- 17 Aralık 2018
- 2.322
- 3.208
- 133
Öncelikle tüp bebek süreciniz hayırlı olsun inşallahMaşallahRabbim sağlıkla ikisini de kucağına almayı nasip etsin. Bende tüp bebek sürecindeyim, yaşım 41 ama embriyo sayım iyi çıktı. Dr tranferde 2 embriyo olursa ikiz ihtimali yüksek diyor, ama sağlık sorunun çok olur ikiz gebelik tehlikeli diyor. Sen kaç yaşındasın? Neler yaşadın? Hamilelik şekeri ya da düşük riskin çok oldu mu? Biraz bahseder misin? İkiz gebelik önerir misin? Bu ihtimali gözönüne alıp e embriyo transferi yaptırsam mı?
Benim de öyle dışardan görünüyor çok bariz bir şekilde tam yan yatıyor karnımda daha başı aşağı dönmemiş o yüzden hem elleri hem ayaklarıyla ittiriyor resmen tepiniyor. Eşim karnını delip çıkacak yakında diyorkızlar doğum izin raporu ile ilgili doktoruma mail atmıştım 32+1 de gelsem sorun olur mu diye. Olmaz dedi bilginize.
bu arada benim kız hiç durmuyor karnımda sizinde böyle mi acaba? fıldır fıldır :)
Ben dinlene dinlene yapıyorum mecbur. Benim oğlan yine büyük ama evde bir de küçük çocuğu olanlar netsinKızlarr iyi akşamlar nasılsınız napıyosunuz.
Yavaş yavaş temizlik yapıyım diyorum
Annem falan kızıyo
Bebeğe bi zararı olur mu
Siz temizlik yapıyo musunuz
Benim de baştan beri hep bir hafta ilerde ama suyum normal şeker yüklemem de normal çıktı. Sen niye bu kadar evham yaptın ki ben her akşam karpuz yiyorumÇiğ badem yiyorum, kavrulmuş yerime çiğ yemek gerek değil mi? Usg ölçümünde de tüm ölçümlerin ortalamasına göre 1 hafta önde çıktı ama doktor değerler normal dedi, amniyon sıvısı da normal olunca doktor takılmadı ama işte ben kafayı yedim şeker diye
Ben yesilanne den aldım deterjan ve leke çıkarıcı.Merhaba güzel anneler.. Siz ve bebekleriniz umarım çok ama çok sağlıklısınızdır. Allah kolaylıkla doğum yapmamızı ve bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.
Benim size danışmak istediğim bir şey var. Deterjan olarak fazlasıyla kararsız kaldım. Siz hangi marka deterjan aldınız? Hangisinin içeriği daha iyidir emin olamıyorum. Fikir verebilirseniz çok sevinirim.
yaaa maaşallah burnuna bak dudaklara bak , cok sevindim güzel haberlere, herkes kontrollerinden böyle sevinçli haberlerle çıksın inş,:)Kerem Ali’nin teyzelerine selamı varbugün iyi bir perinatolog riskli gebelik uzmanı doktora gittim, rahim ağzı açıklığı içimi rahatsız ediyordu hareketi yasaklamıştı doktorum. Aslında o da açıklık var demedi arasında yumuşaklık gevşeklik var gibi görünüyor hoşuma gitmedi bu görüntü önlem alalım demişti. Bende de erken doğum korkusu olmuştu. gittik ben öyle birşey görmedim herşey yolunda dedi. Bebek 2 hafta önde gelişimi iyi 1700kg, 40 cm. Yürüyüş yapabilirsin ama 15-20 dk dedi. Normal hayatına devam et dikkat et sadece dedi
İnşallah sağlıkla biraz daha bekleyerek gelir minnoslar29+5ten selamlar biz yine hasyanedeyiz 1 haftadırerken doğum riskim tekrarladı yine sancılarim kasılmam oluyo umarım 2 hafts daha kalırlar içerde rabbim Hepimiz e sag salim kucagımiza almayı nasip etsin inşallah
Benim endokrin 15-20 gün günde 6 kez ölçüm yapmamı istedi benim gün içerisinde hep normal ama sabah açlık ve sabah tokluk yüksek oda gece şekerim düşüyor galiba gece süt içip uyumami söyledi diyetisyen ama yine aynısı oluyor bir çözüm bulamadımBen kavrulmuş yiyemiyorum zaten aci geliyor tadıBebeğin sivisi normalse, karin cevresi normal ise stres yapma. Sadece şu son birkaç ay eskiye oranla biraz dikkat etmek yeterli senin de özelinde, zaten tespit edilen şeker bulgusu yok.
