Ya doğru söylüyorsun tabiki de öyle. Kendimi şimdiden dizginlemeye çalışıyorum ama herkesin her şeye karışacak olması ve benim onlar yüzünden anne gibi davranamayacak olmam tedirgin ediyor beni. Gerçi ilk torun tek torun şimdilik. Nasıl davranacak onu da bilmiyorum. Ama şu da var kv nim eşimi büyütme şekli korkutuyor beni. Bi insan çocuk üstünü açıyor gece diye kıyafetlerinden yatağa diker mi? Ya da 10 yaşında çocuk her öğünde 1 ekmek yer mi? Eşim Japon balığı gibiymiş doymak nedir bilmemiş. Annesi habire yedirirmiş ve eşimin annesine sorduğu soruya bak "anne ben doydum mu?" Böyle bir şey var mi? Mesela bazı konularda ben eşime soruyorum kv ordan karışıyor. Ne gerek var almayın boşverin bilmem ne diyor. Bu beni daha çok sinirlendiriyor. Kime ne ne alabağımdan ya da yapacağımdan. Ay bak dellendim yine.Bak ben sana ornek vereyim. 10 ocakta ben dogurdum 23 ocakta eltim. Ben kmseyi odasina sokmadim yogunbakimdan cikti diye gozumden sakindim kmse dokunmadi kmse opmedi kmse kucagina almadi herseye ben kostum. Eltim dogurdu aldi kucagina evine geldi. O uyudu bebesine kv bakti anasi bakti. Kayinlarimin kucaginda gezdi. Ustune bi de kiz dogurdu. Hala 2 bebeyi kv ye atar aksamlari kocasiyla gezmeye cikar. Bebelere kendi bebesi gibi bakar kv. Ben birakmadim birakmam pandemide diyetisyene giderken toplu tasimaya almadiklarinda 2 3 kez bi kac saatlik biraktim ki uyku saatine denk getirmeye ozen gosterdim. Benimkine hala temkinliler elin.cocugu gibi. Anasi kizar anasi soylenir anasi bisey der diyip yapacaklari herseyde geri cekiyolar kendilerini. Iyi seyde de kotu seyde de. Smdi keske o kadar yapmasaydim diyorum. Benim oglum evet. Ama onlarin da torunu yegeni. Ilk torun ustelik. Hem dolu dolu sevemediler onlqrin gozunde kaldi. Hem de smdi ben disliyolar mi diye dusunup uzuluyorum
AminnnAy me güzel yazmışsın. Öyle aslında yazdıklarının hepsi çok doğru. İnşallah hayırla sağlıkla büyütürüz bebeklerimizi. Biz ne kadar iyi olsakta bunun için çabalasakta artık dünya çok kötü. Bir süre sonra anne baba eğitiminin dışına çıkıyor çocuklar. Rabbim her zaman iyiler ile doğru yolda olanlar ile karşılaştırsın hem evlatlarımızı hem bizleri
Ya ne güzel böyle düşünmek. Sorun bende herhalde. Ruhsal olarak biraz çöktüm. Tabi çok şükür bu halime. Bazen aşırı bi duygusal yükleme geliyor bana. Sağlıkla kavuşalım inşallah hepimizKayiplarim var, kaç senelik evliyim, bence aa bak ben hazirim iste! Olamadım hala. Tek bildiğim bu bebeği sağlıkla istediğim, ne kadar iyi anne olacağım bilmiyorum ama elimden geleni yapacağımı biliyorum
Evet kesinlikle benim doktorum gördüğü an dedi zaten hpv diyeHappy mom da şöyle bir şeye denk geldim geçen gün.
Yine de bi gözle bakması lazım, sicaktan siğil oluştugunu ilk defa duydum, sicaktan ancak belki isilik gibi bişey olusur ama karnabahar gibi diyosun ki hpv siğilinette karnabahar gibi olan siğil diye tarif ediliyor. Doktorlar bu konuyu önemsiyor aslında, su an gebelikte alabildiğimix her takviyeyi aldıgımız için vitamin mineral vs, doktorum bana baska biseye gerek yok dedi sağlıklı beslenme açısından,sağol canım neler yemem gerekiyor, kendi doktorumla telefonda görüştüm sıcaktan olmuştur dedi sadece .
Ben bu zamana kadar uc kere vajinal muayenr oldum doktor gerekli gordugum haftalarda yapıyor bu muayeneyi rahim agzı uxunlugu ve acılma için ben de her seferinde geriliyorum valla, vucut bebemi savunmaya gecip kasılıyor hemenbugün doktora gittim.,32 çalışabilir raporu için şikayetlerini de söyleyince acilmam.var.mi diye baktı erken bir çatı muayenesi yaşadım yanisonra vajinal ultrason ve sonra normal ultrason aman allahimm çok gerildim neyse ki bişey yok herşey yolunda. sanırım idrar yolu enfeksiyon var sonuca yarın bakacak.
