Emin olamadıysa ultrason görüntüsü yüzünden yanlış bilgi vermiş olabilir. Yerinizde olsam başka bir doktora daha giderim. Önceki hamileliğimde benzer bir durum yaşamıştım. Normalde özel muayenehanesi olan bir doktorda takipliydim. Her şey de gayet yolundaydı. Bir gün hadi bir de devlete gideyim, dedim. Devletteki doktor hemen "Bebeğin beyni su toplamış." dedi. Aklım çıktı. Sonra " Ama ultrason çok kötü, emin olamadım. Sen en iyisi özelde bir doktora göster." dedi. Oradan çıktığım gibi koşa koşa kendi doktoruma gittim. Dedim, böyle böyle. Baktı. Öyle bir şey yok, dedi. Her şeyin yolunda olduğunu söyledi ama o günkü korku bana yetti. Bir doktor böyle bir bilgi veriyorsa emin olamadım, dememeli.Selam kızlar ben bugün kontrole gittim doktor bebeğin kafasinda ödem var gibi dedi ama emin olamadi takip ederiz dedi çok moralim bozuldu bilgisi olan varmı
Benim kontrole 12 gün var daha. Bende doktordan yolculukçin onay alacağım. Geçen gittiğimizde yapabilirsiniz ama gidebe kadar kontrol edelim falan demişti.Bugün bir çok kişi kontrole gitmiş herhalde. Bizim de kontrolümüz vardı. Dün şeker yüklemesi yaptırmıştım çok şükür sonucu temiz çıktı. Magnezyumum biraz düşük. Ferritin ve Kalsiyum sınırda çıkmış. Hepsi için takviye verdi. Kızımızın gelişimi iyiymiş. Bunlar güzel haberler.
Benim doktor sülalesi rahatgillerden olduğu için çarpıntıya hamilelikte normal, ferritin zaten herkesin düşük dediBen muhtemelen hafif kansızlıktan dolayı çarpıntım oluyor diye düşünüyorum. Doktorum da muhtemelen zaten takviye verdim daha da yapılacak bir şey yok diye rahat.
Amma velakin asıl haber, plasenta aşağıdaymışAslında baştan beri aşağıdaymış ama doktor bana söylememiş, "baştan beri bu şekilde zaten ama senin hamileliğin başından beri hiç kanaman olmadı o yüzden telaş edilecek bir durum yok daha vakit var çıkar yukarı inşallah" dedi.
Kendisi ya da çevresinde böyle plasentası asağıda olup da sonradan yukarı çıkan var mı? Yoksa bana sezaryen yolları mi görünüyor?
Kesin sezaryen olacaksam hiç özel hastaneye gitmeyip şehir Hastanesi'nde mi doğursam acaba? Gidenler çok memnun. Buradaki yorumlar da genelde çok olumlu. Sonuçta planlı olur muhtemelen mesai saatleri içinde olunca doktor seçme şansım da olur belki. Doğum sonrası refakatçi kabul ediyorlardır herhalde ameliyatlı haliyle anneyle bebeği tek bırakmıyorlardır herhalde.
Ay kafamda binbir soruTam doktorumu hastanemi buldum, doula mi falan ayarladım derken plasenta aşağıda çıktı işler karıştı
Sonradan yukarı çıkabiliyormuş. Siz böyle deyince bende bı düşünmeye başladım özel hastaneye gidiyorum. Doğum 9 bin tl. Bu para benden çıkmasa çok daha iyi olur tabi ki burun estetiğini üniversitede oldum Ankara Gazi üni de misler gibi oldu çok memnunum ama doğum için bilmiyorum nasıl yapacağım kaldı 3 ay devlete mi devam etmek lazım iyi bir doktor bulup zaten sezaryen olcam. Nasıl bir yol bulabilirimBugün bir çok kişi kontrole gitmiş herhalde. Bizim de kontrolümüz vardı. Dün şeker yüklemesi yaptırmıştım çok şükür sonucu temiz çıktı. Magnezyumum biraz düşük. Ferritin ve Kalsiyum sınırda çıkmış. Hepsi için takviye verdi. Kızımızın gelişimi iyiymiş. Bunlar güzel haberler.
Benim doktor sülalesi rahatgillerden olduğu için çarpıntıya hamilelikte normal, ferritin zaten herkesin düşük dediBen muhtemelen hafif kansızlıktan dolayı çarpıntım oluyor diye düşünüyorum. Doktorum da muhtemelen zaten takviye verdim daha da yapılacak bir şey yok diye rahat.
