- 23 Aralık 2021
- 200
- 94
- 18
- 34
çok şükür canım Allah bir daha yaşatmasın inşallah.Canım bende hiç öksürük olmadı boğazım sanki içten yirtiliyormus gibi ağrıdı burnum tıkandi hiç nefes alamıyordum bu tıkanıklık hala devam ediyor doktorum ateşine dikkat et dedi hiç çıkmadı öksürük olursa muhakkak bana haber ver dedi çünkü benim bebeğim tüp bebek öksürük olsaydı riskli olabilirdi günlük 2 büyük boy fincan sade ıhlamur iç dedi bol meyve ye c vitaminini sadece meyveden al dedi ilaç olarak bile almamı istememişti çok şükür Rabbime çok kolay atlattım korkularıma rağmen
geçmiş olsun canım.Selam kızlar. 19+2'de ayrıntılı ultrasonda doktor uterin arterde direnç artışı var, ileride tansiyon problemin çıkabilir, dikkat et, demişti. Çok da açıklama yapmadı. Ben de ardına düşmedim. Tansiyonum zaten yerlerde. Genelde 9/6, 8/5 falan çıkıyor. Dün 22+6'da kendi doktoruma sonuçları götürdüm. Coraspin başlaman lazım, 32.haftaya kadar kullanacaksın, dedi. Uterin arterde çift taraflı direnç artışı varmış. Bebekte gelişim geriliğine ya da preeklampsiye sebep olabiliyormuş. Bebeğim gebeliğin başından beri 2 hafta önden gidiyordu. Dün ilk kez kilo olarak haftasından 2 gün önde çıktı. Kafa çapı da 4 gün geri. Doktorum gelişimi gayet normal. Güzel kilo almış, dedi ama 2 hafta önden giderken şimdi böyle olması normal mi? Daha önceki gebeliğinde böyle bir sorun yaşayan oldu mu?
bende de vardı canım 2 gün sürdü soda içtim düzeldi.İyi aksamlar hanımlar, Göğüs altımda, karnımın hemen üstüne gelen yerde uyuşma karıncalanma gibi oluyo 3-4 gündür, cok rahatsız bir his, bunu yaşayan var mı? Sağ tarafımda yok ama sol tarafımda tek taraflı bir uyuşma karıncalanma hissediyorum
Çok teşekkür ederim. RI değerim sağda 0,76, solda 0,74. 9 haftalıkken korona oldum. İki farklı doktorla görüştüm. Biri 3 hafta coraspin kullan bırak demişti. Diğeri d-dimer yaptır. Sonuca göre kan sulandırıcıya gerek yok, dedi. D-dimerim iyi çıkınca kan sulandırıcı kullanma diyeni dinledim. Gerçi siz zaten kullanıyormuşsunuz. Ona rağmen olmuş. Umarım benim de normalde döner. 3 hafta önce belli oldu. Belki de dönmüştür. İnşallah öyledir.Benim de direnç görülmüştü çift taraflı. Hem de coraspin ve sulandırıcı kullanmama rağmen.Sonra suyu 3.5 lt ye çıkardım 15 gün sonra sağ taraf normale döndü sol taraf azaldı. Sorun olmaz yüksek değil dedi radyolog ve diğer doktorlarım. Sizin RI değeri kaç?raporda yazar mutlaka. Özellikle covid geçirenlerde çok rastlıyorum dedi radyolog. Suyu artırın stres yapmayın. Bebeğin ölçüleri bazı haftalarda yavaşlıyor ileri geri olabiliyor. Fark edilmesi ve kontrol edilmesi önemli. İçiniz rahat olsun.
Evet o karınca gibi gezinme hissini biliyorum gaz galiba o bi ilacı yada bir çaresi yok mudur bu şişliğin acabaAynını ben de yaşıyorum patlıyorum özellikle aksam yemeğinden sonra saatlerce gecmiyor,, karnım sanki ramazan davulu, sonra kaburgamın altına sürekli bıcak saplanıyor iki büklüm oluyorum sanırsam gaz sancısı, boyle kaburgamın altında bir noktada uyuşma var karınca gezer gibi oluyor anlam veremedim
Kesinlikle. Olumlu düşünüyorum hep ama tabii aklımın bir köşesini kurcalıyor benim de. Size de geçmiş olsun. Sorunsuzca atlatırız umarım bu süreci.Merhaba. Benim ikili test yapilinca kan degerimde farklilik goruldu aspirine başladım. 21. Hafta da detaylı ultrasonda sol arterde direnç var dedi dr aspirin mg yükseltti yüksek tansiyon durumu olabilir bu da iyi beslenemeyeceği için düşük kilolu doğuma sebep olabilir dedi ama illa olacak diye bir durum yok düzelebilirde dedi tedbir almak için aspirin ve kontrol sıklığı gerek 32 den sonra özellikle. Umarım çok sorun olmaz sağlıkla kavuşuruz çok stres yapmıyorum ama elbette olacakları düşünmeden de edemiyorum.
