Belki normal daha kolay ama inan ben de ameliyata razı bir kafa yapısı var38 i geçerse doktor beni sezaryen et diyeceğim
Hic birinde etmedi ki bunda etsinAaaaa. Sanki sadece senin ananın torunu. Sevmeye gelince de dersin anam sevecek diyeşimdi yardım etmeyecekte ne zaman edecek. Ne kadar gıcıklar ya.
Bizi anca sehir hastanesi kabul eder sankiNet beni de kimse Zübeydeye götüremez artık yanında geçerken midem kalkıyorkötü bir anım olduğu için
Banada rahim duvarin arkada dedi zor olur dediydi.. gavurun adami madem zor olcak ne diye sezaryani onermiyon anami aglattilardiBelki normal daha kolay ama inan ben de ameliyata razı bir kafa yapısı varilki çatı dar dedi hemen öylemi tmm sezaryen olsun diye atladım.
Evet bende hastaneye vermek yerine bebeme harcarım demeye başladımBizi anca sehir hastanesi kabul eder sankiaman heryer hastane yine kendim dogurcam zaten bi cekip alcaklar ne is yapiyolarda para sayamam bebeme harcarim o parayi
Ben çok kararsızım valla bu konuda. Sezaryen derse bile düşünürüm baya BiBelki normal daha kolay ama inan ben de ameliyata razı bir kafa yapısı varilki çatı dar dedi hemen öylemi tmm sezaryen olsun diye atladım.
Aynen öyle gönder baksın bebelere. Ya valla şu kafa yapısı var aslında büyüklerde bize zamanında kimse yardım etmedi. E bizde etmeyince bir şey olmaz gibi düşünüyorlar. Bir de bebeklerimize onlar bakacak doğunca biz hizmet edeceğiz. Sanki ye doğuran onlarmış gibi oturacaklar. Ben söyledim hepsine direkt. Kimse kusura bakmasın diyeHic birinde etmedi ki bunda etsincocuklari salicam yanina baksin bi zahmet kendim yavas yavas yaparim agiz egcegime ona aman aman ben yapim temizligide belki dogumu hizlandirir
KahramankazanKazan neresi ayben bilmiyorum Ankara da mı buraları pek bilmem ama ekran resmi alıyorum önerileri.
Lohusayken cok tartistik en son kizda kovmustum basima hasta numarasi yapip yatmisti o halde ben buna bakacaktim guya ama umdugu olmadi dememe gerek yok heralde olacaklari simdiden kestirmesi lazimBen çok kararsızım valla bu konuda. Sezaryen derse bile düşünürüm baya Bi
Aynen öyle gönder baksın bebelere. Ya valla şu kafa yapısı var aslında büyüklerde bize zamanında kimse yardım etmedi. E bizde etmeyince bir şey olmaz gibi düşünüyorlar. Bir de bebeklerimize onlar bakacak doğunca biz hizmet edeceğiz. Sanki ye doğuran onlarmış gibi oturacaklar. Ben söyledim hepsine direkt. Kimse kusura bakmasın diye
Ay ne alakaymis esimin kuzen eşleriyle hic muhattap bile olmam merhaba merhaba 7 sülalesiyle mi ugraşcaz beEsimin kuzeninin eşi bana elti düsermiste cakma diyorum bende orjinal olmadigindan
Yedi göbek Ankarali olduguna yeminedebilirim ama ıspatlayamamBanada rahim duvarin arkada dedi zor olur dediydi.. gavurun adami madem zor olcak ne diye sezaryani onermiyon anami aglattilardi
Ya ben de anlamadım, "çok aşağıda değil ama sonuç olarak aşağıda yukarı çıkmasını umuyorum" dedi.Ben plesenta previaliyim dr nasil söylemez ya iliski yasak direk kanama yapabilir yani gerçi tam kapamamiş olabilir sizinki ama benimki yakinken bile uyarmisti doktor 14. Haftadan beri rahim agzinda ve asla yukari cikmadi ama bi arkadaşin yukari dogru kaymişti sanki burda birde günde 45 dk fazla yurumek agir kaldirmak iş yapmak yasak doktorum beni böyle uyardi eltim pndemiden önce sezeryan ile dogum yapti sadece bebegin ustunu giydirmem icin beni yogun bakima alip geri cikarmislardi refakatçi kabul edilmiyor diye biliyorum devlette degismediyse eğer
Tam inmemiştir o zaman yoksa iliski kesinlikle yasak direk kanama oluyormuş yakinlasmistir yarisini kapatirsa tam kalatirsa plesenta previa diyorlar plesentanin her pozisyonunun bir adi var zaten kaparsa söyler insallah cikar canimYa ben de anlamadım, "çok aşağıda değil ama sonuç olarak aşağıda yukarı çıkmasını umuyorum" dedi.
