Aslinda ayrintili inceleyince babasina benzeyen noktalari var ama ilk bakista kesinlikle ben. Hatta ilk dogdugunda tum hemsireler gidip geliyor ayni sen ayni sen diyordu. Hemsireleri taniyordum birkac kez hastaneye yattigimdan. Esim de icerlemis sanirim bana bas parmaginin tirnagi bana benziyor bak diye demisti, hala aklima geldiginde kahkaha atarim. Yavruum benzetecek yer aramisNasıl klonlama yapıyorsunuz arkadaşbenimkiler bildiğiniz toplama, kimsenin gönlü kalmasın der gibi çocuk yapıyorum
Benimde ikili üçlü taramam güzel çıkmıştı sonraki randevuda kafasında kistik yapı var dedi sıvı birikmesi bir dahaki randevumda yok denildi başka bulgu yoksa normalmiş geçici bişeymiş canım sıkma canınıÖylemi inşaAllah öyledir canım ya ense kalınlığı güzel dedi ikili tarama yaptırmadım zaten. İçime bir nebze su serptin ister istemez psnikledim inanki zor uyudum cuma her ihtimale karşı üniversiteye gidip göstereyim İnşaAllah olumlu şeyler duyarım
Maalesef öyle arkadaşa da dediğim gibi artık gerçekten pahalılık algımı kaybetmek üzereyim o ranza ya bugün 5000 yazsalar normal gelecek gibi ev araba fiyatlarını hesaba katmıyorum onlar uçsuz bucaksız yerde]
Döviz çok arttı son 1 yılda, demir çelik hepsinin ton fiyati artti, doğal olarak bu kadar değmez dediğimiz her şey çok pahalı. 2021 de tonu 5 6 binlerde iken 13.000 e cikti. Alacaksan bugün alacaksın, yarın bugünden pahalı oluyor. Benzine 1 senede 3 katı zam geldi zaten, ulaştırma lojistik maliyetleri artınca sebzeden tut da her şeye ekstra zam. Geçen sene 7 tl ye aldigim domates 25 -30 TL. Ve bizim maaşlara böyle zam gelmiyor. Bu sene doğum yapanlar /yapacaklar hele ki benim gibi ilk cocuksa her şey sıfırdan temin et çok maliyetli.
Ah enişte ya içine oturmuş adamınAslinda ayrintili inceleyince babasina benzeyen noktalari var ama ilk bakista kesinlikle ben. Hatta ilk dogdugunda tum hemsireler gidip geliyor ayni sen ayni sen diyordu. Hemsireleri taniyordum birkac kez hastaneye yattigimdan. Esim de icerlemis sanirim bana bas parmaginin tirnagi bana benziyor bak diye demisti, hala aklima geldiginde kahkaha atarim. Yavruum benzetecek yer aramis
Su zaten kendi çapında eksik kalmayayım diye mi artıyor nedirDün şok da 500 ml suyu 3,5 TL gördüm ya
Yarım litre su yahu aynı marka başka yerde 5,5 TL idi.
Ben dinlenmemin etkisini oldugunu düşünüyorum, daha önce bir dusugum oldugu için hic sporu vs aklımdan gecirmedimAy bana yat dinlen, iş yapma falan da demediProgestan falan zaten vermedi.
Ben başka bir doktora daha mı gitsem netsem anlamadım bu işten.
Daha dün hamileler için özel eğitim alan hocamla birebir spora da başladık. 1 aylık parayı da peşin vermiştimBugün de yüzme kaydımı yenilicektim. Doktora telefon edip soracaktım emin olmak için ama hep izin verdi bu zamana kadar "her şey yolunda normal hayatına devam et" dedi zaten. Olmadı gidip de bir daha mı konuşsam detaylı.
Benim şeker de iyi o zaman cok sukırBenim aclikta 74 gelmisti gayet iyi dedi doktorum
Önemli olan t4 müş o da bende ilk defa düşük gelmiş, doktor ilacı yarım içerken tam dedi, artık tam içiyorum, cok düşük doz kullanıyordum zaten, ferritin de dediğin gibi 10 küsür ila 200 küsür olması lazımmıs 200 e bakınca 29 cok düşük geldi gözümeTsh, t3 ve t4 hepsinin normal olması beklenir ama zaten ilaç kullanıyormuşsun muhtemelen dozunu bir daha ayarlar doktor.
Ferritin normal değer kaç? Benim 15.5 çıkmış ama normal değer aralığı kadınlar için 13-232 görünüyor tahlil kağıdında. Normal değer laboratuvardan laboratuvara değişebiliyor ama. Doktor "herkesin düşük zaten demir ilacına devam" dedi. Ama belki Türkiye'de damardan takviye falan verebilirler. İdeal olan doğumdan önce depoların full dolu olması. Doğum esnasında ve sonrasında yoğun kan kaybı olacağı için hamilelik sürecinde depoları fullemek gerekiyor.
