Hahaha keşke mümkün olsaay biz böyle bir yerden koşa koşa pişmeye gideceğiz. 13 günümüz kaldı
Canım benim durumum seninle aynı galiba, takip yapmaya başlamıştım biliyorsun. Geçen günkü doktor randevumda da doktor evde takip ediyorsan yüklemeye gerek yok dedi şeker yüklemesi yapmadık.
Misal bu sabah açlık 62 tokluk 74 çıkmış. Ne yiyeceğimi şaşırdım haldeyim, bunun bir ilacı vs yok mudur?
Ya valla kan ter içinde kalıyor ama yorgan hala üzerinde. Bi de benim üstümü de örtüyor hasta olurum diye. Bilmiyor ki ben havale geçiriyorum.E bu benim eşim
Benim de öyle, çok kafaya takmaya başladım benim de aksine tokluk düşük çıkıyor ne yiyeceğimi bilmiyorum. Ara öğün de yapıyorum ama
Sanırım öyle canım; çünkü aşırı bir halsizlik vs hissetmiyorum. Evet önceye göre biraz daha gazla acıkıyorum ama bayılacak hissi oluşmadı hiç şükürler olsun.Sağlıkla geçsin ne yapacaksın, bu yaz da böyle
Reaktif hipoglisemi oluşmuş olabilir gebelikte (diyabeti olmadığı halde tokluk şekerinin cok dusmesi) ilaç yok cnm, az ama sık beslenmen lazım. Ara öğün şart. Badem, meyve, süt, ayran herhangi bir şey olabilir az miktarda. Eğer 74 e ragmen kendini zinde hissediyirsan bedenin kaldırıyor demek, stres yapma
Günde 3 değil en az +2 ara ogunle 5 öğün beslen.
Hormonlar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı demekYa valla kan ter içinde kalıyor ama yorgan hala üzerinde. Bi de benim üstümü de örtüyor hasta olurum diye. Bilmiyor ki ben havale geçiriyorum.kaldırdım yorganı bugün.
Est, bildiğimi paylaşıyorum sadece. Üzüm kuru veya yaş glisemik indeksi yüksektir, hızlı yükseltir, uzum, karpuz Kavun aşırı tüketme, porsiyonlar küçük olsun. Badem bu dönemde bize dost, kalsiyum.deposuSanırım öyle canım; çünkü aşırı bir halsizlik vs hissetmiyorum. Evet önceye göre biraz daha gazla acıkıyorum ama bayılacak hissi oluşmadı hiç şükürler olsun.
Şeker konusundaki Engin bilgilerin için de ayrıca teşekkür ederim içimi rahatlatıyor söylediklerin
Şimdi bi üzüm badem kuruyemiş aldım sen yazınca.
Aynen aynen. Çıldırtıyordu beni. İkna olmaya başladı yavaş yavaş. Ya Bi de uzun kollu ile yatıyorHormonlar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı demek
Hayır bir de ilk başta inandıramıyordum havanın gerçekten sıcak olduğuna ama yeni yeni anlamaya başladı. Bu babalar değişik
Benimki daha çok yapıyor günde 2-3 dk larca bazen korkuyorum çırpınıyormu acaba diyeMerhaba arkadaşlar,
Ritmik olarak bebeğinin hıçkırığını 2-3dk civarı hissedenler var mı? Daha öncede hissetmiştim ama bu hafta 3.oldu, merak ettim?
Çiğ badem yiyorum, kavrulmuş yerime çiğ yemek gerek değil mi? Usg ölçümünde de tüm ölçümlerin ortalamasına göre 1 hafta önde çıktı ama doktor değerler normal dedi, amniyon sıvısı da normal olunca doktor takılmadı ama işte ben kafayı yedim şeker diyeEst, bildiğimi paylaşıyorum sadece. Üzüm kuru veya yaş glisemik indeksi yüksektir, hızlı yükseltir, uzum, karpuz Kavun aşırı tüketme, porsiyonlar küçük olsun. Badem bu dönemde bize dost, kalsiyum.deposuana öğünler arası ufak ufak saglikli atistirmak iyi gelecek inşallah. Değerlerini ara ogune başladıktan.sonra yine paylasirsin
Gittin diyetisyene ama cok düzenli ölçüm yapamadığım için sonuçlarımı atmadım son uc gündür strip bittiği için ölçememiştim zaten ancak alabildim bugun ölçtümAclik 100 u geçmiyorsa sorun yok. 100 u geçmemeli açlık şekeri. Tokluk çok düşük değil, benim.75 lere dusuyor çünkü hipoglisemim var. Sende değerler normal su an yazdığına göre. Ben endokrinoloji doktoruna ve diyetisyene haftalık sonuçları whatsaptan yolluyorum, takip ediyorlar.
Diyetisyene başlamış miydin cnm?
