aa gerçekten duyma refleksi artıyor mu :) çünkü bende komşuların seslerini duymaya başladım, geçen müzik çalıyordu telefonumdan mı geliyor diye telefona koşmuştum :) garip sesler duyuyorum sanki bizim evin içinden geliyor gibi. önceden nasıl fark etmedim, duvarlar çok inceymiş diyodum
Yani pişik kremi konusu sıkıntılı bir durum ama ben dediğim kremleri kullanacağım. Dalini aldım Bir de içeriği temizmiş artık %99 doğal diyordu %1 lik kısımda da zaten zararlı herhangi bir madde bulunmuyormuş. Tabi onu likit pudra şeklinde aldım. Sıcaktan pişmemiş eklem ve gıdıklarına sürerim dedim.Demeeee bu da mı gol değilÇanta kedili kedili çok şekermiş bayıldım
Bel ağrısı yaptı falan yazanlar olmuş sen rahat kullanabildin mi? Ben de bel fıtığı da var ondan şüphede kaldım.
Doğumdan sonra ilk iş kayropraktik uzmanına git. Yurtdışında aşırı yaygın Amerikan dizilerinde falan denk gelmişsindir belki, bizde son yıllarda yaygınlaştı. Yıllardır boşuna çekmişim diceksin. Tutulmusken gidince bile anında açıyor mucize gibi bir şey hem de bilimsel temelli.
Kız ben alıyordum yavaş yavaş bu şeker diyeti durdurdu beniDoğumdan sonra genelde geçiyor diye biliyorum, ama benim kuzenimde geçmedi. Her adet döneminde acı çekiyor
maşAllahZaten fazla kilo bize zararsa almayalım hiç, ama insan tedirgin olmuyor değil. Sıcaktan dolayı iştahımda kesildi malesef
rahatladım birazMaşAllah canım Sende az kilo almışsın. Sıcaktan dolayı galiba iştahımı kesiyor
Ya sanırım geçen ay benim de yüksekti. Bu suya katılıp gece içilen tek seferlik ilaç verdi. O değil mi? Ama doktorun bana sorduğu hiç bir ağrı ve şikayetim yoktu. Hala da yok. O yüzden anlamıyorum geçti mi geçmedi mi.Günaydın Kızlar, İdrar tahlili ve kültürü yaptırdım. lökosit 21 çıktı en yüksek 5 olmalıymışgeçen 13 çıktı munorol şase kullandım 2 paket geçmedi hatta yükselmiş. yanma ve kaşıntı da oldu var mı benim gibi yaşayan bu durumu
ahahah hatırlıyorumAy hamilelikten olamaz benim ki ama hamilelikle daha hassas oldu ise durum fena açıkta duran kulağımin dibinde benim ki yani o kadar dibinde sesler
bilen biliyor benim komşuları duymayan kalmadı Kk da zaten. Bebek gelsin yavrucuğumun sesinden duymam kimseleri . Biraz da onlar bizi dinlesin
Bende 9 kg aldim hemen yoruluyorum ya çok sinir bozucuGünaydın canmm.
enteresan olanı benimki hiç uyumuyor zıpır bu ya ben napcammmmGündüz de hareketli gece de aynı oranda. Z...tim
Dün boyuna koşturma temizlik, hazırlık bebeğin kıyafetleri yıka ütüle belim ağrıdı. Yarın Kayseri'ye yolculuk var bı 10 gün ordayım doğurmadan eve gelirim inşallah. Toplam yaklaşık 7 kilo almış oldum. Ama ben kendimi çok hantal hissediyorum.
Ağır yaşamlar geliyor aklıma vallahi nasıl yaşıyorlar Allah yardım etsin yani.
