Ay aynı kafadayım, adı da yok çocuğun kapı süsü meselesi benim de yaş.
İlk kızımda da böyle şeylere özenmedim. Başkaları için para harcama gibi geliyor bana da, büyük doğum günleri yerine aile içinde kutlayıp, Paris’e disneyland’a gitmiştik bir doğum gününde(8 yaş), kız çocuğu olan başka arkadaşım aynı bütçeyle büyük doğum günü yapmıştı anne kız tütülü konseptli , herkese yemek vermeli. (o zamanlar döviz böyle değildi)
Hele sonrasında pandemi çıkınca dedim iyi ki gezmişiz.
Ama bir şeyi de eksik yapmak istemiyorum, çok elzem ritüeller varsa ve bilmiyorsam diye sorayım istedim. Çikolata ve kapı süsü yeter sanırım. Verilen bebek isimli hediyeleri saçma buluyorum. Tanımadığım çocukların isimleri buzdolabımda şişe açacağı olarak duruyor.
Aynen aynen. Ya bende gereksiz buluyorum ona harcayacaklar paraya ekstra ihtiyacını alırım.Ay vallahi bende hiç sus pus böyle şeyler düşünmemhele de özeller de doğurmayacm bu kez hayırla evime kavuşaýım da bebişi hastane de biz çekeriz güzelce hatta keşke içeri alsalar kocam orda ilk çıktığı anı filan çekse
Çok normal duygular. Benim de ruh hallerim hiç iyi değil yalnız olmadığım için evde görümce olduğu için kocamla baş başa kalmayı özlediğim için saplantı haline getirdim. Gitmesi için gün sayıyorum. Anahtar onda kalcakmiş benim anahtarım var diyor ben nasıl alcam şaka gibi hiç hoşlanmam bu durumdan. Gittikten sonra daha gelmesin kimse.. doğum olmasa eve kimseyi almam bir süreGünaydınlarr
28+0 olduk şükürçok az kaldı heycan basıyor beni şimdiden.
Dün çok ağladım durduk yere. Kızım doğduktan sonra ona iyi bakamamaktan iyi anne olamamaktan çok korkuyorum. Sanki böyle herkes her şeye müdahale edecekmiş kendimi de yetersiz hissedecekmişim gibi geliyor. İlk defa böyle Bi duygu içine girdim. Sanırım zaman yaklaşınca stresimi arttı.
Dün 2. Doz tetenoz aşımı oldum. Başka yapılıyor mu?
Ayın 25 i ya da 28 i kontrole gideceğim inşallah iyidir minik kızçem. Şeker diyeti yüzünden onunda gelişmesini endişesi yerleşti beynime.
Haftaya 58 kilo ile devam ediyorum. Toplamda 7 ayda 5 kilo almış oldum şu anda.
Doğumum da 28 temmuz da olursa dadından yenmeztam düğün günümüzde gelmiş olur minik prenses
Evet eşleri almıyorlar bana en çok koyan o olmuştu ilki özelde oldu doğum rahatlığına alıştım devlet biraz zorlayacak beniAynen aynen. Ya bende gereksiz buluyorum ona harcayacaklar paraya ekstra ihtiyacını alırım.ayy sen buldun tabi devleti. Ben daha doktor bile bulamadım. Tam 1 ayım kaldı bu işi halledebilmem için. manavgata gider gitmez hemen araştırma içine gireceğim. Devletin de o sıkıntısı var eşleri almıyorlar ama özel oda ayarlanırsa olabilir belki. Çıkar çıkmaz çeker eşin.
