Ayy maşallahkızımda nabzım aşırı yükseliyordu tabiki tansiyonum da beraberinde yükseliyordu çok şükür Rabbime şimdilik iyiyiz inşallah hepimiz sağlıkla gününde bebeklerimizi kucağımıza alırız Canım tansiyonunu hangi aralıklarla olcuyorsun
Ben sadece hastanelerde yapılıyor diye biliyorum,çünkü sen de kan bı yere yollsnip bakılıyor ama şeker önce açlık sonra 1saat tokluk sonra 2saat toklugununa ard arda bamasi lazım,diye biliyorumKızlar şeker yükleme sağlık ocağında yapılıyor mu?
Ne bileyim arkadas makalelerde filan boyle karsıma cıktı dedi,Ben ilkinde yaptırmamıştım (o zamanlar Cezayir'de yapılmıyordu) ama oğlumun 3 yaşına kadar çoklu gıda alerjisi vardı. Sezaryen için de aynı şeyi söylüyorlar ama ben normal doğurdum yine alerjik oldu. Alerji olmasının tek bir nedeni yok. Olacaksa oluyor. Şeker yüklemesi yaptım çocuğumun o yüzden gıda alerjisi oldu diye bir şey yok yani. En büyük faktör genetik. Yani ailede varsa bebekte de çıkma ihtimali yüksek oluyor genelde.
Aa bileydim annemin tansiyon aletini alir gelirdim. Belli saatlerde olcum mu yoksa nabiz hizlandikca olcum mu istediDoktor.tansiyon takibi istedi nabizla tansiyon yukselmiyor ise şu an sorun yok dedi yukselirse tansiyon periyodik olarak tansiyon hapı baslaniyormus
Aman masallah de canım
Benim kız çok ikiniyor kaka yapamıyor 6 günü buluyor hala yok ikinmadan uyuyamıyor fitille yapıyor iki oldu ne yapsam şaşırdım zeytinyaği bir tatlı kaşığı günde iki sütle verdim zeytinyağı aşağıdan sürdüm neler neler2 dede acemi oluyosun valla hepsinde yeni bisey ogreniyosun ben ilk oglumda degilde 2 cocukta kizimda cok zorlandim kabizliktan ve aglamaktan gobek fitigi oldu.. doktor 2 3 yasinda ameliyat ederiz dedi pamuk gibi bisey verdi koy dedi bi faydasi olmadi.. bende 1tlyi kaynattim buzluga koydum sonrasina iyice sardim gazlibeze yarabandi ilede yapistirdim .. 2 aya kapandi sukur bazen doktorun yapma dedigi sey cok ise yariyo emin ol
Yok tatlım ya nerden olsun :) tesadüftür bizimki istatistik cıkarmaBende bu sene herkesde kız duydumöyle şey varmı erkek senesi kız senesi diye?
Bende kurbandan sonra dogururum gibi geliyor. Sezeryan olcak 26-37 de alalım der kesinBen de kurbandan sonra dogursam keske
Ben sprdum 32 34 arası baslanıyor dedi o civar. Bazen 32 dede baslıyoruz dedilerAy şimdi bi Haziran annelerine bakayım dedim nasıl heyecanlandımgün alanlar doğuranlar suyu gelenler vs. Kızlar ya nst kaçıncı haftada başlıyordu hiç hatırlayamadım 30 muydu 32 miydi
Valla canım bırak içinden geliyorsa kayın babana ne. Sen taşıyorsun sen doğuruyorsun Bebeği. İçinden bu bebiside Ali Asaf koymak geliyorsa köy gorumcen de koyacaksa koysun birşey olursa lafını esirgeme ben Ömer'e de Asaf koyacaktır kayin babamdan koyamadım içimde kaldi de lafını çarp.Aynen oyle milleti dusunmekten kendi isteklerimizi unutur olduk bizimkide cocuk bizimkide heves gonlume gore koyamicaksam icimde hep ukte olarak kalacaksa ne anladim.. oglumun adi Ömer yanina Asaf olsun istedik ama koymadilar kayinbaba ismimi tek koysunlar demis o kadar cok sevdim istedim ki o ismi .. simdi gorumce diyince Ömer Asaf koyacam diye ayni küfür eder gibi.. bi anda sogudum herseyden ben Ali Asaf istiyodum ama artik hic hevesim kalmadi esime biraktim ne istiyosan koy ben bisey dusunmuyorumda istemiyorumda dedim oda anliyoda bazi seyleri neyse bosverdik biz oylece..