İşimiz zor bak kahvaltiyi yaptim tepindi tepindi karnini doyurdu uyudu kerataBenim oglanda ne gece diyo ne gunduz .. uykuyu unutturdu simdiden saolsun
Valla kaan kocatepenin yalancisiyim onun bir videosunda dinlemiştim benaa gerçekten duyma refleksi artıyor mu :) çünkü bende komşuların seslerini duymaya başladım, geçen müzik çalıyordu telefonumdan mı geliyor diye telefona koşmuştum :) garip sesler duyuyorum sanki bizim evin içinden geliyor gibi. önceden nasıl fark etmedim, duvarlar çok inceymiş diyodum
Uyusunda buyusun annesiBende 9 kg aldim hemen yoruluyorum ya çok sinir bozucuhayirla git gel inşallah canim
İşimiz zor bak kahvaltiyi yaptim tepindi tepindi karnini doyurdu uyudu kerata
Valla kaan kocatepenin yalancisiyim onun bir videosunda dinlemiştim ben
günaydın. darısı başıma. gün sayıyorum. tek kelimeyle bıktımm. nasıl çıktı kan değerleriniz, neden öyle dedi kadın doğumcu?selam kızlar. uzun bi aradan sonra yine geldim. sonunda 32. haftaya ulaştık. yorucu aylardan sonra çalışmaz raporu bırakıp doğum iznimi başlattım.
tam keyif yapıcam rahatladım derken kan degerlerimde sıkıntı çıktı. gittiğim hastanedeki dahiliye ve kadın dogumcum artık takibini ve doğumunu burda yapamayız dedi.
hastane ve doktor araştırdık dün. aşağı yukarı belirledik. randevu alıp gidicez inşallah:)
umarım herkes iyidir:)
günaydın. darısı başıma. gün sayıyorum. tek kelimeyle bıktımm. nasıl çıktı kan değerleriniz, neden öyle dedi kadın doğumcu?
Anladım, hematoloji birimi olmadığından böyle icap etmiş. Geçmiş olsun. Bunun fark edilmiş olması ve önleminin tedbirnini alınmış olması çok iyi. Allah çözümsüz dert vermesin. 34. hafta iyi bir hafta. Gönlünüze göre bir yer bulursunuz inşallah. Artık izinde hazırlıkların keyfini çıkar. Benim o kısma gelmem için tam 1 ayım daha var. İzin aldım izne tam 36+0'da çıkıyorum inşallah.günaydın canım:)
inşallah dolar artık son iki hafta kendimi yataktan kazıyarak gittim. o kadar zorlandım ki. insan nefes aldığını hissediyo o raporu verirken
benim gebeliğe bağlı trombosit düşüklüğü varmış. kadin doğum yönlendirmisti dahiliyeye. ikisi de kontrol altında kalacağını düşünüyodu. dün hemogram verdim. 80 bin kritik sinirmis. benim 90 bine düşmüş 110 binden. normalde iki bin falan düşüyordu belli aralıklarla.
o yüzden hematoloji olan bi hastanede doğum yapmam ve hematoloji tarafından da takip edilmem gerekiyomus.
34. haftada doğum kararı alınabilir kortizon verilebilir falan dedi dahiliyeci. kadin doğumcum da erken doğumdan bahsetmedi ama kortizon verilebilir dedi.
ama ben kendimi iyi hissediyorum bence sorun olmicak. pazartesiye randevu buldum gidip bide hematolojiyle görüşelim bakalım:)
Ay ne güzel ayrılan ayrılana. Hayırlı olsun. Hazırlıklarına ağırlık verebilirsin keyifle. İyi dinlenmeler.Herkese günaydın.. 33. Haftadan herkese
Bugün artık gidip doğum iznine ayrılmak üzere rapor alacağım..
bu zamana kadar çalışmak güzeldi ama yorucu da oldu bundan sonra inşallah daha güzel geçer
Çok yaşlı oldukları için cocuklarımla ilgilenemez kv bilir benim çocuk emanet etmiycegimi çünkü çocuklarıma istediğim gibi davranamaz. Eşime söyledim ama oda aşırı vicdanlı söyleyemez arada kalır. Gelirlerse sıcak oda da yaptıracam artıkSen kendin söyle ben akrabalarıma kendim söylemeyi düşünüyorum. İlk doğumumda sancı odasında dayimin eşi de vardı kadının gıkı çıkmadı Allah var ama varlığı bile beni rahatsız etti. O sancı arasında bir de verdikleri kıyafetten oram buram açıldı mı diye telaş ettim, rahat edemedim. Tek annem ve eşim olsa nerem açılırsa açılsın
Bu sefer kimse gelmesin diye annemi bile götüresim yok hastaneye. Sen oğlanla kal, başkasında içim rahat etmez dedim. Seçtiğim doktor da genelde aile üyesi istemiyormuş hastanede. Doktor izin vermiyor dicem
Sen de doğumu haber verme dicem ama yaşlılarsa doğumdan önce geleceklerdir muhtemelen. Çocukların onlarla arası nasıl, hastaneye giderken çocukları onlara kitlesen de hastaneye gelemeseler. Çocuklar için de hastane mikrobu diye bir şey var çok tehlikeli sonuçta. Oradan girersen bir şey diyemezler sanki.