Sen git gide düzeltmişsin ama düşmüş değerlerin tablolara göre. Benim aclık en fazla 105 cıktı bi kere toklukta da en fazla 118 i gördüm, doktorun ne diyor sonuclarınaBenimde son günlerde yüksek çıkıyor normalime göre. Anlayamadım sebebinişu anda bu şekilde benim ölçümlerim. Ünsilin seviyesini düşürdü doktorum şeker düşüklüğünden hastalanınca
Ayy valla ne yapacağımızı sasırdık kadın olmak ne kadar zor, anne olmak hele,E bu benim eşim
Benim de öyle, çok kafaya takmaya başladım benim de aksine tokluk düşük çıkıyor ne yiyeceğimi bilmiyorum. Ara öğün de yapıyorum ama
Aclik 100 u geçmiyorsa sorun yok. 100 u geçmemeli açlık şekeri. Tokluk çok düşük değil, benim.75 lere dusuyor çünkü hipoglisemim var. Sende değerler normal su an yazdığına göre. Ben endokrinoloji doktoruna ve diyetisyene haftalık sonuçları whatsaptan yolluyorum, takip ediyorlar.
Diyetisyene başlamış miydin cnm?
1 ay sonra yavaş yavaş toparladı hatta vurduğum ünsilin dozu bile fazla gelmeye başlamıştı. O yüzden dozu düşürdük. aşırı düşüyordu bu sefer de düşmesi sorun olmaya başlamıştı çünkü beni çok etkiliyor 60 küsürlere kadar düşmüştü tokluk şekerim. Baya hastalandım tanyonuma kadar etkiledi. Dozu düşürünce biraz daha iyi oldu. Şimdi hafta da 4 gün ölçüm yapıyorum. Artık çoğu şeyi azda olsa yiyorum en azından nefsim köreliyor. Doktorum böyle devam edelim dedi.Sen git gide düzeltmişsin ama düşmüş değerlerin tablolara göre. Benim aclık en fazla 105 cıktı bi kere toklukta da en fazla 118 i gördüm, doktorun ne diyor sonuclarına
Ayy valla ne yapacağımızı sasırdık kadın olmak ne kadar zor, anne olmak hele,
Benim de tokluk şekerim düşün çıkıyor canım senden de düşük hattaBen de bu kadar ölçebildim değerler bunlar, doktor aksamı ölçme sabah ölçtüğün için dedi ben de öğlen 1. Saati ölçüm sadece. 2. Saat yazmıs yukarı sonradan fark ettim
İyi cok şükür bari insülinle en azından düzene binmiş hatta fazla bile gelmiş inşallah biraz sonra insüline de gerek kalmaz,1 ay sonra yavaş yavaş toparladı hatta vurduğum ünsilin dozu bile fazla gelmeye başlamıştı. O yüzden dozu düşürdük. aşırı düşüyordu bu sefer de düşmesi sorun olmaya başlamıştı çünkü beni çok etkiliyor 60 küsürlere kadar düşmüştü tokluk şekerim. Baya hastalandım tanyonuma kadar etkiledi. Dozu düşürünce biraz daha iyi oldu. Şimdi hafta da 4 gün ölçüm yapıyorum. Artık çoğu şeyi azda olsa yiyorum en azından nefsim köreliyor. Doktorum böyle devam edelim dedi.
Benim bebek de 1 hafta önden gidiyor suyu da sınırda yüksek dedi. O yüzden hemen diyete başladım. 1 haftalık önden gitmesi önemli değil dedi doktorum olabilir dedi normal bişeymiş ama suyun fazla olması iyi değilmişBenim de tokluk şekerim düşün çıkıyor canım senden de düşük hattaDelirella bana güzelce açıkladı durumu.
Perşembe randevum vardı ben de doktoruma sorun olmadığını söyledi, ben de bunu bebeğin sadece bir hafta önden gitmesine amniyon sıvısının normal gözükmesine bağladım ne yapayım
Canım endişelenme benim 1 gün boyunca 2 kere ufacık kıpırdanma hariç hiç hissetmediğim günler oldu oluyor aradaben de tatlı yemiştim hiç etki etmemişti acı yiyince kıpırdamıştı
Aynen cnaim biz dikkat ettiğimiz için görüyoruz da dikkat etmesemde görüyorumTesekkur ederim mesajin icin. Evet evet hem ilaclaticaz hem sineklik qyarlicaz balkona. Ev sahibi de oyle diyor. Kizim da senin gibi korkuyor ama ilk o goruyor hep diye. Bence biz korktugumuz icin etrafq daha cok dikkat ediyoruz ondan ilk biz goruyoruz. Doktor fiziksel olmayan bir rahatsizlik icin sanmiyorum rapor versin. Ben de istemem zaten. 36 gun kaldi. Gun sayiyorum. En azindan yogun degil. Benim biraz hormonlar biraz hayat sartlari. Arada buraya da yazdim ya birda cok mutsuzum ama gitsem gidemiyorum kalsam kalamiyorum diye. 6 hafta kaldi. Insallah bebeklerimiz sag salim dogsun onlarla ilgilenirken boyle seyleri dusunmeye vaktimiz kalmayacak. Dogumdan sonra da olsa guzel bi tatil yapicam muhakkak.
Benimkide gece uyaniyor bazen. İnşallah gece uyurlar bebislerimizi .Ya sorma aynen, yatma vakti gelince geriliyorum resmen uykusuz geceden, sabah olsun istiyorum bir an önce
Sıpalar günde 16 saat uyuyorMesela benim ki akşam daha fazla hissediyorum gündüze oranla, dogunca öyle olmaz inşallah problem yoktur cnm, takip et birkaç defa hissediyor olman hareketi duyman önemli, her gün bir degil
Sekerliimonata ise yükseltir, meyvesuyu vs tüketimiyorum ben tatlı icecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?