Vallahi ayin 16sinda şeker yüklemem var bende kendime çeki duzen vereyim az niyeyse hamilelik boyunca en cok korktugum sey şeker yüklemesi oldu doğumdan bile korkmuyorum yani şu kadar ramazanda birden kilo aldim pideler tatlilar derken sanirim ondan korkuyorumYakın aslında eşimle gideyim hareket hissetmemeye devam edersem. Tatlı da yiyemiyorum ki.
Canım hiç bir belirtim yoktu ben bir anda üzüntü yaşadım tansiyonum çok yükseldi belki öncesinden de tansiyon vardı farkedemedim doktorumda farketmedi preeklampsi geçirdim 12 gün hastanede yattim tansiyonumu kontrol altına alamadılar hamileliği sonlandirdilar kuvezde 10 gün kaldı normalde tek problem düşük kiloda olmasıydı 4-5 gün sonra çıkarın dediler ama ben iylesemedigim için çıkaramadık 10 gün sonra mecburen çıkardık ama ben uzun süre iylesemedim toparlanır toparlanmaz ikinci bebeği transfer ettirdim yaşımda 37 olduğu için süreci uzatmamak gerekiyordu şimdi ayda bir perinatalog kontrolüm oluyor ayrıca rutin kontrollerede 15 günde bir kadın doğum doktoruna gidiyorum riskli gebe olduğum için
Dene bakalım canım. Ballı sütte iyi geliyor sıcak sıcak içersen. Sonra bal ve muzu ezip karıştırıp yiyebilirsin. Ama şekerin var mı bilmiyorum. Bunlar hep şekerli. İstersen bir de doktoruna sor.Tmm cnm bi onu denim umarım geçer teşekkür ederim
Öf aman ya. İnsan strese giriyor gerçekten şu şeker yüklemesi yüzünden. Ben alıştım sayılır ama çevrem sinirlerime dokunuyor. Neymiş yükleme yüzünden şeker çıkmış. Herkes çok biliyor herkes doktor tıp okumuş.Vallahi ayin 16sinda şeker yüklemem var bende kendime çeki duzen vereyim az niyeyse hamilelik boyunca en cok korktugum sey şeker yüklemesi oldu doğumdan bile korkmuyorum yani şu kadar ramazanda birden kilo aldim pideler tatlilar derken sanirim ondan korkuyorum
taze zencefil rendele bal ile karıştır, 1-2 çay kaşığı ye canım. sirkeli su ile gargara yapabilirsin.Günaydın herkese. Bişey sorucam size kızlar kış boyu dondurma yedim hiç bişey olmadı dün yedim ve yedikten sonra felaket bi boğsz ağrısı başladı galiba boğszım şiştigece de sürekli öksürdüm boğazım acıyo sizce bi doktora gitsem mi erkenken yoksa ne geçirir bu boğaz ağrısını kendim mi önlem alsam var mı bi tavsiyeniz
Vallahi uyarilmayacagimi bilsem şurda küfrederim herkeste bi kadindogumcu kesiliyo yaDene bakalım canım. Ballı sütte iyi geliyor sıcak sıcak içersen. Sonra bal ve muzu ezip karıştırıp yiyebilirsin. Ama şekerin var mı bilmiyorum. Bunlar hep şekerli. İstersen bir de doktoruna sor.
Öf aman ya. İnsan strese giriyor gerçekten şu şeker yüklemesi yüzünden. Ben alıştım sayılır ama çevrem sinirlerime dokunuyor. Neymiş yükleme yüzünden şeker çıkmış. Herkes çok biliyor herkes doktor tıp okumuş.
Valla 2 hafta öncs dahiliyede şeker tahlili yapmıştım normal çıkmıştı ama 11inde ieker yüklemem var onda sonuç nolur bilmiyorum şuanlık şekerlidir değildir hiç dikkat etmeden yiyorum. Olmadı doktoruma da sorayım sağol cnmDene bakalım canım. Ballı sütte iyi geliyor sıcak sıcak içersen. Sonra bal ve muzu ezip karıştırıp yiyebilirsin. Ama şekerin var mı bilmiyorum. Bunlar hep şekerli. İstersen bir de doktoruna sor.
Öf aman ya. İnsan strese giriyor gerçekten şu şeker yüklemesi yüzünden. Ben alıştım sayılır ama çevrem sinirlerime dokunuyor. Neymiş yükleme yüzünden şeker çıkmış. Herkes çok biliyor herkes doktor tıp okumuş.
Teşekkür ederim cnmmtaze zencefil rendele bal ile karıştır, 1-2 çay kaşığı ye canım. sirkeli su ile gargara yapabilirsin.
