Onlar konusur buna engel olamazsin. O konusacak sen bildigini okicaksin. Benm.kv emzik tutmayan eltimin ogluna bala batirip verelim demistiYa doğru söylüyorsun tabiki de öyle. Kendimi şimdiden dizginlemeye çalışıyorum ama herkesin her şeye karışacak olması ve benim onlar yüzünden anne gibi davranamayacak olmam tedirgin ediyor beni. Gerçi ilk torun tek torun şimdilik. Nasıl davranacak onu da bilmiyorum. Ama şu da var kv nim eşimi büyütme şekli korkutuyor beni. Bi insan çocuk üstünü açıyor gece diye kıyafetlerinden yatağa diker mi? Ya da 10 yaşında çocuk her öğünde 1 ekmek yer mi? Eşim Japon balığı gibiymiş doymak nedir bilmemiş. Annesi habire yedirirmiş ve eşimin annesine sorduğu soruya bak "anne ben doydum mu?" Böyle bir şey var mi? Mesela bazı konularda ben eşime soruyorum kv ordan karışıyor. Ne gerek var almayın boşverin bilmem ne diyor. Bu beni daha çok sinirlendiriyor. Kime ne ne alabağımdan ya da yapacağımdan. Ay bak dellendim yine.
Benimkisi daha dönmemişAynen ne tarafa donerse oyle geliyor bizimde donmus basi asagiya ama govdesi degisiyor galiba.. dun aksam sol taraftan geliyordu pit pitlari bugunde sagdan geldi
Bilmiyorum o anki psikoloji çok farklı olur herhalde ne yaparım bilmiyorum o yüzden ya da nasıl davranırım.Ben kıskanç değilim de "eşim, annem cikarabiliyor ben bu çocuğun gazını neden çıkaramıyorum, ne biçim anneyim ben" diye ağlamıştım lohusaykenAy ne salakmışım Şimdi olsa eşime kitlerdim "aşkım sen daha güzel çıkarıyorsun" diyip emzirip verirdim kucağına, ohh mis
Kayınvalidende mi sustu bebek, ver eline bebeği, sen geç yatağa dinlenAnnesi sensin nasılsa senden başka birini senin kadar sevme ihtimali yok. Boşuna strese girme hiç.
Tamam öyle yapayım. Eşimden çekinirler ona söylerim olmadı o da söyler ailesine ben zaten kendi ailemle konuştum. Ama işte torun olunca nasıl davranırlar insan kestiremiyor. Bensterim alsınlar sevsinler ama insan korkuyormuş hasta olur mikrop kapar diyeOnlar konusur buna engel olamazsin. O konusacak sen bildigini okicaksin. Benm.kv emzik tutmayan eltimin ogluna bala batirip verelim demistianne gibi davranamicam die bisey yok. Ben gerektiginde yardim isterim diye sık sık soyleyeceksin. Ama kiskanma ki yardim istemeye yuzun olsun. Sen de sev onlar da sevsin. Kuralini net belirt uymazlarsa kiz o kadar bi sekilde sestemi kurarsin
Haha ben soracaktım bu soruyu. Baya uzun sürüyor. Ritmik şekilde pıt pıt atıyor ve sık oluyor bu. Sürekli hıçkırıyor bebembebeğin hıçkırığı ne kadar sürüyor sizde? benimki 5 dk dan fazladır pıtpıtlıyor hep. normal mi uzun olması
Öyle yapacağız da işte bakalım ne kadar nasıl karışacak bilmiyorum. Eğer damarıma basar sinirlendirirlerse patır patır söylerim zaten. Umurumda gelmez kimse. O nasıl büyütmüş umurumda değil ama benim nasıl büyüttüğüm kimse karışmasın. Eski kafa yapılarından nefret ediyorum ya da benim yapmak istediğim bir şey için eşimin yanında özellikle sanki onu doldurur gibi gerek yok ya ne yapacaksın tarzı konuşmalardan ayrı nefret ediyorum. Sinirlerim bozuluyor. Ama böyle devam ederse söylerim her şeyi ya da eşimi darlarım kesin. Dediğin gibi uzaktayız ama iş güç yok mutlaka her fırsatta gelmek isteyecekler. Gelsinler de tek çocuk tek torun ama karışmasınlar. Saçma sapan eski adetler uygulamaya kalmasınlar boş konuşmasınlar istiyorum ama o da biraz zor işte. Bu kendi ailem içinde geçerli tabiCipisS zaten başka şehirde yaşıyorsun kayınvalidenlerde senede bir kaç kez görüşeceksin. Onlar dediklerini diyecek sen de kendi bildiğini yapacaksın. Çocuğun hakkındaki tüm kararları sen ve eşin verecek. Zaten anlattığın kadarıyla cahil bir kadınmış sen de okuyup araştırıyorsundur eşin de sana güvenir. Ay ben oğlumda hep uyardığım zaman bilimsel açıklamasını da yapıyordum ayıp geliyordu öyle yapmayın diyip kestirip atmak ama baktım umurlarinda değil boşuna çenemi yormuşum. Bir de ben yapma dedikçe inadına yapıyordu oğlum iri ve güçlü bir bebekti hep ayakta dikeltirdi ki bebeğin omurga gelişimi için çok zararlı yükün bacaklara binmesi ama ben yapma dedikçe inadına yaptı. Ben de çözümü uyku saatine yakın gitmekte buldum, saati gelince de misafirlikteyiz demedim bir odaya girip uyuttum. Zaten eşim yabancı ben de yabancı gelinim burada. En fazla bizde Alman gelinlerin arkalarından konuştukları gibi konuşmuşlardır Hiç karışmamaları için hiç minnet etmemek gerekiyor, ben gurbette olmama rağmen hep kendim baktım hiç kimseye bırakmadım. Ama bu da yorucu.
