2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Tecrübem yok ama burda yazılanlara göre anladığım o toplanma kasılma oluyor ve artık yalancı kasılmalar olması normal, dinlenince geçiyorsa sıkıntı yok. Ama adet sancısı gibi ağrı eşlik ediyorsa, sık oluyorsa, düzenli aralıklarla oluyorsa o zaman doğum sancısı olabilir doktora gitmek gerekir. En iyisi doktoruna danışman

Ulan yoksa doguruyo muyum agrisi dogum sancisina benzer ama dinlenince dus alinca falan gecer. Bi de ritmik olmaz duzensiz olur
Daha önce yaşadım ben onu. Belden karnıma vuruyordu ağrı. Aman pek kötü. Zaman yaklaşımca daha fena oluyormuş. Bi de hiç Bi şey bilmiyorum. En çok doğumdan sonrası korkutuyor beni.
Yok yok sadece toplanma oluyor son 2 gündür. Dün sabah Bi akşam Bi oldu. Ondan önce de gün içinde olmuştu. Bugün henüz öyle bir şey olmadı. Soracağım bugün bakalım doktoruma

Yaninda birileri olucak hep endiselenme. Allah yalniz olanlara yardim etsin

Hepimize kolaylıklar olsun sağlıkla inşallah ben de dolabını bekliyorum gelsin kısmetse yıkar kaldırırım ki dağınıklığım kalksın yardım edecek kimsem de yok yavaştan halledeyim bi dahaki ay ıslak mendil şampuan krem alışverişlerini hallederim. a

Konyaya 2013 de geldim bunalıma girdim ilk ay 10 kilo vermiştim o zamanlar bu ne bicüm memleket cimeni yok agacı yok denizi zaten yok diye insanı da bi tuhaf gelmişti basta, hic bizim oralar gibi değil, sonrasında eşimle tanıstım uni 1 de alıstım memlekete valla, zaten konya cok buyuk aradıgın hersey var yasanacak memleket ama bi yeşili yok işte onu da zamanla kabullendim :) eşim de ailesi de cok iyiler zaten, o yüzden cabuk alıstım , kültüe farkı muazzam derecede var tabiki, yemek kulturu vs cok farklı, ayak uydurmaya calısıyorum

Bende aynı şekilde düşündüm ortada dağınıklık olmasın, aklım sürekli kıyafette kalmasın diye. Birde biz sürekli yola gidip geliyoruz annemler kv ler 5-6 saatlik yol gidip geliyoruz. Onun için doğum çantasını hazırlayıp koydum

Bende bugün abisinin kücülen kıyafetlerini ayıkladım. Lazım olacakları zıbınları badileri evde giyeceği ösöfman pijamaları ayırdım. Erkek gömlekleri tshirtleri giyemeyeceklerinide baskasına vereceğim. Haftaya eksikleri almaya giderm. Haziranın ilk haftası dogalgaz kurulacak ondan sonra yıkar yerlestirirm kıyafetlerinide.

Kızlar selamm size bir şey danışacağım. Şimdik ben bu hafta şeker yüklemesi yaptırdım 50g lık. Açlık 85 çıktı yüklemeden sonra 157 çıktı şekerim kanda. Referans değer 140tı maksimum. Benim üzerinde çıkınca doktorum riske atmayalım hiç dedi diyetisyene yönlendirdi ve benden bir hafta evde şekerimi açlık tokluk olarak ölçmemi istedi. Gittim diyetisyene liste hazırladı, eğitim verdi nasıl ölçeceğim ile ilgili. Ben ilk gün tabi cihazımı aldım ama eve gelince listeye hiç uymadım yarın başlarım diye. Meraktanda ölçtüm yinede açlık tokluk ne çıkıyor diye. Sonuçta kafama göre beslendiğim birgündü. Akşamda, açlık 87 çıktı tokluk 112 çıktı. Ayıptır söylemesi pouça, börek falan yedim hatta dayanamadım tatlıyla bitirmek istedim yemeğimi nutella sürdüm bir dilim ekmeğe onuda yedim bir nevi akşam kahvaltısı yaptım işte anlayın siz. Hani diyetisyenim duysa yasakladıkları şeyler karşısında ağlardı heralde ama tokluk gayet iyi çıktı ve çok şaşırdım uçmasını beklemiştim. Şimdi listeye uymaya çalışıyorum ama ne yalan söyliyim arada dondurmamı da yiyorum, ne biliyim canım çekiyor muz yiyorum (bana yasaklı mesela listemde) ama ölçümlerimde tokluk değerlerim hep 100-110 arası çıkıyor henüz üstünü görmedim. Haliyle kafam karıştı pek şekerle ilgili bir problemim yok gibi duruyor, suyum, plesanta, bebiş çok şükür değerler gayet iyi gidiyor zaten. Ben anlamadım bu işi. Toptan bırakasım var diyeti cuma gününü bekliyorum diyetisyenle görüşmek için. Özetle, benim gibi olan var mı? Kan değerim niye yüksek geldi bu kadar hiç hiç anlamıyorum

