2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tecrübeli annelere uzman sorusu :)

Emzirme sutyeni kendi bedenimiz mi bir beden buyuk mu olmali? Internette bazı yorum yapanlar kendi bedeniniz demis bazıları ise bir beden buyuk

Onerilerinizi bekliyorum :)
Canım hamilelikte insanın göğsü büyüyor. Ama doğumdan sonra benim süt dolunca bir okadar daha büyümüştü hatta doğumdan sonra göğüslerim çatladı. Şimdi bunu düşünerek alabilirsin.

Sonuçlar hemen çıkmadı mı kuzum?

Gerçekten rabnşm çok daha kötü hamilelik geçirenlere sabır versin. Yani çok şükür diğerlerine göre iyiyim bebeğim iyi ama gerçekten zor bir hamilelik geçirdiğimi artık daha iyi anlıyorum. Her konuda çok zorlanıyorum. Eskiden 2. Çocuğu bile düşünürdüm ondan bile vazgeçme evresine geldim. Canım yanıyor. İnsanlara bakıyorum o kadar güzel hamilelik yaşıyorlar ki hiç şikayetleri yok ya da çok az. Ama ben bütün yaşanabilecek her durumu yaşıyorum. Allahım sağlıklı sıhhatli kıcaklarımıza almayı nasip etsin inşallah şu 3.5 ay hayırlısı ile geçsin gitsin

Hayırlı kandiller herkese
Bu hafta karnım fazla büyüdü, 24 oldum bizimki başından beri 1 hafta önden gidiyor 25 oldum diye kendimi avutuyorum buyuklugu gorunce. Sizlerinde bu hafta fazla buyudu mu? Bide ne yesem icsem hemen midem sisiyor daha da davul gibi oluyorum agustosa cok var daha ne kadar buyuyecek acaba

sözümona kadının doğasında anne olmak var, bence hep şişirilmiş laflar bunlar. basma kalıp normlar bunlar. ben zaten anne olmanın kadına verilmiş kutsal bir görev olduğunu düşünenlerden değilim ama fiziksel olarak sanki kolay olması gerek ona göre yaratılmışız gibi bir algı var. ben çevremde en kolay geçirenin bile en az bir bel ağrısı olduğuna şahit oldum. instagramdaki ünlülere influencerlara falan bakıyorsan bakma. hep yalan dolan onlar valla.

bir de şöyle bir şey var. kızıma hamileyken en başından sonuna tüm vücudumda şişlik vardı ve mide yanmam vardı. psikolojik olarak da çok duygusaldım hep sinirliydim ağlıyordum. Diyordum Allahım ben nasıl 2. çocuğa cesaret edicem. Çocuk biraz büyüyünce hemen 2. çocuğu istedim. Dedim maksimum 9 ay daha zorlanıcam ama bir bebeğimiz bir mücizemiz daha olacak. En kötü her gün kusarım, her gün söylenirim. Napalım. Ama bu hamilelikte çoğu olmadı. yani hamileliğe göre de değişiyor, bilemezsin bundan sonraki hamileliğin daha kolay da geçebilir.

Benimkiler çok minnak ya. Sütüm de az olacak gibi geliyor küçük diye.
Benim normalde kilo aldigimda goguslerim siserdi hemen, hamilelikte en az buyuyen yer memelerim oldu sasirdim :) hala eski sutyenlerimi takiyorum. Bence guzel dusun Canim niye sutumuz az olsun minik olsun ama islevi olsun yeter diger mesajin icinde kotu seyler dusunme, herkesin icinde dertleri vardir. Olan herseyde hayir var, sen bu anindan hamileliginden zevk almaya, guzel anilar biriktirmeye calis

benim de karnım büyüdü. zaten büyüktü ama bu haftalardan sonra hızlı büyüyor. ilk hamileliğimi hatırlıyorum, 25. haftadan sonra zonk diye büyümüştü. çatlamayan yerleri bile çatladı karnımın. 2-3 kere yağlanıyorum. şaştım kaldım bu işe. zaten 9 aylık gibi oldu daha nereye büyüyecek bilmiyorum.

Çok geçmiş olsun. İnsanın kalbi sızlıyor çocuğunu hasta görünce. İnşallah bir an önce iyileşir. Senin de ağrıların geçer.

Çok doğru yazmışsın. Gerçekten hiç kolay değilmiş. Eşimde hiç çocuk istemezdi. Daha kızım doğmadan 2. Çocuk planı yapar oldu. Dedim dur orda. Ben Bi şunu doğurayım hayırlısı işe 2 yıldan önce cesaret edemem 2. Ye. Çok zorlanıyorum. Korkutuyor beni şimdiden ikinci.
Kız annem derki göğsü küçük olanın sütü çok olur der ama ne bileyim şöyle Bi bakınca nasıl süt dolacak minnaklara kötü düşünmüyorum aslında. Ama çok zorlanıyorum yani hiç bir zevk tat alamıyorum. En mutlu olduğum an kontrol zamanları kızımı gördüğüm an ya da hareketlerini hissettiğim zamanlar. Onun harici hep acı içindeyim

Kandiliniz mübarek olsun hanımlar.
Allah hepimize sağlık sıhhatli olarak bebeğimizi kucagimiza almayı nasip etsin.

Benim bebeğimde sonuçlarinin iyi gelmesi sağlıklı doğması için dua ederseniz sevinirim
Hepimizin duası seninle. İnşallah çok iyi haberler alacaksın çok yakında.

Kandiliniz mübarek olsun hanımlar.
Allah hepimize sağlık sıhhatli olarak bebeğimizi kucagimiza almayı nasip etsin.

Benim bebeğimde sonuçlarinin iyi gelmesi sağlıklı doğması için dua ederseniz sevinirim
Kuzum her duamda burası var. İnşallah h bir şey çıkmaz sağlıcakla alırsınız kucağınıza

Kızlar 37.3 derece ateş sayılırmı üşüyorum sabahtan beri ateşimde 37 ve 37.4 arası gidip geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…