Kendi doktoruma da sordum kullansan iyi olur korkulacak bir şey yok yok dedi. Çok bunaldım. Çok dua eyorjö sağlıkla hayırlısı ile geçsin şu zaman diye. Nasıl yapacağımı bile bilmiyorum. Bende böyle bir sorun yoktu hiç. Yani beni gün içinde hiç etkilemiyordu. Nasıl oldu anlamadım.Evet senin igne korkunu hatirliyorum onun ucuda cok ince ve kucuk korkma sen bebeginin ve kendi sagligin soz konusu.. olmadi baska doktordanda fikir al oda ayni seyi derse kullancaksin ne gelir elden .. esimin teyzesinde gebeliginde cikti sekeri dogumdan sonra cok farkinda olmadi ama seker sonradan etkiledi dogumunda ve sonrasinda ihmal etti biraz suan seker hastasi tedavi goruyor.. o yuzden doktorun gerekli bilgiyi verir zaten sana simdiden moral bozma sadece gebelik degil sekerdede stres olmamali..
Aman yarabbiBendede şiş var ama daha büyüme yokbudamı gelicek başımıza. El parmaklarımda şiş oluyor yüzüğümü takmıyorum artık
Canim amniyosentez sonucuna ben sevindim. Corpus kollosum agenezisi meselesini senden sonra ben de arastirdim biraz. Bununla yasayip hic bilmeyen insanlar varmis. Yani son 5 10 yildir onemsenen ve dee ellerinde cok veri olmayan bi durum. Amniyosentezde anomali cikmadiysa ultrasondaki anomaliyi onemseme. Eger bebekten vazgecmeyi dusunmuyosan hayati kendine zindan etme. Hamileligi boyinca bu meseleden surec kotu gecen ama saglikla alan dolu onsan var ustelik genetik sorun yoksa bebeklerin saglikli bebeklerden farki bile olmuyomus cogu zaman. Iyi dusun iyi olsun allah gonlune fwrahlik versinKızlar amniyosentez sonucum cıktı capada randevumuz vardı bugun tam o sıradayken mesaj geldi esim gitti Cam sakuradan sonucu aldı geldi buradaki doktora gosterırız en azından bayramdan sonrayı beklemeyelim dıye burdakılerın de dedgı tek sey genetik temiz cıkmıs yanı bu astalık genetik bir hastalık tasımıyor kendiliğinden olmus bız dort gozle B sonucu beklerken hıcbır seye etki etmesini sadece bilinen genetik bir olay olmadgını bebegin kendisinde anormallik oldgunu soyledıler bu sefer de kolunun bacagını olcusunu eksik olctuler kısa dedıler hatta bakarken yanındakine o kadar cok anomali var ki hangisinden baslıcagımı bılemedım bile dedı bakan doktor.. Ve anlamıyorum bız İkili test yatrdk bısey cıkmadı detaylıda kafasındaki corpus kollosum yok dendi ona eyvallah dedik amniyosentez dedıler yaptırdık bısey yok bu sefer de kolu bacagı kısa ne demek bıseyı olsa bu testlerde cıkamaz mı kafayı usutecegız artık cokk yorulduk inanılmaz yorulduk... bizim de ilk bebegımıze bız de bıseyler in tadını cıkarmak ayaklarımı uzatıp canım sunu istiyor bunu istiyor demek istiyorum ama ne halim kaldı ne mecalim yedıgı yemegı bile zorla yıyorum her gunun her hastaneye bı umıtke gıdısm bıraz daha husran oluyor ve hepsı ayrı ayrı seyler soyluyor tek net olan korpus kollosum un beynınde olmaması,.. yarın da yıne capada bızı heyete cagrdılar sabah oraya gıdecegz ne yapacagımızı ne dıyecegımı her seyı sasrmıs bı haldeyim artık dayanamıyorum
Artık nekadar olursa canimBende takıyorum cnm, alerjimden dolayı burnum hep tıkanıyor çift takmam çok zor o yüzden benimde, artık ne kadar korursa valla tek maskede
