2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ay şimdi bi Haziran annelerine bakayım dedim nasıl heyecanlandım gün alanlar doğuranlar suyu gelenler vs. Kızlar ya nst kaçıncı haftada başlıyordu hiç hatırlayamadım 30 muydu 32 miydi

Doktor sabah uyanır uyanmaz, yüzümü bile yaşamadan ilk tansiyon, akşam yemeğinden 1 saat sonra da 2.tansiyonu yaz takip et. Yükselme var mı? Periyodik mi? Takip edelim dedi

Ne bileyim arkadas makalelerde filan boyle karsıma cıktı dedi,

Doktor.tansiyon takibi istedi nabizla tansiyon yukselmiyor ise şu an sorun yok dedi yukselirse tansiyon periyodik olarak tansiyon hapı baslaniyormus

Aman masallah de canım
Aa bileydim annemin tansiyon aletini alir gelirdim. Belli saatlerde olcum mu yoksa nabiz hizlandikca olcum mu istedi

Benim kız çok ikiniyor kaka yapamıyor 6 günü buluyor hala yok ikinmadan uyuyamıyor fitille yapıyor iki oldu ne yapsam şaşırdım zeytinyaği bir tatlı kaşığı günde iki sütle verdim zeytinyağı aşağıdan sürdüm neler neler

Kızlar şimdi Haziran ayı bizim hazırlıkları yapma, tamamlama ayımız.
Neler almalıyız listeniz var mı?
Doğum için hastanede oda süsü vs gibi ritüeller var mı? Ben o işlerden uzak kalmışım, pandemi vs derken yıllardır da yeni doğan bebek görmedim. İşin raconu ne bilen var mı?

Valla canım bırak içinden geliyorsa kayın babana ne. Sen taşıyorsun sen doğuruyorsun Bebeği. İçinden bu bebiside Ali Asaf koymak geliyorsa köy gorumcen de koyacaksa koysun birşey olursa lafını esirgeme ben Ömer'e de Asaf koyacaktır kayin babamdan koyamadım içimde kaldi de lafını çarp.
buna koyucam de. Bebek senin bebeğin.
Millete izin verme. İsim hakkı senin.
İçinde kalmasın canım bebek senin bebeğin.

Ben istemiyorum ki koymak kocan saçmalıyor kayrayi hadi ikilemde kaldik vazgecirdi anlamlarindan biri tanri diye simdi göktuğ kaan gökberk var seceneklerde o da onun zoruyla istedigim bi isim kiydurmuyor cocuguma heybetli olcakmiş naif olmayacakmiş
Gözün aydın canım
Sagol canimmm
Amaan bazisi cok abartiyor arkadasim hastane yatagina bile tütü baglamişti bana gereksiz boş geliyor hastane odasi süsletmek zaten hastane şerbet veriyor yanina bi de cikolata yaptirirm tamam yeter geleni gidenin gözünü doyurucam süsle diye hic ugraşamam bi kapi süsü yaptiririm bu gidişle adina karar veremezsem o da olmayacak

En önce kim doğurcak cidden du bı takvime bakım oraya göre kim onu da merak ettim
Ben ilk haftalardayım. Benim kız gelmem ben demezse eğer
Günaydınlar benimde ilk doğumum çok bilmiyorum ama hastane süslemesi falan uğraşmayacağım. Kızıma dantelli bir tulum aldım hastane odasında fotoğraf çekiniriz diye. Kendime de güzel Bi lohusa takımı aldım. Taç ve terlik alacağım. Kapı süsü ve anahtarlık. Ekstra bir süsleme işine girmeyeceğim

Ay aynı kafadayım, adı da yok çocuğun kapı süsü meselesi benim de yaş.
İlk kızımda da böyle şeylere özenmedim. Başkaları için para harcama gibi geliyor bana da, büyük doğum günleri yerine aile içinde kutlayıp, Paris’e disneyland’a gitmiştik bir doğum gününde(8 yaş), kız çocuğu olan başka arkadaşım aynı bütçeyle büyük doğum günü yapmıştı anne kız tütülü konseptli , herkese yemek vermeli. (o zamanlar döviz böyle değildi)
Hele sonrasında pandemi çıkınca dedim iyi ki gezmişiz.

Ama bir şeyi de eksik yapmak istemiyorum, çok elzem ritüeller varsa ve bilmiyorsam diye sorayım istedim. Çikolata ve kapı süsü yeter sanırım. Verilen bebek isimli hediyeleri saçma buluyorum. Tanımadığım çocukların isimleri buzdolabımda şişe açacağı olarak duruyor.

Benim hastanede standart paketin icinde anne bebek cibinligi kapi susu (ismi icin ekstra para oduosun 70 tl gibi bisi sana veriolar cikista) aynisinin buyugunden icerde de var yine isimli. Yuksek bi masanin uzerinde ikili samdanimsi cicekli seyler var sen sagina soluna bisiler koymak istersen yer de var. Serbet bardak tepsi veriolar suslu. Ben ilkinde hepsini kendim yapmistim. Bunda sadece cikolata ve hazirladigim hediyelikleri goturcem. Zaten oda hazir
Bende kurbandan sonra dogururum gibi geliyor. Sezeryan olcak 26-37 de alalım der kesin
Benim normal smdilik. Sezeryan olsa bile sonunda belli olur heralde yine beklerm

Doktor sabah uyanır uyanmaz, yüzümü bile yaşamadan ilk tansiyon, akşam yemeğinden 1 saat sonra da 2.tansiyonu yaz takip et. Yükselme var mı? Periyodik mi? Takip edelim dedi
Benim doktorum da sabah uyanır uyanmaz tansiyon aleti yanında olsun hemen ölç dedi çoğunlukla gece uykuda yükselme ihtimali oluyormuş akşam birde uyurken dedi ama gün içinde eğer yükseldiğini hissedersen yine ölç dedi benim kızımda gece yükseliyordu 21:00'den sonra başlıyordu sabaha doğru düşüyordu

Ay vallahi bende hiç sus pus böyle şeyler düşünmem hele de özeller de doğurmayacm bu kez hayırla evime kavuşaýım da bebişi hastane de biz çekeriz güzelce hatta keşke içeri alsalar kocam orda ilk çıktığı anı filan çekse

Günaydınlarr
28+0 olduk şükür çok az kaldı heycan basıyor beni şimdiden.
Dün çok ağladım durduk yere. Kızım doğduktan sonra ona iyi bakamamaktan iyi anne olamamaktan çok korkuyorum. Sanki böyle herkes her şeye müdahale edecekmiş kendimi de yetersiz hissedecekmişim gibi geliyor. İlk defa böyle Bi duygu içine girdim. Sanırım zaman yaklaşınca stresimi arttı.
Dün 2. Doz tetenoz aşımı oldum. Başka yapılıyor mu?
Ayın 25 i ya da 28 i kontrole gideceğim inşallah iyidir minik kızçem. Şeker diyeti yüzünden onunda gelişmesini endişesi yerleşti beynime.
Haftaya 58 kilo ile devam ediyorum. Toplamda 7 ayda 5 kilo almış oldum şu anda.
Doğumum da 28 temmuz da olursa dadından yenmez tam düğün günümüzde gelmiş olur minik prenses

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…