yaklaşık bir aydır karında sol göğsümün altında ben de batma hissediyorum ,batma ve uyuşma hissi var sürekli özellikle otururken ve soluma yattığımda artıyor, sağ tarafa dönünce azalıyor yemek yedikten hemen sonra artıyor , sanırsam oluşan baskı ve bağırsak kaynaklı , doğuma kadar çekeceğiz galiba,Günaydınlarrr 27+0 olduk bugün çok şükür.
karın boşluğu batmam devam ediyor sebebini hiç anlamıyorum. Kızım yapıyor galiba
58.0 kilo olmuşum. Diyetten bu yana 1 kilo vermişimbebekim nasıl acep?
Bugün kızıma kazak başlıyorum. Heyecan yaptım
Son 2 gündür neden bilmiyorum thaaf garip rüyalar görüyorum bugün 3 defa ağlayarak uyandım
Veeee kontrole son 2 haftam kaldı. İnşallah hızlıca geçer
Cok sagol canim ALLAH razı olsunÇok geçmiş olsun canim
Teşekkür ederim cok sağolunHayir 30+3'te 7 aylik hamile olacaksiniz. Biten ay soylenir. Su qn 6.5 aylik hamilesiniz yaklasik.
Valla öyle. Her gün Bi yerim ağrıyor. Artık çekeceğiz. Yeter ki sağlıklı olsunlar.yaklaşık bir aydır karında sol göğsümün altında ben de batma hissediyorum ,batma ve uyuşma hissi var sürekli özellikle otururken ve soluma yattığımda artıyor, sağ tarafa dönünce azalıyor yemek yedikten hemen sonra artıyor , sanırsam oluşan baskı ve bağırsak kaynaklı , doğuma kadar çekeceğiz galiba,
Ya boyle sorup kotu anilarinl hatirlatmak istemezdim. Temmuz annelerinde erken dogum yapan anne de aynisini sormus. Vucudunda morluklar vardi neden olmus olabilir diye. O da sezaryen olmus ama makat gelisiymis zaten. Sanirim 34 ve sonrasi normal dogum denenebilir. Bana oyle geldi.Benim ekstra kucuktu 26 haftalık, doktor dedi ki normal doğum yapılabilir ama bebek küçük olduğu için daha zor oluyor bebeğe zarar vermeden doğum yaptırmak, zamanında doğan bebeğin cildi vs nornal gelişmiş oluyor, hassas olmuyor demişti. Sezeryan olmama rağmen kollarında oldukça morarma vardı ne yazık ki. Bebek ne kadar zamanında gelişmiş ise normal doğum daha kolaymis
Gozde ucusan seylerin sebebi yuksek tansiyonmus diye duydum Kagan Kocatepe'nin canli yayindahanımlar 2 kere birden gözümün önünde beyaz lekeler uçuşmaya başladı 6-7 saniye sürdü, sizce neden olmuştur. birinde öksürürken başladı böyle beyaz küçük ışıklar uçuştu gözümün önünde, şeker veya yüksek tansiyon olabilir mi sebebi, şeker yüklemesi yaptırmayacaktım ama çok korkmaya başladım , bir dahaki hafta yüklemeye gideceğim, yarın sabah da sağlık ocagında açlık şekerime baktırmayı düşünüyorum. stres içerisindeyim
Hareket varmis kadinlarda biz oyle mi iki iş gorelim hemen bayiliyozAçılma varsa mis gibi olur ne güzel ama açılma olmazsa sıkıntı, benim ki 3'5du ama çok sikintiliydi,belki ilk bebek olmanın sıkıntısı da olabilir
Ben eski kadınları anlamıyorum zaten,nasıl bı cevhersiniz hatunlar siz ya,4'5/5 e bana misin demiyolarmis
Benim zmanimda epidural yoktu o zmanlar ama serumdan vermislerdi 6 7 cm olmadan yapamam demisti doktorum.. aksamdan sabaha, sabahtanda aksama kadar uyumadan sanci cekince serumdan bisey verdi ama kus gibi oldum sonrasina zaten uyumuşumBen bu defa her şey yolunda giderse epidural isteyeyim diyorum bel fıtığı engel değildir umarım. Ama 5 cm den önce vermiyorlarmış, benim 5 cm olana kadar yarım cm yarım cm açılmıştı hatta onu da bence ebe açtı5 cm sonrasında bir ilaç yaptılar da biraz hızlandı. Doktora epidural yapalım benim doğuracak takatim kalmadı dedim ama doğumun uzun sürer dedi vermedi. Zaten sancı süreci de normal değildi, sanırım risk almak istemedi ki haklıydı bence. Bu doğumum insalalh kendi sancımla daha kolay bir doğum olur.
Epiduralde ebelerin muayenelerini de hissetmiyorsak sırf onun için bile epiduralli doğum isteyebilirim
Açılmayla kesinin bir alakası yok aslında. Açılma dediğimiz şey çatı kemiklerinin açılması. Yırtık veya kesi perine ile yani dış doku ile alakalı. Doğumdan önce perine bölgesine bol masaj yapıp orayı doğum için esnetmek gerekiyor.Açılma fazla olursa kesisiz oluyormuş çok rahat. Bence hayal değil.
Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Benim ilk doğumda açılmam çok hızlı ve rahat olmuştu. Hastaneye 3 cm le gidip 4 te epidural yapılacaktı. Ama eve kontrole geldiğinde çoktan 6 cm açılmıştı epidural yapılamadı. Buna rağmen kesi yapıldı. Bazen açılmanın ve doğumun hızlı olması da kesi yapılmasını gerektiriyorAçılmayla kesinin bir alakası yok aslında. Açılma dediğimiz şey çatı kemiklerinin açılması. Yırtık veya kesi perine ile yani dış doku ile alakalı. Doğumdan önce perine bölgesine bol masaj yapıp orayı doğum için esnetmek gerekiyor.
Benimde her sabah göbeğim ağrılı bir şekilde uyanıyorumGobegim duruyo duruyo birden cikiyo baya acili sancili oluyo elime ne gecse suruyorum sükür catlama yok ama tüylenme oldukca fazla devam ediyo simdi birde benek benek kirmizi lekeler cikmaya basladi karnimda hergun bi yerimden bisey cikiyo yıldımm yinede hayir olsun
Aynı şey banada oldu 3 kere pek umursamadım.sekerim normal.tansiyonumda.hanımlar 2 kere birden gözümün önünde beyaz lekeler uçuşmaya başladı 6-7 saniye sürdü, sizce neden olmuştur. birinde öksürürken başladı böyle beyaz küçük ışıklar uçuştu gözümün önünde, şeker veya yüksek tansiyon olabilir mi sebebi, şeker yüklemesi yaptırmayacaktım ama çok korkmaya başladım , bir dahaki hafta yüklemeye gideceğim, yarın sabah da sağlık ocagında açlık şekerime baktırmayı düşünüyorum. stres içerisindeyim
Evet bazen tansiyonumun artııgunı hissediyorum daha önce 2 kere yatarken bi mide bulantısı ve ani bir baş agrısıyla hissettim, doktorumla paylaştım tahlil yapmayacaktı o zamam bi idrarına bakalım protein kaçagı var mı dedi, cok sukur cıkmadı, 10 gün bi ölctür tansıyonunu dedi ama ben ölçtüremedim.Gozde ucusan seylerin sebebi yuksek tansiyonmus diye duydum Kagan Kocatepe'nin canli yayinda
Umarım bende de aynı sekilde olur, boyle siddetli öksürdügümde ve aniden eğilip kalktıgımda oldu bende anlık, ama tansiyon anlık yükseliyor olabilir acaba bebeğe zararo var mıdır. Bebeğimin hareketleri gayet iyi hareket ediyot surekli ama ben endişeleniyorum,Aynı şey banada oldu 3 kere pek umursamadım.sekerim normal.tansiyonumda.
Tabi canım tarlada falan da hep çömeliyorlarmış. Şimdi evlerde genelde hep klozet. Hareketlerimiz kısıtlı. E dolayısıyla da kaslarımız esnek değil. Olsun hala 4 kg altını normal doğurabildiğimize şükürHareket varmis kadinlarda biz oyle mi iki iş gorelim hemen bayiliyozkaldiki 4 5 kiloluk bebe dogurcaz .. esimin yengesi 5 kilo asagi bebe yapmamis hepte evde dogurmus biz doktor kontrolunu aksatmiyoruz
Benim tansiyonum her doktor kontrolünde normal hatta biraz düşük çıkmasına rağmen doktor her gün ölç diyor.Evet bazen tansiyonumun artııgunı hissediyorum daha önce 2 kere yatarken bi mide bulantısı ve ani bir baş agrısıyla hissettim, doktorumla paylaştım tahlil yapmayacaktı o zamam bi idrarına bakalım protein kaçagı var mı dedi, cok sukur cıkmadı, 10 gün bi ölctür tansıyonunu dedi ama ben ölçtüremedim.
Doktor kontrollerde tansiyon olcmuyor mu? Bizde 3 temel şeye bakiliyor kontrollerde. idrara bakiyorlar enfeksiyona ve proteine, bebegin kalbini dinliyorlar, bir de tansiyona bakiyolar. Tansiyon onemli ya. Ben nacizane tansiyon sorunun varsa bir tansiyon aleti edinmeni tavsiye ederim. Bende tansiyon sorunu yok ama her gun bir kez olcuyorum ne olur ne olmaz diye. Icimiz rahat olsun. Bugun ayni hissediyorsan saglik ocagina ya da bir eczaneden ölçüm rica edebilirsin. Seni korkutmak ya da kotuyu cagirmak istemiyorum. Ama 2020 annelerinde eski grubumuzda bir anne yuksek tansiyondan preeklemsi gecirdi 30 haftalik dogum yapti. Cok sukur bebegi de kendi de iyi simdi.Evet bazen tansiyonumun artııgunı hissediyorum daha önce 2 kere yatarken bi mide bulantısı ve ani bir baş agrısıyla hissettim, doktorumla paylaştım tahlil yapmayacaktı o zamam bi idrarına bakalım protein kaçagı var mı dedi, cok sukur cıkmadı, 10 gün bi ölctür tansıyonunu dedi ama ben ölçtüremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?