Çok normal duygular. Benim de ruh hallerim hiç iyi değil yalnız olmadığım için evde görümce olduğu için kocamla baş başa kalmayı özlediğim için saplantı haline getirdim. Gitmesi için gün sayıyorum. Anahtar onda kalcakmiş benim anahtarım var diyor ben nasıl alcam şaka gibi hiç hoşlanmam bu durumdan. Gittikten sonra daha gelmesin kimse.. doğum olmasa eve kimseyi almam bir süreBebeğime bakamamaktan ziyade benim 2. Olduğu için ve 7 yaşında çocuğun rahatlığına alıştık sendromlari bitti filan bebek bakımına alışmak zor olacak gibi geliyor hayatımızda farklılıklar olacak mı çok kafa nereye biz oraya bir aileyiz. Bende stresliyim tabi neler olcak bakalım sağlık olsun da hallederiz
Seni bu konuda çok iyi anlıyorum tek fark ben aylarca kendi evimde değilde kb ve kv ile oturdum eşimin saçmalığı yüzünden. Kafayı yemek üzereydim. İnşallah her şey sağlıkla dilediğimiz istediğimiz gibi olur.Evet eşleri almıyorlar bana en çok koyan o olmuştu ilki özelde oldu doğum rahatlığına alıştım devlet biraz zorlayacak beniözel oda olursa oraya gelir tabi.
Yok hic fayda etmiyor yag falan kendi yediklerine dikkat et biraz sen kayisi suyu tuketBenim kız çok ikiniyor kaka yapamıyor 6 günü buluyor hala yok ikinmadan uyuyamıyor fitille yapıyor iki oldu ne yapsam şaşırdım zeytinyaği bir tatlı kaşığı günde iki sütle verdim zeytinyağı aşağıdan sürdüm neler neler
Diyecegimi dedim ben onlara canim kimin ne hali varsa gorsun gerektigi yerde ben gostericem onlara bebegin kime ait oldugunuValla canım bırak içinden geliyorsa kayın babana ne. Sen taşıyorsun sen doğuruyorsun Bebeği. İçinden bu bebiside Ali Asaf koymak geliyorsa köy gorumcen de koyacaksa koysun birşey olursa lafını esirgeme ben Ömer'e de Asaf koyacaktır kayin babamdan koyamadım içimde kaldi de lafını çarp.
buna koyucam de. Bebek senin bebeğin.
Millete izin verme. İsim hakkı senin.
İçinde kalmasın canım bebek senin bebeğin.
Ben dogurmusum bile beyaz tenli sari sacli kaslari catik surekli acikan bi bebekti asm de topuk kani vermeye gittik siringa ile cekiyolardi kani nasil canim sıkıldı bebemi aglattilar fiskilarRuyamda dogum yapiyordum. Suyumu ebe patlatiyordu. O an aklima 28 haftalik hamile oldugum geldi. Ama cok erken daha, neden doğumu baslattiniz diye aglamaya basladim
Merhaba çok geçmiş olsun.İnşallah vaktinde doğum nasip etsin Allah’ımGünaydın, tünaydın kızlar
Dün sancıyla hastaneye gittim 2 gün boyunca vakitsiz gelen uzun süreli sancılarım oldu. Doğum sancısı değildi ama şiddeti fazlaydı. Biliyorsunuz benim kız erken doğum 25.haftada onda kasılmalar başlamıştı. Yalancı kasılma dememişlerdi erken doğum tehdidi diye söylemişti doktorum bunda da hafta yaklaşıp sancı olunca soluğu acilde aldık.
