2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Söyleme söyleme kıskanıyorum

Ay şaka bir yana çok seviniyorum böyle okuyunca. Benim yerime de ye ben artık doğumdan sonraya saklıyorum kendimi.
Yemiycem bende sizle birlikte dikkat edicem evlendikten sonra 2 ayda 6 kilo almıştım hamileliğime +6la başladım. Akşam yemeler, her gün donut yiyordum, sürekli fastfood mahvetti beni. Hamilelikte iyi oldu sağlıksız şeyler yemiyim derken uzak durdum bunlardan. Tabi sizinki kadar sıkı diyet olmaz belki ama inşallah şu dönemi atlatalım doğumdan sonrası bayram bize :)

Ay ne güzel cok mutlu oldum adınıza darısı tüm gebelik şekeri olanların basına insallah Siz yükleme mi yaptırmıştınız öyle mi tanı koyuldu yoksa sadece dikkat etmek icin açlık tokluk mu baktınız onu merak ettiimmm

Aminn Insallah:)) Yukleme yapmadim, yukleme zamani gelmeden 1 ay kendim olctum doktora verdim sonuclari. Diyet yap, aclik sekerini dusurelim demisti. Yuklemeyi hic konusmadik o da acmadi konusunu Bende istemedigim icin acmadim zaten. Evde benim kontrol ettigimi bildiginden acmadi sanirim

Böyle çok hikaye duydum. Bu durumlarda en iyisi bir ya da bir kaç doktor görüşü daha almak herhalde. Ben de ilk doğumumda normal olsun diye çok istemiştim ama aşırı mudahaleli bir normal doğumun sezaryenden beş beter olduğunu tecrübe ederek öğrendim ne yazık ki.

Ekstra bir risk yoksa, zaten sezaryene karar verildiyse en azından kendi sancısı beklenebilirdi gibi duruyor şu tabloda.

Ama neyse anne de bebek de saglikliysa olan olmuş zaten yapılacak bir şey yok. İnşallah anne de bu saatten sonra bu konuyu kafasına takip üzülmüyordur ya da çevresinden baskı görmüyordur.

Benimki şimdilik olması gereken kiloda gdyor ama asıl kiloyu son aylar alıyolarmış sanırım, bakalım görücez nolcak ama 5.5 kiloyu normal doğuramam o kesin
Sen istesen de hiç bir doktor o kiloda bir bebeği normal doğutmaz zaten
Tam tersi, doguma kadar sancı çekmek yorucu bence doğum başlayınca pit diye cikiveriyor zaten, istesen durmaz içeride hiç takılmayın buna, zamanında sağlıkla gelsin kuzucuk
Aynen sancı sueeci beni de daha çok zorlamıştı..bir de full suni sancı ile doğurdum kendi sancım hiç yoktu. Açılmam da çok yavaş ilerliyordu. Ay doğum oncesi sancı böyleyse doğum nasıl.birnseydir diye korkmuştum hatta ama doğumhaneye girmemle bebeğin çıkması bir oldu. Hatta bebeği çıkarmışlar bizimkiler hiç üstüne alınmamış bu bizimki olamaz diye

Kız arada ye. Ben alıştım artık ya. Eskiden çok acıkıyorum şimdi az yiyip tok hissediyorum kendimi. Canım Bi şeyde istemiyor. Allahtan tatlıya da düşkün bir insan değildim. Bugün değerlerinde maşallah pek iyiydi

Genelde anneye çekiyor bu doğum işleri. Anneninkimkolaysa seninki de kolay olur büyük ihtimalle inşallah. O yüzden sen sancilar iyice sıklaşsın da öyle gideyim diye son anı bekleme bence

Yok denemedim canım eşim hep istedi ben sakat kalırım diye gitmedim vallahi detaylı araştıracağım bu konuyu çok teşekkür ederim
Allah iyiliğini versin, niye sakat kalasın Öyle evinde bel çekenler gibi eğitimsiz kontrolsüz değil ki 4 yıl fizyoterapi üstüne 2 yıl kayropraktik yüksek lisans okuyorlar. Amerika'da falan direkt lisans bölümü var ve çok yaygın bizde yeni yeni böyle okumuş olanlar yaygınlaştı. Mehmet Toprak Nişantaşı Hastanesi'nde insta da kayropraktik diye hesabı var oradan bakabilirsin. Gidince bunca yıldır bu iyiliği kendime niye yapmamıştım diyeceksin.

