Ben de yaşadım benzer bir durum. Açılmam çok ansız ve hızlı ilerledi. Bebek kesisiz çıksaydı yırtığa sebep olacaktı. Kesi atıldı. İkinci doğumumda her şey çok hızlı gelişti. Kesi bile atılamadı. Yırtığım oldu. Çok değildi Allah'tan. Kontrollü kesi her zaman iyidir.Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Benim ilk doğumda açılmam çok hızlı ve rahat olmuştu. Hastaneye 3 cm le gidip 4 te epidural yapılacaktı. Ama eve kontrole geldiğinde çoktan 6 cm açılmıştı epidural yapılamadı. Buna rağmen kesi yapıldı. Bazen açılmanın ve doğumun hızlı olması da kesi yapılmasını gerektiriyor
Suan 6 bucuk aylik hamileyim soranlara oyle soyluyucemHayir 30+3'te 7 aylik hamile olacaksiniz. Biten ay soylenir. Su qn 6.5 aylik hamilesiniz yaklasik.
Bizde 28+1olduk saglikla gelsinler insallahhhBiz de bir haftayı daha devirdik. 26+0'dan günaydın.
Erken gelen bebeklerden cildi gelişimi tamamlamadiklari için dogumda morariyor. Benim de yatay pozisyonda idi, uygun değildi doğuma hem de kucuktu. Cildinde derisi gelişmemiş olduğundan morariyor, Temmuz annelerindeki arkadaşın da ondan olmuştur. Umarım sağlıklıdır bebegi, morluklar geçer bir şekilde. 34 çok iyi hafta. Doktorumun ilk hedefi bende 32, 32 yi atlatalım modunda bebeğin genel gelişimi 32 de oldukça tamamlanmış oluyor, kilo olarak da toparlaması oluyor.Ya boyle sorup kotu anilarinl hatirlatmak istemezdim. Temmuz annelerinde erken dogum yapan anne de aynisini sormus. Vucudunda morluklar vardi neden olmus olabilir diye. O da sezaryen olmus ama makat gelisiymis zaten. Sanirim 34 ve sonrasi normal dogum denenebilir. Bana oyle geldi.
Evet bazen tansiyonumun artııgunı hissediyorum daha önce 2 kere yatarken bi mide bulantısı ve ani bir baş agrısıyla hissettim, doktorumla paylaştım tahlil yapmayacaktı o zamam bi idrarına bakalım protein kaçagı var mı dedi, cok sukur cıkmadı, 10 gün bi ölctür tansıyonunu dedi ama ben ölçtüremedim.
Brnde 2 kizimdada normal dogum yaptim simdi oglum olacak suni sancidan cok korkuyorum insallahhhh suni sanci vermezlerSen istesen de hiç bir doktor o kiloda bir bebeği normal doğutmaz zaten
Aynen sancı sueeci beni de daha çok zorlamıştı..bir de full suni sancı ile doğurdum kendi sancım hiç yoktu. Açılmam da çok yavaş ilerliyordu. Ay doğum oncesi sancı böyleyse doğum nasıl.birnseydir diye korkmuştum hatta ama doğumhaneye girmemle bebeğin çıkması bir oldu. Hatta bebeği çıkarmışlar bizimkiler hiç üstüne alınmamış bu bizimki olamaz diye
Tetanozda aç tok farketmiyorRkadaslar tetenoz asisinin 2. Dozu bugun vurulacak 1insinde açmı gittim hatirlamiyorum ama galiba ac degildim bilgisi olan varmi açmı tokmu gidiliyor yoksa fark etmezmi
İyi düşünüyoruz, sen gelip bize hayırlısıyla iyi haberi veriyorsun insallah buradaGünaydın hanımlar.
Bugün doktor kontrolümüz var.
Şeker testi isterse diye aç gidicem inşallah gebelik şekeri çıkmaz.
Gen testi hala çıkmadı
Dualarınızı esirgemeyin sonuçlar temiz ve sorunsuz gelir inşallah.
Canım çok mu zorladin kendini öldürürken.hanımlar 2 kere birden gözümün önünde beyaz lekeler uçuşmaya başladı 6-7 saniye sürdü, sizce neden olmuştur. birinde öksürürken başladı böyle beyaz küçük ışıklar uçuştu gözümün önünde, şeker veya yüksek tansiyon olabilir mi sebebi, şeker yüklemesi yaptırmayacaktım ama çok korkmaya başladım , bir dahaki hafta yüklemeye gideceğim, yarın sabah da sağlık ocagında açlık şekerime baktırmayı düşünüyorum. stres içerisindeyim
Amin inşallah canımİyi düşünüyoruz, sen gelip bize hayırlısıyla iyi haberi veriyorsun insallah burada
Günaydın inşallah iyi sonuçlar alırsınız. Ben de bugün 2 de gideceğim. 1 ayı 10 gün filan geçmiş oldu. Şeker testi vs nolcak bilmiyorum 2 de olduğu için tokk gideceğimGünaydın hanımlar.
Gen testi hala çıkmadı
Günaydın cnm iyi haberlerle gel inşallahGünaydın hanımlar.
Gen testi hala çıkmadı
Ben bunu ilk hamileligim de yaşadım. Uzun sürdü ki sonrasında da hala ara ara yaşadım. Halbuki şeker vs gibi bir sorun yaşamadım ama anlamadığım şekilde görme kaybı yaşıyorum bazen nesneler geliyor bı süre tam göremiyorum. Doktora gittim detaylı göz taraması oldum. Bir sorun çıkmadı ama her yıl rutin kontrol ettir dedi. Göz kuruluğu da var. Bilmiyorum nedendir.hanımlar 2 kere birden gözümün önünde beyaz lekeler uçuşmaya başladı 6-7 saniye sürdü, sizce neden olmuştur. birinde öksürürken başladı böyle beyaz küçük ışıklar uçuştu gözümün önünde, şeker veya yüksek tansiyon olabilir mi sebebi, şeker yüklemesi yaptırmayacaktım ama çok korkmaya başladım , bir dahaki hafta yüklemeye gideceğim, yarın sabah da sağlık ocagında açlık şekerime baktırmayı düşünüyorum. stres içerisindeyim
Günaydınnnn. Ne güzel bizim buraya yaz gelmiyor. Dün kar yağdı@Pembekelebek_8787 P -Puffin- gunaydin. Iyi haberlerle insallah. Bizim de kontrolumuz bugun ☺ Ama aksam 19:00'da. Sikayetim yok. Calis, yemek yap derken zaman geciyor. Bu arada burada resmi olarak yaz basladi. 23 derece ve yakiyor gunes.
İstanbulda hava insanı delirtiyor valla, sabah soğuk öğlen sıcak akşama geri serinliyor ne giyceğimi şaşırdım artık@Pembekelebek_8787 P -Puffin- gunaydin. Iyi haberlerle insallah. Bizim de kontrolumuz bugun ☺ Ama aksam 19:00'da. Sikayetim yok. Calis, yemek yap derken zaman geciyor. Bu arada burada resmi olarak yaz basladi. 23 derece ve yakiyor gunes.
Hay maşallah, bu sene her yere yaz geç geliyor gerçiGünaydınnnn. Ne güzel bizim buraya yaz gelmiyor. Dün kar yağdıhava buz gibi
Tesrkkur ederim sagolunTetanozda aç tok farketmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?