Bugun benim de yüksek cıktı ikisi, aile hekimim bi sıkıntı yok normal yükselmesi dedi, kendi doktoruma da soracagım 6 gün sonra bakalım o ne diyecekKızlar iyi günlerbenim bugün kan tahlillerim çıktı. Kolesterol, trigliserit yüksekliği çıktı. Okudum internetten gebelikte 2-3trimestrde artıyormuş. Amma yinede endişe ettim
Benimki de biraz yüksek çıkmıştı doktorum normal dediBugun benim de yüksek cıktı ikisi, aile hekimim bi sıkıntı yok normal yükselmesi dedi, kendi doktoruma da soracagım 6 gün sonra bakalım o ne diyecek
Sizde ne kadar çıktı? Benim aile hekimim sorun var dedi amaBugun benim de yüksek cıktı ikisi, aile hekimim bi sıkıntı yok normal yükselmesi dedi, kendi doktoruma da soracagım 6 gün sonra bakalım o ne diyecek
Benim takip ettigim tum kadin dogumcular bu kadini tiye aliyor.Bir kadın dogum doktoru da şeker yüklemesi için maden 2 dilim baklavada da aynı şeker var o zamam 2 dilim baklava yiyrlim öyle ölçülsün. Saf glikoz verilmesin demiş, direk bebeğe geçiyormuş saf glikoz 800 gram bebeğime 50 75 mg şekere magruz bırakmak istemiyorum, kafam çok çok karışık, canan karatay diyor ilerde kalp hastalığı cıkıyor dogum doktoru ilerisini ne biliyor şeker yükleyip gerisini düşünmüyor. Sekerin oldugunu yükleme yapmadan da anlarsın, anneler düşük glisemik endeksli beslenirse her halukarda sekerin önüne gecer diyor. Kafam cok karışık bu konuda,,,
Trigliserid 181 ldl kolestrol 149 cıkmış bende, 224 e kadar normalmış galiba kolesterol gebelikteSizde ne kadar çıktı? Benim aile hekimim sorun var dedi amabende okuduğum kadarı ile yükselmesi normal. Ama norma 0-200se benimki 290
Kardiyoloji ve beslenme uzmanı profosorü niye tiye alıyorlar ki, kadın bu lafları öylesine mi ediyor, kadın profosor vardır bir bildiği mutlaka,Benim takip ettigim tum kadin dogumcular bu kadini tiye aliyor.
Bende bu değerler daha yüksek( diyet yapmamı önerdi bakalım becericekmiyimTrigliserid 181 ldl kolestrol 149 cıkmış bende, 224 e kadar normalmış galiba kolesterol gebelikte
Bence yapmalısın ben de yarından itibaren diyete girip yediklerime dikkat edeceğim, değerlerim cok yüksek olmadıgı halde, kolesterolü düşürecek düşük glisemik endeksli bir diyet yapacağı, şu 2 3 ay bi dişimizi sıkalım sonrası cok daha iyi olacak insallaj, vucut alt üst oluyor gebelikteBende bu değerler daha yüksek( diyet yapmamı önerdi bakalım becericekmiyim
Kadin dogumcularin bir buzdolabi oldugunu ve gelen gebelere 2 dilim baklava ikram ettigini hayal ettim. Benim hosuma giderdi vallaBir kadın dogum doktoru da şeker yüklemesi için maden 2 dilim baklavada da aynı şeker var o zamam 2 dilim baklava yiyrlim öyle ölçülsün. Saf glikoz verilmesin demiş, direk bebeğe geçiyormuş saf glikoz 800 gram bebeğime 50 75 mg şekere magruz bırakmak istemiyorum, kafam çok çok karışık, canan karatay diyor ilerde kalp hastalığı cıkıyor dogum doktoru ilerisini ne biliyor şeker yükleyip gerisini düşünmüyor. Sekerin oldugunu yükleme yapmadan da anlarsın, anneler düşük glisemik endeksli beslenirse her halukarda sekerin önüne gecer diyor. Kafam cok karışık bu konuda,,,
Ay bende sincandan gidiyorum metroyla 1,5 saat sürüyor o yol kanayan yaramAa sende mi ankaradasin cok sevindim denk gelsek keskeiste erken gitmek bana cok zor canim ben gölbasinda oturuyorum esime gotur desem adam calisiyo o saatte araci banada vermiyo daha acemiyim diye cocugun okulu var kim goturcek her yanim cikmaz yol o yuzden ben randevumu alim rahat rahat gidiyim kafasindayim.. ben henuz hic gitmedim gebelik disinda bile gitmedim neyin ne oldugunu bilmiyorum canim ama etrafimda cok dogum yapan var anlattiklarina gore cok iyimis odasi ozel refakatcin yaninda sanci aninda bile dogumda cikiyormus yanindan odana geldiginde yine yaninda esimle cok istemistim hep boyle biseyi nasip olmadi bende katiliyorum iste derslere esimi hemen yazdirdim ben sanci aninda kesinlikle gelmem diyo simdide 2 haftadir birbirimizi yiyoruz birazcik alisti iste