Amma velakin asıl haber, plasenta aşağıdaymışAslında baştan beri aşağıdaymış ama doktor bana söylememiş, "baştan beri bu şekilde zaten ama senin hamileliğin başından beri hiç kanaman olmadı o yüzden telaş edilecek bir durum yok daha vakit var çıkar yukarı inşallah" dedi.
Kendisi ya da çevresinde böyle plasentası asağıda olup da sonradan yukarı çıkan var mı? Yoksa bana sezaryen yolları mi görünüyor?
Kesin sezaryen olacaksam hiç özel hastaneye gitmeyip şehir Hastanesi'nde mi doğursam acaba? Gidenler çok memnun. Buradaki yorumlar da genelde çok olumlu. Sonuçta planlı olur muhtemelen mesai saatleri içinde olunca doktor seçme şansım da olur belki. Doğum sonrası refakatçi kabul ediyorlardır herhalde ameliyatlı haliyle anneyle bebeği tek bırakmıyorlardır herhalde.
Ay kafamda binbir soruTam doktorumu hastanemi buldum, doula mi falan ayarladım derken plasenta aşağıda çıktı işler karıştı
Aslında bu iyi bir doktor mesela cinsiyeti çok erken tahmin ediyo ve bunun gibi inşaAllah dediğin gibi yanılmıştır yarın üniversiteslye randevu aldım oraya gidin görünücemEmin olamadıysa ultrason görüntüsü yüzünden yanlış bilgi vermiş olabilir. Yerinizde olsam başka bir doktora daha giderim. Önceki hamileliğimde benzer bir durum yaşamıştım. Normalde özel muayenehanesi olan bir doktorda takipliydim. Her şey de gayet yolundaydı. Bir gün hadi bir de devlete gideyim, dedim. Devletteki doktor hemen "Bebeğin beyni su toplamış." dedi. Aklım çıktı. Sonra " Ama ultrason çok kötü, emin olamadım. Sen en iyisi özelde bir doktora göster." dedi. Oradan çıktığım gibi koşa koşa kendi doktoruma gittim. Dedim, böyle böyle. Baktı. Öyle bir şey yok, dedi. Her şeyin yolunda olduğunu söyledi ama o günkü korku bana yetti. Bir doktor böyle bir bilgi veriyorsa emin olamadım, dememeli.
Bekleme doktora git canım. İshal kusma hem senin için hemde bebek için tehlikeli. Genel anlamda tehlikeli bir durum. Su kaybına yol açar. Ne olur ne olmaz.kizlar merhaba günlerdir boğaz ağrısı ve öksürük yaşıyordum iki gündür Dr ishal ve kusma da başladı kusmayı önce hamilelikten düşündüm ama.ne yiyorsam.cikarrir moddayim ishal de var. kilo kaybı da yaşadım bişey olur mu bebeğe ya
Hahahqh inan benimde kafam Bi milyon oldu ya.Kafamda çılgın sorular oluşturdunuzNapcaz netcez kızlarr. Nerde doğurcazzz. Ankara duy sesimi devlette doğurcaklar kimler? Nerde nasıl kime olcak?
Ay benim adama dedim nasıl heyecan yaptı.Hahahqh inan benimde kafam Bi milyon oldu ya.devlette gittiğin doktorun doğrtacağına garanti verip özel oda ayarlayabilsem %98 devlette doğuracağım eşim dün diyor ki devlette doğur söz sana istediğin telefonu alacağım.
Bence hem devlet hem özel olarak gidilebilir. Bende manavgata gitmeme yakın devletten randevu alacağım. Anca açılıyor mhrs zaten. Benimki de Bi mutlu oldu anlatamam.Ay benim adama dedim nasıl heyecan yaptı.Hemen randevu almış üniversiteden. Sordum her yerden araştıracam bu konuyu bakalım. Yani merak ettiğim şuan kontrolleri artık oradan mi devam etmek lazım ya da kontrolleri özelde devam edip doğum devlette olur mu falan filan beynim yandı
Canim ben tobb dusunuyorum ama eltim sezeryanliydi bu gatanin karsisinda zübeyde hanim var ya orda dogum yapti 20 dkya cikti 1 günde yogun bakimda yatiriyorlar ertesi gün gönderiyorlar eve ilkinde çok çekmiş ama ikinci çok rahati belli oldugu icin demistiKafamda çılgın sorular oluşturdunuzNapcaz netcez kızlarr. Nerde doğurcazzz. Ankara duy sesimi devlette doğurcaklar kimler? Nerde nasıl kime olcak?