Ya da diğer doğumlarinla aynı doktor değilse doktorundan rica et eşine söylesin. Onlara da doktor müsade etmiyor dersiniz.
Ay ne işi var yaşlı karı kocanın yeni doğum yapmış kadının yanında yaaa. Emzirmek ayrı dert, oturmak ayrı dert, altında koca bez. Çok merak ediyorlarsa ziyaret edip bebeği görüp eve geri dönsünler.
Eşine de söyle sıkıntıyı sen değil ben çekicem. Onca sancımın sıkıntımın arasında bir de onlarla uğraşıcam. Sen söylersen çok kırılmalar ama söylemezsen ben soylicem haberin olsun de.
Ay benim kız da çırpınıyor gibi bişeyler yapıyor, nöbet filan mı geçiriyo yavrum diye tırsıyodum ama normal herhaldeKizlar size bişey sorcam bazen oglum hem ayaklarini hem ellerini çirpiniyor gibi 10 saniye falan suruyor ama boyle biseyle boguşursun tepinirsin kurtulmaya calisirsin ya oyle biseyler yapiyo bi bana mi oluyo bu
1)Anne çantası okiedog aldım, büyük olanları pratik olmaz diye düşündüm küçük modelinden aldım. Tecrübeli olmadığım için bilemiyorum tabi boyutu gözleri vs yeterli mi ama yorumları çok iyiydi, hem kaliteli hem uygun fiyatlı. Fotoğrafını koyuyorum.Kızlar alışverişte bazı eksiklerimi size danismak istiyorum hem almayan varsa fikir olur.
1- Anne cantası.
Sirt çantası da olan aşırı büyük olmayan bir model istiyorum. Oğlumda havuzluhandan kocaman bir şey almıştım ama çok büyük olunca da kullanışlı olmuyor. Dikiş kursuna giderken makinayı içine koydum o derece kocaman
Sizler ne aldınız ya da tecrübeli annelerden kullanip memnun kaldıkları modeller varsa özellikle onlar marka ve model belirtirse çok sevinirim.
2- Pişik Kremi ve pişik önleyici krem.
Sudokremin içeriğinin temiz olmadığını yedi düvele duyurdular artık oğlumda kullanmıştım ama o zaman bilmiyordum hatta temiz sanıyordum. Cildimiz ikinci ağımız o yüzden temiz içeriğe önem veriyorum ve başka bir marka arayışındayim.
Oksizinc çok övülüyor ama içeriği temiz mi araştıran var mı? Bir de %40 olanı yani pişik tedavisi için kullanilani çok kötü kokuyor diye okudum yorumlarda kullanan var mı? Dayanilmayacak bir koku mu?
Pişik önleyici olarak hangi markayı tercih ettiniz? Ocsizinc in pembesi%20lik olanını mi alayım yoksa daha uygun fiyatlı ve temiz içerikli başka bir marka var mı?
Çocuk doktoru trukid tavsiye etti en temiz içerik diye ama dolar kurundan dolayı o da almış başını gitmiş
3- Ergonomik kanguru.
