2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Normal doğumda kesik atilinca vajinada dikis atılıyor, 10 gün kadar o dikişler kuruyup düşüyor. 10 gün dikiş kuruyp düşene kadar hissediyorsun
Birde düsmeyip atan dikisler var enfeksiyon kapip sismesi vs hepsini yasadik sükür Allah ucak kazasi vermesin napalim

Ah sezaryen. Çok zordu benim için de. Çok iyi hatırlıyorum, bebeğim 4 aylıktı ben hala acı çekiyordum. Kontrole gittim her şey yolunda diyorlar. E ben neden normal hissetmiyorum Sanki vücudumu ikiye bölmüşler de alt kısım başkasına üst kısım başkasına aitmiş gibi hissediyordum. bütünlük hissedemiyordum. Zaten acısı bir yana hissizlikte oluyor. Bu sıralar ssvd araştırıyorum. İlkinde bebek iri dediler gebelik şekerinden dolayı. hiç normal üzerine düşünmediler, şans da vermediler. ne çatım uygun mu biliyorum ne de normal sancı nedir biliyorum. 4000 gram dediler, 500 gram +- oynar, 4500 ise ne yapacaksın dediler. Dedim ya 3500se peki epey vaaz verdiler, uzun uzun risklerinden bahsettiler. İnsan çocuğunu riske atamıyor azıcık risk bile olsa. Operasyona girerken ah dedim 3500 gram çıkarsa oturup ağlarım, nitekim 3640 gram doğdu kızım. Doktor ameliyatta diyor epey iri baksana, ben de diyorum yoo minik duruyor. ki sonra tarttıklarında ben haklı çıktım. Şimdiki doktor önceki sezaryen sebebini sordu, dedim bebek iriydi, bu sefer her şey yolunda giderse deneyebilirsin dedi. Bunda da rahmin yırtılma riski var, bilmiyorum. Zaten bebek iri olursa yine ben kendi planladıklarımla kalıcam.

benim ilk doğumum da öyle oldu normal olsun diye çok direttim. bebek kanala ters girmis kilosu da 4000 biraz daha zorlarsan çocuğun sakat doğacak dedi doktorum hemen kabul ettim sezeryani. saatlerce sancı çektim normal doğum masasından kalktım inadimdan kendime eziyet bebeğe eziyet... ne safmisim. şimdi güzelce gircem.sezeryanima cikacam Allah nasip ederse

Yarın doktor kontrolüm var, sonunda bebeğimi görücem. vallahi çok özledim. inşallah artık bu sefer bize biraz yüzünü gösterir. Suyu ve karın çevresi iyidir inşallah. şekerim konusundaki kafa karışıklığına bugün nokta koyuyorum. 4 gündür şekerim çıkmadı diye, çekirdek içli karışık tahıllı bir çeşit etmek yedim. 150ye çıktı şekerim. Yani son 4 gün ne yapıyorsam ona devam. Çok ciddi bir şeker problemim yok gibi ama dikkatli beslenmem gerekiyor. Dikkatli olduğum sürece 140ı aşmıyor ilk saat. Bakalım doktor yarın ne diyecek.

ay yavrum ya. içim titredi ya. iyidir inşallah şimdi. iyileşmiştir inşallah

Kesik mi buyuktu senin de acaba? Ben hem bebeğin küçük olması hem de doğum pozisyonunda olmaması sebebiyle ile şahane büyük kesik yapmislardi. Max 30 günde iyileşen kesik bende 40ngunu bulmuştu. Doktorunnuygun görüyorsa normal doğum denenebilir, neden olmasın. Her şey gönlünce sağlıkla olsun bu doğumda

Valla sahane bisi taktiklari an agri hop diye kesiliyo. Ama bi sure sanci cekiliyo tabi kimi doktor 4 cm kimi doktor 6 cm.acilmada taktiriyo. Benm doktorum 6 cmde taktirmisti dogumu hizlandirir diye.
epidural takınca ıkınmaya filan engel olmuyor değil mi? benimde ilk olacak ve hiç bilgim yok :)

ben 2,600 doğmuşum, 3 kızdan en minik olanı benmişim. annem kontrole gidiyor, taksiyle eve geliyor. taksi daha kapıdan gitmeden sancısı başlamış geri aynı taksiyle hastaneye gitmişler. tekerlekli sandalyede asansördeyken birden çıkıvermişim kendim yere düştün kordonunu filan gördüm diyor annem. umarım benim oğlanda annesine zorluk çıkarmaz bende normal çok istiyorum, hayatıma kolay devam edebileyim. birde bu yaşıma kadar hiç hastane-ameliyat geçmişim olmadı, hastalanmaya gelemem biran önce iyileşmek isterim. işin ameliyat kısmı korkutuyor. eşimde vajinanın estetiği bozulacak diye sezeryan olsun diyo öncelik normal dedim, deneyeceğim başarırım gibi geliyor. olmazsa, bazı şeyler ters giderse yapacak bir şey yok sezeryan olacak tabi, zorlamam riske atmam ne kendimi ne bebeği.

