ise de yolun yarısından fazlası bitti, hem kendi sağlıgın hem bebişin sağlıgı yerinde olsun inşallah, bu tür pürüzler atlatılır diyet yaparsın düzelir insallahSanirim gebelik sekerim basladi... epey de yagli karbonhidratli bir sey yedim gerci ama 1 saat sonra olctugumde 172ydi . 140i gecmemesi gerekiyordu. 24+3'teyim su an. Aglayasim var. Cok uzgunum.
Aynını ben de yaşıyorum patlıyorum özellikle aksam yemeğinden sonra saatlerce gecmiyor,, karnım sanki ramazan davulu, sonra kaburgamın altına sürekli bıcak saplanıyor iki büklüm oluyorum sanırsam gaz sancısı, boyle kaburgamın altında bir noktada uyuşma var karınca gezer gibi oluyor anlam veremedimİyi akşamlar hamiş arkadaşlarım ben yine birşey soracaktım iyiki vardınız bu arada yalnız hissetmiyorum kendimiŞimdi akşam yemeğinden sonra özellikle midem davul gibi oluyo sadece bir çorba içsem bile patlıyorum karnım değil üstü şişmiş balon gibi buna nasıl çare buldunuz yada buldunuz mu sizde oluyor mu ben her akşam bu çileyi çekiyorum yemek yemekten cok soğudum bulantım yeni geçti zaten tam yerim derken yine yiyemez oldum
Benim de direnç görülmüştü çift taraflı. Hem de coraspin ve sulandırıcı kullanmama rağmen.Sonra suyu 3.5 lt ye çıkardım 15 gün sonra sağ taraf normale döndü sol taraf azaldı. Sorun olmaz yüksek değil dedi radyolog ve diğer doktorlarım. Sizin RI değeri kaç?raporda yazar mutlaka. Özellikle covid geçirenlerde çok rastlıyorum dedi radyolog. Suyu artırın stres yapmayın. Bebeğin ölçüleri bazı haftalarda yavaşlıyor ileri geri olabiliyor. Fark edilmesi ve kontrol edilmesi önemli. İçiniz rahat olsun.Çok geçmiş olsun. Dikkat edeceğim. Zaten şeker yüzünden beslenmeme dikkat ediyordum. Şimdi daha fazla özen göstermem gerekecek. Dediğiniz gibi 19+2'de fark edildi zaten. Doktoruma erken haber vermediğim için üzgünüm. Coraspine daha erken başlardım. Ama perinatolog çok da önemli bir şeymiş gibi bahsetmemişti o an. Sizin tek taraflıymış üstelik. Benim çift taraflı. Kardeşim de preeklampsi ile acil sezaryene alındı benim ama erken doğum olmadı onun. Direnç sorunu da yoktu. Umarım sorunsuz atlatırız bu süreci. Bir de benim sadece direnç artışı olarak geçiyor. Çentikleşme ile aynı şey mi? Birkaç makale okudum, farklı şeylermiş gibi yorumladım ama emin olamadım.
Zaten olumsuz düşünmeyin sizinki düzelebilecek bir durum dirençler duzelebiliyor o yüzden sizi tedirgin edecek bir şekilde söylememiştir coraspirin, vitamin,bol su, stres yönetimi herşey kontrol altına alınabilir önemli olan erken farkedilmesi geç olursa önlem alınmıyor herşey öyle degilmi geç olursa güç oluyor inşallah öyle bir şey olmayacaktırÇok teşekkür ederim.Damarları göstermişti evet. Ama dediğim gibi çok üstünde durmadı. Olumsuz düşünmemeye çalışıyorum. İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucaklarımıza.