Çubuklar gelsin düzenli tekrar ölçer diyetisyenle paylaşırsın, onlar da takip ediyor cnm ondan sormuştum.
95 düşük değil sorun yaratacak kadar veya hipoglisemi teşhisi koyacak kadar. Kendini iyi hissediyorsan tokluk şekeri olcumunde sorun yok. Günde 3 ana öğün yerine +2 de ara öğün ekleyebilirsin tokluk şekeri açısından cnm. Boğazımı tutamıyorum dediğin.noktada tükettiğin gidslar kan şekerini çok hızlı yükseltip hızlı düşürür, başa dönersin. Tatlıyı kesemiyorsan da çok çok tüketmek, maksat tadını al aklında kalmasin :))
İlk hafta günde 6 kez olctuk, sonra 1 gün açlık bir gün tokluk olcuyorum, endokrin doktoru öyle takip ettiriyor cnm
vallahi ağzına sağlık güzel açıklamış. eşime de çevirdim.geçen kontrolde doktora bacak kramplarını sordum doktor oluyor mu cok dedi eşim de gülerek 1 kere oldu doktor hanım abartıyor dedi, doktor da eşime bu dönemde günde ayda 3 5 salgılanan hormon günde 100 200 salgılanıyor, annenin fizyolojisi alt üst, hormonlar alt üst, normal durumları olumsuz görmeye, olumsuzları cok daha abartmaya doğal olarak meyilli ve bu sürecin doğal bir parçası dedi, çok güzel açıkladı valla, en ufak sey bize cok olumsuz bişey gibi geliyor hormonlar vs hepsi etki ediyor psikolojiye
deniz kenarı çok güzel de işte. sivrisi hamamböceği falan bitmiyor. gerçi bizim bu yıla kadar sorunumuz yoktu. inşallah çözeriz ya. bu akşam da ışık açık yatıcam mecbur. hala emin olamıyorum hiç kalmadığına.Ayykıyamam sakin olmaya çalış ışık açık olunca çıkmıyorlar ya ilaç ya da dediğin gibi taşınmak çözüm. Ankara'da tek güzel olan böcek olmaması oldu benim için. 3 yıldır rahatım. Ama deniz kenarları çekiyor beni Türkiye de yaşamaya devam edersem deniz kenarına doğru giderim ya da yurt dışı.
İnşallahyaaa maaşallah burnuna bak dudaklara bak , cok sevindim güzel haberlere, herkes kontrollerinden böyle sevinçli haberlerle çıksın inş,:)
Ayy çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallahKızlar mesajların hepsini okuyamadım. İnşallah herkes iyidir.