Aynen ya. Sinirleniyorum. Dün annemle babama çemkirdim kardeşime çemkirdim. Ondan önce kaynanama. Yani herkes doktor olmuş haberimiz yok. Kendi doktoruma kararsızım dedim bana bir riskler saydı ödüm koptu. Sonra netten araştırma yaptım baya Bi kafayı taktım her gün ağlıyordum korkudan. Bebeği vefat eden mi dersin erken doğum mu dersin... Çevrenin hiç bir şeyden haberi yok. Bir de sanki sadece onlar düşünüyor biliyor. Ben daha fazla endişeliyim her konuda haberleri yokVallahi uyarilmayacagimi bilsem şurda küfrederim herkeste bi kadindogumcu kesiliyo yaben gecen dr a dedim bende insulin direnci vardi annemde seker hastasi diye asil sana yapilmasi gerekiyor riskini ogrenmek zorundayiz dedi
O zaman sen Bi doktorunla konuş canım. O k.biberli dediğim şeyi deneyebilirsin ama tatlı olmuyor öyle zatenValla 2 hafta öncs dahiliyede şeker tahlili yapmıştım normal çıkmıştı ama 11inde ieker yüklemem var onda sonuç nolur bilmiyorum şuanlık şekerlidir değildir hiç dikkat etmeden yiyorum. Olmadı doktoruma da sorayım sağol cnm
Bende vardı canım müsait olunca paylaşayım.burada bir arkadaşımız liste yapmıştı galiba, dün biri bahsetmişti. kimde liste varsa bana iletebilir mi:) internetten buldum ama karşılaştırıp eksiklikleri eklemek isterim. haziranda her şeyi tamamlamak istiyorum. şimdiden bile çoğu şeyi aldım, çeyizimde de kendim listemi yapmıştım her şeyimi kendim almıştım. şimdide eşimin ailesi, kendi ailem alma bize de bırak diyorlar ama alıp bitirmek istiyorum. insanlara iş buyurmayı sevmiyorum yada onlardan bir şey beklemeyi:) eşimde zaten her şeyi bana bırakır, eve, kendime, bebeğe, eşime bile ben alışveriş yapıyorum :)
teşekkür ederim :)Bende vardı canım müsait olunca paylaşayım.Bende aynı senin gibi düşünüyorum. Keşke çalışabilseydim çoktan bitirmiş olurdum her şeyini. Ama neyseki az kaldı
bende 2 gündür bulantı var, rengim soluyor, elim ayağım tutmuyor gibi oluyor. kısa sürüyor ama şaşırdım nerden niye çıktı. sabah açken oluyor, doktora soracağımkizlar bulantı ve kusmasi başlayanlar var mı yok ben hiç keyfini çıkaramadım.bu hamileliğin
Benimkisi kız saç önemliAyy çok güldüm yaaneyse kel ve karizmatik olurlar elbet ilerde saçları çıkar inşallah
GünaydınGünaydın kızlar
Benim kız 2 gündür hareketsiz. Sadece dün karnım aşırı sertleşti ve hafif sağ tarafıma toplandı taş gibi oldu. Normal mi böyle olması.Sürekli Bi korku endişe içindeyim bir şey olacak diye. Asm de kalp atışlarına baktırsam mı?
İçiyorum magnezyum. En başından beri. En son şiddetli ağrı nedeni işe kontrole gittiğimde bu şikayetimi de söylemiştim magnezyum markasını değiştirmişti. Magnorm kullanıyordum olmuyordu. Geçen ay bitmişti eczane farklı Bi şey vermiş. Başkasına aldırttığımız içinde maalesef değiştirmedim. Yeniden başladı. Kontrole gitmeme az kaldı sorayım En iyisi ben doktoruma tekrar.Günaydınmagnezyum alıyormusun canım? Toplanıb taş gibi olmasın rahmin tonus(kasılma gibi) halde olmasınnan kaynaklı ola bilir demişti doktorum bana. Öyle olunca magnezyum içiyordum ben. Tabi sen bir doktoruna sor
Günaydın kızlar
Benim kız 2 gündür hareketsiz. Sadece dün karnım aşırı sertleşti ve hafif sağ tarafıma toplandı taş gibi oldu. Normal mi böyle olması.Sürekli Bi korku endişe içindeyim bir şey olacak diye. Asm de kalp atışlarına baktırsam mı?
Günaydınmagnezyum alıyormusun canım? Toplanıb taş gibi olmasın rahmin tonus(kasılma gibi) halde olmasınnan kaynaklı ola bilir demişti doktorum bana. Öyle olunca magnezyum içiyordum ben. Tabi sen bir doktoruna sor
P -Puffin- Yatağının altına bir yükselti de ayarlayabilirsiniz kafası yukarıda kalacak şekilde. Reflü yatağını direkt almak istemezseniz. biz yataktan önce yatağın döşeğinin altına kitap battaniye koyarak minik bir yükselti olmasını sağlamıştık. Bence iyi bir şey ya. Siz kendinizden pay biçin, sürekli sıvı sıvı tükettikten sonra tüketip yattıktan sonra ağzınıza gelmez mi, küçücük beslenme boruları var zaten, sürekli ağızlarına geliyor, kafasını geriye atıp atıp geriliyordu kızım. Ki kusan eden bir bebek hiç olmadı. Ama bu yatakla çok daha rahat uyuduğunu fark ettik. Kısmetse oğlumuzda da kullanıcaz hiçbir sorunu olmasa da.Benimde hiç bilgim yokablam ikizler için almıştı sana vereceğim dedi bende park yatak içine yatak alana kadar 5-6 ay onu kullanırım dedim. Emdikten sonra uyuması daha rahat oluyordur heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?