2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Daha ne refleksler gelişecek

Peki dogumun nasil oldu beni cok yoruyor bu fitik ıkınma zmanlarnda falan sanki belim 2 ye ayrliyor gibi doktoruma belirtmeli miyim ? Bende kirecleme, kayma ve fıtık var tam kuyruk sokumunda gorunuyor
Bence mutlaka belirt. Biliyorsun fıtıklar da derece derece. Ben doğumdan önce beyin cerrahına danışmıştım doğuma engel değil demişti o zamanlar. Ama bu sefer epidural falan olacak olursam yine sorucam.

Şu anki durumum da en son kayropraktiğe düzelttirdim o düzeltince fıtık yapısı tamamen ortadan kalkıyor zaten. Sonrasında da dikkat ederek, spora yüzmeye giderek tekrarlamasını engelledim. Mesela çok fazla agirlik taşımam gerekirse eşime "valla belimi.duzeltmeye çok para verdim, bu yükle yüzünden tekrar sakatlanmak istemiyorum" diyordum. O da nasıl sıkıntı çektiğimi bildiğinden zaten çoğu zaman soyletmiyor bile sağolsun.

Hamilelikte plasentam çok az aşağıda olduğu için doktor daha da aşağı inmemesi lazım dedi sporu yüzmeyi yasakladı en son Ramazandan önce gitmiştim yüzmeye Şimdilik maşallah diyeyim totomu kaşıyayım tutulma, hareket kısıtlılığı, aşırı ağrı vb. şikayetlerim yok ama İstanbul'a gitmek için uzun bir yolculuk yapacağım (5 saat kara + 3,5 saat uçak+ havalimaninda bekleme süreleri), son aylarda yük arttıkça ne olur durumum bilmiyorum. Allah korusun yine tutulursam kayrocuğumun yanında alırım soluğu zaten, artık oturtarak mi yapar amuda mi kaldırır nasil yapabilecekse düzelt beni Kayro derim
Allah'tan farkedilmiş erkenden de önlemini alacaksın en azından. Sıkıntı da vermiyormuş doktor farketmese kendin farketmen imkansız

Evet canım tetagil onu damaklara sürünce hemen dişleri patlıyor temizleme pamuğu ilk aylarda güzel oluyor ama benim elime gelmesi gerek renk renk pamuklu bezlerden hazırladım daha güzel oluyor ıslak mendili kullanmayabilirim

Ay bu çantayı da çok sevdim Valla çok sağolun bir sürü alternatif oldu Şimdi tek sorun içlerinden birinde karar kılabilmek

Pisik için ben de aynısı yapıcam galiba oğlum alerjik bebekti pişik geçsin diye kortizonlu krem bile kullanmak zorunda kaldığım zamanlar oldu. Sudokrem en azından kortizonsuz diye içim rahattı şimdi de ocsizinc almayı düşünüyorum inşallah. Günlük kullanım için içeriğinin doğal olması daha önemli. Losyonu Mustela almıştım zaten şampuan ve pişik kremi de mustela alayım.

Bence slingi şimdi alma bir kullan bakalım rahat edemezsen o zaman wrap modellere bakarsın. Hem halkalilar daha uzun süre kullanılıyor diye biliyorum. Diğer çoğu model en fazla 6 aya kadar.

Pusetten anakucagi dedikleri sanırım, bebek arabasina da puset deniyor 9 yıllık anneyim, ikisini de tepe tepe kullandim ama hala kavram kargaşası yaşıyorum bu konuda Neyse işte ondan aldıysan oto koltuğunu 18 aya kadar değil 36 aya kadar olan bir model seçmek daha mantıklı. 1 yaşa kadar yani içine artık sığmayıncaya kadar ana kucağı formundakiler gayet rahat oto koltuğu olarak kullanılıyor çünkü.

Alt açma mati sert mi? Silinebilir mi bu markanin? Skip hop istiyordum ama neredeyse 1500 olmuş, cook pahalı, bebek cantasi bu kadar pahali olmamali. Bu markanin termoslu cantasi iyi mi bir de
Ben gogi setini aldım mucanın . Arkadasım aşırı memnun cok övdü. Komple acıldıgı icin en altta kara delik gibi ürün aramıyorum dedi. Birde cok fazla şey alıyormus icine. Bende begendim büyüklüğü vs gayet güzel. Tavsiye ederim canım 1500 vermene gerek yok 850 tl sitesinde benm aldıgım seti