Canım sen coraspirin ve kan sulandırıcıyi birlikte mi kullanıyorsun pıhtılaşmada mi var ben bu bebekte covid geçirdim ama transferden 9 gün sonra coraspirine başlattı kontrol doktorum belki o yüzden direnç ya da çentik olmadı ayy Rabbim kimseye vermesinBenim de direnç görülmüştü çift taraflı. Hem de coraspin ve sulandırıcı kullanmama rağmen.Sonra suyu 3.5 lt ye çıkardım 15 gün sonra sağ taraf normale döndü sol taraf azaldı. Sorun olmaz yüksek değil dedi radyolog ve diğer doktorlarım. Sizin RI değeri kaç?raporda yazar mutlaka. Özellikle covid geçirenlerde çok rastlıyorum dedi radyolog. Suyu artırın stres yapmayın. Bebeğin ölçüleri bazı haftalarda yavaşlıyor ileri geri olabiliyor. Fark edilmesi ve kontrol edilmesi önemli. İçiniz rahat olsun.
Canım bende hiç öksürük olmadı boğazım sanki içten yirtiliyormus gibi ağrıdı burnum tıkandi hiç nefes alamıyordum bu tıkanıklık hala devam ediyor doktorum ateşine dikkat et dedi hiç çıkmadı öksürük olursa muhakkak bana haber ver dedi çünkü benim bebeğim tüp bebek öksürük olsaydı riskli olabilirdi günlük 2 büyük boy fincan sade ıhlamur iç dedi bol meyve ye c vitaminini sadece meyveden al dedi ilaç olarak bile almamı istememişti çok şükür Rabbime çok kolay atlattım korkularıma rağmengeçmiş olsun canım öksürük kalıcı oluyor ona cok dikkat et.
Evet benim pıhtılaşma da var. O nedenle ikisini birden kullanıyorum en baştan beri. İnşallah hiç olmaz. Sorunsuz geçer hepimizinki. Çok da önemsemedi doktorlar ben de rahatım.Canım sen coraspirin ve kan sulandırıcıyi birlikte mi kullanıyorsun pıhtılaşmada mi var ben bu bebekte covid geçirdim ama transferden 9 gün sonra coraspirine başlattı kontrol doktorum belki o yüzden direnç ya da çentik olmadı ayy Rabbim kimseye vermesinsağlıkla kucagimiza alalım yavrularımızı inşallah
Merhaba. Benim ikili test yapilinca kan degerimde farklilik goruldu aspirine başladım. 21. Hafta da detaylı ultrasonda sol arterde direnç var dedi dr aspirin mg yükseltti yüksek tansiyon durumu olabilir bu da iyi beslenemeyeceği için düşük kilolu doğuma sebep olabilir dedi ama illa olacak diye bir durum yok düzelebilirde dedi tedbir almak için aspirin ve kontrol sıklığı gerek 32 den sonra özellikle. Umarım çok sorun olmaz sağlıkla kavuşuruz çok stres yapmıyorum ama elbette olacakları düşünmeden de edemiyorum.Selam kızlar. 19+2'de ayrıntılı ultrasonda doktor uterin arterde direnç artışı var, ileride tansiyon problemin çıkabilir, dikkat et, demişti. Çok da açıklama yapmadı. Ben de ardına düşmedim. Tansiyonum zaten yerlerde. Genelde 9/6, 8/5 falan çıkıyor. Dün 22+6'da kendi doktoruma sonuçları götürdüm. Coraspin başlaman lazım, 32.haftaya kadar kullanacaksın, dedi. Uterin arterde çift taraflı direnç artışı varmış. Bebekte gelişim geriliğine ya da preeklampsiye sebep olabiliyormuş. Bebeğim gebeliğin başından beri 2 hafta önden gidiyordu. Dün ilk kez kilo olarak haftasından 2 gün önde çıktı. Kafa çapı da 4 gün geri. Doktorum gelişimi gayet normal. Güzel kilo almış, dedi ama 2 hafta önden giderken şimdi böyle olması normal mi? Daha önceki gebeliğinde böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
İnşaallah canım bizler çok yorucu yollardan geldik Rabbim herkesin yardımcısı olsun bizlerin iki kat fazla yardımcısı olsun inşallahEvet benim pıhtılaşma da var. O nedenle ikisini birden kullanıyorum en baştan beri. İnşallah hiç olmaz. Sorunsuz geçer hepimizinki. Çok da önemsemedi doktorlar ben de rahatım.