Ben de buyuk ihtimal sezeryan olacagım ayy insallah biz de boyle oluruz, hemen iyileşip cocugumuzla ilgileniriz, ben de cok korkuyorum hemen iyileşemeyeceğim bebeğimi istediğim gibi kucağıma alamayacağım diye, bir de yara korkusu var tabi, normal dogumdan da cok korkuyordum zaten kesi dikis cekilen acı vs ayy rabbim kolaylıklar versin insallah hepimize30 lar geldi doğum korkuları başladıDiriririripdipdipp kaçış yok bize ilkini hatırlıyorum onda korkmuştum çünkü hiç ameliyat vs olmamıştım. İnsan şey oluyor karnıma girdi bu çocuk nasıl çıkacak
Napıyorum ben nasıl doğurcam nasıl anne olcam vs vsvs bir sürü endişe.
Doğum olunca ağrı eşiklerim yükseldi cesaretim arttı. Annelik bir anda yüklendi içgüdüsel bebeğe tek başıma baktım. Hooommmmm tüm güzel enerjileri bu gruba çağırıyorum mkolay doğumlar diliyorum. Sağlıklı olalım sağlıklı olsunlar da herşey hallolur .
Kendime nazar etmeyeyim maşallahMide yanmaları ekşimeleriniz ne durumda kızlar? Gündüzde oluyor arada ama geceleri yatağa girince, kafamı dikte tutmaya çalışsam olmuyor.. Bazen ağzımdan çıkacak sanıyorum mide asiti. Geçen gece istifra ettim midemi bulandırdı. Bir kaç gündür daha iyiyim lakin uykuyu seven ben, uyumak istemiyorum artık mutsuzluk çöküyor yatağa girince resmen. Zaten tuvalete kalk rahat dönememe derken bir de bu başladı. Daha önceki aylarda midemde ekşime var ya dediğim zaman midem ekşimiyormuş o neymiş ki ya diyorum.
sağol canım inşallah önemli bir şey değildir daha kontrolüme çok var.Yine de bi gözle bakması lazım, sicaktan siğil oluştugunu ilk defa duydum, sicaktan ancak belki isilik gibi bişey olusur ama karnabahar gibi diyosun ki hpv siğilinette karnabahar gibi olan siğil diye tarif ediliyor. Doktorlar bu konuyu önemsiyor aslında, su an gebelikte alabildiğimix her takviyeyi aldıgımız için vitamin mineral vs, doktorum bana baska biseye gerek yok dedi sağlıklı beslenme açısından,
İnfluencerlar beni çok fena influence etti, geçen seneki fiyat muadil aramaya gerek yok dip fiyat bilmemne dediler, doğmamış çocuuma silikon tabak çanak aldımKızlar dün Oioi markası baya indirimdeydi hepsiburada ve trendyolda. Acaba yeniden girermi indirime
Onceki kadar siddetli degil ama yinede surubum var icip yatiyorum rahat ediyorum doktoruna soylemelisin zor oluyorMide yanmaları ekşimeleriniz ne durumda kızlar? Gündüzde oluyor arada ama geceleri yatağa girince, kafamı dikte tutmaya çalışsam olmuyor.. Bazen ağzımdan çıkacak sanıyorum mide asiti. Geçen gece istifra ettim midemi bulandırdı. Bir kaç gündür daha iyiyim lakin uykuyu seven ben, uyumak istemiyorum artık mutsuzluk çöküyor yatağa girince resmen. Zaten tuvalete kalk rahat dönememe derken bir de bu başladı. Daha önceki aylarda midemde ekşime var ya dediğim zaman midem ekşimiyormuş o neymiş ki ya diyorum.