Hastayı korkutmamak için böyle elinden bir şey gelmeyecek bir durumda pek paylaşmıyor ama asla risk alan ihmalkar bir doktor da değil, riskli olsa mutlaka uyarırdı. Fibromlar yüzünden ağrım olduğunda apandistten şüphelenmişti emin olana kadar çok sıkı takip etti Allah var hakkını yiyemem.
Bir de ben yüzmeye falan gittim, hep de sordum doktora, "gidebilirsin normal hayatına devam et" dedi hep bana. Riskli olsa uyarırdı herhalde. İlişki biz hiç sormadık ama o da hiç yasaklamadı, konusu bile geçmedi. Her kontrolde her şey yolunda madam, normal hayatına devam edebilirsin madam dedi ben de anlamadım nasıl işKontrollerin arası bile 1,5 ay hep.
Aaa online mi özelden yaz canim bana muayene olmayanlar girebiliyor mu ki acabaSehir hastanesi kuzu gebelik egitimi veriyomus kayit oldum istenumara burdan yasak galiba nasil atacüzz
Valla b.kunu cikariolar artk. Ben kv ye hastaneye gelim dedi allah askina gelme orda canimin derdindeyim senle mi ugrasayim dedm. Cunku cenesi durmuyo sunu yap bunu yap soyle gez tuvalete gitme bebek dogar cildirtti beni ilkinde. Sonrasinda da devam etti para icin bebeyi yogunbakima aldilar die die curuttu beni. Ay hatirlamak istemiorum hatirladikca bileniorum kadina. Normalde iyidir ama hamileyken lohusayken batiyo banaLohusayken cok tartistik en son kizda kovmustum basima hasta numarasi yapip yatmisti o halde ben buna bakacaktim guya ama umdugu olmadi dememe gerek yok heralde olacaklari simdiden kestirmesi lazim
Ben yurtdışındayim Haziran sonuna doğru gelicem ancak. Oğlumun okulunun tatile girmesini bekliyoruz.Benim kontrole 12 gün var daha. Bende doktordan yolculukçin onay alacağım. Geçen gittiğimizde yapabilirsiniz ama gidebe kadar kontrol edelim falan demişti.
keşke doktorun bunu önceden söyleseydi. İlla kanama olup stres ve endişeye mi girmen gerekiyor anlamadım. Be kadar saçma. Valla iyice araştır. Eğer imkanım olursa bende devlette doğum düşünüyorum artık. Son ana kadar özelde muayene devam et. Randevu bulursan arada devlete de git. En azından devletteki doktorları da bilirsin. Benim arkadaşım hem devlet hem özele giyor kontrol için.
Benim plesentam ilk zamanlar yukardaykem 17 hafta civarlarında rahim agzına yakın bi yere kadar düşmüştü. Sonrasında ben sürekli yattım ve dinlendim. 22. Haftada yukarı cıkmıstı plesenta doktor yeri güzel yukarı cıkmaya baslamış demişti. Sen de yat dinlen bol bolBugün bir çok kişi kontrole gitmiş herhalde. Bizim de kontrolümüz vardı. Dün şeker yüklemesi yaptırmıştım çok şükür sonucu temiz çıktı. Magnezyumum biraz düşük. Ferritin ve Kalsiyum sınırda çıkmış. Hepsi için takviye verdi. Kızımızın gelişimi iyiymiş. Bunlar güzel haberler.
Benim doktor sülalesi rahatgillerden olduğu için çarpıntıya hamilelikte normal, ferritin zaten herkesin düşük dediBen muhtemelen hafif kansızlıktan dolayı çarpıntım oluyor diye düşünüyorum. Doktorum da muhtemelen zaten takviye verdim daha da yapılacak bir şey yok diye rahat.
Amma velakin asıl haber, plasenta aşağıdaymışAslında baştan beri aşağıdaymış ama doktor bana söylememiş, "baştan beri bu şekilde zaten ama senin hamileliğin başından beri hiç kanaman olmadı o yüzden telaş edilecek bir durum yok daha vakit var çıkar yukarı inşallah" dedi.
