2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Evet bende oynamadım, zararı yok kalsınlar öyle mayo ve bikini aldım bol bol, bir tatilde enfeksiyon kapmıştım değiştirmediğim içim artık akıllandım:) teşekkür ederim

Yigilma şöyle; otururken veya yatarken bebek sanki komple sağ veya sol tarafına gecmis de sikismis ve sertleşmiş gibi oluyor.
Sadece düzensiz kasılma olması yeterli değil, benim önceki gebeligimde "düzensiz" kasilmam çoktu ve hikayenin gerisini biliyorsunuz... Bunu korkutmak için demiyorum, düzensiz de olsa çok
yigilma çok fazla sertleşme yaşanıyorsa karinda doktorun ultrasonda bakmasi lazim. Doktora gittiğimde bazı kasilmalari "onemsemezken" bazı kasilmalarda doktor fitil ve serum verdi hastanede ultrason sonrası.
Demek istediğim yalancı kasılma elbette ki olacak ama Her gün sık bir şekilde oluyorsa Her gebelik farkli doktora bilgi verilmesi gerektiğini düşünüyorum bu sebepten. Perinatologum bir kadinin 3 gebeligi olsa da 3'u de birbirinden bagimsizdir, ayri hikayedir der. Önemsiz kasilmalardan biri de olsa buna biz degil doktor karar versin nacizane. Stres olmayalım aynı zamanda her şeyi.normal kabul etmeyelim

CipisS

Son düzenleme:
Aynen öyle ama dışarıdan görülüyor. Baya toplanıyor sanki iki büklüm olmuşta sıkışmış gibi oluyor. Demek ki yaşayacağız artık böyle bir süre. Sıkıntı olmasın yeter ki.

Dediğin yığılma bebek omzunu ayağını dayamış da ittiriyormuş gibi oluyor değil mi? ben son 3 ayı gebelik şekeri kontrollerinden dolayı hastanede geçirmiştim sürekli nstye bağlıyolardı rutin olarak, kasılmalarım orada da görünüyordu, hiç kimse ciddiye almadı. hem doktorlar hem ebeler braxton hicks önemli değil dediler. bence senin durumun istisnai bir durum. tabi doktoruna sorsun en iyisi ama genel bir durum bu kasılmalar. çoğumuzda oluyor.

Top gibi dusunebilirsin. Karnin Sağ veya sol tarafında futbol topu varmış gibi gibi. Braxton kasılmalarında benim bildiğim yigilma olmuyor, sertleşme ve rahme doğru gelip geçen devamı olmayan bir agri oluyor.

Son birkaç ayı hepimiz sağlıkla huzurla geciririz inşallah

Cok sıkıcı bi pazar.kalkip is yapsam hemen yoruluorum is yapasim yok. Disari ciksam hava bi aciyo bi kapiyo cesaretim yok kocam da evde yok oglumla cizgi film izlemekten beynim islevini yitircek az kaldi
burada da çok ağır bir hava var, çok sıcak ve ağır. terliyorum oturduğum yerde. ben pc başındayım iş bekliyorum, kızım uyuyor eşim kanapede uyukluyor, hiçbirimizin bir şey yapası yok. uyuyamadım başım da ağrıyor uykusuzluktan. merkür retrosu mu vardır nedir kimsenin keyfi yok

Ben biraz hamilelikten çöktüm galiba. Oglum tam yanimda arkadasim gibi gezmelik olmustu. Ekstra esya tasima olayi bitmisti dlei gibi gezioduk birlikte. Smdi ne ona ne kendime faydam yok psikolojim bozuluyo. O da anlam veremio tabi. Nie surekli evde oturuyoruz die sorup duruyo

evimdeki psikolog diye bir site var oradan online terapi alabilirsin. seni çok iyi anlıyorum. ben de eşim olmadan kızımla bir yere gdemiyorum, hem koşuyor ona yetişmem lazım, hem de kucak isteyeceği zaman belli olmuyor, arabasında oturmuyor. sırt çantam da cabası. 5 adım yürüsem çişim geliyor zaten. kısacası yalnız başıma bile çıkmaya çekinir oldum, değil çocukla. ve canım bu duruma çok sıkılıyor. 3 yıldır ya hamileyim ya emziriyorum, yapabildiğim her şey kısıtlı. şimdi düşünüyorum çok erken karar verdik 2. çocuğa. kızım 16 aylıktı tam nefes almaya başlamıştım yeniden kapana kısılmış gibi hissetmeye başladım. yani kısacası arkadaşım, yalnız değilsin. gebelik insanın elini kolunu bağlıyor. eskiden yaptığımız çoğu şeyi yapamıyoruz. eşimizin desteğine her zamankinden çok ihtiyaç duyuyoruz.