canım geçmiş olsun, benimde arkadaşım gebe 28. haftada gelişimi yavaş, kolları kısa dendi, 21. hafta detaylıda perinatolog 1 hafta erteletti küçüktü diye. ama bunlar olabilecek şeyler belki, daha gelişimi tamamlanmamış çünkü. arkadaşımın bebeği minyon gidiyormuş geride hep. ama doktoru içini rahatlatıyor. senle görüşen doktorlar hiç psikolojini düşünmemiş, empati kurmadan kaba taslak konuşmuşlar gibi. inşallah güzel haberlerini alırızKızlar amniyosentez sonucum cıktı capada randevumuz vardı bugun tam o sıradayken mesaj geldi esim gitti Cam sakuradan sonucu aldı geldi buradaki doktora gosterırız en azından bayramdan sonrayı beklemeyelim dıye burdakılerın de dedgı tek sey genetik temiz cıkmıs yanı bu astalık genetik bir hastalık tasımıyor kendiliğinden olmus bız dort gozle B sonucu beklerken hıcbır seye etki etmesini sadece bilinen genetik bir olay olmadgını bebegin kendisinde anormallik oldgunu soyledıler bu sefer de kolunun bacagını olcusunu eksik olctuler kısa dedıler hatta bakarken yanındakine o kadar cok anomali var ki hangisinden baslıcagımı bılemedım bile dedı bakan doktor.. Ve anlamıyorum bız İkili test yatrdk bısey cıkmadı detaylıda kafasındaki corpus kollosum yok dendi ona eyvallah dedik amniyosentez dedıler yaptırdık bısey yok bu sefer de kolu bacagı kısa ne demek bıseyı olsa bu testlerde cıkamaz mı kafayı usutecegız artık cokk yorulduk inanılmaz yorulduk... bizim de ilk bebegımıze bız de bıseyler in tadını cıkarmak ayaklarımı uzatıp canım sunu istiyor bunu istiyor demek istiyorum ama ne halim kaldı ne mecalim yedıgı yemegı bile zorla yıyorum her gunun her hastaneye bı umıtke gıdısm bıraz daha husran oluyor ve hepsı ayrı ayrı seyler soyluyor tek net olan korpus kollosum un beynınde olmaması,.. yarın da yıne capada bızı heyete cagrdılar sabah oraya gıdecegz ne yapacagımızı ne dıyecegımı her seyı sasrmıs bı haldeyim artık dayanamıyorum
bende gebelik doğum forumundan girebiliyorum, anasayfa açılmıyor pc'deGünaydın herkese. Bir sorunum var K. Kulübünü Ana ekrana ekledim neyse artık değişik yazıklar çıkıyor bir hata veriyor açamıyorum sadece Google den girebiliyorum. Başına gelen varmı? Kaç kez verilerini silerek tekrar yükledim. Googledan girmek de zor
Bendede öyle( erken ama gece uykularımda bozuldu. Bir doğursaydıkKendi doktoruma da sordum kullansan iyi olur korkulacak bir şey yok yok dedi. Çok bunaldım. Çok dua eyorjö sağlıkla hayırlısı ile geçsin şu zaman diye. Nasıl yapacağımı bile bilmiyorum. Bende böyle bir sorun yoktu hiç. Yani beni gün içinde hiç etkilemiyordu. Nasıl oldu anlamadım.
Aman yarabbibaşıma gelmeyen Bi o kaldı herhalde. Her türlü sıkıntı Bi sağdan Bi soldan vuruyor. Bakalım bu ne zaman olacak
Ya valla öyle. Geceleri zaten uzun zamandır uyuyamıyorum ben doğru düzgün ona alıştım artık. Hayırlısı ile Bi doğursaydık dediğin gibiBendede öyle( erken ama gece uykularımda bozuldu. Bir doğursaydık
Guzel sonuclar al insallah. Doktorum bana ayrintiliya gidince bi ay sonra gel dedi. Bi ay sonrasi tam 28. Hafta. Bana yapmicak heralde seker yuklemesiGünaydın kızlar
Hastanedeyim şu an şeker yükemesi yapıldı
O şekerli şeyi içtim bekliyorum
Midem bulanıyo başım dönüyo
Çok aşırı tatlı ya
Ben 15 yıldır şeker atmam hiç bi içeceğe
Çok kötü etkiledi beni
15 dakkam kaldı
Ya baktım.da C cup yok hep B cup ürünler.Emzirirken ozellikle ilk haftalarda smdikinden biraz daha buyuk oluyo. Ama mesela ben kendi bedenimi kullandim nbb nin sutyeninde. Cunku benm.memelerim genelde de kucuk ve cup u doldurmaz. Suan kullandigin cup tam doluysa ayni olcunun bi buyuk cupunu al. Mesela 85 b tam doluosa 85 c alabilirsin
En azindan 1 beden buyuk, okBen bir beden büyük almıştım sikmamasi açısından bir sorun yaşamadım canim
1 beden buyuk de kurtarmaz sanki o zamanCanım hamilelikte insanın göğsü büyüyor. Ama doğumdan sonra benim süt dolunca bir okadar daha büyümüştü hatta doğumdan sonra göğüslerim çatladı. Şimdi bunu düşünerek alabilirsin.
A hiç öyle düşünme, kuzenimin öyleydi kendi de çok zayıftı normalde zaten. Masallah neredeyse 2 sene emzirdi bizim pasayi, şimdi tam bir tosuncuk:) alakası yok onunlaBenimkiler çok minnak ya. Sütüm de az olacak gibi geliyor küçük diye.