Ben bisey kullanmiyorum son muayenede degerlerim iyi die vermedi. Bu sefer verirse ilac yerine serumla halledebilir miyiz die sorucam. Kabiz olmaktan cok korkuorum cunku
Evet kabızlık yapıyor malesef demirin normal ama hemoglobinim azaldı doktorum kullan dedi

Şeker yüklemesinin sonuçları ile normal sonuçlar farklı çıkabilir. Mesela ben size kendi ölçümlerimi söyleyeyim. Açlık 73 1.saat 112 çıktı. Değerler normal görünse dahi insülin direnci 3.79 çıkınca doktorum diyete başlatma kararı verdi. Dün diyetisyenimle görüşüp kan tahlillerinin hepsini verdim. Bugün listeyi yazıp gönderecek. Ben rahat biriyimdir ama söz konusu bebeğin sağlığı olunca 12 hafta listeye uyacağım. Birde şimdiye kadar 10 kilo aldım. Diyetisyenim kilomu fazla buldu. Doğuma kadar yalnızca bebeğe göre besleneceğim

Kızımla birlikte grip olduk kızlar,ayyy foldur fos burnunuz nasıl tıkalı,bizi bu havalar mahvetti,geceleri soğuk hala

P -Puffin- geçmiş olsun. tereyağla pekmez eritip ocaktan alınca limon sıkıp ılıdığında kaşıkla verebilirsin. Biraz bekledikten sonra 5-10 dk sonra su verebilirsin.

Yalancı kasılmaların olması çok normal son 3 ay. Benim ilk gebeliğimde de her gün olmuştu son 3 ay. Bunda da olmaya başladı. Önemli olan yalancı kasılmayı gerçek kasılmadan ayırt edebilmek. Canını yakmaması gerekiyor. Ama bundan da önemlisi düzenli gelmemesi gerekli. Misal yarım saatte 1 gibi bir düzen içinde geliyorsa hemen doktora gitmek lazım. Ama örneğin mesela 1 kez geldi 10 dk sonra bir daha geldi, sonra kesildi 1-2 saat gelmedi, korkacak bir şey yok. rahim doğuma hazırlanıyor. Benim son haftalarda bazen öyle yoğun oluyordu ki herhalde doğum yaklaştı belki bu gece dogum başlar diyordum ama başlamadı, yalancı kasılma olduğuyla kaldı hep.

Başından beri ağrım oluyor benim ama öyle düzenli değil dediğin gibi düzensiz oluyor. Toplanma çok sıklaştı. Biraz önce yine toplandı mesela taş gibi yumruk büyüklüğünde öylece kaldı.

Kızlar demir ilaçı olaran ne kullanıyorsunuz?
sidefer bi bakın derim
Ben bisey kullanmiyorum son muayenede degerlerim iyi die vermedi. Bu sefer verirse ilac yerine serumla halledebilir miyiz die sorucam. Kabiz olmaktan cok korkuorum cunku
sidefer toz kullanıyorum hiç kabız yapmıyor biraz pahalı ama çok şükür bir sıkıntı çıkmadı normalde birde kronik kabız bir insanım
Ben gece belim agriyor uyaniyorun bi bakiyorum ki sirt ustu yatmisim belim agrimiş korkuyorum bugun yastik koycam sirtima
bu gece bende uyayamadım dogru düzgün sol yanıma yatmaktan çürüdü artık felçli gibi
Kızımla birlikte grip olduk kızlar,ayyy foldur fos burnunuz nasıl tıkalı,bizi bu havalar mahvetti,geceleri soğuk hala
çok geçmiş olsun biz büyükler bile üşütüyoruz minikler daha hassastır. Bol bol ıhlamur bal için.

kızlar böyle bir yastık aldım e-bebekten iyi geldi sanki yatarken tavsiye ederim daha sonra emzirme yastıgı olarak da kullanabiliyorsun otururken de üstüne oturuyorum baya fonksiyonel ihtiyacı olan varsa baksın
birde böyl emzik aldım50-60 lira bişiydi mağazada sitesinde 139.99 lira böyle farklılık olabiliyor mu e-bebek mağaza ve online farklı fiyat kampanya ben hep normalde internetten alıyorum yoksa fiziksel mağazaya giderim yani fark çokmuş.

Mesajını okurken bende de oldu yine. Oluyor gün içinde. Bu yumruk gibi dediğin ya da yığılma dedikleri olayı anlamıyorum ama. Serleşme şey gibi bir şey, hani karnının en üst noktasına, nasıl desem en sivri yerine, genelde göbek deliği etrafı gibi, avuç içini koyduğunda sertleşmiş oluyor, onu diyorsun di mi? onu diyorsan işte o yalancı kasılma.

Kızlar bebek hangi haftaya kadar döner? 26da gittigimde dönmemişti. Her gün aklımda
Daha erken dönmeye, premature olmayan bir doğum zaten 35 36 haftadan sonra.l gerçekleşiyor. 26 çok erken dönmesi için. 32 + haftalarda normal dönüyor, stres yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…