2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ay iyi bari canım ya. Valla hareket etse bir türlü etmese diğer türlü her durumda endişeliyim.

İyi cok şükür bari insülinle en azından düzene binmiş hatta fazla bile gelmiş inşallah biraz sonra insüline de gerek kalmaz,
Aynen aynen. Aslında ben hala gerek olmadığını düşünüyorum ama korkuyorum yüksek çıkar diye. O yüzden kullanıyorum. İnşallah canım. Az kaldı sabredeceğiz artık. Bebişler sağlıklı olsun da gerisi önemli değil. Senin de çok kötü değil normal yani kafana taktıkça bebekte stres olur. O yüzden hiç düşünme. Doktoruma ben bazı günler ünsiline rağmen hatta az yememe rağmen yüksek çıktığını söylemiştim. Hiç bir sorun olmayacağını devamlı olarak yüksek çıkmaması gerektiğini söylemişti. Sende kendini rahat bırak biraz bu konu da Diyeti nasıl yapıyorsun mesela? Ne yiyiyorsun?

Merhaba güzel anneler.. Siz ve bebekleriniz umarım çok ama çok sağlıklısınızdır. Allah kolaylıkla doğum yapmamızı ve bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.
Benim size danışmak istediğim bir şey var. Deterjan olarak fazlasıyla kararsız kaldım. Siz hangi marka deterjan aldınız? Hangisinin içeriği daha iyidir emin olamıyorum. Fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Patates pirinç beyaz ekmek şeker tatlı ve her türevi hiç yemiyorum. Hamur işi hiç yemiyorum. Sabah bir yumurta bazen haslıyorum bazen sahanda peynir zeytin domates salatalık domates sosu yiyorum iki dilim kepek ekmekle, ara öğün meyve bir tane yanında küçğk süt veya bir bardak ayran
.öğlen yemeği bazen yemiyorum. Bazen de çorba pişirdiysem sadece bir kase corba içiyorum. Sonrasında eşim geliyor zaten aksam yemeği yiyoruz yemek olarak herseyi yiyorum et tavuk biber patlıcan taze fasulye kabak karnabahar nohut kurufasulye vs kafama göre yapıyorum. ama az bulgur pilavı varsa ondan yiyorum pirinc yemiyorum, makarna da cok az yiyorum. corba mercimek sehriye tarhana domates, 2. Ara öğünde de agzıma ceviz fındık atıyorum bazen de yogur icine torkunun bulgurdan yapılmıs gevreği var ondan koyup içine yesil elma dograyıp onu yiyorum, arada agzıma cips atıyordum onu da biraktım acıkmıyorum kesinlikle aclık hissetmiyorum

İnstada annelerinceler diye bir hesap var içerik incelemesi yapmıs ben ona uyuyorum genelde, fotolarını atayım fikir olsun

Eklentiler

• Screenshot_20220604_141022_com.instagram.android.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_20220604_141018_com.instagram.android.webp
    28,7 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_20220604_141014_com.instagram.android.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_20220604_140955_com.instagram.android.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_20220604_140953_com.instagram.android.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 61

Ben kavrulmuş yiyemiyorum zaten aci geliyor tadı Bebeğin sivisi normalse, karin cevresi normal ise stres yapma. Sadece şu son birkaç ay eskiye oranla biraz dikkat etmek yeterli senin de özelinde, zaten tespit edilen şeker bulgusu yok.

Gittin diyetisyene ama cok düzenli ölçüm yapamadığım için sonuçlarımı atmadım son uc gündür strip bittiği için ölçememiştim zaten ancak alabildim bugun ölçtüm

Çubuklar gelsin düzenli tekrar ölçer diyetisyenle paylaşırsın, onlar da takip ediyor cnm ondan sormuştum.