Kendisi ya da çevresinde böyle plasentası asağıda olup da sonradan yukarı çıkan var mı? Yoksa bana sezaryen yolları mi görünüyor?
Kesin sezaryen olacaksam hiç özel hastaneye gitmeyip şehir Hastanesi'nde mi doğursam acaba? Gidenler çok memnun. Buradaki yorumlar da genelde çok olumlu. Sonuçta planlı olur muhtemelen mesai saatleri içinde olunca doktor seçme şansım da olur belki. Doğum sonrası refakatçi kabul ediyorlardır herhalde ameliyatlı haliyle anneyle bebeği tek bırakmıyorlardır herhalde.
Ay kafamda binbir soruTam doktorumu hastanemi buldum, doula mi falan ayarladım derken plasenta aşağıda çıktı işler karıştı
Ay ben de bu kafayı anlamıyorum. Bebek daha yeni dünyaya gelmiş, tek bildiği şey annesinin kokusu, onu annenin kucağından ayırıp anneden hizmet beklemek çok saçma. Çocuk uyudukça da anne dinlenecek ki sütü çoğalsın. Yani her türlü lohusa iptal, o emzirecek yatacak dinlenecek. En fazla yapacağı başka yavrusu varsa onunla ilgilenmek olabilir.Lohusayken cok tartistik en son kizda kovmustum basima hasta numarasi yapip yatmisti o halde ben buna bakacaktim guya ama umdugu olmadi dememe gerek yok heralde olacaklari simdiden kestirmesi lazim
Ay bana yat dinlen, iş yapma falan da demediBenim plesentam ilk zamanlar yukardaykem 17 hafta civarlarında rahim agzına yakın bi yere kadar düşmüştü. Sonrasında ben sürekli yattım ve dinlendim. 22. Haftada yukarı cıkmıstı plesenta doktor yeri güzel yukarı cıkmaya baslamış demişti. Sen de yat dinlen bol bol
Aman olmasın daha iyi. Yük olmuş vallaLohusayken cok tartistik en son kizda kovmustum basima hasta numarasi yapip yatmisti o halde ben buna bakacaktim guya ama umdugu olmadi dememe gerek yok heralde olacaklari simdiden kestirmesi lazim
Hadi inşallah her şey gönlümüzce olur.Ben yurtdışındayim Haziran sonuna doğru gelicem ancak. Oğlumun okulunun tatile girmesini bekliyoruz.
Ben bu zamana kadar hep normal düşündüğüm için ve ne gariptir ki o plasentayı asağıda gören doktorum da hep "ilkini normal doğurmuşsun bunu da normal doğurursun" dediği için planımı programımı hep ona göre yaptım.
Doğal doğum yanlısı bir hastane ve doktor buldum, fiyatını sordurdum, doulamla bile irtibata geçip anlaşmıştımNormal doğum süreci çok başka, özellikle sancı sürecini özelde konforlu bir şekilde geçirmek isterim, doğuma da tanıdığım güvendiğim doktor girsin isterim o anda tarzını bilmediğim birinin doğum yaptırması strese sokar beni güvenemem.
Ama sezaryen sonuçta ameliyat olduğu için doktorumu seçme şansım olacak, şehir hastanelerini de herkes çok övüyor, özelden farkı yok diyorlar, ben de zaten normal olursa da ortalama bir özelde doğuracam, Amerikan Hastanesi'nde ya da Acıbademde değilO yüzden orada da olsa olur gibime geldi.
Zaten doğum sonrası ziyaretçi ne kadar az o kadar iyi benceRefakatçi olduktan sonra daha avantajlı geldi bu durum bana İlk doğumumda arabayla kontrollere ve doğuma rahat gelip gidelim diye dayım İstanbul'da kalmıştı sağolsun, yengem de sancı odasında başından sonuna kadar beklemişti, hiç rahat edememiştim. O yüzden bu sefer eşim Türkçe bilmediği için doula ayarladım, oğlumun yanında kalma bahanesiyle annem bile gelmeyecekti, doğuma kadar eşim, doğum sonrası annem refakatçi olacaktı. Öyle ayarlamıştık. Ama bakalım şimdi ne olacak.
Normal olursa eski plandan gideriz, sezaryen olursa şehir Hastanesi'nde doktor araştırırım. Belli olmazsa da ikisinde de takip edip duruma bakarım artık. İstanbul'a geldiğimde doğum öncesi bir aksilik olmazsa en az 1 ay olmuş olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?