şimdi baktım, mesaj yazmıştım foruma bununla ilgili kasılmalarım çok erken başladı diye. 19 haftalıkken yazmışım. benim de varmış yani.Merhaba kızlar ilk doğumun üstünden 5 yıl geçtiğinden anımsayamıyorum sadece onda da kasılmalarım erken başlamıştı ama zamanında doğmuştu yalnız bunda baya erken başladı sizin benim haftamda var mıydı kasılmanız sırtüstü yatarken bi defa hafif ağrılı kasılma yaşadım onun dısında da top gibi yükseldiği oluyor belli yerlerin bizim topikte kızların geneli ilk gebelik bunları yaşasa bile anlamıyorlardır size sorayım dedim doktorum da aşırı rahat biri ne söylesem normal diyor
böyle nefesim kesilir gibi oluyor benim sertleştiğinde. rahatsız bir his ama acı vermiyor ve düzenli olmuyor. benim de genelde çok ayakta kaldığımda oluyor, biraz dinlenince geçiyor.Bende bunu ara ara yaşıyorum. Genelde ayakta çok kaldığım yorulduğum zamanlarda oluyor. Bebek bir tarafta çok belirgin şekilde toplanıyor. Ağrı sızı olmuyor ama. Özellikle gece olduğunda uyuyamıyorum. Ama biraz dinlenip sırtıma yastık koyarak yarım uzanınca geçiyor
gerçekten kolay değil, yaşayan anlıyor. zorluğunu kabullenip bu duygularla barışarak yola devam etmeye çalışıyorum ama kolay olmuyor. çünkü şimdi bebek doğunca yaşayacaklarımı da bildiğimden düşündükçe stres oluyorum. bu birkaç haftalık bir süreç değil en azından 1 yıl insan hayattan kopuyor, uykusuzluk yaşıyor, düzeni altüst oluyor. Ama sevgileri bambaşka günün sonunda diyorsun yine seni bana veren Allaha şükürler olsun diyekısa aralıklı ikinci çocuk sahibi olanların yaşadığı bir durum instagramda takip ettiğim bir kadın vardı neredeyse aynı ifadeler ama şimdi büyüdüler kendi başlarına hareket ediyorlar benden bağımsızlar şimdi rahatım demişti yani geleceğe yatırım gibi biraz kardeşler açısından da iyi bir durum çok yaş farkı olmaması benim kardeşimle 14 yaş fark var erkek anneme kardeşim olsa diye çok söylendiydi küçükken. Yaş faktöründen dolayı bende hemen düşünüyorum mümkün olduğunca tabi.
biz dr söyleyelimde yinede kasılma sayaçları var aslında takip etmek lazım ona göre dr bilgilendirmek lazım daha anlamlı olur.
Tabi canım söylemesi dile kolay benim kardeşim engelli şu an birçok işini kendi yapıyor ama bebeklikten ergenliğe kadar her şeyi zordu ağlama krizleri vs vs bebek bezi değişimi yürümesi konuşması okadar uzun sürdüki her şeyi çok zor oldu asla kolay bir şey değil hele birde anneysen sadece sana bağımlı oluyor belkide bu kadar erteleme sebebim de bu zorlukların da etkisi vardır psikolojik açıdan ama insanın kardeşi olması canından veyahut bir yavru olması o kadar güzel bir şeyki 9 aydan fazla uğraştık hamile kalayım die sonra dr gittim sebepsiz infertilite tanısı konmuştu. Etrafımda ki insanlara baktığımda yaşıtlarımın hepsinin yavrusu var ufaklar oynuyorlar tatlışlar içim gidiyordu korkudan ya olmazsa diye yukardaki komşumun çocuklarının ayak sesleri koşuşturmaları geliyordu o bile insanın içimi acıtabiliyordu çok şükür Rabbim nasip etti yoklukla baş etmek daha zor ve hastalıklarlada. Rabbim hep kolaylaştırsın kolaylıkla versin merhametiyle versin. Mallar ve çocuklarınız imtihanınız diyor Kuranı Kerimde imtihanlarımız kolay olsun inşallah.gerçekten kolay değil, yaşayan anlıyor. zorluğunu kabullenip bu duygularla barışarak yola devam etmeye çalışıyorum ama kolay olmuyor. çünkü şimdi bebek doğunca yaşayacaklarımı da bildiğimden düşündükçe stres oluyorum. bu birkaç haftalık bir süreç değil en azından 1 yıl insan hayattan kopuyor, uykusuzluk yaşıyor, düzeni altüst oluyor. Ama sevgileri bambaşka günün sonunda diyorsun yine seni bana veren Allaha şükürler olsun diyeİsteyen herkese nasip olsun inşallah.
