- 29 Kasım 2021
- 468
- 402
- 33
Çok geçmiş olsun. Dikkat edeceğim. Zaten şeker yüzünden beslenmeme dikkat ediyordum. Şimdi daha fazla özen göstermem gerekecek. Dediğiniz gibi 19+2'de fark edildi zaten. Doktoruma erken haber vermediğim için üzgünüm. Coraspine daha erken başlardım. Ama perinatolog çok da önemli bir şeymiş gibi bahsetmemişti o an. Sizin tek taraflıymış üstelik. Benim çift taraflı. Kardeşim de preeklampsi ile acil sezaryene alındı benim ama erken doğum olmadı onun. Direnç sorunu da yoktu. Umarım sorunsuz atlatırız bu süreci. Bir de benim sadece direnç artışı olarak geçiyor. Çentikleşme ile aynı şey mi? Birkaç makale okudum, farklı şeylermiş gibi yorumladım ama emin olamadım.Ben preeklampsi nedeniyle 32.haftada erken doğum yaptım benim şimdiki perinatalogum 18. haftalarda başlamıştır sen farketmemissindir dedi bende de sol tarafta centiklesme oldu bebeğim gayet saglikliyken rahmi besleyen damarda direnç sağlanınca bebek beslenememeye başladı düşük kilolu doğdu haftasına göre yinede iyiydi kızım 1600 kg 45 cm'ti beslenemeyen bebek gerilemeye başlıyor ama bu bende 31.haftada farkedildi benim tansiyonum da hep düşüktü büyük bir üzüntü yaşadıgim icin tansiyonum aşırı yükseldi sonrada dusuremediler 12 gün hastanede yattim şiddetli preeklampsiye dönüyordu hamileliği sonlandirdilar şimdiki hamileliğimde coraspirin kullanıyorum doğuma kadar multivitamin, multimineral, OMEGA 3 kullanicam dikkat etmenizi tavsiye ederim
Aynen katılıyorum bende kilo alamadım halaSağol canım sanada geçmiş olsun herkes bu haftalarda kilo alıyor ben zayifliyorum korkuyorum birşey yemeyeYürüyüş yap istersen yürüyüş rahatlatıyor ama bu sefer acikiyorum sadece salatalık yiyorum bebeğim dogdugunda elinde salatalık olacak
Evet bende hareketli bi insanım bugün iftara misafirim vardı tüm gün hareketliydim aslında ama yiyebildiğim sadece çorbaBenm icin de oyle. Smdiden 9 aylik hamile.gibi agir hissediyorum kendimi her yerim agriyo tık nefes yasiyorum. Kaplumbaga gibiyim ki cok seri bi insanimdir kagni gibi oturup kalkisim. Cok kotu hissediyorum. Saglikla kavusayim su gunler gecsin baska bisey istemiyorum
Maşallah,İyi akşamlar kızlar. Bugün şeker yüklemesi yapıldı. 140-180 arası olması gerekiyormuş benim 50 gr yüklemede 178 çıktı şeker. Kendi doktprum tekrar yükleme Yapmaya gerek görmedi ama dahiliye Doktoru cumartesi tekrar çağırdı 100 gr yükleme yapacakmış garanti olsun diye. . Eğer yine yüksek gelirse 1 haftalık falan diyete sokacak. Yine düşmezse ünsilin başlatacağız dedi. Şeker ciddi sorun falan dedi. Erken doğuma bebek ölümüne neden olabiliyor dedi. İhmal etmeyelim. Kontrol altına alalım dedi. Bebeğim gayet iyiydi. Hiç bir sıkıntısı yokmuş maşallah700 gr 32 cm olmuş. Ultrasonda gülüyordu. Gülmeyi bile öğrenmiş artık.