Dün gece bizim kızda alerji çıktı eşimde evde değildi. Daha önce yoğun bakım ve servis yatışımız olmuştu yine eşimin gece nöbetlerine denk gelmiştihaliyle biraz panikledim bu defa sadece ürtiker döktü ama aklım uçtu nefesi etkilenir birşey olur mu diye gece boyu uyutmadım uyumadım döküntüler geçince alerji doktoruna rapor alacaz o da Adana da bu sıcaklarda zor olacak ama kışı bekleyemeyiz
Benim evde ölçtüğüm şeker sonuçları özellikle tokluk düşük çıkıyor canım, keşke yüklemeyi yapıp bu defteri kapatsaydım diyorum bazen böyle ölçerek de çok stres oluyormuş çünkü insanBenim de öyle dışardan görünüyor çok bariz bir şekilde tam yan yatıyor karnımda daha başı aşağı dönmemiş o yüzden hem elleri hem ayaklarıyla ittiriyor resmen tepiniyor. Eşim karnını delip çıkacak yakında diyorGeçenlerde eşim gece onu dürtüyorum sanmış bir bakmış karnım onun sırtına dayanmış içerde kız partiliyor
Ben dinlene dinlene yapıyorum mecbur. Benim oğlan yine büyük ama evde bir de küçük çocuğu olanlar netsinOnlar hep bebe peşinde koşuyor. Doktor yasaklamadıysa abartmadan yapabilirsin. Ağır kaldırma yukarı çok uzanma bir de sabahtan akşama durmadan iş yapıp kendini yorma yeter.
Benim de baştan beri hep bir hafta ilerde ama suyum normal şeker yüklemem de normal çıktı. Sen niye bu kadar evham yaptın ki ben her akşam karpuz yiyorum
Ben yesilanne den aldım deterjan ve leke çıkarıcı.
Ayy iyi denk gelmiş, biraz da biz abartıyoruz herseyi 3 5 düşük cıksın ne olacak sanki yüksek cıkmasından iyidir, tesekkür ederimBenim evde ölçtüğüm şeker sonuçları özellikle tokluk düşük çıkıyor canım, keşke yüklemeyi yapıp bu defteri kapatsaydım diyorum bazen böyle ölçerek de çok stres oluyormuş çünkü insan
A avozge az evvel bir doğum günü organizasyonumda şansıma doktorlar denk geldi soruverdi hemen ben yükleme yaptırmadım ama ölçümlerim düşük çıkıyor bebeğe bir zararı olur mu diye. Muhtemelen sana yetecek kaloriyi almıyorsun o yüzden düşük çıkıyordur dedi.Delirella nın dediği gibi 2 saate bir bir şeyler ye ara öğün yap beslen dediler canım. evham yaptığımız kadar bi şey yok anladığım
Ayıptır söylemesi hamur işi pasta ne varda götürdüm uzun zamandır böyle yememiştim sonra 1 saatte ölçtüm önce 168 çıktı baktım baya yüksek diğer parmağımdan ölçtüm 154 çıktıAyy iyi denk gelmiş, biraz da biz abartıyoruz herseyi 3 5 düşük cıksın ne olacak sanki yüksek cıkmasından iyidir, tesekkür ederim
Bir hemsire arkadasım 15 değer değişik cıkması normal demişti. Öyle cıkıncs ben ikisinin ortalamasını alıyorumAyıptır söylemesi hamur işi pasta ne varda götürdüm uzun zamandır böyle yememiştim sonra 1 saatte ölçtüm önce 168 çıktı baktım baya yüksek diğer parmağımdan ölçtüm 154 çıktı
Burdan pay biçelim yani motomot bir doğruluk da vermiyor gibi tam olarak sanki. Demek ki gerçekten benim normal düzende beslendiğim rutinim bana yetmiyor.
Biraz fazla abartmışım kabul bu arada, gözüm dönmüş
Amin hepimizeAllah şifa versin düşüklüğü daha tehlikeli. Tuzlu şeyler yükseltmiyor mu?