Aha loresimamMerhaba kızlar ilk doğumun üstünden 5 yıl geçtiğinden anımsayamıyorum sadece onda da kasılmalarım erken başlamıştı ama zamanında doğmuştu yalnız bunda baya erken başladı sizin benim haftamda var mıydı kasılmanız sırtüstü yatarken bi defa hafif ağrılı kasılma yaşadım onun dısında da top gibi yükseldiği oluyor belli yerlerin bizim topikte kızların geneli ilk gebelik bunları yaşasa bile anlamıyorlardır size sorayım dedim doktorum da aşırı rahat biri ne söylesem normal diyor
Bu biraz içimi rahatlattı ve önceki mesajınız.yalancı kasılmalar 16 haftada başlıyormuş canım normal olabilir
Aynen sırtüstü yattığımda daha fazla oluyor 16dan beri var benim de ağrılı olmasa sıkıntı etmicem de dün bele vuran ağrılı bi tane geldi gece de kendimi sırtüstü buluyorum o zaman hem ağrılı hem sert uyanıyorumAha loresimam
Aynı durumdan buradayız ben de anne gruplarını takip ediyorum kasılmaları gördükçe dikkat kesildiim çünküüü 15+ dan beri yaşıyorum hatta 14 te başlamış olabilir ve çoğunluğu ağrılı oluyor.
Bu biraz içimi rahatlattı ve önceki mesajınız.
Benim de karnım 1 aydan fazladır hatta toplanıyor tepecik oluyor sertleşiyor ve çok ağrı yapıyor.
Nadiren ağrısız oluyor bu taş gibi olup sertleşmeler.
Nefesim kesilmiyor ama süre tutuyorum 1 dakika böyle kalıyor. Günde 10 a kadar olduğu oldu.
Hareketli olmam bunun çok sık yaşanmasına sebep oluyor.
Sırt üstü yatmak bile sık yaşamama neden oluyor koltukta bile sola dönerek uzanırsam rahatım.
Alt karnım çok nadiren yumuşak oluyor, öyle olunca hamile olduğumu bile anlık unutabiliyorum. O anlar çok güzel. Yoksa hep bi sızlama var.
ZAten ilk üç ayım full kanama ile geçti. Şimdi de previa durumlarım var.
10 gün önce doktorum bu tanımladığım ağrılara normal dedi ama içime hiç sinmedi
Hanımlar normal mi siz ne dersiniz
Benimki yas itibariyle daha halden anliyo. Yani kucagimda yatamazsin ama birlikte yataginda uyuyabiliriz dedigimde tutturmuyo mesela. Ya da kucaklayamam gel sen dizlerime otur dedigimde falan. Disarda da pesinde kosmuyorum oturuyorum o takiliyo ama yine de kosturdugumuz zamanlari istiyo. Karfesim dogunca birlikte kosariz dimi anne falan dioevimdeki psikolog diye bir site var oradan online terapi alabilirsin. seni çok iyi anlıyorum. ben de eşim olmadan kızımla bir yere gdemiyorum, hem koşuyor ona yetişmem lazım, hem de kucak isteyeceği zaman belli olmuyor, arabasında oturmuyor. sırt çantam da cabası. 5 adım yürüsem çişim geliyor zaten. kısacası yalnız başıma bile çıkmaya çekinir oldum, değil çocukla. ve canım bu duruma çok sıkılıyor. 3 yıldır ya hamileyim ya emziriyorum, yapabildiğim her şey kısıtlı. şimdi düşünüyorum çok erken karar verdik 2. çocuğa. kızım 16 aylıktı tam nefes almaya başlamıştım yeniden kapana kısılmış gibi hissetmeye başladım. yani kısacası arkadaşım, yalnız değilsin. gebelik insanın elini kolunu bağlıyor. eskiden yaptığımız çoğu şeyi yapamıyoruz. eşimizin desteğine her zamankinden çok ihtiyaç duyuyoruz.