yemek yedikten sonra olurmuş, az önce öğle yemeğimi yedim:) ama gün içinde yemek yemediğim zamanlarda da oluyo. uzun sürüyor ben endişeleniyorum bebiş yoruldu diyeHaha ben soracaktım bu soruyu. Baya uzun sürüyor. Ritmik şekilde pıt pıt atıyor ve sık oluyor bu. Sürekli hıçkırıyor bebem
Ben ona hiç dikkat etmedim. Ama çok sık oluyor onu biliyorum. Yafrum sürekli hıçkırıyoryemek yedikten sonra olurmuş, az önce öğle yemeğimi yedim:) ama gün içinde yemek yemediğim zamanlarda da oluyo. uzun sürüyor ben endişeleniyorum bebiş yoruldu diye
Hayır canım açlığım müsait değildi spinal oldum. Benim szeryanım çok kolay geçti yani ilk gece dışında yaşadığım tek sorun dümdüz yattığımda oluşan omuz ağrısıydı.Sağlıkla gelsin bebişlerimiz. Önemli olan sağlık tabi ki. İlk sezeryanın nasıl geçti genel anestezi mi aldın
hıçkırması iyiymiş, ciğeri gelişiyormuş öyle yazıyor internette :)Ben ona hiç dikkat etmedim. Ama çok sık oluyor onu biliyorum. Yafrum sürekli hıçkırıyoryok ya endişelenme ne olacak sanki. Bence güzel Bi şey hıçkırması Bi refleks gelişiyordur. Nasıl da uydurdum. Polyannacılık oynuyorum artık bebem hakkında
Bende düz beyaz bir model bakiyorum açıkcası öyle süslü degil ama şık olsun istiyorum. Tokalı dediğin gibi mantıklı olabilirE Eliz55 Hastane terliğini ben tokalı bir model alıcam şimdi henüz şişliğim yok ama son zamanlarda ödem olabiliyor. Oğlumda bir numara büyük almama rağmen doğuma giderken ayağım girmemişti terliğeHele normal doğum yapacaksan hastane için süse püse aldanma rahat bir model seç, sancılı halde dolanırken süs falan görmüyor gözün Hevesin varsa ev terliğini süslü alırsın.
F Fatimeesss varisdaşım sen bu halinle nasıl misafir ağırladınHem de böyle analyissiz ve çocuklu misafir Azıcık ayakta kalsak alt tarafımız kopuyor ki böyle olmasa bile normal bir gebelik olsa bile şimdi hepten ağırlaştığımız rahat hareket edemediğimiz zamanlar.
Enfeksiyon olabilir devam ederse ya da yanma vb eklenirse bir idrar tahlili ver veya doktoruna sor mutlaka
Eni sonu bir yerlerden çıkacaklar çok şeee etmeyelim30 lar geldi doğum korkuları başladıDiriririripdipdipp kaçış yok bize ilkini hatırlıyorum onda korkmuştum çünkü hiç ameliyat vs olmamıştım. İnsan şey oluyor karnıma girdi bu çocuk nasıl çıkacak
Napıyorum ben nasıl doğurcam nasıl anne olcam vs vsvs bir sürü endişe.
Doğum olunca ağrı eşiklerim yükseldi cesaretim arttı. Annelik bir anda yüklendi içgüdüsel bebeğe tek başıma baktım. Hooommmmm tüm güzel enerjileri bu gruba çağırıyorum mkolay doğumlar diliyorum. Sağlıklı olalım sağlıklı olsunlar da herşey hallolur .
