2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

şimdi baktım, mesaj yazmıştım foruma bununla ilgili kasılmalarım çok erken başladı diye. 19 haftalıkken yazmışım. benim de varmış yani.

Son düzenleme:
böyle nefesim kesilir gibi oluyor benim sertleştiğinde. rahatsız bir his ama acı vermiyor ve düzenli olmuyor. benim de genelde çok ayakta kaldığımda oluyor, biraz dinlenince geçiyor.

gerçekten kolay değil, yaşayan anlıyor. zorluğunu kabullenip bu duygularla barışarak yola devam etmeye çalışıyorum ama kolay olmuyor. çünkü şimdi bebek doğunca yaşayacaklarımı da bildiğimden düşündükçe stres oluyorum. bu birkaç haftalık bir süreç değil en azından 1 yıl insan hayattan kopuyor, uykusuzluk yaşıyor, düzeni altüst oluyor. Ama sevgileri bambaşka günün sonunda diyorsun yine seni bana veren Allaha şükürler olsun diye İsteyen herkese nasip olsun inşallah.

Tabi canım söylemesi dile kolay benim kardeşim engelli şu an birçok işini kendi yapıyor ama bebeklikten ergenliğe kadar her şeyi zordu ağlama krizleri vs vs bebek bezi değişimi yürümesi konuşması okadar uzun sürdüki her şeyi çok zor oldu asla kolay bir şey değil hele birde anneysen sadece sana bağımlı oluyor belkide bu kadar erteleme sebebim de bu zorlukların da etkisi vardır psikolojik açıdan ama insanın kardeşi olması canından veyahut bir yavru olması o kadar güzel bir şeyki 9 aydan fazla uğraştık hamile kalayım die sonra dr gittim sebepsiz infertilite tanısı konmuştu. Etrafımda ki insanlara baktığımda yaşıtlarımın hepsinin yavrusu var ufaklar oynuyorlar tatlışlar içim gidiyordu korkudan ya olmazsa diye yukardaki komşumun çocuklarının ayak sesleri koşuşturmaları geliyordu o bile insanın içimi acıtabiliyordu çok şükür Rabbim nasip etti yoklukla baş etmek daha zor ve hastalıklarlada. Rabbim hep kolaylaştırsın kolaylıkla versin merhametiyle versin. Mallar ve çocuklarınız imtihanınız diyor Kuranı Kerimde imtihanlarımız kolay olsun inşallah.

Aha loresimam
Aynı durumdan buradayız ben de anne gruplarını takip ediyorum kasılmaları gördükçe dikkat kesildiim çünküüü 15+ dan beri yaşıyorum hatta 14 te başlamış olabilir ve çoğunluğu ağrılı oluyor.

yalancı kasılmalar 16 haftada başlıyormuş canım normal olabilir
Bu biraz içimi rahatlattı ve önceki mesajınız.

Benim de karnım 1 aydan fazladır hatta toplanıyor tepecik oluyor sertleşiyor ve çok ağrı yapıyor.
Nadiren ağrısız oluyor bu taş gibi olup sertleşmeler.
Nefesim kesilmiyor ama süre tutuyorum 1 dakika böyle kalıyor. Günde 10 a kadar olduğu oldu.
Hareketli olmam bunun çok sık yaşanmasına sebep oluyor.
Sırt üstü yatmak bile sık yaşamama neden oluyor koltukta bile sola dönerek uzanırsam rahatım.
Alt karnım çok nadiren yumuşak oluyor, öyle olunca hamile olduğumu bile anlık unutabiliyorum. O anlar çok güzel. Yoksa hep bi sızlama var.

ZAten ilk üç ayım full kanama ile geçti. Şimdi de previa durumlarım var.
10 gün önce doktorum bu tanımladığım ağrılara normal dedi ama içime hiç sinmedi

Hanımlar normal mi siz ne dersiniz

sizin özel bir durumunuz var kanama ve previa bu kasılmalarınızı not edip mutlaka dr paylaşın daha iyi olur. Muhakkak sizin çok iyi dinlenmeniz lazım çok yormayın kendinizi.

