2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Çok geçmiş olsun. Dikkat edeceğim. Zaten şeker yüzünden beslenmeme dikkat ediyordum. Şimdi daha fazla özen göstermem gerekecek. Dediğiniz gibi 19+2'de fark edildi zaten. Doktoruma erken haber vermediğim için üzgünüm. Coraspine daha erken başlardım. Ama perinatolog çok da önemli bir şeymiş gibi bahsetmemişti o an. Sizin tek taraflıymış üstelik. Benim çift taraflı. Kardeşim de preeklampsi ile acil sezaryene alındı benim ama erken doğum olmadı onun. Direnç sorunu da yoktu. Umarım sorunsuz atlatırız bu süreci. Bir de benim sadece direnç artışı olarak geçiyor. Çentikleşme ile aynı şey mi? Birkaç makale okudum, farklı şeylermiş gibi yorumladım ama emin olamadım.

Aynen katılıyorum bende kilo alamadım hala bugün bende salatalık yedim baya bi o şişlik yapmıyor serin serin canım da ceyo

Evet bende hareketli bi insanım bugün iftara misafirim vardı tüm gün hareketliydim aslında ama yiyebildiğim sadece çorba bende agustosa gelmek için Şafak sayıyorum ama daha çok var

Maşallah,

Çok geçmiş olsun. Bundan sonra her şey yolunda gider umarım.

Etmiyordum. Hemşire açlık ölçtü yüklemeden önce 83 çıkmıştı. Normal demişti. Yüklemeden sonra 178 oldu
Benimde öyle oluyor canım akş normal çıkıyor ama ilk saat yükseliyor ikinci saat düzeliyor bende yükleme yaptıracağım benim doktorlarim zaten 12 mi 13. hafta mi net hatırlamıyorum bir kez yaptırdı çok hafif yükselmişti ilk saat ben zaten transfer aşamasında da diyet yapıyordum hala da yapıyorum ama benim doktorum yürüyüşü artır diyor diyetle beraber yürüyüş çok etkili benim şekerim hemen düşüyor

Benim nasıl olur ki bilmiyorum. Bakalım cumartesi belli olacak net

Sanirim gebelik sekerim basladi... epey de yagli karbonhidratli bir sey yedim gerci ama 1 saat sonra olctugumde 172ydi . 140i gecmemesi gerekiyordu. 24+3'teyim su an. Aglayasim var. Cok uzgunum.
Koronanın insülin direncini bozduğunu duymuş muydunuz? Gebeliğin hassaslığına ilave olarak korona tetiklemiş olabilir. Benim de şeker problemim var ama öyle uçuk değerler hiç görmezdim. Koronayken 190'lara fırladığı oldu. Sonra nispeten daha düşük seyretti.

Canim ikiz oldugu için mi erken dogum riski vardi sende problem ne tam

12.haftadan sonra rahim ağzı olculmesini oneriyorlar bu yüzden perinatologlar. Abdominal ultrasonda cikmayabiliyor ne yazık ki. Neyse ki serklaj yapılabilecek yine de. Bundan sonrasini iyi dusunelim

Ay insallah ya. Ben de iyi yedim ama. 140 civari cikar en fazla diyordum. Kala kaldim gorunce. Ozellikle cok karbonhodratli sekerli yedigimi bildigimden olctum bu aksam. Normal zamanlarda normal cikar insallah.

Aynı durumdayim şu bile içsem taş kesiliyorum.midem çok rahatsız oluyor.

Çok teşekkür ederim gebelikte tansiyon yüksekliğinde kan basıncı yükselirse, plasentaya olan kan akımı azalır bunun sonucunda bebeğe taşınan besin ve oksijen azalır, zamanla bebeğin gelişimi yavaşlar tansiyon yükselirse kan basıncı yavaşlıyor direnç gösteriyor benimkinde dalgalanma oluyordu kan gidiyor gibi ama bir noktada değilde birkaç noktada ama gitmiyor perinatalog size gösterdi mi bilmiyorum benim doktorum bebeğin beslendiği damarları bana gösterdi kontrole gittiğim perinatalogumun 18. haftalarda başladığını söyleyince tedirgin olmuştum özellikle görmek istediğimi belirttim sizin en azından erken farkedildi tuzsuz yiyin birde çok su tüketin su cok etkili sizinkinde direnç ortadan kalkabilir hemen tedirgin olmayın üzüntü sıkıntı stres daha çok tetikliyor benimkinde geç farkedildi doğum gerçekleşti tansiyonuzu çok sık olcmeyin strese bağlı artma olasılığı olabiliyor sabah uyandiginizda , yoruldugunuzda olcmeyin dinlendikten sonra günde 3-4 defa ölçün sizinkinin düzelme olasılığı yüksek sadece dikkat edin stresten uzak durun coraspirin direnci ortadan kaldırır en fazla alfamet kullanırsınız önemli olan erken teşhis sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu inşallah

Ya uzum pekmezi ve pisi yedim. Esim dedi kimin olsa cikardi. Belki de hakli. Gecti 2 saati coktan.

Pekmezle pisi de ne gider ama olan olmus, şifa olsun demek düşer bize. Bir daha olctugunde nacizane aklinda olsun, 2.saati de olc bakalim 140 tan yüksek mi düşmüş mu? Bu konuda da doktorlar 2 ye ayriliyor malum 1 saat mi 2 saat mi

Çok teşekkür ederim. Damarları göstermişti evet. Ama dediğim gibi çok üstünde durmadı. Olumsuz düşünmemeye çalışıyorum. İnşallah hepimiz sağlıkla alırız kucaklarımıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…