95 düşük değil sorun yaratacak kadar veya hipoglisemi teşhisi koyacak kadar. Kendini iyi hissediyorsan tokluk şekeri olcumunde sorun yok. Günde 3 ana öğün yerine +2 de ara öğün ekleyebilirsin tokluk şekeri açısından cnm. Boğazımı tutamıyorum dediğin.noktada tükettiğin gidslar kan şekerini çok hızlı yükseltip hızlı düşürür, başa dönersin. Tatlıyı kesemiyorsan da çok çok tüketmek, maksat tadını al aklında kalmasin :))

Ben de bu kadar ölçebildim değerler bunlar, doktor aksamı ölçme sabah ölçtüğün için dedi ben de öğlen 1. Saati ölçüm sadece. 2. Saat yazmıs yukarı sonradan fark ettim

İlk hafta günde 6 kez olctuk, sonra 1 gün açlık bir gün tokluk olcuyorum, endokrin doktoru öyle takip ettiriyor cnm

Kız bu nasıl diyet. doktor vermemiş herhalde. Gerçi bana da vermedi. Bende kafama göre yapıyorum ama şunu unutma kepek ekmeğinde de beyaz un karışımı olduğu için yükseltiyormuş ben 2 dilimden 1 e düşürdüm. Bazen hiç yemiyorum şekerim sonra normale döndü 1 ay içinde. Mesela saatlik yapıyorum sabah 8 de mutlaka kahvaltı yapıyorum 2 dilim beyaz peynir 5 zeytin 1 küçük domates 1 küçük Salatalık 1 dilim tam buğday ekmeği 1 çay bardağı çay. ( yumurta yediğim gün peynir, peynir yediğim gün yumurta yemiyorum. Artık ekmeğimi de kendim yapıp buzluğa atıyorum. Daha sağlıklı oluyor en azından.) 9 da ölçüm yapıyorum. Saat 10.00 da bir elma 5 fındık yiyiyorum. Öğlen 1 de bakliyat yemeği ya da sebze yemeği 1 kase yoğurt 1 dilim ekmek. Öğle ile akşam arasında 1 meyve 3 ceviz yiyiyorum. Akşam balık/tavuk/et tarzı salata 1 kase çorba ve bir dilim ekmek yiyorum. Gece yatmadan da 1 bardak süt içiyorum. 1 saat sonra da yatış. valla saat hesabı yapmak takıntı olmuş bende. Aşırı dikkat ediyorum. Her günüm böyle geçiyor. Eğer akşam yemekten sonra canım Bi şeyler isterse çok çok nadir helva ya da Mısır patlaması yiyorum.

Sabaha kadar hic durmadi saolsun oglum.. saga donuyorum yok sola donuyorum yok o kadar hareketliydi ki hic uyuyamadim abartisiz wcde eşlik edince birde ustune agrilar derken sabahi zor ettim simdide ayakta uyuyorum şişlik bendede oluyor el ve ayak parmklarimi bazen kapayamiyorum yuzumdede cok oluyor goren hasta misin diye sormaya basladi

ya insanın dünyaya bakış açısı olumsuz olunca minicik dert bile batıyor. keşke olumlu küçük dertlere gülüp geçen olgunlukta biri olsaydım. o zaman eminim hayat daha kolay olurdu. zaten dediğin gibi günün sonunda sinirim derdimle bebeği de etkilediğimle kalıyorum. yani elime hiç iyi bir şey geçmiyor.

Evet evet biz de ilaçlatıcaz. Diğer türlü yaşayamam, vallahi de yaşayamam. o kadar gitmek istiyordum gidemiyordum ama bunun önünü kesemezsek giderim valla, eşime de dedim. biliyor ciddi olduğumu. 2 gecedir ışıklar açık uyur uyanık sabahlıyorum. bir süre daha üzerimden etkisini atamam lanet mahlukatların. sürekli bastığım dokunduğum yeri kontrol ediyorum. akşamın çökmesiyle canım sıkılmaya başlıyor.

Ya zaten tuvalete gitmek macera. Önce terliklerin içini kontrol ediyorum sonra attığım her adımı. banyo ışını yaktığımda direkt kolaçan ediyorum etrafı, temiz mi diye. ancak ondan sonra giriyorum içeriye.

