- 2 Aralık 2018
- 4.392
- 4.625
- 133
Aynen canim evdeki makinaya bagli oldugunu dusununce bi bende tedirgin oldumBazı aspiratörler elektrik süpürgesiyle çekiliyor ya canım ondan mı dedim valla süpürgeyle cekileni almam zaten benim süpürgenin düsük ayarı bile aşırı güçlü tedirgin olurum
Karnına nasıl devamlı bastırıyorlarmış ay normal doğumda çıkması için baskı yapıyorlardır da sezo da 5 dakikada bebe çıkıyor zatenEvet o hissi orda yaşamak istiyorum ama bir yandan da aşırı korkuyorum panik atağım tutar doğum esnasında fenalaşırım diye bide çoğu insan korkuttu yok herşeyi hissediyorsun yok karnına devamlı bastırıyorlar vs. Gözüm korkmadı değil yaniDoktorum zaten genel anestezi taraftarı değil normal doğumda karar kılmıştı benim bir böbreğim alındı şimdi normal doğumda diğer böbreğime baskı dan dolayı birşey olur mu korkusuyla sezeryanda karar kıldık.
Ne yapacakları hiç belli olmaz valla. Benim kv iyi hoş kadındır. Hatta doğumdan sonra kv nin evinde kalmak zorunda kaldım elinden geldiğince yardımcı oldu. Ama bebe daha birkaç günlükken bir sabah ben uyurken içerden gülme sesi geldi. Gidip bi baktım bebeğe gizli gizli şekerli su vermeye çalışıyor. Önce anlamadım ne olduğunu. Sonra ben tepki verince pişman oldu tabi. Sinirim geçtikten sonra diyor ki bize büyüklerimiz şeker yerse tatlı dilli olur derlerdi bizde hep yapardık ondan yaptım. Sonra bende zararlarını anlattım internetten turşu suyu içirilip ölen bir bebeğin haberini okuttum. Alerjisi olabileceğini boğazına kalabileceğini anlattım birdaha tekrarlanmadı. Ama içimde hep bir şüphe kaldıYok yok bizde söyledik öpmek yaklaşmak yok. Covid var mikrop var dedik. Hepsi biliyor bunu ama ne yaparlar belli değil.
Cesaret verdin bana çok teşekkür ederim canımKarnına nasıl devamlı bastırıyorlarmış ay normal doğumda çıkması için baskı yapıyorlardır da sezo da 5 dakikada bebe çıkıyor zatenyok yok boşuna korkutma kendini doğumun kendisi gayet kolay ilk günler ayağa kalkmakta zorlanabilirsin o kadar o da her doğumda olan şey sezo dan sonra bol bol yürü, sade nescafe iç daha çabuk toplanırsın
Ah sezaryen. Çok zordu benim için de. Çok iyi hatırlıyorum, bebeğim 4 aylıktı ben hala acı çekiyordum. Kontrole gittim her şey yolunda diyorlar. E ben neden normal hissetmiyorumSanki vücudumu ikiye bölmüşler de alt kısım başkasına üst kısım başkasına aitmiş gibi hissediyordum. bütünlük hissedemiyordum. Zaten acısı bir yana hissizlikte oluyor. Bu sıralar ssvd araştırıyorum. İlkinde bebek iri dediler gebelik şekerinden dolayı. hiç normal üzerine düşünmediler, şans da vermediler. ne çatım uygun mu biliyorum ne de normal sancı nedir biliyorum. 4000 gram dediler, 500 gram +- oynar, 4500 ise ne yapacaksın dediler. Dedim ya 3500se peki epey vaaz verdiler, uzun uzun risklerinden bahsettiler. İnsan çocuğunu riske atamıyor azıcık risk bile olsa. Operasyona girerken ah dedim 3500 gram çıkarsa oturup ağlarım, nitekim 3640 gram doğdu kızım. Doktor ameliyatta diyor epey iri baksana, ben de diyorum yoo minik duruyor. ki sonra tarttıklarında ben haklı çıktım. Şimdiki doktor önceki sezaryen sebebini sordu, dedim bebek iriydi, bu sefer her şey yolunda giderse deneyebilirsin dedi. Bunda da rahmin yırtılma riski var, bilmiyorum. Zaten bebek iri olursa yine ben kendi planladıklarımla kalıcam.S
Yok canım korse kullanmadım ama içimde kalmıştı bunda soracam onaylarsa kullanacam. Şimdilik +3 kilodayımCesaret verdin bana çok teşekkür ederim canımO kadarı da olur dayanırız yeterki bebişlerimiz sağlıklı olsun Sezeryan dan hemen sonra korse kullanmışmıydın birde kaç kilo aldın bu güne kadar
Her şeyin yolunda olmasına sevindim. Evde başka çocuk olunca oluyor illaki bir aksiyon.Kızlar akşama doğru bizim kız kafa attı karnıma (daha doğrusu yüzyılın sakarı koca kişisi önümden alırken dikkat etmedi çarptı çocuğun kafasını). Bel ve kasık ağrım oldu 8-9 saat bekledim yemek yedim, dinlendim, duş aldım, uzandım yok geçmiyor. Normalde gün boyu hareketleri azdı bebenin bu olaydan sonrada hareketlenmedi naptıysak bi kımıldama olur gibi oluyor sonrası yok toplamda 10 u görmeyince acile gidelim dedik. Önce devlet acile gittik bu saatte sakin olur dedik önümdeki kadını 33 haftada acil sezoya aldılar kendi hastanemize geçtik.