Önceki ölçümlerde haftasıyla uyumlu çıkıyorsa bu ölçümde belki sabit durmamistir doktor tam açıyı ayarlayamamiştir falan. Daha yeni konuşuldu doğum kilosu 4 üzeri denilip de 3,5 civarı doğan bebeklerin ne kadar çok olduğu. Endişe verici bir durum olsa doktor söylerdi bence kafana takma.

Aynen, doğum başlayınca is bitiyor 2 dakikaya

Genelde anneye çekiyor bu doğum işleri. Anneninkimkolaysa seninki de kolay olur büyük ihtimalle inşallah. O yüzden sen sancilar iyice sıklaşsın da öyle gideyim diye son anı bekleme bence
Ay anneye çekiyorsa şanslıyım bende de potansiyel var belki de bilemiyorum. ablamların biri 3.550 diğeri 3.850 doğmuş. Ben de 2000 gram doğmuşum ama 7 aylık doğduğum için. 9 ay kalsam onları bile sollardım bence. Annem diyor sen hemencecik çıkıverdin. Doktor beni kontrol edip öğle yemeğine çıktı, daha var dedi, yemekten bir geldi, sen doğmuştun. çok şaşırmıştı.

Aynen, doğum başlayınca is bitiyor 2 dakikaya
Ben bu defa her şey yolunda giderse epidural isteyeyim diyorum bel fıtığı engel değildir umarım. Ama 5 cm den önce vermiyorlarmış, benim 5 cm olana kadar yarım cm yarım cm açılmıştı hatta onu da bence ebe açtı 5 cm sonrasında bir ilaç yaptılar da biraz hızlandı. Doktora epidural yapalım benim doğuracak takatim kalmadı dedim ama doğumun uzun sürer dedi vermedi. Zaten sancı süreci de normal değildi, sanırım risk almak istemedi ki haklıydı bence. Bu doğumum insalalh kendi sancımla daha kolay bir doğum olur.
Epiduralde ebelerin muayenelerini de hissetmiyorsak sırf onun için bile epiduralli doğum isteyebilirim

Diğer doğumları da kolaysa seninki de koaly olur inşallah.

Belki çok rahat açılacak hicbseye gerek kalmayacak :) rahim artık daha esnek 2.gebelikte, su gibi olur insallah

Şimdi yazinca fark ettim. Beni 7 aylik normal dogurmus annem. Simdilerde dogum erkense hep sezaryen oluyor. Sebebi ne acaba? Minimum kac haftaliga kadar normal dogurulur?

Tavsiye için teşekkürler, fikrim yoktu iyi oldu :) beklemiyim nolur nolmaz

Eurovision basladi. Ilk eleme gecesi. Youtubeda online var.

Şimdi yazinca fark ettim. Beni 7 aylik normal dogurmus annem. Simdilerde dogum erkense hep sezaryen oluyor. Sebebi ne acaba? Minimum kac haftaliga kadar normal dogurulur?
Benim ekstra kucuktu 26 haftalık, doktor dedi ki normal doğum yapılabilir ama bebek küçük olduğu için daha zor oluyor bebeğe zarar vermeden doğum yaptırmak, zamanında doğan bebeğin cildi vs nornal gelişmiş oluyor, hassas olmuyor demişti. Sezeryan olmama rağmen kollarında oldukça morarma vardı ne yazık ki. Bebek ne kadar zamanında gelişmiş ise normal doğum daha kolaymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…