Ama bence hacettepe de düşün özel gibi aynı temiz suriyeli de yok mis gibiKafamda çılgın sorular oluşturdunuzNapcaz netcez kızlarr. Nerde doğurcazzz. Ankara duy sesimi devlette doğurcaklar kimler? Nerde nasıl kime olcak?
Birazck isiniyimda baska bisey istemem gercekten oyle kotu bunyem varki banyoya girmeye korkuyorum cikinca üsütüp istirfa edicem diyeCanim havalar cok dengesiz usutuyosundur. Benm de karin agrim bacak agrim gecmiyo usudukce mesela. Bi de azck sicak.gorsem.uyuyakaliorum. yaz gelse rahatlicaz dicem ama nereye rahatlicaz nefes alamicaz. Biz anca eylule rahatlariz
Zübeyde hanıma gittim ben ilk oy dedim çok eski çok karışık ağladım çıktım.Canim ben tobb dusunuyorum ama eltim sezeryanliydi bu gatanin karsisinda zübeyde hanim var ya orda dogum yapti 20 dkya cikti 1 günde yogun bakimda yatiriyorlar ertesi gün gönderiyorlar eve ilkinde çok çekmiş ama ikinci çok rahati belli oldugu icin demisti
Hacettepe de olabilir Ankara gaziye gideceğim bı yarın. Orda estetik oldumdu memnumdum. Üniversite sanki daha iyi olur dediğin gibi.Ama bence hacettepe de düşün özel gibi aynı temiz suriyeli de yok mis gibivalla ben kocami ikna edemedim nasilsa sezeryan olcak paramiz cebimizde kalsin dedim ama dinlemedi
Aa sende mi ankaradasin cok sevindim denk gelsek keskeCanım gündüz mesajlara göz gezdirirken gördüm de o an alıntılayıp yazamadım ank şehir hastanesinde randevu zor buldum demişsin ya artık sabahları erken saatte randevusuz gidince sıra alınıyormuş öyle demişti önceki haftalarda zoomda hemşire birisi sormuştu MHRS den randevu alamıyorum diye pamdemi bitti artık erken gelirseniz randevu almadan muayene olabilirsiniz demişti. Bende kontrollerime orada gidiyorum, hastanede yatış deneyimim de var geçen sene hsg den enfeksiyon kapıp yatmıştım 1 hafta kadın doğumda. Tek kişilik odaydı hemşireler doktorlar güzel ilgilendilendiler yemekleri güzeldi çok memnun kaldım özel hastane gibiydi bende orda doğurcam Allah nasip ederse
Yok kaynanaya vermistim ölcmedim hic aklima sonradan geliyo ne bilim ama kotulesince nabzim ve kalp atimimda degisme oluyo birde terleme bas donmesi .. kesin dusuyodur tansiyonum gebeligin basindan beri hep dusuk benimBöyle olduğun zaman hiç tansiyonunu ölçtün mu?
Ayy hayırla doğuralım ama kafaya koydum madem sezaryen zaten güzel bir hastane bulabilirim inşallah. 9bin hazır Okey ama bu para ile farklı şeyler de yapabilirim ne bilim ya karıştım.Bence hem devlet hem özel olarak gidilebilir. Bende manavgata gitmeme yakın devletten randevu alacağım. Anca açılıyor mhrs zaten. Benimki de Bi mutlu oldu anlatamam.kendi özel hastanede doğmuş bende askeri hastanede. Bebemiz devlette doğsun nolcak
Tansiyon etkiliyo galiba sekeri bilmemde canim ... dun bide ince giydim serin ankara yinede bu aralar balkonun kapisini acik unutmusum birde ondan diyorum artik bu aralar zaten iyi hissetmiyorum kendimi her turluBenim böyle olduğunda şekerim düşmüş oluyorum hemde baya. 50 55 falan oluyor. Şeker ölçebilirsin o anda. Tabi tansiyon da buna bağlı olarak düşüş gösteriyor hemen
Aynen inan bende öyle düşünüyorum. Ama benim normal mi sezaryen mi belli olmadığı için ekstra düşünüyorum. Artık son haftalarda belli olur herhalde o da. Bizde 7 bin ama artar gibi geliyor fiyatlar.Ayy hayırla doğuralım ama kafaya koydum madem sezaryen zaten güzel bir hastane bulabilirim inşallah. 9bin hazır Okey ama bu para ile farklı şeyler de yapabilirim ne bilim ya karıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?