Ya kızlar moralim bozuldu. Dahiliye doktoruma şeker ölçüm değerlerimi attım bana akşamları ünsilin kullanmaya başlayacağız falan dedi. Değerlerim böyleydi.
Ben suwenden aldım normal bedene göre biraz geniş gibi emzirme sütyenlerinin cupı, 80b giyiyordum normalde pentiden filan, çok sıkmaya başladı hem cup olarak hem çap olarak, 85b aldım cupı biraz büyük geldi ama rahat rahat giyiyorum, emzirme zamanı daha da büyürse yine de olur
Simdi fark ettim. Ayaklarimda odem baslamis benim
Bende Pentiden almıştım çalışan bayan sırt ve göğüs ölçüsü alarak vermişti banada
Günaydın herkese. Bir sorunum var K. Kulübünü Ana ekrana ekledim neyse artık değişik yazıklar çıkıyor bir hata veriyor açamıyorum sadece Google den girebiliyorum. Başına gelen varmı? Kaç kez verilerini silerek tekrar yükledim. Googledan girmek de zor
Gecmis olsun cnm. Miden iyi işe limonlu su iç, bağışıklığın güçlensin inşallah ve de çok yorulma.Bende grip oldum kızlar vücut kırgınlığı,boğaz ağrısı ve burun akıntısı var malesef. Akşam üzeri bi parol icmek zorunda kaldım
Geçmiş olsun cnm bende dün ateşlenir gibiydim mecburen parol içtim, dün evdeydim bugün işe bir geldim herkes maskeleri atmış artık bol bol hastalık beni bekliyor gibi hissediyorum
Bir beden buyuk aldim cunku gebelikteki gogusler dahada buyuyo emzirdikce onuda hesap et suan ki gibi kalmicak dahada cosacak sut geldikceben normalde 80 kullaniyodum gebelikte 85 oldum emzirirken 90
Kızlar ben de ayakkabı sorununu dile getireyim. göğüsler her seferinde büyüyor-küçülüyor,ama ayak numaramiz ikinci hamileliklerde de büyüyecek mi?bilgisi olan var mı ilk hamilelkte 1numara büyüdü ikincide de 1numara buyur mu var mı fikri olan?
yaz aylarındayız artık sandalet, terlik giyeriz rahat rahat :)Kızlar ben de ayakkabı sorununu dile getireyim. göğüsler her seferinde büyüyor-küçülüyor,ama ayak numaramiz ikinci hamileliklerde de büyüyecek mi?bilgisi olan var mı ilk hamilelkte 1numara büyüdü ikincide de 1numara buyur mu var mı fikri olan?
Canim ciktin mi hastaneden senHadi inşallah güzel sonuçlar gelir canım
Benim ayaklarım 37idi 38olarak kaldı, şimdide korkuyorum 39olur muyum ki diye.bunu yaşayan bı kaç arkadaş da var o yüzden bana normal geliyordu büyümesi,sizlere de ondan sormak istedim
Anaaa ne diyosunuz kiz ayak büyür müBenim ayaklarım 37idi 38olarak kaldı, şimdide korkuyorum 39olur muyum ki diye.bunu yaşayan bı kaç arkadaş da var o yüzden bana normal geliyordu büyümesi,sizlere de ondan sormak istedim
ayakkabılarımı çok seviyorum, nolur öyle bişey olmasınBenim ayaklarım 37idi 38olarak kaldı, şimdide korkuyorum 39olur muyum ki diye.bunu yaşayan bı kaç arkadaş da var o yüzden bana normal geliyordu büyümesi,sizlere de ondan sormak istedim
Canim sen bide covidsin ya belki ondan olabilir miAksamlari yatarken nefessiz kaliyorum gibi hissediyorum. Derin derin nefes aliyorum ama yetmiyor gibi. Vucudun fazla kan depolamasindan dolayi oksijen ihtiyaci artiyor ondan bu nefes darligi hissi biliyorum. Biliyorum ama hic hos bir his degil. Sag yanima yatarken uyuyabiliyorum ancak. Muhtemelen kan akisi daha az oldugu icin daha az oksijen yetiyor.
Bende 3 hafta sonra yaptiricam tadi mide bulandiriyor muMerhabalar. Az önce kontrolden çıktık. 26+2 günlük 940 gram olmuş kızımız. Gayet sağlıklı. İstememe rağmen doktorumun iknası üzerine 50 gr şeker yüklemesi yapıldı. Şimdi 1 saat olmasını bekliyorum. Sizlerde baş ağrısı yaptı mı şeker yüklemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?