Eylül başı gibi muhtemelen daha kırkımızın içinde bir tatil planımız var. Ev tutucaz falan ama yine de kanguru rahat olur dedim. Oğlumda kanguru kullanmadim çünkü hep eşimle arabayla takıldık ama bunda bireysel takılmam gerekecek kanguruya kesin ihtiyacım olacak. Ama başlarda Sling mi alsam yoksa direkt yenidoğandan itibaren kullanilan bir kanguru mu alsam bilemedim. Hangisi daha az sıcaklatir ve daha pratik olur? Bir de kanguruyu kendim dikemez miyim acaba ergonomik olanlar baya pahali da dikilmiyorsa mecbur alicaz ne yapalım
Kabin boy araba arkası yatsa da yenidoğan bebek için uygun olmaz diye düşünüp puset takılan aldım. Hem de puset arabaya bana dönük takılabiliyor en azından 6 aya kadar pusete ihtiyaç olur diye düşünüyorum. Pusette de 6 ay maksimum 1 yaştan sonra oturmak istemiyorlarmış, hem de kemerle bağlamak isofix kadar emniyetli olmaz mı acaba diye düşünüp britax römer oto koltuğu da aldım şubat indiriminde 0-18 kgdı galiba. Oto koltuğu için erken aslında puset varsa artık ona oturmamaya başladığında da alınabilir ama ben indirimde diye almıştım. Tecrübe yok tabi bişeyleri boşuna almış da olabilirimTecrübeli annelere uzmanlik sorusunun =)
Simdi bebe yeni doğduğunda Oto koltuguna oturamiyor, pusete oturabiliyor ve puset de kemerle takılıyor, araba koltuguna sabitlenmiyor, Oto koltuğu gibi değil diye bir yorum okudum. Bebe arabası pusetli travel sistemler. Besafe markasinin Oto koltuğu için çok iyi referans aldım, araba için onu istiyorum ama bebek arabası aldigimda gelen puset ne olacak? Veya puset bebe iken kullanip, Oto koltuğunu daha ileriki aylar için mi alıyorum. Benim beynim yandıSevabina bilen bir aydinlatsin
Teşekkürler
Anladım, hematoloji birimi olmadığından böyle icap etmiş. Geçmiş olsun. Bunun fark edilmiş olması ve önleminin tedbirnini alınmış olması çok iyi. Allah çözümsüz dert vermesin. 34. hafta iyi bir hafta. Gönlünüze göre bir yer bulursunuz inşallah. Artık izinde hazırlıkların keyfini çıkar. Benim o kısma gelmem için tam 1 ayım daha var. İzin aldım izne tam 36+0'da çıkıyorum inşallah.
Ben cybex ana kucağı oto koltuğu almıştım. Küçük bir aparatla baston pusetime de takılabiliyordu. Bastonum çok aşırı hafif değildi (galiba 7 kg) ama basit bastonlara göre daha konforlu ve kışın da kullanıma daha elverişli bir modeldi. Neyse bu ana kucağı oto koltuğunu hem bebek arabasının üstünde yüzü bana dönük olacak şekilde kullandık, hem arabada, hem evde her odaya yanıma taşımada kullandım. Hatta 1 yaşındayken araba kiralayıp doğu Karadeniz turu yapmıştık. O zaman da çok rahat oldu. İçinde uyuyordu arabada indigimiz zaman hop elimize alıyorduk uyanana kadar içinde taşıyorduk.
Arabada 1 yıl kadar yüzü arkaya dönük olacak şekilde kemerle sabitleyerek kullandık. Ekstra bir dikiz aynası alıp arabanın dikiz aynasından görecek şekilde taktik böylelikle ben de ön koltukta seyahat edebildim.
1 yaş sonrası için de başka bir oto koltuğu aldık. Kuala markaydı galiba bizimki. İsofix varsa arabada isofixli bir model tercih edebilirsin ama bence şimdiden almana gerek yok doğumdan itibaren kullanilan bir model almayacaksan zamanı gelince bakarsın.
Ay benim kız da çırpınıyor gibi bişeyler yapıyor, nöbet filan mı geçiriyo yavrum diye tırsıyodum ama normal herhalde
1)Anne çantası okiedog aldım, büyük olanları pratik olmaz diye düşündüm küçük modelinden aldım. Tecrübeli olmadığım için bilemiyorum tabi boyutu gözleri vs yeterli mi ama yorumları çok iyiydi, hem kaliteli hem uygun fiyatlı. Fotoğrafını koyuyorum.
2)Anladığım kadarıyla içeriği doğal olanları her alt değiştirmede sürerek önlemeye çalışmak, eğer pişik olursa da içeriği temiz olmasa da ilaç gibi olanları kullanmak gerekiyor. Sanırım ben mustelayı günlük, oksizinc veya sudokremi de pişik olursa tercih edeceğim.
3)Kanguru konusunda hiç fikrim yok, henüz araştırmadım da. Kuzenim sling verdi halkalı olanlardan, onların kullanımı rahat mı acaba normal halkasız sling almam icap eder mi ki?