Canım bu düşünceler gayet normal annelik çok farklı iç güdüsel bir duygu ilk günler hatta 40'i çıkana kadar her şeyde zorlanıyorsun alışık olmayan biri için 2-3 saatte bir uyanmak çok zor lohusaligin verdiği yorgunluk,stres,aşırı duygusallık ve bunların yanında çocuğunun dilinden anlamamak insanı biraz fazla etkiliyor sana kim şöyle bak böyle bak desede hepsi boş bebek kendi düzenini kendi istegini kendine göre ayarlıyor bir bakıyorsun ki yıllardır bebek bakiyormussun hissi oluşuyor ilk günlerine gülüyorsun acemi anneydim diyeOf ben kendimi hiç rahatlatamıyorum bu konuda. Yani türlü türlü şey dönüyor beynimde. Bir de yapımda aşırı kıskançlık var. Örnek veriyorum çocuk ben de susmadı kv aldı sustu moralim bozulur üzülürüm kıskanırım bir daha vermek istemem kimseye. Yani aşırı kıskancım. Bilmiyorum ne yapacağım. İnşallah her şey güzel olur. Aşırı korkuyorum bakamamaktanbazen diyorum çok mu acele ettik. Ama 3.5 yıl bekledik Yani erkende değil. İnsan kendini hazır hissediyor ilk başlarda sonra iş ciddiye binince sanki hiç hazır değilmiş gibi oluyor
Can boğazdan gelir minnoşum aynen devam etsinGunaydin kizlar.. yine hıçkırarak uyandik biz bogazi buyuk olcak derler ama bakalim
Baskılansa bile bir anda orda cogu kiside et benlerinin pırtlaması ne bileyim. Benim doktorum bakmadı bile çatı muayenesinde kontrol ederim şimdi boşuna evham yapmaya gerek yok dedi. Benim bildiğim kadarıyla hpv cesitlerinden biri zaten rahim ağzı kanserine sebep oluyor. Yani aynı aşı diye biliyorum:) doktoruma sordugumda öyle dedi cünküGebelikte bagisiklik baskilanir ya zaten. Her durumda iyilesmek daha uzun surer gebelikte mesela. Ben ameliyat oldum 20. Haftada ilk gebelikte. 17 hafta surdu tam iyilesmemnormalde hakki en en en fazla 1 ay olsun yani. Bi de rahim agzi kanseri asisiyla hpv asisi ayni sey degil keske onu da olsaymissin ben sigil bende cikinca ogrendim asisi oldugunu
Bak ben dedim sana. Uydurdum ama tuttuhıçkırması iyiymiş, ciğeri gelişiyormuş öyle yazıyor internette :)
Ya inşallah öyle olur. İnşallah stressiz sakin güzelce atlatırız hepimiz. Kendi evimde de olmayacağım için ilk 1 ay o da sıkıyor beni ama inşallah sorun yaşamam. Heyecan basıyor beni anlık olarak. Çok merak ediyorum. Annem her zaman der bana senin çocuğun olsa çok rahat bakarsın diye. Kedimi ben büyütmüşüm. Ordan ilham aldı kadınCanım bu düşünceler gayet normal annelik çok farklı iç güdüsel bir duygu ilk günler hatta 40'i çıkana kadar her şeyde zorlanıyorsun alışık olmayan biri için 2-3 saatte bir uyanmak çok zor lohusaligin verdiği yorgunluk,stres,aşırı duygusallık ve bunların yanında çocuğunun dilinden anlamamak insanı biraz fazla etkiliyor sana kim şöyle bak böyle bak desede hepsi boş bebek kendi düzenini kendi istegini kendine göre ayarlıyor bir bakıyorsun ki yıllardır bebek bakiyormussun hissi oluşuyor ilk günlerine gülüyorsun acemi anneydim diyeo yüzden hiç tedirgin olma herşey o kadar yoluna giriyor ki sen bile kendi kendine sasiriyorsun bunların hepsini birarada ben nasıl yapabiliyorum diye
Eyvah!! Benim bebe çok sık hıçkırıyor.Gunaydin kizlar.. yine hıçkırarak uyandik biz bogazi buyuk olcak derler ama bakalim
Asm hemsiresini ara gecen yaptirdim.onu yollayim gir sisteme de. Gunluk de olcuyorum olcumlerimi gondereyim de. Kilonu vs de soledin mi.gitmeye gerek yok. Izlemek zorunda tutuyo devlet onlari ama.bilgiler sende mevcut illa gel demiyolar ben arayip soyleyinceKızlar sabah sağlık ocağından aradılar gebelik izlemi var gelirmisiniz açlık tokluk kan şekerine bakacağız diye. Acaba gitmesem bir problem olur mu çünkü ben zaten her gün ölçüm yapıyorum, geçen hastanede tam kan sayımıda yapıldı ve sağlıkocağı çok uzak kalıyor. Anca eşim sabah işe gitmeyip beni götürüp getirmesi gerekiyor. Hadi izin alsa ertesi gün sonuç için tekrar gelin diyorlar mümkğn değil. Taksi minibüste yok yokuş yukarı birde yol 1km vardır evle arası. Küçük oğlumda var bir süre sonra yorulup kucak istiyor yürüyerekte gidemiyorum. Zaten sonuçlarda e nabıza düşmüyor kan tahlilleri vs nasıl oluyorsa. Gitmesem sistemsel bir problem olmaz değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?