2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yaklaşık bir aydır karında sol göğsümün altında ben de batma hissediyorum ,batma ve uyuşma hissi var sürekli özellikle otururken ve soluma yattığımda artıyor, sağ tarafa dönünce azalıyor yemek yedikten hemen sonra artıyor , sanırsam oluşan baskı ve bağırsak kaynaklı , doğuma kadar çekeceğiz galiba,

hanımlar 2 kere birden gözümün önünde beyaz lekeler uçuşmaya başladı 6-7 saniye sürdü, sizce neden olmuştur. birinde öksürürken başladı böyle beyaz küçük ışıklar uçuştu gözümün önünde, şeker veya yüksek tansiyon olabilir mi sebebi, şeker yüklemesi yaptırmayacaktım ama çok korkmaya başladım , bir dahaki hafta yüklemeye gideceğim, yarın sabah da sağlık ocagında açlık şekerime baktırmayı düşünüyorum. stres içerisindeyim

Valla öyle. Her gün Bi yerim ağrıyor. Artık çekeceğiz. Yeter ki sağlıklı olsunlar.

Ya boyle sorup kotu anilarinl hatirlatmak istemezdim. Temmuz annelerinde erken dogum yapan anne de aynisini sormus. Vucudunda morluklar vardi neden olmus olabilir diye. O da sezaryen olmus ama makat gelisiymis zaten. Sanirim 34 ve sonrasi normal dogum denenebilir. Bana oyle geldi.

Gozde ucusan seylerin sebebi yuksek tansiyonmus diye duydum Kagan Kocatepe'nin canli yayinda

Hareket varmis kadinlarda biz oyle mi iki iş gorelim hemen bayiliyoz kaldiki 4 5 kiloluk bebe dogurcaz .. esimin yengesi 5 kilo asagi bebe yapmamis hepte evde dogurmus biz doktor kontrolunu aksatmiyoruz

Benim zmanimda epidural yoktu o zmanlar ama serumdan vermislerdi 6 7 cm olmadan yapamam demisti doktorum.. aksamdan sabaha, sabahtanda aksama kadar uyumadan sanci cekince serumdan bisey verdi ama kus gibi oldum sonrasina zaten uyumuşum buyuk abdestim geliyo diye uyandim meger oglusumun basiymis .. eger ki belden olan epidural ise bel fitigi bendede var uygun olur mu bilmiyorum hic bilgisi olan varsa bendr ogrenmek isterim..

Gobegim duruyo duruyo birden cikiyo baya acili sancili oluyo elime ne gecse suruyorum sükür catlama yok ama tüylenme oldukca fazla devam ediyo simdi birde benek benek kirmizi lekeler cikmaya basladi karnimda hergun bi yerimden bisey cikiyo yıldımm yinede hayir olsun

Açılma fazla olursa kesisiz oluyormuş çok rahat. Bence hayal değil.
Açılmayla kesinin bir alakası yok aslında. Açılma dediğimiz şey çatı kemiklerinin açılması. Yırtık veya kesi perine ile yani dış doku ile alakalı. Doğumdan önce perine bölgesine bol masaj yapıp orayı doğum için esnetmek gerekiyor.

Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Benim ilk doğumda açılmam çok hızlı ve rahat olmuştu. Hastaneye 3 cm le gidip 4 te epidural yapılacaktı. Ama eve kontrole geldiğinde çoktan 6 cm açılmıştı epidural yapılamadı. Buna rağmen kesi yapıldı. Bazen açılmanın ve doğumun hızlı olması da kesi yapılmasını gerektiriyor

Benimde her sabah göbeğim ağrılı bir şekilde uyanıyorum resmen o minnak ayaklarıyla göbeğime basıyor bir ağrı oluyor ki çok kötü

Aynı şey banada oldu 3 kere pek umursamadım.sekerim normal.tansiyonumda.

Gozde ucusan seylerin sebebi yuksek tansiyonmus diye duydum Kagan Kocatepe'nin canli yayinda
Evet bazen tansiyonumun artııgunı hissediyorum daha önce 2 kere yatarken bi mide bulantısı ve ani bir baş agrısıyla hissettim, doktorumla paylaştım tahlil yapmayacaktı o zamam bi idrarına bakalım protein kaçagı var mı dedi, cok sukur cıkmadı, 10 gün bi ölctür tansıyonunu dedi ama ben ölçtüremedim.

Aynı şey banada oldu 3 kere pek umursamadım.sekerim normal.tansiyonumda.
Umarım bende de aynı sekilde olur, boyle siddetli öksürdügümde ve aniden eğilip kalktıgımda oldu bende anlık, ama tansiyon anlık yükseliyor olabilir acaba bebeğe zararo var mıdır. Bebeğimin hareketleri gayet iyi hareket ediyot surekli ama ben endişeleniyorum,

Hareket varmis kadinlarda biz oyle mi iki iş gorelim hemen bayiliyoz kaldiki 4 5 kiloluk bebe dogurcaz .. esimin yengesi 5 kilo asagi bebe yapmamis hepte evde dogurmus biz doktor kontrolunu aksatmiyoruz
Tabi canım tarlada falan da hep çömeliyorlarmış. Şimdi evlerde genelde hep klozet. Hareketlerimiz kısıtlı. E dolayısıyla da kaslarımız esnek değil. Olsun hala 4 kg altını normal doğurabildiğimize şükür

Benim tansiyonum her doktor kontrolünde normal hatta biraz düşük çıkmasına rağmen doktor her gün ölç diyor.

Evinde tansiyon aleti olan bir tanıdığın varsa bir kaç aylığına sana ödünç vermesini rica edebilirsin, ya da bir tane satın alabilirsin, evde bulunsun.

Dün EKG çektirmek için gittiğim doktor hamilelikte ideal tansiyon 10'a 6 dedi. Normal zamandaki gibi 12 olmasını pek istemeyiz dedi.

benim arkadasım polonyada doğurdu 4kg normal doğum tam 1 saatte hemde oralarda keside atmıyorlarmış yurtdısında öyleymiş çok müdahil olma taraftarı değillermiş burda hemen kesiyorlarmış çevremden öyle duydum en canlı şahid annem zaten hep normal doğum yaptı en hafifi 3.5 kilo en sonuncusunda kardeşim 4 kilodan fazla 10 dikişden fazlası vardı bundan 20 sene evvel tabi.

Doktor kontrollerde tansiyon olcmuyor mu? Bizde 3 temel şeye bakiliyor kontrollerde. idrara bakiyorlar enfeksiyona ve proteine, bebegin kalbini dinliyorlar, bir de tansiyona bakiyolar. Tansiyon onemli ya. Ben nacizane tansiyon sorunun varsa bir tansiyon aleti edinmeni tavsiye ederim. Bende tansiyon sorunu yok ama her gun bir kez olcuyorum ne olur ne olmaz diye. Icimiz rahat olsun. Bugun ayni hissediyorsan saglik ocagina ya da bir eczaneden ölçüm rica edebilirsin. Seni korkutmak ya da kotuyu cagirmak istemiyorum. Ama 2020 annelerinde eski grubumuzda bir anne yuksek tansiyondan preeklemsi gecirdi 30 haftalik dogum yapti. Cok sukur bebegi de kendi de iyi simdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…