Bunu da yutupta bir kadın dogumcu soylemiş, herkes cevap olarak 2 dilim baklava zaten zararı yok diyor o zaman 2 dilim baklava yiyelim demiş, şeker cok zararlı bişey tamam ama bunu yükleme yapmadan da atlatmak mümkün, yükleme yapmadan diyet yaparsak daha iyi değil mi, illa diyet için yükleme yaptırıp yükseldiğini görmek mi gerekiyor, bir de mesela benim aclık sekeri 72 cıkmış, bebek ölçü ve suyu da iyi, gerek var mı yüklemeyeKadin dogumcularin bir buzdolabi oldugunu ve gelen gebelere 2 dilim baklava ikram ettigini hayal ettim. Benim hosuma giderdi valla
Bu arada bende eşimi yazdırdım onun da gözü korkuyor dayanamam seni öyle görmeye diyor ama ben diyorum ki yooo ben yanımda kocamı isterim gözlerine bakıp senden güç alıcamAa sende mi ankaradasin cok sevindim denk gelsek keskeiste erken gitmek bana cok zor canim ben gölbasinda oturuyorum esime gotur desem adam calisiyo o saatte araci banada vermiyo daha acemiyim diye cocugun okulu var kim goturcek her yanim cikmaz yol o yuzden ben randevumu alim rahat rahat gidiyim kafasindayim.. ben henuz hic gitmedim gebelik disinda bile gitmedim neyin ne oldugunu bilmiyorum canim ama etrafimda cok dogum yapan var anlattiklarina gore cok iyimis odasi ozel refakatcin yaninda sanci aninda bile dogumda cikiyormus yanindan odana geldiginde yine yaninda esimle cok istemistim hep boyle biseyi nasip olmadi bende katiliyorum iste derslere esimi hemen yazdirdim ben sanci aninda kesinlikle gelmem diyo simdide 2 haftadir birbirimizi yiyoruz birazcik alisti iste
Bunaltma kendini. Bence yaptıracaksan da yaptırmayacaksan da bir an önce kararını ver gerisini düşünme. Canan Karatay yıllardır bu görüşünü söylüyor, bir çok kadın doğumcu da gerekli olduğunu söyleyip cevapladilar. İşin uzmanı bizler değiliz onlar ve iki zıt görüş var ortada. Ben yaptırın diyenlerin görüşünü daha isabetli bulduk yaptırdım. Sen de hangisini seçeceksen onu seç sonra da bu konuyu düşünme, anksiyeteden kurtulmanın tek yolu bu gibi.Gece gece seker yüklemesi yüzünden uykularım kactı, anksiyetem tuttu yine, bebek de bugun az hareket etti, benim icin hareketli bir gündü belki o yüzden ama yatınca da hareket etmedi dün kıpır kıpırdı oysaki, annelik ne zormus
Ah bu erkekler çocuk gibiler resmen gazla çalışıyorlarBu arada bende eşimi yazdırdım onun da gözü korkuyor dayanamam seni öyle görmeye diyor ama ben diyorum ki yooo ben yanımda kocamı isterim gözlerine bakıp senden güç alıcambide banyoya sokuyolarmış kaslar gevşesin doğum kolaylaşsın diye refakatçi yardım ediyormuş annemden bile utanırım sen gelicen dengemi falan kaybedersem güçlü kollarınla tutarsın beni diyorum o zaman hoşuna gidiyo bi gözleri parlıyo ikna oldu benimki bide kan falan tutar benimkini doğum anında çıkarıyolarmış refakatçiyi ama o zamana kadar fenalaşıp bayılmaz inşallah hahahsj
Bu kadar takilma bence. Gebelik öncesi insülin direncim olduğu için doktor bana yükleme yaptirmaknyerine endokrinolijiye yönlendiriyor beni. Evde kendim öleceğim şekeri, duruma göre eğer şeker yukselirse insülin verecekler yoksa vermeyecekler. Bubarada gebelik şekeri şu an yokken bile diyetisyene baslayacagim bir yandan. Kendine bu dönemi zehir etmemelisin. Psikolojik rahatkayacaksan yaptır, yükleme yaptirmaktan cekiniyorsan diyetle ve cihaz alarak evde takıp et doktorunla paylaş. Seni duruma göre yönlendirirGece gece seker yüklemesi yüzünden uykularım kactı, anksiyetem tuttu yine, bebek de bugun az hareket etti, benim icin hareketli bir gündü belki o yüzden ama yatınca da hareket etmedi dün kıpır kıpırdı oysaki, annelik ne zormus
Bizim gebe okulunda bi doktor dersinde şeker yüklemesi için canan karatayın yatacak yeri yok zararlı zararlı diye diye kaç tane bebeğin annenin ölümüne sebep oldu korkup yaptırmayan gebelerde şeker tespit edilemediği için kaç kişinin günahına girdi falan dedi baya bilenmiş Karatay aBir kadın dogum doktoru da şeker yüklemesi için maden 2 dilim baklavada da aynı şeker var o zamam 2 dilim baklava yiyrlim öyle ölçülsün. Saf glikoz verilmesin demiş, direk bebeğe geçiyormuş saf glikoz 800 gram bebeğime 50 75 mg şekere magruz bırakmak istemiyorum, kafam çok çok karışık, canan karatay diyor ilerde kalp hastalığı cıkıyor dogum doktoru ilerisini ne biliyor şeker yükleyip gerisini düşünmüyor. Sekerin oldugunu yükleme yapmadan da anlarsın, anneler düşük glisemik endeksli beslenirse her halukarda sekerin önüne gecer diyor. Kafam cok karışık bu konuda,,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?