Stres yapma ben sadece erken dogum olursa diye nerdeyse herseyi aldim ufak tefek seyler kaldi32. Haftadan once herseyi cantayi bile hazirlamis olurum sanırımİnşallah sağlıkla alalım da kucağımıza umarım düzelir ister istemez stres yapıyor insan güzel haberler alırız inşallah
Cok zor yaEdemiyorumben de kendimi sırt üstü yatarken buluyorum bazen .
Neyse ki tek olmadigima sevindimEdemiyorum ki. Bi uyanıyorum sırtüstüyüm Bi uyanıyorum sağ tarafımdayım. Valla Allaha emanet uyuyorum. Sürekli bir tarafta yatınca boynum ve omzum tutuluyor kalçam ağrıyor.
Ben o yastigi aşarim kesinYastik fln koyup donmeni engelleyebilirsin. Ama bence gereksiz. Insan uykuda rahat oldugu pozisyonu buluyor. Kan akimi azalsa rahatsizlik hisseder uyanir sekil degistirir zaten
34 e kadar dediKesinlikle. Olumlu düşünüyorum hep ama tabii aklımın bir köşesini kurcalıyor benim de. Size de geçmiş olsun. Sorunsuzca atlatırız umarım bu süreci.Aspirini ne zamana kadar kullanacaksınız?
Magnezyum eksikligindendir canim gün icinde muz 1 maden suyu tüket magnezyum takviseyi varsa iç yoksa doktorundan isteGünaydın arkadaşlar. Dün gece yatarken sağ bacağımın üst bölgesinde inanılmaz bir sancı oldu. Önce karnımda sandım çok korktum ama sonra bacağımda olduğunu farkettim. Çok korktum ya inşallah birdaha tekrarlamaz
Bende sagima dönmüsüm bacagim uyusmus garip bi aci oldu ona uyandim sirt ustu uykuda bile yatamiyorum midem falan bi tuhaf oluyo geri soluma döndümSol tarafima yatmaktan sol bacagima aşiri bir agri var ya geceleri kendimi sirtüstü yatarken buluyorum kendinizi nasil kontrol ediyosunuz
Canım bana 13.haftadayapıldı ağrı falan olmadı hiç Özel de yaptırdım 1 gun hastanede yattikMerhaba, nasipse iki gun icinde bana da atilacak Serklaj (19 Haftalik tam ) Kisalma varmis rahim agzindabugun goruldu.
Mumkunse , yapildiktan sonra ne kadar kaliniyor hastanede? Neye dikkat ettiniz. Neler kullandiniz. Ilac verildi mi?
( Gerçi ben devlet hastanesinde olacağım, belki hemen yolluyorlardır eve. ) Deneyiminizi paylaşırsanız çok sevinirim. Geçmiş olsun tekrar size de.
Bendedr oyle bisey oldu ama uzerine yatmisim ondan mi baska bi nedeni var mi bilmem solada surekli yatiyorum oyle bisey olmuyorGünaydın arkadaşlar. Dün gece yatarken sağ bacağımın üst bölgesinde inanılmaz bir sancı oldu. Önce karnımda sandım çok korktum ama sonra bacağımda olduğunu farkettim. Çok korktum ya inşallah birdaha tekrarlamaz
Farkettikce donuyorum. Yoksa her uyandigimda baska yanimda yatarken buluyorum kendimiSol tarafima yatmaktan sol bacagima aşiri bir agri var ya geceleri kendimi sirtüstü yatarken buluyorum kendinizi nasil kontrol ediyosunuz
Aminnnn inşallah canımçok şükür canım Allah bir daha yaşatmasın inşallah.
Benim ekstra pıhtılaşmam da var ondandır. Bol su için. 3.5 ltyi düşmeyin günde. Mutlaka azalacaktır. Hep en kötüsünü düşünüyoruz maalesef. Allaha emanetler. O gözetsin korusun inşallah. Stres yapmamaya çalışın. Düzelmeyecek bişey değil.Çok teşekkür ederim. RI değerim sağda 0,76, solda 0,74. 9 haftalıkken korona oldum. İki farklı doktorla görüştüm. Biri 3 hafta coraspin kullan bırak demişti. Diğeri d-dimer yaptır. Sonuca göre kan sulandırıcıya gerek yok, dedi. D-dimerim iyi çıkınca kan sulandırıcı kullanma diyeni dinledim. Gerçi siz zaten kullanıyormuşsunuz. Ona rağmen olmuş. Umarım benim de normalde döner. 3 hafta önce belli oldu. Belki de dönmüştür. İnşallah öyledir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?