Kabin boy araba arkası yatsa da yenidoğan bebek için uygun olmaz diye düşünüp puset takılan aldım. Hem de puset arabaya bana dönük takılabiliyor en azından 6 aya kadar pusete ihtiyaç olur diye düşünüyorum. Pusette de 6 ay maksimum 1 yaştan sonra oturmak istemiyorlarmış, hem de kemerle bağlamak isofix kadar emniyetli olmaz mı acaba diye düşünüp britax römer oto koltuğu da aldım şubat indiriminde 0-18 kgdı galiba. Oto koltuğu için erken aslında puset varsa artık ona oturmamaya başladığında da alınabilir ama ben indirimde diye almıştım. Tecrübe yok tabi bişeyleri boşuna almış da olabilirim
Kızlar alışverişte bazı eksiklerimi size danismak istiyorum hem almayan varsa fikir olur.
1- Anne cantası.
Sirt çantası da olan aşırı büyük olmayan bir model istiyorum. Oğlumda havuzluhandan kocaman bir şey almıştım ama çok büyük olunca da kullanışlı olmuyor. Dikiş kursuna giderken makinayı içine koydum o derece kocaman
Sizler ne aldınız ya da tecrübeli annelerden kullanip memnun kaldıkları modeller varsa özellikle onlar marka ve model belirtirse çok sevinirim.
2- Pişik Kremi ve pişik önleyici krem.
Sudokremin içeriğinin temiz olmadığını yedi düvele duyurdular artık oğlumda kullanmıştım ama o zaman bilmiyordum hatta temiz sanıyordum. Cildimiz ikinci ağımız o yüzden temiz içeriğe önem veriyorum ve başka bir marka arayışındayim.
Oksizinc çok övülüyor ama içeriği temiz mi araştıran var mı? Bir de %40 olanı yani pişik tedavisi için kullanilani çok kötü kokuyor diye okudum yorumlarda kullanan var mı? Dayanilmayacak bir koku mu?
Pişik önleyici olarak hangi markayı tercih ettiniz? Ocsizinc in pembesi%20lik olanını mi alayım yoksa daha uygun fiyatlı ve temiz içerikli başka bir marka var mı?
Çocuk doktoru trukid tavsiye etti en temiz içerik diye ama dolar kurundan dolayı o da almış başını gitmiş
3- Ergonomik kanguru.
Eylül başı gibi muhtemelen daha kırkımızın içinde bir tatil planımız var. Ev tutucaz falan ama yine de kanguru rahat olur dedim. Oğlumda kanguru kullanmadim çünkü hep eşimle arabayla takıldık ama bunda bireysel takılmam gerekecek kanguruya kesin ihtiyacım olacak. Ama başlarda Sling mi alsam yoksa direkt yenidoğandan itibaren kullanilan bir kanguru mu alsam bilemedim. Hangisi daha az sıcaklatir ve daha pratik olur? Bir de kanguruyu kendim dikemez miyim acaba ergonomik olanlar baya pahali da dikilmiyorsa mecbur alicaz ne yapalım
Hayir olsun ne gibi sorunlarin cikti kanda ?selam kızlar. uzun bi aradan sonra yine geldim. sonunda 32. haftaya ulaştık. yorucu aylardan sonra çalışmaz raporu bırakıp doğum iznimi başlattım.
tam keyif yapıcam rahatladım derken kan degerlerimde sıkıntı çıktı. gittiğim hastanedeki dahiliye ve kadın dogumcum artık takibini ve doğumunu burda yapamayız dedi.
hastane ve doktor araştırdık dün. aşağı yukarı belirledik. randevu alıp gidicez inşallah:)
umarım herkes iyidir:)
Kalp atisi, kilo takibi, tansiyon bakliyor birde genel kan idrar alirlar eger ki yakin zmanda vermediysenizKızlar günaydııın. Sağlık ocağında kontrole gidiyormusunuz ve bu haftalarda nasıl bir kontrol uyguluyorlar. Aile hekimliği aradı kontrole gelmem gerektiğini söylüyor neye bakıyorlar ki.
Sağol canım. Bu kontroller mecburi mi?Kalp atisi, kilo takibi, tansiyon bakliyor birde genel kan idrar alirlar eger ki yakin zmanda vermediyseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?