Annenizin doğumları kolay olduysa sizin de ona çekme ihtimaliniz var elbette. Ben de hep öyle hissettim. Ona inandım, öyle de oldu. Annem gibi kolay oldu doğumlarım. Kontrole diye gidip doğurmuştum ilk kızımı. İkincide doğumu anlayamam korkusuyla azıcık kasılma hissedince erkenden gittim hastaneye. Evde sancı beklesem hastaneye yetişemem. Son yarım saate kadar sancı hissetmiyorum çünkü. Her şey bir anda oluyor. İnşallah bu doğumum da rahat geçer.

Sağ ol senin de, hepimizin inşallah. duyduğuma göre Maltalıların ameliyat şeklinden kaynaklanıyormuş uzun süre bitmeyen sızlamalar. Türk bir kızla tanışmıştım, senin daha aylar olmuş, benim sezaryenim üzerinden 2 yıl geçti hala acıyor demişti. Ardından karnını gerdirmeye Türkiye'ye gitti. Doktor demiş ki o kadar ameliyat yaptım hiç böyle bir sezaryen şekline rastlamamıştım. Derini kıvırıp kıvırıp dikmişler, o yüzden acı çekmişsin demiş. Kız karın gerdirme ameliyatı sonrası 2 hafta sonra tamamen iyiydi ve mutluydu.

umarım anneme benzer :) her şeyim kolay olmuştur, hemen sızlanmam acımı belli etmem. it canı var sende der annem. bunu da abartmazsam her şey yolunda giderse normal olacak. inşallah doğumlarımız rahat geçer. şeyden korkuyorum normal doğuma başladıktan sonra ya yolun yarısında yapamıyorum diyip vazgeçersem tvde hep uzun sürüyor ıkınma kısmı sabırsız insanım. ebe kadın hürcanı görmüştüm instada, herşeyde yardımcı oluyor, eğitim veriyor öncesinde, çantayı hazırlıyor, doğumda- doğum sonrası yanında öyle bi mentörlük iyi olabilirdi ama onunda fiyatı çokmuş. kayınvalidem mentörüm olacak bu gidişle :)

Bence de öyle olmalı. Zorlamamak gerekiyor. İki tarafa da eziyet ki bebekler daha hassas.
ay yavrum ya. içim titredi ya. iyidir inşallah şimdi. iyileşmiştir inşallah
İyidir inşallah. Okuyunca bende üzüldüm.
vajinanın estetik ameliyatı var :)
Ekstra para. en temizi sezaryen herhalde. Neyse nasipte ne varsa onu yaşayacağız artık.

Yok denemedim canım eşim hep istedi ben sakat kalırım diye gitmedim vallahi detaylı araştıracağım bu konuyu çok teşekkür ederim

Kızlar bugün kontrole gittim. 26+2 haftalık şuan. 1 kilo olmuş tam ama bacak boyu kısa çıktı. 32cm bu haftalarda en azından 36-38olmalıydı. Doktor bişey demedi fakat ben taktım kafaya. Öyle süt yoğurt tüketen biri değilim. Kanımada baktırdım düşük çıktı demirim. Acaba ne tüketmeliyim kızlar? Benim boyum 1.80 eşimin 1.90 ailede kısa biri de yok ama

Normal doğumda kesik atilinca vajinada dikis atılıyor, 10 gün kadar o dikişler kuruyup düşüyor. 10 gün dikiş kuruyp düşence kadar hissediyorsun
Ha farkli bisi sandim o oluyo illa ki. Evde olsam cok yormazdi o beni muhtemelen ama yogunbakimda olunca bebek zor oldu dikisler tabi. Hareket halindeki batmasi bi yana oturup emzirmek kabus gibiydi cunku bana sandalye koltuk degil tabure veriyolardi. Insallah bunda dikissiz dogurur alir eve donerim
epidural takınca ıkınmaya filan engel olmuyor değil mi? benimde ilk olacak ve hiç bilgim yok :)
Hayir engel olmuyo. Cunku tamamen uyusuk degilsin. Yuruyosun hissediyosun hatta hafif agri bile olabiliyo sonlara dogru cunku kucuk bi doz verilen. Ama sanci cekerken sadece buyuk tuvaletin gelmis gibi bi his ve bebek kendini ittirdigi icin karninda kasilma hissediosun agri sifir

Olcumler net olcum degil ki. Bebegin pozisyonundan durusundan degisebilir. Doktor bi sorundan bahsetmediyse takilma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…