M mucizeanne20 benimde 16 haftada rahime yakin dedi 21de tamamen kapatmiş plesenta previasin dedi bazi kisilerde yukari cikabiliyormuş belki sürekli yatsaydim cikardi ama ben yatmadim doktorum bana agir kaldirma fazla egilip kalkma ev işi yapma demisti belki bi 21de de dusuk bi ihtimal çıkabilir dedi ama ben çıktığını pek sanmiyorum pazartesi belli olacak doktoruma erken dogum riski oluyor degil mi dedim kanama olmadigi sürece korkma ama kanama olursa hemen haber ver dedi ve iliski kesinlikle yasak benim arkadaşim oyle dogum yapti hemde 41. Haftada dikkat edin kendinize strese girecek bisey degil bence kanama olsa belki strese girerim ama cok dikkat ediyorumBenimki de 17 haftadaki kontrolümde asagıda idi, bana da doktorum yukarı cıkabilir dedi. Şimdi 22. Haftada kontrole gideceğim o zaman bakalım plesentanın durumu nasıl, daha bilmiyorum ama yukarı cıkmıstır insallah, sen hangi haftadasın istirahat et plesentanın yukarı cıkmasına yardımcı olabilir
Benimde 22 haftalık oldu cnm daha çıkmamış umarım çıkar bir sonraki kontrole kadar yapabilmemiz bişey var mı dedim malesef dedi hani hareket spor ne bileyim işe yarıcak hiçbir şey yokmuş malesef dua etmekten başka çaremiz yokBenimki de 17 haftadaki kontrolümde asagıda idi, bana da doktorum yukarı cıkabilir dedi. Şimdi 22. Haftada kontrole gideceğim o zaman bakalım plesentanın durumu nasıl, daha bilmiyorum ama yukarı cıkmıstır insallah, sen hangi haftadasın istirahat et plesentanın yukarı cıkmasına yardımcı olabilir
İnşallah sağlıkla alalım da kucağımıza umarım düzelir ister istemez stres yapıyor insan güzel haberler alırız inşallahM mucizeanne20 benimde 16 haftada rahime yakin dedi 21de tamamen kapatmiş plesenta previasin dedi bazi kisilerde yukari cikabiliyormuş belki sürekli yatsaydim cikardi ama ben yatmadim doktorum bana agir kaldirma fazla egilip kalkma ev işi yapma demisti belki bi 21de de dusuk bi ihtimal çıkabilir dedi ama ben çıktığını pek sanmiyorum pazartesi belli olacak doktoruma erken dogum riski oluyor degil mi dedim kanama olmadigi sürece korkma ama kanama olursa hemen haber ver dedi ve iliski kesinlikle yasak benim arkadaşim oyle dogum yapti hemde 41. Haftada dikkat edin kendinize strese girecek bisey degil bence kanama olsa belki strese girerim ama cok dikkat ediyorum
EdemiyorumSol tarafima yatmaktan sol bacagima aşiri bir agri var ya geceleri kendimi sirtüstü yatarken buluyorum kendinizi nasil kontrol ediyosunuz
Edemiyorum ki. Bi uyanıyorum sırtüstüyüm Bi uyanıyorum sağ tarafımdayım. Valla Allaha emanet uyuyorum. Sürekli bir tarafta yatınca boynum ve omzum tutuluyor kalçam ağrıyor.Sol tarafima yatmaktan sol bacagima aşiri bir agri var ya geceleri kendimi sirtüstü yatarken buluyorum kendinizi nasil kontrol ediyosunuz
Yastik fln koyup donmeni engelleyebilirsin. Ama bence gereksiz. Insan uykuda rahat oldugu pozisyonu buluyor. Kan akimi azalsa rahatsizlik hisseder uyanir sekil degistirir zatenSol tarafima yatmaktan sol bacagima aşiri bir agri var ya geceleri kendimi sirtüstü yatarken buluyorum kendinizi nasil kontrol ediyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?