Ben hamileliğin ilk aylarında cybex kabin model ama puset oturtulandan almıştım. Puseti bebek arabası ve pinolino marka beşik 12 bine gelmişti operaistanbulda. Baya zamlanmıs:)

Bir bakayım o zaman, almış başını gitmis herseyin fiyatı ya. 850 bile sacma geliyor bana artık ucuz bsey kalmadı

Ben hamileliğin ilk aylarında cybex kabin model ama puset oturtulandan almıştım. Puseti bebek arabası ve pinolino marka beşik 12 bine gelmişti operaistanbulda. Baya zamlanmıs:)

Ah sorma, aşırı zamlandi. Ben herseyi kayiplardan dolayı 28. Haftayi gectikten sonradan birakmistim, sadece kıyafet aldım. Yoksa döviz arttikca zamlaniyor alinabilirdi, sen iyi yapmissin. Kabin ve puset bakayım Ben de biraz, hem.kabin daha hafif hem de daha uygun fiyat. Kışın usumezse bebelerimiz kabin gezen bir çift olduğumuzdan daha iyi benim için de

Sen de çantanın görselini ve nerden aldığının linkini paylaşır mısın? Ben de hem büyük hemde güzel görünen bı çanta istiyorum

Pisik kreminin yorumakrina baktım.her gün kullanıyorum 3 ayda anca yarısı bitti yazmışlar. Mustelayla aynı fiyata gelir zaten bu şekilde. Benim oğlumda çoklu gıda alerjisi vardı ben de babası da alerjiğiz kız da alerjik olmasa bile hassas olur kesin o yüzden pişik kremi benimicin önemli. Bu marka aklıma yattı gerçekten.

Sorma cybex uçmuş evdeki pusetin fiyatına baktım sarilasim geldi 3500 olmuş 9 yıl önce 300e mi ne almıştım Travel sistemler ev taksidi fiyatına gelmiştir eminim. Ama şimdi Allah için oğlumdan sonra kaç çocuk büyüttü hala maşallah taş gibi Yine de şimdi olsa alamam bu fiyata muadil bir şey bakarım. Bebek arabası cybex değil baska bir markaydı unuttum adını. Chicco lite way modeline çok benzeyen ama ondan bir tık daha konforlu ve cybexle uyumlu bir model olduğu için satıcının önerisine uyup aldım hiç pişmanlık yaşatmadı çok şükür. Ben o arabayla hani çok yoğun kar yağışı olan bir sene olmuştu ya oğlum 2.5 yaşındaydı galiba o karda Antalya'dan kuzenlerim gelmişti onlarla her gün dışarda gezdik sabahtan akşama kadar gayet de rahat kullandım hiç de hasta olmadı çok şükür. Yani en kara kışta bile kabin boy yeterli oldu. Bir travel sistem alıp üstüne bir de ilerde baston almak zorunda kalmak mantıklı gelmiyor bana. Hem de bu ekonomik krizde.
Dikkat etmen gereken şeyler, tek elle açılıp kapanmasının pratik olması, güneşliğinin uzun olması, tam düzden hallice olacak şekilde yatabilmesi (bu pozisyonda yanlarda da güneşlik olması önemli), altta sepeti olursa rahat edersin. Bir de pusetle uyumlu olması. Ekstra aparat takman gerekiyorsa o aparatları çıkarmadan arabanın kapanabilmesi de çok çok önemli. Ben aparatları doğumdan sonra bir kere taktım teee kaç ay sonra artık puset kullanmamaya başladığım zaman çıkarttım.

Ben de alerjik alayım:) krem o yuzden ekstra önemli, genetik kalitimlarimi tasimaz bebek inşallah

Kabine baktım şimdi, cybex 5000 e var, en düşük pusetle 8500 9000 e geliyor. Ama o kışlık tulum gibi kiliflari dahil mi anlamadım gidip danışmak lazım. Bi travel sete de 16000 vermem ya, çok para cidden. Inglesina trilogy var bi de cybexden daha ucuz ama travel setle4 hep ağır yine de

Sağol canımm

Ay ne güzel ayrılan ayrılana. Hayırlı olsun. Hazırlıklarına ağırlık verebilirsin keyifle. İyi dinlenmeler.
Evet çok şükür herşey aldık sadece eşyalar yıkanıp çanta hazırlanacak onuda önümüzdeki hafta yapacağız annemi bekliyorum

Orası öyle tabi 850 bile normal şartlarda pahalı ama napalım şartları zorlayarak bir tane alayım pişman olmayım mantığıyla aldım işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…