Küçük hanımlar gayet iyiymiş sadece dizinden aşağısı hareket ediyor ondan hissetmiyormuşum, nst bağlanınca iç savaş çıkarttıçok şükür sancı yada başka birşey yok ama hala ağrılar kesintisiz devam ediyor geçmezse tekrar acile gel dedi ebe, zaten olmuş sabah direk muayeneye giderim diyemedim
Son zamanlarda sabahı bir aksiyona bağlıyoruz hayırlısı bakalım
Sağol canım çok şükürHer şeyin yolunda olmasına sevindim. Evde başka çocuk olunca oluyor illaki bir aksiyon.
Gunaydin. Ilk 1 hafta agrilarim oluyordu, hep paracetamol kullandim. Sonrasinda dikis alindi. Sonrasinda genel durumum iyiydi ama yattigim yerden mekik ceker gibi kalkarken sezaryen koselerinde batma oluyordu, kisacasi sadece bazi hareketlerde aci hissediyordum. Qrti olarak hissizlik hissi vardi. Hissizlik O bazi mavralarda batma hissi ve hissizlik 1 yilda gecti tamamen.Sezeryan sonrası ne zaman normale döndunuz? Agrılarınız ne zaman keçdı
5 çocukla sormadan nasıl gelebilir agzin açik okudum resmen şoktayim ya@Fatimeesss Benim de benzer bir düşüncesiz misafir ihtimalim var, reddettim ama haal korkuyorumbir de benim kendi evime bile değil annemin evine
Görümcemin büyük kızı bir gün pat diye "Tata Sümeyye bu sene ben de seninle İstanbul'a gelicem" dedi. Ben şok
Ne annene sorar misin müsait mi demek var, ne gelebilir miyim, gelsem nasıl olur demek var. Planını yapmış bir zahmet haber veriyor sadece
"Tatlım ben bu sene doğum yapmaya gidiyorum, seni ne öncesinde ne sonrasında gezdiremem ki"dedim.
"Olsun ben de evde otururum" dedi.
"Benden önce Antalya'dan kuzenim tüp bebek tedavisi için gelecek, ben bile onu rahatsız etmeyeyim çocukla diye gidişimi onun sürecine göre ayarlıcam" dedim hani ben sırf kuzenim rahat etsin tüp bebek tedavisi zamanı kendi annemin evine gitmiyorum ben lohusayken de sen beni rahatsız etme bir zahmet demek istedim ama yok yine anlamadı.
"Ev kalabalık olacak, önce kuzenim, eşi, annesi ve babası gelecek sonra benim doğumumdan önce araba kolaylık olur diye Antalya'dan dayımlar gelecek doğum sonrası da gelenimiz gidenimiz olacak hem şehir dışı hem tanıdıklar vs." dedim.
"Evde yer olmadığı zaman babamın arkadaşlarının evine giderim" dedi ki onların da haber yok kendi kafasına göre plan yapıyor yine
"Benim hangi gün doğuracağım belli bile değil seni dönüş uçağın için havalimanına bile götüremeyebilirim" dedim ama meğer zaten bütün yazı benimle İstanbul'da geçirmeyi planlamış haspamBir de kendi evim bile yok İstanbul'da annemin evi için ben kendim plan yaparken bile soruyorum annecim müsait misin, programın nasıl vs. diye
Ayrıca o varken dayımlar asla rahat edemez, istedikleri gibi uzanamazlar bile. Bana yardıma gelen insanlara eziyet etmiş olurum resmen. Evde yabancı bir kız. Dil bilmez iz bilmez tek başına gezmeye gitmek istese ayrı dert. Herşeyi geçtim hem maddi hem manevi olarak 3 aylık bir misafir ağırlayacak bir dönemde de değilim zaten. Anneciğime zaten soran yok
Neyse baktım bir sonuca varamayacağız kapattım konuyu. Başka bir gün annesine babasına "Kızınız da bu sene gelmek istiyormuş ama 10 yıldır gelmediniz maalesef tam en müsait olmayan zamanı seçtiniz. Ev dolu olacak, ben doğum yapacağım için sırf ben rahat edeyim diye yatılı misafirlerimiz gelecek, başka bir zaman olsa (tıpkı başka gelenleri önceden ağırladığımız gibi) seve seve sizi de ağırlardık ama bu sene imkansız, insallah başka bir vakitte ailecek gelirsiniz" dedim.