Yaaaa maşallah nasıl tatlıııııKerem Ali’nin teyzelerine selamı varbugün iyi bir perinatolog riskli gebelik uzmanı doktora gittim, rahim ağzı açıklığı içimi rahatsız ediyordu hareketi yasaklamıştı doktorum. Aslında o da açıklık var demedi arasında yumuşaklık gevşeklik var gibi görünüyor hoşuma gitmedi bu görüntü önlem alalım demişti. Bende de erken doğum korkusu olmuştu. gittik ben öyle birşey görmedim herşey yolunda dedi. Bebek 2 hafta önde gelişimi iyi 1700kg, 40 cm. Yürüyüş yapabilirsin ama 15-20 dk dedi. Normal hayatına devam et dikkat et sadece dedi
Ben demiştim sana boşa sıkıntı yapıyorsun diyeKızlar selam sabahtan beri koşturmaca anca fırsat bulabildim. Hic korktuğum gibi olmadi. Doktorum zayıflamama hatta 1 ay boyunca hic kilo alamama sevindi. Şeker yiyeceğine bisey yemesin daha iyi dedi. Ne yapıyosan aynen devam et dedi. Bebegim yaklasik 1450 gr , 39 cm olmus. Herşey yolunda dedi Çok şükür. Ben kan sulandırıcı kullanıyorum tüp bebek olduğum için. Normal doğum yapabilir miyim acaba dedim. Ben sana inanıyorum yapacaksın dedi. Ay çok heycanlı ya
Amann seninki de fenaymış kuzum Allah yardımcın olsunAynen. Bizimde buraya bir anda bastı sıcak. Ağlıyordum size soğuk diye
Aynen çok fazla çeşiti var. Benim ateşim falan çıkıyor sıtma tutuyor. Aşırı kötü oluyorum. Vücudum alev alev yanıyor sinek ısırığı gibi koca koca kabrcıklar oluşuyor gözlerim falan şişiyor görmüyorum şişlikten resmen dayanılmaz bir acı ya. Gerçekten çok kötü. Bebek gibi ağlıyorum. Acil şifa versin. Her zaman söylerim şu ürtiker belasını düşmanımın başına vermesinçokça geçmiş olsun inşallah bir an önce geçer kuzunun
Hadi ya. Uyabilsen aslında çok güzel olurdu ama işte bazen şartlar el vermiyor maalesef. Valla takıntım sağolsunbiraz düzen takıntım var yoksa bende uyamazdım bu kadar herhalde. Asla makarna tarzı yiyecekleri tüketmiyorum az bile olsa. Çilek çok yedim mesela. Dozunda yersen sorun olmaz ki zaten. Sabah 2 dilim ekmek yediğimde şekerim normalin üzerine çıkıyor. Bende her öğünde 1 e düşürdüm. ama alıştım ya duyuyorum artık. Hiç zorlanmıyorum
Sağol kuzum. Keşke hiç hasta olmasalar Rabbım hepsini korusunAyy çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallahbebekler, çocuklar hiç hasta olmasın ya
İnşallah sağ salim kavuşursunuz kötüyü düşünmemeye çalış stres herşeyden daha tehlikeli. Zaman su gibi geçsin 30lu Haftaları görünMerhaba kızlar bendegenelde okuyup yazamayanlardanim. 23.haftada serklaj olmuştum acilmam oldugu icin bunun psikoljisini atlatmaya çalışırken 24.haftada gebelik sekeri çıktı ve amniyon sivisi asiri fazla insulin diyet bilefayda etmiyor . Dun sancim oldu gittim hastaneye her an gelebilir dedi duamiz 4 hafta daha gidebilmek dedi su anda 27.haftadayiz. pzt gunu için yatis verdi ciger gelistirici igne vurucak doktor bana dua edin kızım zamaninda saglikli sekilde gelsin. Ablam da 26. Haftada dogum yapmisti o sureci cok Iyi biliyorum ve yasamaktan korkuyorum
İnşallah zamanında sağlıkla gelir canım.Merhaba kızlar bendegenelde okuyup yazamayanlardanim. 23.haftada serklaj olmuştum acilmam oldugu icin bunun psikoljisini atlatmaya çalışırken 24.haftada gebelik sekeri çıktı ve amniyon sivisi asiri fazla insulin diyet bilefayda etmiyor . Dun sancim oldu gittim hastaneye her an gelebilir dedi duamiz 4 hafta daha gidebilmek dedi su anda 27.haftadayiz. pzt gunu için yatis verdi ciger gelistirici igne vurucak doktor bana dua edin kızım zamaninda saglikli sekilde gelsin. Ablam da 26. Haftada dogum yapmisti o sureci cok Iyi biliyorum ve yasamaktan korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?