- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Canım Yusuflar çok yaramaz ya da tanıdığım bütün Yusuflar yaramaz ama güzel yüzlü oluyor ayy inşallah sakın, akıllı olur oğlunYusuflar da mı yaramaz oluyorlar yaMusablar da öyleymiş dediler. Ya zaten yaşım var inşallah uslu bir erkek bebek çocuk olur genç değilim bende koşamam peşinden
İşin mutfağında yapılacak desene çok güzel ve sağlam olur eminim geç olsun güç olmasın canım
Okuduğum makalelere göre az yiyin sık sık yiyin diyordu hem daha iyi hissedersiniz gibi Tansiyon ve kn şekeri oynamaz mide daha kolay öğütür vs diyordu. Ramazan da bnde sıkıntı yaşadım sadece iki öğünden dolayı ve açıklıktan kocaman bir öğün iftarda yapmak zorunda kaldım zor oldu yani birden yüklendiğim için. Sen proteinini alıyorsan kalsiyum alıyorsan günlük Bebeğinde birşey olmaz artı reflü olmuyorsa birden yüklenmiyorsan midene kendini de iyi hissediyorsan sıkıntı olmaz inşallah
Gün içinde öğünlerin nasıl yani mideni birden aşırı yüklenmiyorsan tek seferde bundan dolayı değilse doktora yardım iste. Genelde reflü tek seferde aşırı mideye yüklenince oluyormuş gercekten ramazanda öyle oldu bana birde gazlı yiyecekler misal nohut yapıyor bende .
Senin surecin eminim ki cok zor gecmistir ama Rabbim bagislamis evladini sana ne guzelAy yok canım öyle deme dua vaktine girer Allah korusun canım 32. hafta çok erken 1600 kg doğdu 1300 gr'a düştü minnacık birseydi elime almaya korkuyordum süt gelmiyor normal bebek az gazlı oluyor benim bebek ekstra fazla çok fazla aşırı gaz yüklenmiştiçok şükür Rabbime hiçbir sağlık problemi sıkıntı yaşamadı ama bu kadar erken doğanlar sağlık problemleri yaşıyor erken fırlatmak istersende 39. hafta iyi bunu yaşamış biri olarak hergun dua ediyorum ki erken doğmasın
Cookkk zor günlerdi ama geçti sağlık olursa herşey düzeliyor geçiyor hala prematüre kıyafetlerini koklayıp ağlıyorum valla minik mucizem gözyaşlarimi siliyor ayy çok şükür Rabbime geçti canım aynen gününde sağlıkla gelsinler ama 42.haftayida beklemesinlerSenin surecin eminim ki cok zor gecmistir ama Rabbim bagislamis evladini sana ne guzeltabi ben iisn dalgasindayim zamaninda gelsin isterim kazasiz belasiz ama bende gercekten baya yoruluyorum tam yaz ayinada gelecek ki erkek cocuklari zaten gununu doldurryor genelde yine 42 hafta beklemek cok zor ve yorucu olucak benim icin hayirlisi olsun bakalim nasip kismet
Ayy çok güldüm yaaBendede öylebirde tarak aldım ben
Yaaa belirtileri nasıldı suyunuzmu geldi. Erken dogum riskiniz var mıydı. Küvezde kaldımıAyy benim minnak kızım 32.haftada koşarak geldi minnacık bir surati vardı dediğin gibi bağlanacak kadar saçları vardıonda midemde yanma var mıydı hatırlamıyorum sanki çok uzun süre geçti hatırlamıyorum
Canım hiç bir belirtim yoktu ben bir anda üzüntü yaşadım tansiyonum çok yükseldi belki öncesinden de tansiyon vardı farkedemedim doktorumda farketmedi preeklampsi geçirdim 12 gün hastanede yattim tansiyonumu kontrol altına alamadılar hamileliği sonlandirdilar kuvezde 10 gün kaldı normalde tek problem düşük kiloda olmasıydı 4-5 gün sonra çıkarın dediler ama ben iylesemedigim için çıkaramadık 10 gün sonra mecburen çıkardık ama ben uzun süre iylesemedim toparlanır toparlanmaz ikinci bebeği transfer ettirdim yaşımda 37 olduğu için süreci uzatmamak gerekiyordu şimdi ayda bir perinatalog kontrolüm oluyor ayrıca rutin kontrollerede 15 günde bir kadın doğum doktoruna gidiyorum riskli gebe olduğum içinYaaa belirtileri nasıldı suyunuzmu geldi. Erken dogum riskiniz var mıydı. Küvezde kaldımı
Ayrıca Musab ismine dini açıdan çok ayrı bir hayranlığım vardırYusuflar da mı yaramaz oluyorlar yaMusablar da öyleymiş dediler. Ya zaten yaşım var inşallah uslu bir erkek bebek çocuk olur genç değilim bende koşamam peşinden
İşin mutfağında yapılacak desene çok güzel ve sağlam olur eminim geç olsun güç olmasın canım
Okuduğum makalelere göre az yiyin sık sık yiyin diyordu hem daha iyi hissedersiniz gibi Tansiyon ve kn şekeri oynamaz mide daha kolay öğütür vs diyordu. Ramazan da bnde sıkıntı yaşadım sadece iki öğünden dolayı ve açıklıktan kocaman bir öğün iftarda yapmak zorunda kaldım zor oldu yani birden yüklendiğim için. Sen proteinini alıyorsan kalsiyum alıyorsan günlük Bebeğinde birşey olmaz artı reflü olmuyorsa birden yüklenmiyorsan midene kendini de iyi hissediyorsan sıkıntı olmaz inşallah
Gün içinde öğünlerin nasıl yani mideni birden aşırı yüklenmiyorsan tek seferde bundan dolayı değilse doktora yardım iste. Genelde reflü tek seferde aşırı mideye yüklenince oluyormuş gercekten ramazanda öyle oldu bana birde gazlı yiyecekler misal nohut yapıyor bende .