Aynen sırtüstü yattığımda daha fazla oluyor 16dan beri var benim de ağrılı olmasa sıkıntı etmicem de dün bele vuran ağrılı bi tane geldi gece de kendimi sırtüstü buluyorum o zaman hem ağrılı hem sert uyanıyorum

Benimki yas itibariyle daha halden anliyo. Yani kucagimda yatamazsin ama birlikte yataginda uyuyabiliriz dedigimde tutturmuyo mesela. Ya da kucaklayamam gel sen dizlerime otur dedigimde falan. Disarda da pesinde kosmuyorum oturuyorum o takiliyo ama yine de kosturdugumuz zamanlari istiyo. Karfesim dogunca birlikte kosariz dimi anne falan dio ben de zor zamanlari coook geride birakmis biri olarak keske araligi kisa olsaydi bu rahattan geriye donmek cok zor olucak die dusunuyoeum

Yaşadığın şoku tahmin edebiliyorum bende nisanlyken gelmstim heryeri kurak görünce çok ağlamstm sonra nasıl olsa burda yasamycaz diye takmamstm İstanbul'dan görev yapıyodk o zamanlar ama gele gele Niğdeye geldim burada aynı kuraklıkta nasip işte ay ewt yemek kültürü insanları pek farklı ama biz Karadenizliler gibi sinirli değiller en azından sakinler hemen avelenmiyolarbenimde eşimin ailesi çok iyi insanlar şükrediyorum bir tanıdığımla karşılaşmış kadar mutlu oldum toprağım seni tanıdığıma

Aynı fikirdeyim hiç çocuk düşünmüyodk sürekli bir yerlerdeydik simdi bu tekne kazıntımızla napicaz bakalım benim biri 10 diğeri 6yl yaşında kızların benimm rahatlıga tüy dikecek bu minik ya hayrlisi olsun inşallah Allah nasip etmiş gelmiş bakalm

Çok geçmiş olsun çocuklar hiç hasta olmasın Prospan şurup bitkisel hemen azaltıp geçiriyor dene istersen pekmezi de sade değilde tere yağını eritip pekmez katıp ılık verirsen balgamı hemen sokup atıyor öksürüğü kesiyor ama pekmez şekerini yükseltir diye ben vermiyorum kızıma

Hastalara geçmiş olsun kızlar hemencecik atlatın
Bende kısa aralıklı çocuk isteyenelrdenim. Normalde daha erkenden olmasıydı ama pandemi çıkınca adamı günlerinde bulamadım Ağustos ta olursa aralarında 33 ay olacak en zoru uykusuz gecelere dönüş olacak galiba sabahında full enerjik çocuk bekleyecek ama ben pert

Bendede oluyor ayni seyler doktoruma sordugumda gunde 2 3 defa olmasi normal dedi cati agrisina bende cozum bulamadim

Bendede oluyor ayni seyler doktoruma sordugumda gunde 2 3 defa olmasi normal dedi cati agrisina bende cozum bulamadim
Evet bana da normal dedi. Bugün 2 defa oldu en az. Çatı ağrısından kanama yüzünden hastanede yatarken kurtulmuştum taktıkları serum sayesinde. Ama sonra yine başladı arttı hatta.

Canım benimde ilk aylarım kanamayla gecti sonra previa cıktı,iki haftadırda kasılmalarım basladı. Doktor bol su iç günde üc kez magnezyum al dedi düzenli degilse ve agrı yoksa normal dedi. Bende adet agrısı gibi agrı yapıyor ama düzenli degil gün içinde üc kez filan yasıyorum.

sizin özel bir durumunuz var kanama ve previa bu kasılmalarınızı not edip mutlaka dr paylaşın daha iyi olur. Muhakkak sizin çok iyi dinlenmeniz lazım çok yormayın kendinizi.
Evet not edeceğim artık
Bazen sertleşme olmasa da sızım sızım sızlama şeklinde ağrım oluyor yani hiç anlamıyorum ne anlama geliyor
Dr su iç ve dinlen dedi zaten magnezyum da alıyorum ama yetersiz sanırım
Aynen bazen ben de uyanıyorum bakıyorum taş gibiyim dalamıyorum da hemen
Size de çok geçmiş olsun.
Plasenta yukarı çıkma ihtimali Var sanırım sizin ne durumda su anda umarım çıkmıştır..
Magnezyum bana da yeterli gelmiyor sanırım.
Benim dr da bol su iç dedi. Dinlenince geçiyorsa sıkıntı yok diyor evet geçiyor ama kendi haftamdaki arkadaşlardan bu tip sık kasılmalar ağrılar duymayınca garipsiyorum.
Benim de adet ağrısı benzeri de diyebiliriz ama benim adet ağrıları cok şiddetli olurdu bu daha çok başlarkenki olan ağrılar gibi.
Bir de dediğim gibi ben de 10 u geçiyor maalesef
Progesteron da alıyorum ayrıca.

Ben de valla cok mutlu oldum, en iyi biz anlarız birbirimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…