bende bugun bununla ilgili bir makale okumuştum hatta şöyle bir not almıştım

YALANCI KASILMA
16 HAFTADAN İTİBAREN BAŞ. GERÇEK DOĞUMA KADAR SÜREBİLİR KARNINIZ ANİDEN 30 SN BOYUNCA SERTLEŞİRSE FARKEDERSENİZ YALANCI DOĞUM SANCISI BRAXTON HİCKS KASILMASI DA DENİR. GENEL BİR KURAL OLARAK BU SANCILAR ESNASINDA KONUŞABİLİYORSANIZ GERÇEK DEĞİLDİR.
YALANCI DOĞUM KASILMALARI DAHA ÇOK KARINDA HİSSEDİLİRKEN GERÇEK DOĞUM DAHA ÇOK BELDE YOĞUNLAŞIR
YALANCI DOĞUM DÜZENSİZDİR
GERÇEK DOĞUM KASILMALARI DÜZENLİ ARALIKLARLA GERÇEKLEŞİR.
bnmde göbeğimin üstü sertleşiyor parmağım batmıyor bile o kadar sert dinlenme çalışıyorum o zaman geçiyor.

Demek ki yalancı. Ama yalancı diyip geçmemek gerek onu da öğrendim. Doktorumla konuşacağım. Ama pazar diye sormak istemedim.

kısa aralıklı ikinci çocuk sahibi olanların yaşadığı bir durum instagramda takip ettiğim bir kadın vardı neredeyse aynı ifadeler ama şimdi büyüdüler kendi başlarına hareket ediyorlar benden bağımsızlar şimdi rahatım demişti yani geleceğe yatırım gibi biraz kardeşler açısından da iyi bir durum çok yaş farkı olmaması benim kardeşimle 14 yaş fark var erkek anneme kardeşim olsa diye çok söylendiydi küçükken. Yaş faktöründen dolayı bende hemen düşünüyorum mümkün olduğunca tabi.

Bende bunu ara ara yaşıyorum. Genelde ayakta çok kaldığım yorulduğum zamanlarda oluyor. Bebek bir tarafta çok belirgin şekilde toplanıyor. Ağrı sızı olmuyor ama. Özellikle gece olduğunda uyuyamıyorum. Ama biraz dinlenip sırtıma yastık koyarak yarım uzanınca geçiyor

muhakkak sor canım için rahatlar ayrıntılı ultrasonda perinatolog dr sordum dinlenince geçer korkma demişti bana
İlk zamanlarda sordum önemli değil dedi. Nst de de Bi şey çıkmayınca bende önemsemedim. Kendi de baya incelemişti ultrasında. Olabiliyor bu haftalarda demişti

Merhaba kızlar ilk doğumun üstünden 5 yıl geçtiğinden anımsayamıyorum sadece onda da kasılmalarım erken başlamıştı ama zamanında doğmuştu yalnız bunda baya erken başladı sizin benim haftamda var mıydı kasılmanız sırtüstü yatarken bi defa hafif ağrılı kasılma yaşadım onun dısında da top gibi yükseldiği oluyor belli yerlerin bizim topikte kızların geneli ilk gebelik bunları yaşasa bile anlamıyorlardır size sorayım dedim doktorum da aşırı rahat biri ne söylesem normal diyor

yalancı kasılmalar 16 haftada başlıyormuş canım normal olabilir

İlk zamanlarda sordum önemli değil dedi. Nst de de Bi şey çıkmayınca bende önemsemedim. Kendi de baya incelemişti ultrasında. Olabiliyor bu haftalarda demişti
biz dr söyleyelimde yinede kasılma sayaçları var aslında takip etmek lazım ona göre dr bilgilendirmek lazım daha anlamlı olur.

yarın devletteki dr gidicem hala şeker yükleme testimin sonucu çıkmadı hastaneyi arıyorum bir yere yönlendiriyor ordan kimse açmıyor her şeyide yiyorum tırsmıyor değilim ama zaten hayatta yaptığım en uzun diyet 3 gün sürüyordu inşallah normal çıkmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…