Keşke ankarada olsamAnkaranin sicagida olunca fena oluyo ben nasil durduysam sende durursun
Ara sıra bana da gelenler geliyor. Ama akşama kadar küsüp kendi kendime ağlıyorum sonra geçiyor. Adamlardan görünen oluyor. Hormonlardan kaynaklı herhaldeKızlar hayırlı cumalar olsun duayla sağlıkla inşallah
size çok özel bir soru: bu dönemde eşiyle arası bozuk bir tek ben miyim? Ne yapsa takıyorum onda da alttan alma yok canım sıkkın her ne kadar takmamaya da çalışsam nazlı bir insan da değilim daha da çok koyuyor Güleryüz tatlı dil olmamasıişi çok yoğun ok bir de bebekten korkuyor sanki gerçi 2. Çocuk ama neden böyleyiz anlamıyorum…
24-28 haftalar arasında yüklemeden sonra eğer değerler verilen standartların üzerinde ya da sınırda ise doktor takip istiyor. Ben 24. Hafta yükleme yaptırmıştım. O günden bu yana takip ediyorum. Şeker cihazı alıp kontrol edebilirsiniz. Ya da bundan endişelenmemek için karbonhidrat ve şeker tüketimini sınırlayabilirisnizKızlar burda şeker takibi yapan arkadaşlar var,ne zaman nasıl karar verildi bu takibi yapmanız gerektiği hakkında,24 haftalık şeker ölçümünde anlaşıldı şeker hasasiyetiniz yoksa ilk başlarda mi tespit edildi.bir de mesela diyelim 24 haftalık şeker ölçümünde şeker çıkmadı ilerleyen haftalarda şeker hasasiyeti oluşması muhtemel mi bunu nasıl takip edeceğiz,aklıma takılıyor benim şimdi yok diyelim ya bı kaç hafta sonra ben farkına varmadan şeker cikarda bebeğe zarar verir mi diye????
Ben de artık alıştım prilama neyse yapcak bişi yok doktorum bi zararı yok dedi prilamın kullanabilirsin dedi ama sonuçta ilaç kesmek istedim o da olnadı bebişlerimiz sağlıcakla gelsinler deBen de bir gün içip bir gün içmemeye başlamıştım, üçüncü tur içmediğim bugün sabah yine kustumben de doğuma kadar kullanıcam sanırım
Insallah hemen olur çünkü ben aşiri sabirsizimYusuflar da mı yaramaz oluyorlar yaMusablar da öyleymiş dediler. Ya zaten yaşım var inşallah uslu bir erkek bebek çocuk olur genç değilim bende koşamam peşinden
Aklinda kalacagina git baktir bence canim benim bayram haftasi cok hareketsizdi bayramin 3. Günü waffle yedim aşiri enerji yüklendi cocuga sanirim dün hic durmadi bak simdi yine sakin stres yaoacagina baktir icin rahat etsin yakindaysaGünaydın kızlar
Benim kız 2 gündür hareketsiz. Sadece dün karnım aşırı sertleşti ve hafif sağ tarafıma toplandı taş gibi oldu. Normal mi böyle olması.Sürekli Bi korku endişe içindeyim bir şey olacak diye. Asm de kalp atışlarına baktırsam mı?
Yakın aslında eşimle gideyim hareket hissetmemeye devam edersem. Tatlı da yiyemiyorum ki.Aklinda kalacagina git baktir bence canim benim bayram haftasi cok hareketsizdi bayramin 3. Günü waffle yedim aşiri enerji yüklendi cocuga sanirim dün hic durmadi bak simdi yine sakin stres yaoacagina baktir icin rahat etsin yakindaysa
Yani doktorun en fazla bence vitamin takyesi yapar. Onun harici çaybardağına ılık suya yarim çay kaşığı belki daha az k.biber 1 tatlı kaşığı bal yarım limon sık karıştırıp iç. Ben öyle yaptım bir kaç güne geçmişti.Günaydın herkese. Bişey sorucam size kızlar kış boyu dondurma yedim hiç bişey olmadı dün yedim ve yedikten sonra felaket bi boğsz ağrısı başladı galiba boğszım şiştigece de sürekli öksürdüm boğazım acıyo sizce bi doktora gitsem mi erkenken yoksa ne geçirir bu boğaz ağrısını kendim mi önlem alsam var mı bi tavsiyeniz
Ben aşiri sinirli aşiri gerginimKızlar hayırlı cumalar olsun duayla sağlıkla inşallah
size çok özel bir soru: bu dönemde eşiyle arası bozuk bir tek ben miyim? Ne yapsa takıyorum onda da alttan alma yok canım sıkkın her ne kadar takmamaya da çalışsam nazlı bir insan da değilim daha da çok koyuyor Güleryüz tatlı dil olmamasıişi çok yoğun ok bir de bebekten korkuyor sanki gerçi 2. Çocuk ama neden böyleyiz anlamıyorum…
Tmm cnm bi onu denim umarım geçer teşekkür ederimYani doktorun en fazla bence vitamin takyesi yapar. Onun harici çaybardağına ılık suya yarim çay kaşığı belki daha az k.biber 1 tatlı kaşığı bal yarım limon sık karıştırıp iç. Ben öyle yaptım bir kaç güne geçmişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?