Yaşadığın şoku tahmin edebiliyorum bende nisanlyken gelmstim heryeri kurak görünce çok ağlamstm sonra nasıl olsa burda yasamycaz diye takmamstm İstanbul'dan görev yapıyodk o zamanlarKonyaya 2013 de geldim bunalıma girdim ilk ay 10 kilo vermiştim o zamanlar bu ne bicüm memleket cimeni yok agacı yok denizi zaten yok diyeinsanı da bi tuhaf gelmişti basta, hic bizim oralar gibi değil, sonrasında eşimle tanıstım uni 1 de alıstım memlekete valla, zaten konya cok buyuk aradıgın hersey var yasanacak memleket ama bi yeşili yok işte onu da zamanla kabullendim :) eşim de ailesi de cok iyiler zaten, o yüzden cabuk alıstım , kültüe farkı muazzam derecede var tabiki, yemek kulturu vs cok farklı, ayak uydurmaya calısıyorum
Aynı fikirdeyim hiç çocuk düşünmüyodk sürekli bir yerlerdeydik simdi bu tekne kazıntımızla napicaz bakalımBenimki yas itibariyle daha halden anliyo. Yani kucagimda yatamazsin ama birlikte yataginda uyuyabiliriz dedigimde tutturmuyo mesela. Ya da kucaklayamam gel sen dizlerime otur dedigimde falan. Disarda da pesinde kosmuyorum oturuyorum o takiliyo ama yine de kosturdugumuz zamanlari istiyo. Karfesim dogunca birlikte kosariz dimi anne falan dioben de zor zamanlari coook geride birakmis biri olarak keske araligi kisa olsaydi bu rahattan geriye donmek cok zor olucak die dusunuyoeum
Çok geçmiş olsun çocuklar hiç hasta olmasın Prospan şurup bitkisel hemen azaltıp geçiriyor dene istersen pekmezi de sade değilde tere yağını eritip pekmez katıp ılık verirsen balgamı hemen sokup atıyor öksürüğü kesiyor ama pekmez şekerini yükseltir diye ben vermiyorum kızımaAy kafayı yicem çocuklarda öksürüğe net ne iyi gelir yokmu bunun şurubuAralıksız öksürüyor şuan ve uyuyamıyorum o öyle öksürdükce. Karadut pekmezi verdim ama fayda etmez öyle. Oyyy Allah'ım çok çaresiz hissediyorum çocuklar hasta olunca hele de öksürükte.