Çok geçmiş olsun.Kızlar ben 3 gündür hastane de yatıyorum 3 gün önce inanılmaz karın sertleşmesi ve ağrı ile geldim kasılma var sandım dr kasılma görünmüyor ama karnin da rahminde çok sert bebekle büzüs büzüs dedi çok korktum doğum olcak sandım 23 haftayim geçen gittiğim gerizekali perinatolog karında sertlik var ama sıkıntı olmaz demişti dr her ihtimale karşı ciğer geliştirici vurmalarini söyledi 3 gündür tedavi görüyorum şükür ağrılarım kesildu belki bugün taburcu oluruz inşallah dua edr dua bekleriz teyzeler
Benimde öyle oluyor canım akş normal çıkıyor ama ilk saat yükseliyor ikinci saat düzeliyor bende yükleme yaptıracağım benim doktorlarim zaten 12 mi 13. hafta mi net hatırlamıyorum bir kez yaptırdı çok hafif yükselmişti ilk saat ben zaten transfer aşamasında da diyet yapıyordum hala da yapıyorum ama benim doktorum yürüyüşü artır diyor diyetle beraber yürüyüş çok etkili benim şekerim hemen düşüyorEtmiyordum. Hemşire açlık ölçtü yüklemeden önce 83 çıkmıştı. Normal demişti. Yüklemeden sonra 178 oldu
Benim nasıl olur ki bilmiyorum. Bakalım cumartesi belli olacak netBenimde öyle oluyor canım akş normal çıkıyor ama ilk saat yükseliyor ikinci saat düzeliyor bende yükleme yaptıracağım benim doktorlarim zaten 12 mi 13. hafta mi net hatırlamıyorum bir kez yaptırdı çok hafif yükselmişti ilk saat ben zaten transfer aşamasında da diyet yapıyordum hala da yapıyorum ama benim doktorum yürüyüşü artır diyor diyetle beraber yürüyüş çok etkili benim şekerim hemen düşüyor
Koronanın insülin direncini bozduğunu duymuş muydunuz? Gebeliğin hassaslığına ilave olarak korona tetiklemiş olabilir. Benim de şeker problemim var ama öyle uçuk değerler hiç görmezdim. Koronayken 190'lara fırladığı oldu. Sonra nispeten daha düşük seyretti.Sanirim gebelik sekerim basladi... epey de yagli karbonhidratli bir sey yedim gerci ama 1 saat sonra olctugumde 172ydi . 140i gecmemesi gerekiyordu. 24+3'teyim su an. Aglayasim var. Cok uzgunum.
Canim ikiz oldugu için mi erken dogum riski vardi sende problem ne tamKızlar tek tek alintilayamadim taburcu oldum evdeyim dr aynı tedaviyu evde uygula dedi ilaçlar falan verdi erkenn doğum riski hep vardı sende şimdi tek hedefimiz 30. Haftayı görmek30u görelim sırtımız yere gelmez dedi 30u gecersek uzatmalara geçeriz ama çokta bisry bekleme en fazla 32yi görürüz dedi inşallah 30lari sag salim görürüz dr yatak istrahati verdi sadece lavaboya kalkabilirsin dedi inşallah bugünleri de sağ salim atlatiriz
12.haftadan sonra rahim ağzı olculmesini oneriyorlar bu yüzden perinatologlar. Abdominal ultrasonda cikmayabiliyor ne yazık ki. Neyse ki serklaj yapılabilecek yine de. Bundan sonrasini iyi dusunelimEvet daha önce bir sorun yoktu. (Kanama şikayeti ile gittim, alttan muayene yapmak istedi öyle çıktı)
Hatta ilk gebeliğimde de yoktu. Öyle bir öyküm olmadığı için, normal doğum sırasında bir komplikasyon olmuştur, sonradan çıkabiliyor dedi perinatolog.
Ya uzum pekmezi ve pisi yedim. Esim dedi kimin olsa cikardi. Belki de hakli. Gecti 2 saati coktan.2.saati de olcmeyi dene.
Ay insallah ya. Ben de iyi yedim ama. 140 civari cikar en fazla diyordum. Kala kaldim gorunce. Ozellikle cok karbonhodratli sekerli yedigimi bildigimden olctum bu aksam. Normal zamanlarda normal cikar insallah.Koronanın insülin direncini bozduğunu duymuş muydunuz? Gebeliğin hassaslığına ilave olarak korona tetiklemiş olabilir. Benim de şeker problemim var ama öyle uçuk değerler hiç görmezdim. Koronayken 190'lara fırladığı oldu. Sonra nispeten daha düşük seyretti.
Kiz pişiyle ciksin bi zahmet bide kombo pekmezle şeker allah allah diyordurYa uzum pekmezi ve pisi yedim. Esim dedi kimin olsa cikardi. Belki de hakli. Gecti 2 saati coktan.
