2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Benim de açlık 84-104 arası çıkıyor. Doktorlar benim açlığıma hiç takılmıyor. 108 çıktığı da oldu.
Benim doktorum başından beri şekerimi yüksek buluyor, hep karbonhidrat tüketimimi azaltmamı istedi. Hatta dahiliyeye yönlendirsem insülin verirler dedi. Bence abartılacak birşey yok ama azaltmam benim yararıma tabi

Olursa da panikleme. Yattigim yerde tv izlerken oliyo mesela benim. Hic pozumu bozmadan derin derin nefes aliyorum geciyo bi iki dkda. Ama ozellikle soldan yorulup sagima falan yatmissam oluyo bi dikkat et bakalim belki oyledir sende de
Olabilir bir daha olursa dikkat edeyim olmaz inşallah

Bende direk balkona attim kendimi ruhum daraldi resmen

Reactions: fsp
Benim doktorum başından beri şekerimi yüksek buluyor, hep karbonhidrat tüketimimi azaltmamı istedi. Hatta dahiliyeye yönlendirsem insülin verirler dedi. Bence abartılacak birşey yok ama azaltmam benim yararıma tabi
bence de hiç abartacak yanı yokmuş değerlerinin. canan karatay ruhlu doktora denk gelmişsin :)

Masallah canım 1. Saatleri nasıl böyle denge de tuttun acaba

Evet hakkaten çelişiyor yani keske netlik olsa ama net olan tek şey şekeri olanların dikkat etmesi gerektiği sanırım saat farketmeksizin

Şeker kısmına kafayıok taktım. Bugün sabah tok 1. Saat 127 çıkarken 2. Saat 138 çıktı. Hiç anlamıyorum.
Şeker cihazında problem olabilir mi acaba cünkü bende dün başka bi cihazla birinci saat tokluğu 145 ölçtüm eve geldim 2. Saati kendi cihazımla 154 ölçtüm hatta imkansız dedim cünkü 2. Saatlerim mutlaka düşük çıkıyordu kesin o baktığım cihaz yanlıştı birinci saatim daha yüksekti cihaz hatası olabilir

Hiç bilmiyorum ya. Olabilir belki de öyledir. Benimde 2. Saatim hep düşük çıkardı. Psikolojik olarak yıprandım daha başında olmama rağmen

Masallah canım 1. Saatleri nasıl böyle denge de tuttun acaba
Bilmiyorum nasıl dengede oldu bide kahvaltıda en son helva yedim her gün.koskanın diyabetik şekersiz helvasını alıyorum, tatlıyla bitirmeden yapamıyorum kahvaltıyı. Ekmeksiz 3-5 çatal yiyorum

Bilmiyorum nasıl dengede oldu bide kahvaltıda en son helva yedim her gün.koskanın diyabetik şekersiz helvasını alıyorum, tatlıyla bitirmeden yapamıyorum kahvaltıyı. Ekmeksiz 3-5 çatal yiyorum
Nette görmüştüm o helvayı demek cidden şekersiz ben de aliyim bari en azından keser biraz tatlı ihtiyacını bide galiba piyasa da satılan kepek tam buğday ekmekleri de yükseltiyor onları da kesip denicem bakalım

Hiç bilmiyorum ya. Olabilir belki de öyledir. Benimde 2. Saatim hep düşük çıkardı. Psikolojik olarak yıprandım daha başında olmama rağmen
Ben de farksız değilim canım dün inanamadım yani 2. Saati daha yüksek görünce ama geçici bi süreç ful dikkat ederek ölçüm yapmayı deneyelim bide atıyorum kahvaltı da protein sebze ekmeksiz öğlen o şekilde yine dengede çıkarsa diyette hatalar yapıyoruz dikkat edemiyoruz demek ki şeklinde sınamış oluruz kendimizi yükseltmeyen şeyleri yemeye daha iyi adapte ederiz Cünkü bugün saatlerce Migros da eşimle unların şeker ve karbonhidrat oranlarına baktık hatta peynir vsnin markadan markaya cok farkediyor gramlar muhtemelen kepekli tam buğday olarak yedigimiz ekmekler de beyaz un karışımı var o yüksek olmasını sağlıyor

Kız ne yiyeceğiz o zaman. Vallahi sabah 2-3 çatal krem peynir yedim 5 Zeytin 1 tane yumurta 2 dilim kepekli ekmek. Buna rağmen 1. saat 127 2. Saat 138 çıktı. Öğlen mantar yedim çok az 1 dilim kepekli yedim 3 adet ceviz 1. Saat 146 2. Saat 120 çıktı kafam şişti. Eşimde çok bakıyor markette oranlarına ama gerçekten rabbim diyabet hastalarına sabır sağlık ve özellikle maddiyat versin. İşin ine hastalık özellik girince fiyatlar artıyor hep

Bazı yiyecekler ilk saati, bazıları kana daha geç karışarak ikinci yükseltiyor.

Kepekli ekmeğin beyaz un oranı yüksek. Tam tahıl türü bir ekmek daha iyi. Ben tam buğday unu alıp ekmeğimi hep kendim yaparım. Piyasada fırınlarda tam buğday diye satılanların içinde de ekmek yumuşak olsun diye bir miktar beyaz un var.

Ama çok yemiyorum ben zaten. 1 veya 2 dilim etkiler mi o kadar? Eşim tam buğday unu almış. Olmazsa bitirince öyle yapayım

Ekmeği kes bi bakalım her türlüsünü tam veya kepek onun yerine ceviz filan yemeğe çalış. Ekmek de yükseltir. Ekmek yerine geçecek şeyler yemeğe çalış

Valla ben şuan net emin oldum kesin ekmekten böyle geliyor akşam yemeği ekmeksiz iki tabak yemek bir kase yoğurt salatalık domates ile yapılmış salata yedim ve 104 geldi yarın ekmeği sabah komple yemeyip peynir falan bi kaç çeşit ye doygunluğa ulaşmak icin bir de öyle dene kaç gelecek ben öyle yapıcam yani en azından canım cünkü kesin diyeti yanlış uyguluyoruz açlıklarımız normal ikimizinde cok şükür bu ara da amin cidden şekersiz karbonhidratsız şeylerin fiyatı 5 kat falan sağlıklı beslenmek daha maaliyetli resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…