Banada öyle dediler efe yaramaz olur. Efeler efe gibi olur dediEfe ler yaramaz oluyor ya
Ben istemiyorum ki koymak kocan saçmalıyorBenimde kizimda oyle oldu ikra koyucaktim bizim cakma elti koydu ansizin koyamadim hira nur koyduk o yuzden kim ne koymus bakmiyorum sede bakma icinde kalmasin hic bisey bunuda ben degil eşim cok istedi biseyden bahsederken adini soyluyo simdiden napiyosaniz yapin dedim ama guzel ismi icime sindibenimde gorumce canimi sıkıyo babasinin adini zaten koymusum ben simdide karili kocali kalkmislar babamin adini koyucam diye dalga gecer gibi bende babamin adini koyuyum bari dedim münasip bence dedim agizlarini acamadilar yanlis miyim
Sagol canimmmGözün aydın canım
Amaan bazisi cok abartiyor arkadasim hastane yatagina bile tütü baglamişti bana gereksiz boş geliyor hastane odasi süsletmek zaten hastane şerbet veriyor yanina bi de cikolata yaptirirm tamam yeter geleni gidenin gözünü doyurucam süsle diye hic ugraşamamKızlar şimdi Haziran ayı bizim hazırlıkları yapma, tamamlama ayımız.
Neler almalıyız listeniz var mı?
Doğum için hastanede oda süsü vs gibi ritüeller var mı? Ben o işlerden uzak kalmışım, pandemi vs derken yıllardır da yeni doğan bebek görmedim. İşin raconu ne bilen var mı?
Ben ilk haftalardayım. Benim kız gelmem ben demezse eğerEn önce kim doğurcak cidden du bı takvime bakım oraya göre kim onu da merak ettim
GünaydınlarKızlar şimdi Haziran ayı bizim hazırlıkları yapma, tamamlama ayımız.
Doğum için hastanede oda süsü vs gibi ritüeller var mı? Ben o işlerden uzak kalmışım, pandemi vs derken yıllardır da yeni doğan bebek görmedim. İşin raconu ne bilen var mı?
Ay aynı kafadayım, adı da yok çocuğun kapı süsü meselesi benim de yaş.Ben istemiyorum ki koymak kocan saçmalıyorkayrayi hadi ikilemde kaldik vazgecirdi anlamlarindan biri tanri diye simdi göktuğ kaan gökberk var seceneklerde o da onun zoruyla istedigim bi isim kiydurmuyor cocuguma heybetli olcakmiş naif olmayacakmiş
Sagol canimmm
Amaan bazisi cok abartiyor arkadasim hastane yatagina bile tütü baglamişti bana gereksiz boş geliyor hastane odasi süsletmek zaten hastane şerbet veriyor yanina bi de cikolata yaptirirm tamam yeter geleni gidenin gözünü doyurucam süsle diye hic ugraşamambi kapi süsü yaptiririm bu gidişle adina karar veremezsem o da olmayacak
Benim hastanede standart paketin icinde anne bebek cibinligi kapi susu (ismi icin ekstra para oduosun 70 tl gibi bisi sana veriolar cikista) aynisinin buyugunden icerde de var yine isimli. Yuksek bi masanin uzerinde ikili samdanimsi cicekli seyler var sen sagina soluna bisiler koymak istersen yer de var. Serbet bardak tepsi veriolar suslu. Ben ilkinde hepsini kendim yapmistim. Bunda sadece cikolata ve hazirladigim hediyelikleri goturcem. Zaten oda hazirKızlar şimdi Haziran ayı bizim hazırlıkları yapma, tamamlama ayımız.
Benim normal smdilik. Sezeryan olsa bile sonunda belli olur heralde yine beklermBende kurbandan sonra dogururum gibi geliyor. Sezeryan olcak 26-37 de alalım der kesin
Benim doktorum da sabah uyanır uyanmaz tansiyon aleti yanında olsun hemen ölç dedi çoğunlukla gece uykuda yükselme ihtimali oluyormuş akşam birde uyurken dedi ama gün içinde eğer yükseldiğini hissedersen yine ölç dedi benim kızımda gece yükseliyordu 21:00'den sonra başlıyordu sabaha doğru düşüyorduDoktor sabah uyanır uyanmaz, yüzümü bile yaşamadan ilk tansiyon, akşam yemeğinden 1 saat sonra da 2.tansiyonu yaz takip et. Yükselme var mı? Periyodik mi? Takip edelim dedi
Ay vallahi bende hiç sus pus böyle şeyler düşünmemBen ilk haftalardayım. Benim kız gelmem ben demezse eğer
Günaydınlarbenimde ilk doğumum çok bilmiyorum ama hastane süslemesi falan uğraşmayacağım. Kızıma dantelli bir tulum aldım hastane odasında fotoğraf çekiniriz diye. Kendime de güzel Bi lohusa takımı aldım. Taç ve terlik alacağım. Kapı süsü ve anahtarlık. Ekstra bir süsleme işine girmeyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?