Sağ ol ya, rapor işi yaş. Ben fiziksel olarak hasta olduğumda bile rapor almaya gidemiyorum, gücüme gidiyor, kaçamak yapıyormuşum gibi işi sallıyormuşum gibi geliyor. böyle hiç yapamam ahah az kaldı ya. 36 gün kaldı ama 10u tatil zaten.

Kızlar mesajların hepsini okuyamadım. İnşallah herkes iyidir.
Dün gece bizim kızda alerji çıktı eşimde evde değildi. Daha önce yoğun bakım ve servis yatışımız olmuştu yine eşimin gece nöbetlerine denk gelmişti haliyle biraz panikledim bu defa sadece ürtiker döktü ama aklım uçtu nefesi etkilenir birşey olur mu diye gece boyu uyutmadım uyumadım döküntüler geçince alerji doktoruna rapor alacaz o da Adana da bu sıcaklarda zor olacak ama kışı bekleyemeyiz

yaa çok geçmiş olsun. gün geçmiyor birimizin bebeği rahatsızlanmasın. insanın kalbi sızlıyor. Allah çocuklarımıza sağlık versin.

Ya çok geçmiş olsun. kıyamam kuzuya. Şu ürtiker kadar lanet bir şey yok. Çok can yakıyor gerçekten inanılmaz bir şey. Allah sabır versin yaşayanlara. Bendeki de kronik kaç defa gittim doktora çaresi yok diyor. İlaçta vermiyorlar. Serum takıp yolluyorlar her defasında. Hamile iken olmaktan çok korkuyorum.

Merhaba kızlar bendegenelde okuyup yazamayanlardanim. 23.haftada serklaj olmuştum acilmam oldugu icin bunun psikoljisini atlatmaya çalışırken 24.haftada gebelik sekeri çıktı ve amniyon sivisi asiri fazla insulin diyet bilefayda etmiyor . Dun sancim oldu gittim hastaneye her an gelebilir dedi duamiz 4 hafta daha gidebilmek dedi su anda 27.haftadayiz. pzt gunu için yatis verdi ciger gelistirici igne vurucak doktor bana dua edin kızım zamaninda saglikli sekilde gelsin. Ablam da 26. Haftada dogum yapmisti o sureci cok Iyi biliyorum ve yasamaktan korkuyorum

Amiin sağol canımm. Ayyy sıcaklar fena basık bir hava var heryerde.

yaa çok geçmiş olsun. gün geçmiyor birimizin bebeği rahatsızlanmasın. insanın kalbi sızlıyor. Allah çocuklarımıza sağlık versin.
Amin canım insanlar çocuk böyle böyle büyür diyor ama evlada öyle deyip bakılmıyor ürkiteri görünce aklımdan ne seneryolar geçti
Kuzu normalde bu yaşta test bile yapmıyorlar. Geçebilir şu bu deyip ilaç veriyorlar sadece ama bizde aniden nefes alma sorunu oluyor o yoğun bakıma yatışı o kadar ani oldu ki gece balgamlı öksürdü sabah zatürreden yattı 1,5 ay sonra yine kuru öksürükle hemen gittik bu defa da serviste yattı. Doktor test yaptırın mutlaka alerji uzmanı görsün dedi ertesi gün ben hamileliği öğrendim 12 haftaya kadar yol yasaktı derken kaldık şimdi vicdan yapıyorum
İnşallah sende de sorun olmaz canım ben bilmiyordum ama bu alerji çok büyük bir yelpazedeymiş araştırdıkça milyon çeşidi belirtisi vs çıkıyor

Ayy kıyamam sakin olmaya çalış ışık açık olunca çıkmıyorlar ya ilaç ya da dediğin gibi taşınmak çözüm. Ankara'da tek güzel olan böcek olmaması oldu benim için. 3 yıldır rahatım. Ama deniz kenarları çekiyor beni Türkiye de yaşamaya devam edersem deniz kenarına doğru giderim ya da yurt dışı.

Allah yardımcın olsun inşallah 30ları görürsün. Sağlıkla kavuş evladına

Ahhh şu sıra üzünç haberler konu çocuklar olunca insanın yüreği dayanmıyor uyku girmiyor gözüme. Allah şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…