Doktorum ebe kontrolü istedi açılmama baktılar çok şükür açılma yok idrarda az enfeksiyon ve kanda az düşüklük çıktı yatış yap kontrol altında ol dedi ama kızım var yarın gelip detaylı konuşalım deyip imza atıp çıktım. İğne yaptılar daha iyiyim sancım kesildi gece yalancı kasılma geldi gitti. Doktorum da bugün öğleden sonra bekliyor büyük ihtimalle bunda da erken doğum riskini düşünüp sıkı takibe başlayacak36 yı görseydik bari dua edin kızlar öylesine birşey olmuş olsun
Benimkide oyle takti resmen bende saldim aman ugrasamamBen istemiyorum ki koymak kocan saçmalıyorkayrayi hadi ikilemde kaldik vazgecirdi anlamlarindan biri tanri diye simdi göktuğ kaan gökberk var seceneklerde o da onun zoruyla istedigim bi isim kiydurmuyor cocuguma heybetli olcakmiş naif olmayacakmiş
Sagol canimmm
Amaan bazisi cok abartiyor arkadasim hastane yatagina bile tütü baglamişti bana gereksiz boş geliyor hastane odasi süsletmek zaten hastane şerbet veriyor yanina bi de cikolata yaptirirm tamam yeter geleni gidenin gözünü doyurucam süsle diye hic ugraşamambi kapi süsü yaptiririm bu gidişle adina karar veremezsem o da olmayacak
Ahaha hiç bakma hiç bosuna heveslenmeyin benim iki kızda 37. Haftaya ayak bastığı gün alındılar açılın önümden en birinci benimEn önce kim doğurcak cidden du bı takvime bakım oraya göre kim onu da merak ettim
Ayy çok geçmiş olsun canım bolca uzan kalkmaya çalış hayırla zamanında gelsin inşallahMerhaba çok geçmiş olsun.İnşallah vaktinde doğum nasip etsin Allah’ımBende sizinle aynı durumdayım ben 22. Haftadayım daha ve dün korkudan aklım çıkıyordu. Erken doğum sancısı oldu. Serum verdiler sonra düzeldi ama tekrar olacak diye çok korkuyorum. Doktorum da hiç açıklama yapmadı neden olur bu bir daha olmaması için dikkat etmem gereken şeyler var mıdır nelerdir? Hiç açıklama yok . Bir daha olursa hemen gel dedi geçti inşallah zamanında kucağımıza alırız yavrularımızı
Amiiiin inşallahAyy çok geçmiş olsun canım bolca uzan kalkmaya çalış hayırla zamanında gelsin inşallah
Once kim dogurur bilmem ama hepiniz benim uzerime dogurur buyutursunuz bile buna eminimEn önce kim doğurcak cidden du bı takvime bakım oraya göre kim onu da merak ettim
Milleti mi ekleyeceğim ya bananeAy aynı kafadayım, adı da yok çocuğun kapı süsü meselesi benim de yaş.
İlk kızımda da böyle şeylere özenmedim. Başkaları için para harcama gibi geliyor bana da, büyük doğum günleri yerine aile içinde kutlayıp, Paris’e disneyland’a gitmiştik bir doğum gününde(8 yaş), kız çocuğu olan başka arkadaşım aynı bütçeyle büyük doğum günü yapmıştı anne kız tütülü konseptli , herkese yemek vermeli. (o zamanlar döviz böyle değildi)
Hele sonrasında pandemi çıkınca dedim iyi ki gezmişiz.
Ama bir şeyi de eksik yapmak istemiyorum, çok elzem ritüeller varsa ve bilmiyorsam diye sorayım istedim. Çikolata ve kapı süsü yeter sanırım. Verilen bebek isimli hediyeleri saçma buluyorum. Tanımadığım çocukların isimleri buzdolabımda şişe açacağı olarak duruyor.
Aa bileydim annemin tansiyon aletini alir gelirdim. Belli saatlerde olcum mu yoksa nabiz hizlandikca olcum mu istedi
Benim doktorum da sabah uyanır uyanmaz tansiyon aleti yanında olsun hemen ölç dedi çoğunlukla gece uykuda yükselme ihtimali oluyormuş akşam birde uyurken dedi ama gün içinde eğer yükseldiğini hissedersen yine ölç dedi benim kızımda gece yükseliyordu 21:00'den sonra başlıyordu sabaha doğru düşüyordu
Hahah seninki epey komplike bi ruyaymisBen dogurmusum bile beyaz tenli sari sacli kaslari catik surekli acikan bi bebekti asm de topuk kani vermeye gittik siringa ile cekiyolardi kani nasil canim sıkıldı bebemi aglattilar fiskilar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?