Aynı durumdayim şu bile içsem taş kesiliyorum.midem çok rahatsız oluyor.İyi akşamlar hamiş arkadaşlarım ben yine birşey soracaktım iyiki vardınız bu arada yalnız hissetmiyorum kendimiŞimdi akşam yemeğinden sonra özellikle midem davul gibi oluyo sadece bir çorba içsem bile patlıyorum karnım değil üstü şişmiş balon gibi buna nasıl çare buldunuz yada buldunuz mu sizde oluyor mu ben her akşam bu çileyi çekiyorum yemek yemekten cok soğudum bulantım yeni geçti zaten tam yerim derken yine yiyemez oldum
Çok teşekkür ederim gebelikte tansiyon yüksekliğinde kan basıncı yükselirse, plasentaya olan kan akımı azalır bunun sonucunda bebeğe taşınan besin ve oksijen azalır, zamanla bebeğin gelişimi yavaşlar tansiyon yükselirse kan basıncı yavaşlıyor direnç gösteriyor benimkinde dalgalanma oluyordu kan gidiyor gibi ama bir noktada değilde birkaç noktada ama gitmiyor perinatalog size gösterdi mi bilmiyorum benim doktorum bebeğin beslendiği damarları bana gösterdi kontrole gittiğim perinatalogumun 18. haftalarda başladığını söyleyince tedirgin olmuştum özellikle görmek istediğimi belirttim sizin en azından erken farkedildi tuzsuz yiyin birde çok su tüketin su cok etkili sizinkinde direnç ortadan kalkabilir hemen tedirgin olmayın üzüntü sıkıntı stres daha çok tetikliyor benimkinde geç farkedildi doğum gerçekleşti tansiyonuzu çok sık olcmeyin strese bağlı artma olasılığı olabiliyor sabah uyandiginizda , yoruldugunuzda olcmeyin dinlendikten sonra günde 3-4 defa ölçün sizinkinin düzelme olasılığı yüksek sadece dikkat edin stresten uzak durun coraspirin direnci ortadan kaldırır en fazla alfamet kullanırsınız önemli olan erken teşhis sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallahÇok geçmiş olsun. Dikkat edeceğim. Zaten şeker yüzünden beslenmeme dikkat ediyordum. Şimdi daha fazla özen göstermem gerekecek. Dediğiniz gibi 19+2'de fark edildi zaten. Doktoruma erken haber vermediğim için üzgünüm. Coraspine daha erken başlardım. Ama perinatolog çok da önemli bir şeymiş gibi bahsetmemişti o an. Sizin tek taraflıymış üstelik. Benim çift taraflı. Kardeşim de preeklampsi ile acil sezaryene alındı benim ama erken doğum olmadı onun. Direnç sorunu da yoktu. Umarım sorunsuz atlatırız bu süreci. Bir de benim sadece direnç artışı olarak geçiyor. Çentikleşme ile aynı şey mi? Birkaç makale okudum, farklı şeylermiş gibi yorumladım ama emin olamadım.
Hiç tedirgin olma galiba eşinin işinden dolayı köy gibi bir yerdeydin diyetisyene gitme ihtimalin varsa git diyet listesine göre hareket et bol su ve yürüyüş düzelir yaniBenim nasıl olur ki bilmiyorum. Bakalım cumartesi belli olacak net
Ya uzum pekmezi ve pisi yedim. Esim dedi kimin olsa cikardi. Belki de hakli. Gecti 2 saati coktan.
Çok teşekkür ederim.Çok teşekkür ederim gebelikte tansiyon yüksekliğinde kan basıncı yükselirse, plasentaya olan kan akımı azalır bunun sonucunda bebeğe taşınan besin ve oksijen azalır, zamanla bebeğin gelişimi yavaşlar tansiyon yükselirse kan basıncı yavaşlıyor direnç gösteriyor benimkinde dalgalanma oluyordu kan gidiyor gibi ama bir noktada değilde birkaç noktada ama gitmiyor perinatalog size gösterdi mi bilmiyorum benim doktorum bebeğin beslendiği damarları bana gösterdi kontrole gittiğim perinatalogumun 18. haftalarda başladığını söyleyince tedirgin olmuştum özellikle görmek istediğimi belirttim sizin en azından erken farkedildi tuzsuz yiyin birde çok su tüketin su cok etkili sizinkinde direnç ortadan kalkabilir hemen tedirgin olmayın üzüntü sıkıntı stres daha çok tetikliyor benimkinde geç farkedildi doğum gerçekleşti tansiyonuzu çok sık olcmeyin strese bağlı artma olasılığı olabiliyor sabah uyandiginizda , yoruldugunuzda olcmeyin dinlendikten sonra günde 3-4 defa ölçün sizinkinin düzelme olasılığı yüksek sadece dikkat edin stresten uzak durun coraspirin direnci ortadan kaldırır en fazla alfamet kullanırsınız önemli olan erken teşhis sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah
Ne zaman gecicek acaba daha nereye kadar böyle gidicek ☹Aynı durumdayim şu bile içsem taş kesiliyorum.midem çok rahatsız oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?