Bende gaza gelip silikon bardakla mama kaşığı aldımİnfluencerlar beni çok fena influence etti, geçen seneki fiyat muadil aramaya gerek yok dip fiyat bilmemne dediler, doğmamış çocuuma silikon tabak çanak aldımÇocuumun henüz bezi yok, hastane çantam yok, ama silikon tabak var
Pudra toz ya bebeğin ciğerine kaçıp enfeksiyon yapma riski var diye zararlı diyorlardı ama şimdi sıvıları çıkmış onlar zararsız mi acaba. Sonuçta havaya uçuşan tozlar olmayacak. En sıcak zamanlarda doguracağız ne kadar ince giyindirsek de isilik, pişik olma ihtimalleri var, hele bir de boyunlu tontik bir bebek olursaPudra zararlı degilmi
Kizim kilolu boynu ve gidigi yapisan bi bebek olmustu bu sicaklarda 6 7 aylikti o zmanlar cok isilik ve yara oldu.. oyle hallerine kısa denk geliriz cok zorlanmayiz ama yinede terletmicez , teri uzerinde sogumamasi lazim.. bizim cakma gelinin bebegi bronsit olmus yatiyomus hastanede insan üzerini degisirir bu sicaklarda oyle yatirilir miPudra toz ya bebeğin ciğerine kaçıp enfeksiyon yapma riski var diye zararlı diyorlardı ama şimdi sıvıları çıkmış onlar zararsız mi acaba. Sonuçta havaya uçuşan tozlar olmayacak. En sıcak zamanlarda doguracağız ne kadar ince giyindirsek de isilik, pişik olma ihtimalleri var, hele bir de boyunlu tontik bir bebek olursao yüzden ben likit pudra alsam mı diye düşünüyorum. Yazın koca insan ben bile pişik oluyorum terleyince
Enfeksiyon olabilir devam ederse ya da yanma vb eklenirse bir idrar tahlili ver veya doktoruna sor mutlakaBenim cişim gelmiyor ama sanki gunlerdir yapmiyorum gibi sıkısıyorum wcye gidincede 1 2 damla anca ..birde agrisi sizisi yetmez gibi tüylerim diken diken oluyo
Ay hadi İnşallah. Zaten lohusayken hele de 2 aylık misafir ağırlanır mı hiç. En anlayışlı ve yardımcı olan insan bile olsa olmaz yani. Bebeğe bile zarar evde o kadar kalabalık. Hiç bir şey senin ve bebeğin sağlığından önemli değil. Sen kesinlikle bu yaz hiç misafir kabul etmeyeceğini net bir dille eşinin ailesine duyur hiç ümitleri kalmasın. Bu yüzsüzlükle bunlar kapıya dayanır.Galiba sizlerin duasıyla bugün eşimle kardeşi arasında kırgınlık oldudemin eltim yazdı bana atarlı atarlı eşine söyle rotasyonu iptal etsin umarım vaz geçmezler
E Eliz55 Hastane terliğini ben tokalı bir model alıcam şimdi henüz şişliğim yok ama son zamanlarda ödem olabiliyor. Oğlumda bir numara büyük almama rağmen doğuma giderken ayağım girmemişti terliğeHele normal doğum yapacaksan hastane için süse püse aldanma rahat bir model seç, sancılı halde dolanırken süs falan görmüyor gözün Hevesin varsa ev terliğini süslü alırsın.
F Fatimeesss varisdaşım sen bu halinle nasıl misafir ağırladınHem de böyle analyissiz ve çocuklu misafir Azıcık ayakta kalsak alt tarafımız kopuyor ki böyle olmasa bile normal bir gebelik olsa bile şimdi hepten ağırlaştığımız rahat hareket edemediğimiz zamanlar.
Enfeksiyon olabilir devam ederse ya da yanma vb eklenirse bir idrar tahlili ver veya doktoruna sor mutlaka
Yani eltim bide kadın doğum asistanı. Anlattım onada durumu. İnsan ne kadar anlayışsız olur anlamıyorum. Bulaşık yıkamak kadar beni zorlayan şey olmadıAy hadi İnşallah. Zaten lohusayken hele de 2 aylık misafir ağırlanır mı hiç. En anlayışlı ve yardımcı olan insan bile olsa olmaz yani. Bebeğe bile zarar evde o kadar kalabalık. Hiç bir şey senin ve bebeğin sağlığından önemli değil. Sen kesinlikle bu yaz hiç misafir kabul etmeyeceğini net bir dille eşinin ailesine duyur hiç ümitleri kalmasın. Bu yüzsüzlükle bunlar kapıya dayanır.
Onu bende aldımİnfluencerlar beni çok fena influence etti, geçen seneki fiyat muadil aramaya gerek yok dip fiyat bilmemne dediler, doğmamış çocuuma silikon tabak çanak aldımÇocuumun henüz bezi yok, hastane çantam yok, ama silikon tabak var
Ben kıskanç değilim de "eşim, annem cikarabiliyor ben bu çocuğun gazını neden çıkaramıyorum, ne biçim anneyim ben" diye ağlamıştım lohusaykenOf ben kendimi hiç rahatlatamıyorum bu konuda. Yani türlü türlü şey dönüyor beynimde. Bir de yapımda aşırı kıskançlık var. Örnek veriyorum çocuk ben de susmadı kv aldı sustu moralim bozulur üzülürüm kıskanırım bir daha vermek istemem kimseye. Yani aşırı kıskancım. Bilmiyorum ne yapacağım. İnşallah her şey güzel olur. Aşırı korkuyorum bakamamaktanbazen diyorum çok mu acele ettik. Ama 3.5 yıl bekledik Yani erkende değil. İnsan kendini hazır hissediyor ilk başlarda sonra iş ciddiye binince sanki hiç hazır değilmiş gibi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?