Hayır bir de bu görümcemin 5 çocuğu var ve aşırı nazlidir asla kendini yormaz hiç mi düşünmez insan lohusa kadının başına misafir gönderilmeyeceğini. Sürekli de bilet tarihimi soruyorlar inşallah havalimanına giderken "ben de geliyorum" diye çıkmaz karşıma
Selam güzel annisler nasılsınız keyifler yerindedir inşallahSize danışmak istediğim bir konu var muhakkak isimli hastane çıkışı yaptıranlarınz olmuştur yaptirip memnun kaldığınız bir site var mı onerilerinizi bekliyorum
Otribebe aldim ben canim ilk aşama için alişamazsam elektrikli falan alabilirimKızçelerim şimdi burun aspritörü alacağım ben. Ne önerirsiniz? Weebaby dümdüz bildiğimiz sıktırmalı olandan mı? Yoksa chicco kablolular falan var? Ne tercih ettiniz siz?
Ay ugraştigina degmez canim yabben üşenirimBaby me veriyorum gelen baby mom.
İade kodu oluşturdum ama bende şüpheliyim işten gelipde almıyorlar mis kargo yya ben götürmem lazım iade etmeyecem sanırım
Anaaa kiz ne psikopat kv'ler varNe yapacakları hiç belli olmaz valla. Benim kv iyi hoş kadındır. Hatta doğumdan sonra kv nin evinde kalmak zorunda kaldım elinden geldiğince yardımcı oldu. Ama bebe daha birkaç günlükken bir sabah ben uyurken içerden gülme sesi geldi. Gidip bi baktım bebeğe gizli gizli şekerli su vermeye çalışıyor. Önce anlamadım ne olduğunu. Sonra ben tepki verince pişman oldu tabi. Sinirim geçtikten sonra diyor ki bize büyüklerimiz şeker yerse tatlı dilli olur derlerdi bizde hep yapardık ondan yaptım. Sonra bende zararlarını anlattım internetten turşu suyu içirilip ölen bir bebeğin haberini okuttum. Alerjisi olabileceğini boğazına kalabileceğini anlattım birdaha tekrarlanmadı. Ama içimde hep bir şüphe kaldı
Bende elektrikli, manuel 4-5:cesit var. Hele bir tanesi var ucunu elektrik supurgesine takiyorsun. Kulaga canice geliyor ama ise yariyor. Ucu inceldikte vakum gucu azaliyor cocugun burnunu fln acitmiyor. Kisacasi manuel kablolu olanlar en iyisi. Ister sen, ister makine vakumlasin bir ucunu, en iyisi o kablolu tarz olanlar.Kızçelerim şimdi burun aspritörü alacağım ben. Ne önerirsiniz? Weebaby dümdüz bildiğimiz sıktırmalı olandan mı? Yoksa chicco kablolular falan var? Ne tercih ettiniz siz?
+3 müYok canım korse kullanmadım ama içimde kalmıştı bunda soracam onaylarsa kullanacam. Şimdilik +3 kilodayım
ben de 11 kilo aldım. 12 çıktığı da oldu ama sanırım su toplamışım, yine 11 görünüyor. işin tuhaf kısmı 20. haftamdan beri 1-1.5 kilo almışken, 12-14 hafta arası Türkiye'de 4 kilo almıştım.+3 mü
ben +11 olmuşum
Aynen hiç belli olmaz ama benşm kv nin sanki öyle bilgileri yok gibi hiç bahsetmediNe yapacakları hiç belli olmaz valla. Benim kv iyi hoş kadındır. Hatta doğumdan sonra kv nin evinde kalmak zorunda kaldım elinden geldiğince yardımcı oldu. Ama bebe daha birkaç günlükken bir sabah ben uyurken içerden gülme sesi geldi. Gidip bi baktım bebeğe gizli gizli şekerli su vermeye çalışıyor. Önce anlamadım ne olduğunu. Sonra ben tepki verince pişman oldu tabi. Sinirim geçtikten sonra diyor ki bize büyüklerimiz şeker yerse tatlı dilli olur derlerdi bizde hep yapardık ondan yaptım. Sonra bende zararlarını anlattım internetten turşu suyu içirilip ölen bir bebeğin haberini okuttum. Alerjisi olabileceğini boğazına kalabileceğini anlattım birdaha tekrarlanmadı. Ama içimde hep bir şüphe kaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?