Benim de aşağıdaydı ama en son gittiğimde doktor yukarı çıkmış dedi, seninki de çıkar umarım :)Bugün bir çok kişi kontrole gitmiş herhalde. Bizim de kontrolümüz vardı. Dün şeker yüklemesi yaptırmıştım çok şükür sonucu temiz çıktı. Magnezyumum biraz düşük. Ferritin ve Kalsiyum sınırda çıkmış. Hepsi için takviye verdi. Kızımızın gelişimi iyiymiş. Bunlar güzel haberler.
Benim doktor sülalesi rahatgillerden olduğu için çarpıntıya hamilelikte normal, ferritin zaten herkesin düşük dediBen muhtemelen hafif kansızlıktan dolayı çarpıntım oluyor diye düşünüyorum. Doktorum da muhtemelen zaten takviye verdim daha da yapılacak bir şey yok diye rahat.
Amma velakin asıl haber, plasenta aşağıdaymışAslında baştan beri aşağıdaymış ama doktor bana söylememiş, "baştan beri bu şekilde zaten ama senin hamileliğin başından beri hiç kanaman olmadı o yüzden telaş edilecek bir durum yok daha vakit var çıkar yukarı inşallah" dedi.
Kendisi ya da çevresinde böyle plasentası asağıda olup da sonradan yukarı çıkan var mı? Yoksa bana sezaryen yolları mi görünüyor?
Kesin sezaryen olacaksam hiç özel hastaneye gitmeyip şehir Hastanesi'nde mi doğursam acaba? Gidenler çok memnun. Buradaki yorumlar da genelde çok olumlu. Sonuçta planlı olur muhtemelen mesai saatleri içinde olunca doktor seçme şansım da olur belki. Doğum sonrası refakatçi kabul ediyorlardır herhalde ameliyatlı haliyle anneyle bebeği tek bırakmıyorlardır herhalde.
Ay kafamda binbir soruTam doktorumu hastanemi buldum, doula mi falan ayarladım derken plasenta aşağıda çıktı işler karıştı
Bana kendi dpktorum değil, başka gittiğim bi doktor plesantan aşğıda böyle normal doğum yapamazsın diyip beni korkutmuştu. Sonra doktor değiltirince plesanta yukarı çıkıyor sonradan ondan önden söylemeyiz aslında demişti.Ya ben de anlamadım, "çok aşağıda değil ama sonuç olarak aşağıda yukarı çıkmasını umuyorum" dedi.
Hastayı korkutmamak için böyle elinden bir şey gelmeyecek bir durumda pek paylaşmıyor ama asla risk alan ihmalkar bir doktor da değil, riskli olsa mutlaka uyarırdı. Fibromlar yüzünden ağrım olduğunda apandistten şüphelenmişti emin olana kadar çok sıkı takip etti Allah var hakkını yiyemem.
Bir de ben yüzmeye falan gittim, hep de sordum doktora, "gidebilirsin normal hayatına devam et" dedi hep bana. Riskli olsa uyarırdı herhalde. İlişki biz hiç sormadık ama o da hiç yasaklamadı, konusu bile geçmedi. Her kontrolde her şey yolunda madam, normal hayatına devam edebilirsin madam dedi ben de anlamadım nasıl işKontrollerin arası bile 1,5 ay hep.
Aaa çok iyi ya. Ben insatagraö sorduğumda 5 tl indirimli dedi 7 tl ye çıkacak falan demişti. Bende bir bakayımHic aklimda yokken bole bisi siparis verdim. Dusunen varsa aklinda olsun sadece anahtarlik 1 bucuk komple set 3 tl dolapta buldum
dolap'ta ne bulduğuma bir bak! Zara Home Krem Hediyelikler Yeni & Etiketli Online Satın Al bu da linki bu saticidan aldim
Ah kuzum ya az kaldıSabah ve öğlen şekerim çok güzel çıkınca bana battı. Kalktım tam buğday unundan hamburger ekmeği yapıp hamburger yedim. Sonra ne mi oldu? İlk saat 199 2. Saat 183.... çok pişmanım. Yemeyeceğim bir daha düzenli diyete uyacağım. Of çok zor yememek
Canım nasılsın kontrole gittinmi bidaha nasıl ilerleme varmiSağolasın canım.
Eneemm aynıYukaridaki kizim, aşağıdaki de kardeşi. Benzeyecekler gibi duruyor. Dolayisiyla ikisi de bana benzemis olacak
Ay inşallah sağlıklıca geçer. Valla çok zormuş. Allah diyabet hastası yavrulara sabır versin. Biz buna dayanamıyoruzAh kuzum ya az kaldızor ama geçecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?