Bendede oluyor ayni seyler doktoruma sordugumda gunde 2 3 defa olmasi normal dedi cati agrisina bende cozum bulamadimGünaydın kızlaarrr
Çatı ağrısı yaşayan var mı? Bir de böyle biraz ayakta kalınca karnım gerim gerim geriliyor. Kızım aşırı toplanıyor. Dün sabah ve akşam olmak üzere 2 defa sertleşir toplandı. Doktora gitmeme de daha çok var
Evet bana da normal dedi. Bugün 2 defa oldu en az. Çatı ağrısından kanama yüzünden hastanede yatarken kurtulmuştum taktıkları serum sayesinde. Ama sonra yine başladı arttı hatta.Bendede oluyor ayni seyler doktoruma sordugumda gunde 2 3 defa olmasi normal dedi cati agrisina bende cozum bulamadim
Canım benimde ilk aylarım kanamayla gecti sonra previa cıktı,iki haftadırda kasılmalarım basladı. Doktor bol su iç günde üc kez magnezyum al dedi düzenli degilse ve agrı yoksa normal dedi. Bende adet agrısı gibi agrı yapıyor ama düzenli degil gün içinde üc kez filan yasıyorum.Aha loresimam
Aynı durumdan buradayız ben de anne gruplarını takip ediyorum kasılmaları gördükçe dikkat kesildiim çünküüü 15+ dan beri yaşıyorum hatta 14 te başlamış olabilir ve çoğunluğu ağrılı oluyor.
Bu biraz içimi rahatlattı ve önceki mesajınız.
Benim de karnım 1 aydan fazladır hatta toplanıyor tepecik oluyor sertleşiyor ve çok ağrı yapıyor.
Nadiren ağrısız oluyor bu taş gibi olup sertleşmeler.
Nefesim kesilmiyor ama süre tutuyorum 1 dakika böyle kalıyor. Günde 10 a kadar olduğu oldu.
Hareketli olmam bunun çok sık yaşanmasına sebep oluyor.
Sırt üstü yatmak bile sık yaşamama neden oluyor koltukta bile sola dönerek uzanırsam rahatım.
Alt karnım çok nadiren yumuşak oluyor, öyle olunca hamile olduğumu bile anlık unutabiliyorum. O anlar çok güzel. Yoksa hep bi sızlama var.
ZAten ilk üç ayım full kanama ile geçti. Şimdi de previa durumlarım var.
10 gün önce doktorum bu tanımladığım ağrılara normal dedi ama içime hiç sinmedi
Hanımlar normal mi siz ne dersiniz
Teşekkür ederim) 26dan sonra %50bebek dönüyor diye biliyorumDaha erken dönmeye, premature olmayan bir doğum zaten 35 36 haftadan sonra.l gerçekleşiyor. 26 çok erken dönmesi için. 32 + haftalarda normal dönüyor, stres yapma
Evet not edeceğim artıksizin özel bir durumunuz var kanama ve previa bu kasılmalarınızı not edip mutlaka dr paylaşın daha iyi olur. Muhakkak sizin çok iyi dinlenmeniz lazım çok yormayın kendinizi.
Aynen bazen ben de uyanıyorum bakıyorum taş gibiyim dalamıyorum da hemenAynen sırtüstü yattığımda daha fazla oluyor 16dan beri var benim de ağrılı olmasa sıkıntı etmicem de dün bele vuran ağrılı bi tane geldi gece de kendimi sırtüstü buluyorum o zaman hem ağrılı hem sert uyanıyorum
Size de çok geçmiş olsun.Canım benimde ilk aylarım kanamayla gecti sonra previa cıktı,iki haftadırda kasılmalarım basladı. Doktor bol su iç günde üc kez magnezyum al dedi düzenli degilse ve agrı yoksa normal dedi. Bende adet agrısı gibi agrı yapıyor ama düzenli degil gün içinde üc kez filan yasıyorum.
Ben de valla cok mutlu oldum, en iyi biz anlarız birbirimiziYaşadığın şoku tahmin edebiliyorum bende nisanlyken gelmstim heryeri kurak görünce çok ağlamstm sonra nasıl olsa burda yasamycaz diye takmamstm İstanbul'dan görev yapıyodk o zamanlarama gele gele Niğdeye geldim burada aynı kuraklıkta nasip işte ay ewt yemek kültürü insanları pek farklı ama biz Karadenizliler gibi sinirli değiller en azından sakinler hemen avelenmiyolar benimde eşimin ailesi çok iyi insanlar şükrediyorum bir tanıdığımla karşılaşmış kadar mutlu oldum toprağım seni tanıdığıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?